He.Leverage wrote: ↑18/12/2022 16:14He-hePoint. wrote: ↑18/12/2022 15:52
Previše si bahat za običnog stranačkog online potrčka. Sad kad tvoj vhovni politički gazda Dodik gaza nogama sve što tvoj stranački šef za kojeg je glasala samo uža rodbina tvrdi da se dogovorilo onda je logično da to pokušavaš pravdati.
Ti ne misliš, tvoje mišljenje diktira šef stranke.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Point.
#68826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
PM72
#68827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U pravu si- izvinjavam se.Drugi je to pakaš napisao sa nickom tataćušak ili tako nekako.
- tandmand
#68828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nama se država dogodila slučajno, spletom historijskih okolnosti, raspadom Jugoslavije na Republike.
Uradilo se ono što se moralo - referendum. Nakon toga slijedi agresija susjednih država a otpor je bio gola borba za život.
1995. u Dejtonu nam sklepali državu i to je to.
Imamo državu a ne znamo šta bi sa njom. Osim perfekcije u tenderisanju i korupciji, te stalne defanzive odnosu na HDZ-SNSD, tj. izbjegavanja udaraca, nikad se nije gledalo u budućnost, radilo na nekom planu, strategiji i slično.
Zato su nas stranci prepustili HDZ-u, jer mi ništa ne tražimo, ništa ne želimo (osim para, sadake i bla bla euw integracija).
Ne znamo ko smo, šta smo, kako da ostvarimo državu. Ideološki se luta ali samo formalno, od partizana do domobrana (SDP), od Muslimanske braće do bosanske verzije CDUa (SDP).
Dobro kažu oni sa HB foruma za krug 99 - sećijaši.
Uradilo se ono što se moralo - referendum. Nakon toga slijedi agresija susjednih država a otpor je bio gola borba za život.
Imamo državu a ne znamo šta bi sa njom. Osim perfekcije u tenderisanju i korupciji, te stalne defanzive odnosu na HDZ-SNSD, tj. izbjegavanja udaraca, nikad se nije gledalo u budućnost, radilo na nekom planu, strategiji i slično.
Zato su nas stranci prepustili HDZ-u, jer mi ništa ne tražimo, ništa ne želimo (osim para, sadake i bla bla euw integracija).
Ne znamo ko smo, šta smo, kako da ostvarimo državu. Ideološki se luta ali samo formalno, od partizana do domobrana (SDP), od Muslimanske braće do bosanske verzije CDUa (SDP).
-
Spit_fire
#68829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolje se dogovrit tako da ti dobijes ono sto ti svakako pripada a drugima das sve sto traze...GandalfSivi wrote: ↑18/12/2022 14:36 Da razimiramo zadnjih 100 strana ove teme.
Bolje se nikako ne dogovoriti i samo podijeliti vlast, nego se dogovoriti oko bilo cega, ako u tom dogovoru nema sve sto mi trazimo. Ne da je kontra nas, nego je samo ostavljeno sa strane.
Svaka vam cast, svega mi…
- escobar__
#68830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve tačno.tandmand wrote: ↑18/12/2022 16:48 Nama se država dogodila slučajno, spletom historijskih okolnosti, raspadom Jugoslavije na Republike.
- Point.
- GandalfSivi
#68832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kome ba sta pripada? SDA je uspjela unistiti sve sto smo imali i sto “nama” pripada. Kuda su prosli tu trava vise ne raste. Od kriminala, korupcije, laznog patriotizma, stotina hiljada ljudi koji su poslije rata pobjegli, do unistenog bica drustva, drzave u kojoj je pozeljno falsifikovati diplome, u kojima je bolje nargile cuclati nego skole zavrsavati, gdje se sve zavrsava na osnovu toga koga a ne sta znas, gdje se sve, od trazenia posla do vodjenja drzave zavrsava u kafanama, gdje konji izvrsavaju samoubistva, biju kamere a ne ljudi, i dovode crnci da “siluju scer” tuziocima.Spit_fire wrote: ↑18/12/2022 16:49Najbolje se dogovrit tako da ti dobijes ono sto ti svakako pripada a drugima das sve sto traze...GandalfSivi wrote: ↑18/12/2022 14:36 Da razimiramo zadnjih 100 strana ove teme.
Bolje se nikako ne dogovoriti i samo podijeliti vlast, nego se dogovoriti oko bilo cega, ako u tom dogovoru nema sve sto mi trazimo. Ne da je kontra nas, nego je samo ostavljeno sa strane.
Svaka vam cast, svega mi…
To mozda njima pripada, meni definitivno ne.
-
palermo
#68833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ubi Argentina Francuze. I drago mi zbog navijaca I nije mi drago jer volim Francusku. Al haj da ti u poluvremenu utakmice odgovorimlaik1981 wrote: ↑18/12/2022 15:51
A ko je najodgovorniji sto kod nas ne postoji intelektualna elita? Ko je najodgovorniji sto mi ne znamo sta hocemo? Vidim neki dan Adila Kulenovica kako stoji pored Bakira.. Krug 99.. Jel nam to intelektualna elita? Kako je moguce da mi od 95. do danas ne znamo sta hocemo?
Ovdje se prica o nekakvim odustajanjima, o nekakvim prodajama, izdajama itd.. Sta smo to imali, a izgubili dolaskom osmorke, koja jos zvanicno i nije dosla? Sta je osmorka lose uradila do sada za ovu drzavu? Sta je izdala? Sta prodala?
Eto nabrojte te silne osmorkine grijehove prema ovoj drzavi, a onda nabrojte grijehove osmorkine alternative..
Sve crno na bijelo, pa da izvagamo..
Nerealno zvuci da navijas za blokadu vlasti od strane onih koji su Bosnjake doveli u situaciju u kojoj se oni danas nalaze.. Haj od ovih botova ispranog mozga i ne ocekujem smislene i konkretne odgovore, ali od tebe i slicnih tebi, koji imaju dovoljno vijuga da mogu procijeniti i izvagati neke stvari, ocekujem..
SDA snosi historijsku odgovornosy zato sto nije uspjela da ojaca drzavotvornu svijest, sto je Bosnjake svela u dobroj mjeri na vjersku skupinu, zbog toga sto nije odgovorila historijskom zadatku da bude jedan od inyegrirajucih faktora u BiH. Nitko ne.moze opravdati SDA zbog ovoga. Ali, ovi su gori. SDA je makar znala sta ni po koju c8jenu ne smije, ovi³ to ili ne znaju ili ih jednostavno nije briga. Sve je dozvoljeno.
A sto se tice blokade. Jesam, za blokadu sam, jer znam politike sa suprotne strane. Jedini nacin borbe protiv njih je da im pokazes da.je cijena onoga sto zele postici mnogo skupa. I da im se ne isplati. Ovako, sa.ovim sto osmorka radi ona ih samo promovira kao uspjesne.politike, nas stavlja u poziciju gubitnika I obesmisljava bilokakvu borbu za Bosnu I Hercegovinu. Za koji kurac cu se ja boriti za Bosnu I Hercegovinu, bolje mi je kao Camila saharu preko leda, bubnjeve u ruke I naprijed Vatreni....
-
archi_a
-
zbunjola71sa
-
archi_a
-
archi_a
-
plavi_E
#68838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"Predsjednik NES-a oglasio se povom teze koja se, kako je rekao, ovih dana plasira u javnosti, prema kojoj će "Osmorka hapsiti nakon preuzimanja vlasti". "Moram reći da smo stava da NES neće hapsiti niti ćemo se fokusirati na represivne mjere, nego ćemo se boriti za funkcionalniji pravosudni sistem, koji bi trebao štititi zakonitost rada te procesuirati sve one koji su se ogriješili o zakon", naveo je Ogrešević. "
Simpatizeri Osmorke ce itekako biti razocarani. Nikog Osmorka nece smijeti uhapsiti bez dozvole Covica i Dodika. Samo sitna riba ce u zatvor za pronevjeren metar drva, zaposljavanje cistacice bez odgovarajuce diplome i slicne "zlocine".
Simpatizeri Osmorke ce itekako biti razocarani. Nikog Osmorka nece smijeti uhapsiti bez dozvole Covica i Dodika. Samo sitna riba ce u zatvor za pronevjeren metar drva, zaposljavanje cistacice bez odgovarajuce diplome i slicne "zlocine".
-
archi_a
#68839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma i ja pričam gluposti. Šta izaslanstvo, dovoljno je samo Nikšića poslati, da im objasni kako nije dobro svađati se i gurati prst u oko, već treba napraviti dogovor i održivu koaliciju dogovorenu na programskim idejama. Jer, u ljubavi i poštovanju sve će se sa "dojučerašnjim" secesionistima urediti i pospješiti.

-
plavi_E
#68840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cocicevi i dodikovi botovi uzivaju citajuci ovu svadju, pljuvanje i vrijedjanje. Docekali svojih pet minuta hocu reci cetiri godine. Bila bi velika steta da im se planovi i zelje njihovih lidera izjalove.
- Bloo
- Globalna šefica
#68841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar ovdje ima Dodikovih botova
Sve ove godine, prikriveni...čekaju...Osmorku.
-
plavi_E
#68842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za neke su i dalje prikriveni.
-
plavi_E
#68843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad se Covic i Dodik ovako fackaju pred kamerama kako li je kad su sami u cetiri oka. Vidi se da su vec dugo zajedno.

-
laik1981
#68844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvo finalepalermo wrote: ↑18/12/2022 17:07Ubi Argentina Francuze. I drago mi zbog navijaca I nije mi drago jer volim Francusku. Al haj da ti u poluvremenu utakmice odgovorimlaik1981 wrote: ↑18/12/2022 15:51
A ko je najodgovorniji sto kod nas ne postoji intelektualna elita? Ko je najodgovorniji sto mi ne znamo sta hocemo? Vidim neki dan Adila Kulenovica kako stoji pored Bakira.. Krug 99.. Jel nam to intelektualna elita? Kako je moguce da mi od 95. do danas ne znamo sta hocemo?
Ovdje se prica o nekakvim odustajanjima, o nekakvim prodajama, izdajama itd.. Sta smo to imali, a izgubili dolaskom osmorke, koja jos zvanicno i nije dosla? Sta je osmorka lose uradila do sada za ovu drzavu? Sta je izdala? Sta prodala?
Eto nabrojte te silne osmorkine grijehove prema ovoj drzavi, a onda nabrojte grijehove osmorkine alternative..
Sve crno na bijelo, pa da izvagamo..
Nerealno zvuci da navijas za blokadu vlasti od strane onih koji su Bosnjake doveli u situaciju u kojoj se oni danas nalaze.. Haj od ovih botova ispranog mozga i ne ocekujem smislene i konkretne odgovore, ali od tebe i slicnih tebi, koji imaju dovoljno vijuga da mogu procijeniti i izvagati neke stvari, ocekujem..
SDA snosi historijsku odgovornosy zato sto nije uspjela da ojaca drzavotvornu svijest, sto je Bosnjake svela u dobroj mjeri na vjersku skupinu, zbog toga sto nije odgovorila historijskom zadatku da bude jedan od inyegrirajucih faktora u BiH. Nitko ne.moze opravdati SDA zbog ovoga. Ali, ovi su gori. SDA je makar znala sta ni po koju c8jenu ne smije, ovi³ to ili ne znaju ili ih jednostavno nije briga. Sve je dozvoljeno.
A sto se tice blokade. Jesam, za blokadu sam, jer znam politike sa suprotne strane. Jedini nacin borbe protiv njih je da im pokazes da.je cijena onoga sto zele postici mnogo skupa. I da im se ne isplati. Ovako, sa.ovim sto osmorka radi ona ih samo promovira kao uspjesne.politike, nas stavlja u poziciju gubitnika I obesmisljava bilokakvu borbu za Bosnu I Hercegovinu. Za koji kurac cu se ja boriti za Bosnu I Hercegovinu, bolje mi je kao Camila saharu preko leda, bubnjeve u ruke I naprijed Vatreni....
Na temu opet nista konkretno
A sto se blokada tice, van svake pameti je tako nesto prizeljkivati, al haj da i to cudo vidimo.. Pa neka HDZ povuce svoje ministre iz vlade da blokada bas bude potpuna.. Ti bi pretpostavljam ono da blokiraju, ali da i dalje ostanu u tehnickoj vlasti.. Necemo se tako igrati..
- Fudo Bosna
#68845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik demantirao Konakovića i ostale lažove iz izdajničke osmorke:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... rbiji.html
https://www.vijesti7.ba/EKSKLUZIVNODODI ... VAO-OSMORK
Izdajnicima iz osmorke je bilo bitno da izbace pobjedničku bošnjačku stranku, SDA, da bi ovi izdajnici , zarad fotelja odbacili NATO put da zadovolje Dodika i Čovića i uvale svoje stražnjice iz osmorke u nezaslužene fotelje !!!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... rbiji.html
https://www.vijesti7.ba/EKSKLUZIVNODODI ... VAO-OSMORK
Izdajnicima iz osmorke je bilo bitno da izbace pobjedničku bošnjačku stranku, SDA, da bi ovi izdajnici , zarad fotelja odbacili NATO put da zadovolje Dodika i Čovića i uvale svoje stražnjice iz osmorke u nezaslužene fotelje !!!
- jazzer
#68846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Do sada nevidjen nivo kmecanja. Svašta se predeveralo na ovom forumu, raznih situacija je bilo ali ovo što se dešava zadnjih dana je preludo.
Vade se izjave stare godinama, onaj izvadio lika iz makedonskog parlamenta da bi, valjda, dokazao nešto...
Pa jbt da vam SDA svaki dan na vrata donosi pare ja bi im u jednom trenutku rekao "idite se u pičku materinu i vi i vaše pare, ja ovo više ne mogu". Ali jok, kmeci se 0-24.
Vade se izjave stare godinama, onaj izvadio lika iz makedonskog parlamenta da bi, valjda, dokazao nešto...
Pa jbt da vam SDA svaki dan na vrata donosi pare ja bi im u jednom trenutku rekao "idite se u pičku materinu i vi i vaše pare, ja ovo više ne mogu". Ali jok, kmeci se 0-24.
-
palermo
#68847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja odusevljen utakmicomlaik1981 wrote: ↑18/12/2022 19:01Kakvo finalepalermo wrote: ↑18/12/2022 17:07
Ubi Argentina Francuze. I drago mi zbog navijaca I nije mi drago jer volim Francusku. Al haj da ti u poluvremenu utakmice odgovorim
A sto se tice blokade. Jesam, za blokadu sam, jer znam politike sa suprotne strane. Jedini nacin borbe protiv njih je da im pokazes da.je cijena onoga sto zele postici mnogo skupa. I da im se ne isplati. Ovako, sa.ovim sto osmorka radi ona ih samo promovira kao uspjesne.politike, nas stavlja u poziciju gubitnika I obesmisljava bilokakvu borbu za Bosnu I Hercegovinu. Za koji kurac cu se ja boriti za Bosnu I Hercegovinu, bolje mi je kao Camila saharu preko leda, bubnjeve u ruke I naprijed Vatreni....![]()
Na temu opet nista konkretno.. Sta je SDA znala da ne smije, a ovi to ne znaju? Ima li to nesto naziv, neki oblik, definiciju? Sta ovi neprijatelji drzave zele postici, a sto vec nisu postigli? Sta ce im to osmorka dati sto SDA vec nije? Koja logika te dovede do toga da za nekoga ko nikad nije obnasao vlast u ovakvom obliku kazes da je gori od SDA koja nas je dovela tu gdje jesmo.. SDA nije politicka partija.. To je privatna firma kojoj interes drzave i naroda nikad nije bio prioritet, vec im je prioritet od osnivanja bio jacanje moci i uticaja uzeg kruga porodica koje su tu stranku osnovale..
A sto se blokada tice, van svake pameti je tako nesto prizeljkivati, al haj da i to cudo vidimo.. Pa neka HDZ povuce svoje ministre iz vlade da blokada bas bude potpuna.. Ti bi pretpostavljam ono da blokiraju, ali da i dalje ostanu u tehnickoj vlasti.. Necemo se tako igrati..
A za moj odgovor, pa nisam kriv sto ti se.ne svidja. jbg....
-
laik1981
#68848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nista nisi ni odgovorio konkretno.. U tome i jeste fazon.. Ja ti opet postavim konkretna pitanja, a ti opet nista ne napises.. I zanimljivo je da svi vi koji ste protiv osmorke pisete na isti nacin.. Sve nesto umotano i opcenito.. Niko da napise konkretno zbog cega mislite da je SDA bolja za BiH i Bosnjake od osmorke.. Za razliku od ovih providnih SDA botina s tobom pokusavam normalno da razgovaram.. Samo jedan jedini argument.. Ne kontam sto je to tako tesko.. Ili mozda nemate ni jedan argument?palermo wrote: ↑18/12/2022 19:20Ja odusevljen utakmicomlaik1981 wrote: ↑18/12/2022 19:01
Kakvo finale![]()
Na temu opet nista konkretno.. Sta je SDA znala da ne smije, a ovi to ne znaju? Ima li to nesto naziv, neki oblik, definiciju? Sta ovi neprijatelji drzave zele postici, a sto vec nisu postigli? Sta ce im to osmorka dati sto SDA vec nije? Koja logika te dovede do toga da za nekoga ko nikad nije obnasao vlast u ovakvom obliku kazes da je gori od SDA koja nas je dovela tu gdje jesmo.. SDA nije politicka partija.. To je privatna firma kojoj interes drzave i naroda nikad nije bio prioritet, vec im je prioritet od osnivanja bio jacanje moci i uticaja uzeg kruga porodica koje su tu stranku osnovale..
A sto se blokada tice, van svake pameti je tako nesto prizeljkivati, al haj da i to cudo vidimo.. Pa neka HDZ povuce svoje ministre iz vlade da blokada bas bude potpuna.. Ti bi pretpostavljam ono da blokiraju, ali da i dalje ostanu u tehnickoj vlasti.. Necemo se tako igrati..![]()
A za moj odgovor, pa nisam kriv sto ti se.ne svidja. jbg....
-
palermo
#68849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sve sam ti rekao. Konkretno. To sto se tebi ne avidja nije moja krivica. Da se vise ne ponavljamlaik1981 wrote: ↑18/12/2022 19:29Pa nista nisi ni odgovorio konkretno.. U tome i jeste fazon.. Ja ti opet postavim konkretna pitanja, a ti opet nista ne napises.. I zanimljivo je da svi vi koji ste protiv osmorke pisete na isti nacin.. Sve nesto umotano i opcenito.. Niko da napise konkretno zbog cega mislite da je SDA bolja za BiH i Bosnjake od osmorke.. Za razliku od ovih providnih SDA botina s tobom pokusavam normalno da razgovaram.. Samo jedan jedini argument.. Ne kontam sto je to tako tesko.. Ili mozda nemate ni jedan argument?
- manuchao91
#68850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last edited by manuchao91 on 18/12/2022 19:38, edited 1 time in total.