Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Ricken

#54501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

izvrsni direktor wrote: 18/12/2022 10:16
Ricken wrote: 18/12/2022 10:02
To što je medjunarodni odnosi čine kompetentnijom od ostalih kandidata, ne znači da BiH nema i bolje opcije.
Pričamo o poziciji za koju se kadrovi prave desetljeće.
Ma ona nije skolovana, dobro si ti to ustanovio
Ok školovana je, samo nije radila u struci :) Sabinu u ovoj učmaloj političkoj sceni moraš cijeniti, druga je stvar što mislim da je MVP ipak malo prerano u ovom geopolitičkom trenutku.
Bloo
Globalna šefica

#54502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:29
Bloo wrote: 18/12/2022 10:18

:thumbup:
Ali na žalost, takvih kadrova nemamo.
Jedino ko mi pada na pamet je Boriša Falatar.
Tebi je pao na pamet Borisa, meni Zlatko Dizdarević, siguran sam da bi za dva dana imali ozbiljnu listu od 6 ili 7 prijedloga.

Takvih kadrova nemamo dovoljno za čitavu diplomatsku mrežu, ali za ključne pozicije vjerujem da imamo
S tim da Borisa ima predmost nad gospodinom Dizdarevic zbog godina. :D
Leverage

#54503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Najavio sam vam da Sabina neće biti ministar ničeg, a razlog je taj što se pokazala kao nepouzdana u koalicionim odnosima. SDA vreba svaku priliku da ubaci kost među koalicione partnere, i sad treba da radi nekog njenog soliranja na ministarskom mjestu pukne kompletna koalicija. Neki ljudi u SDP-u i NiP-u otvoreno su zaprijetili izbacivanjem NS-a iz koalicije ako budu insistirali na Sabini Ćudić i Forto se morao povući, makar mislim da je lično zadovoljan takvim ishodom.

Što se tiče njenih takozvanih referenci za obavljanje pozicije ministra vanjskih poslova, to što je ona "nešto hodala po svijetu" nije nikakva referenca za bilo šta. Njena početna pozicija je ista kao i pozicija Dine Konakovića, s tim što je ovaj drugi daleko pouzdaniji, nije sujetan, spremniji je da pita za savjet umjesto da solira jer misli da je mnogo pametan, spreman je da brzo uči, tako da je u perspektivi značajno bolji kandidat.
Last edited by Leverage on 18/12/2022 10:34, edited 1 time in total.
Altsa

#54504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

Styling wrote: 18/12/2022 09:39
Ricken wrote: 18/12/2022 09:23
Hajde da se vratimo na orginalno pitanje, šta g. Konakovića čini referentnim za posao ministra vanjskih poslova? Tri, četiri stvarne kompetencije, a ne argumenti tipa uvezivanje osmorke, njegova pojava i boja glasa i slične gluposti.
Mislim da je inteligentan i pametan, da je patriota i da će učiniti sve da našu zemlju predstavi u najboljem svijetlu u svijetu i povrati određene izgubljene relacije i prijatelje.
:lol: :lol: :zid:
Bloo
Globalna šefica

#54505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Mi nemamamo vremena niti kredita da na to mjesto imenujemo nekog ko "je spreman da brzo uci".

Ali je interesantno vidjeti da se subjektivni doživljaji političara ubrajaju u kompetencije istih za određenu poziciju.

Da smo pametni, na to mjesto bi se imenovao (da ga imamo) neko ko ne mora biti u stranci.
Altsa

#54506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

Dizdarevic je deklarisani rusofil.
Leverage

#54507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Bloo wrote: 18/12/2022 10:37 Mi nemamamo vremena niti kredita da na to mjesto imenujemo nekog ko "je spreman da brzo uci".

Ali je interesantno vidjeti da se subjektivni doživljaji političara ubrajaju u kompetencije istih za određenu poziciju.

Da smo pametni, na to mjesto bi se imenovao (da ga imamo) neko ko ne mora biti u stranci.
Pa zašto onda sa postavljamo nekog ko također nema prethodnog iskustva, a k tome nije spreman da brzo uči i još solira i nepouzdan je? Da bismo zadovoljili njene prepotentne glasače?

Ne može, imate rampu.
Styling

#54508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Bloo wrote: 18/12/2022 10:37 Mi nemamamo vremena niti kredita da na to mjesto imenujemo nekog ko "je spreman da brzo uci".

Onda s foruma pravo u politku pa imenujte koga hoćete.
Ricken

#54509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Altsa wrote: 18/12/2022 10:38 Dizdarevic je deklarisani rusofil.
Možda na pitanjima Sirije i Palestine. :)
Bloo
Globalna šefica

#54510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Znam da je teško upratiti, ali ja nisam napisala da treba Sabinu imenovati, već da Konaković nije dobar izbor jer "kompetencije" koje ste naveli i nisu kompetencije (ako zanemarimo školovanje, znanje jezika, dosadašnje funkcije), te da bi najpametnije bilo imenovati nekog trećeg.

Ali u vašem poimanju politike i diplomatije, kvalifikacije poput pametan i inteligentan i brzo uči (koje zvuče kao kad malom od dajdže namještaš posao na štelu) su stvarne kvalifikacije. :D Naravno, tu je uvijek benefit od the doubt ali smatram da mi nemamo vremena niti kredita za nešto takvo.
Ricken

#54511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Bloo wrote: 18/12/2022 10:32
Ricken wrote: 18/12/2022 10:29

Tebi je pao na pamet Borisa, meni Zlatko Dizdarević, siguran sam da bi za dva dana imali ozbiljnu listu od 6 ili 7 prijedloga.

Takvih kadrova nemamo dovoljno za čitavu diplomatsku mrežu, ali za ključne pozicije vjerujem da imamo
S tim da Borisa ima predmost nad gospodinom Dizdarevic zbog godina. :D
Samo kod nas godine ne predstavljaju mudrost. Nemam ništa protiv Boriše, za Dinu je zlatan.
Leverage

#54512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Styling wrote: 18/12/2022 10:40

To bi sve od kuće upravljalo ko će bit ministar, držalo lekcije ko je dobar, a ko ne, naravno, sve s visoka i uz svoje samodopadno precijenjeno mišljenje.

I kad vide da ih niko ne benda 0,5% onda qq lele.
Bloo
Globalna šefica

#54513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:44 Samo kod nas godine ne predstavljaju mudrost. Nemam ništa protiv Boriše, za Dinu je zlatan.
Naravno da odredene godine donose i odredenu mudrost, vise se referirah na to da odredene godine donose i odredene probleme sa zdravljem te pritisak koji bi ta pozicija predstavljala za nekog njegovih godina (u idealnom scenariju) ako bismo napokon imali nekog kompetentnog ko bi punom parom krenuo da popravlja nastalu stetu i kreira nove veze, putovanjima, sastancima...
Ricken

#54514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Leverage wrote: 18/12/2022 10:33 Najavio sam vam da Sabina neće biti ministar ničeg, a razlog je taj što se pokazala kao nepouzdana u koalicionim odnosima. SDA vreba svaku priliku da ubaci kost među koalicione partnere, i sad treba da radi nekog njenog soliranja na ministarskom mjestu pukne kompletna koalicija. Neki ljudi u SDP-u i NiP-u otvoreno su zaprijetili izbacivanjem NS-a iz koalicije ako budu insistirali na Sabini Ćudić i Forto se morao povući, makar mislim da je lično zadovoljan takvim ishodom.

Što se tiče njenih takozvanih referenci za obavljanje pozicije ministra vanjskih poslova, to što je ona "nešto hodala po svijetu" nije nikakva referenca za bilo šta. Njena početna pozicija je ista kao i pozicija Dine Konakovića, s tim što je ovaj drugi daleko pouzdaniji, nije sujetan, spremniji je da pita za savjet umjesto da solira jer misli da je mnogo pametan, spreman je da brzo uči, tako da je u perspektivi značajno bolji kandidat.
Bogati, gdje je Dino hodo :)
Da zaključimo priču, neki iz nove vlasti jesu otišli iz SDA, ali SDA nije otišla iz njih.
Point.

#54515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Point. »

Altsa wrote: 18/12/2022 10:34
Styling wrote: 18/12/2022 09:39

Mislim da je inteligentan i pametan, da je patriota i da će učiniti sve da našu zemlju predstavi u najboljem svijetlu u svijetu i povrati određene izgubljene relacije i prijatelje.
Zaboravila je dodati i da je zgodan i lijep za oko. Mislim da se ona malo zacopala, Dino sutra kad bi sa šubarom hodao po Baščaršiji našla bi razlog da to opravda.

Idolpoklonstvo nije baš poželjno pri politici.
Ricken

#54516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Čovjek ne može da se otme dojmu da su prijedlozi za pojedine funkcije kao da su sa foruma. :)
Leverage

#54517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:49
Leverage wrote: 18/12/2022 10:33 Najavio sam vam da Sabina neće biti ministar ničeg, a razlog je taj što se pokazala kao nepouzdana u koalicionim odnosima. SDA vreba svaku priliku da ubaci kost među koalicione partnere, i sad treba da radi nekog njenog soliranja na ministarskom mjestu pukne kompletna koalicija. Neki ljudi u SDP-u i NiP-u otvoreno su zaprijetili izbacivanjem NS-a iz koalicije ako budu insistirali na Sabini Ćudić i Forto se morao povući, makar mislim da je lično zadovoljan takvim ishodom.

Da zaključimo priču, neki iz nove vlasti jesu otišli iz SDA, ali SDA nije otišla iz njih.
Nije nigdje hodo niti je to relevantno za bilo šta.

A svoj zaključak predstavi u jednini i ponesi kući, ovdje nikom nije bitan.
Point.

#54518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Point. »

Hodao je kao košarkaš sa reprezentacijom i to se pika. :)
sumirprimus

#54519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:43
Altsa wrote: 18/12/2022 10:38 Dizdarevic je deklarisani rusofil.
Možda na pitanjima Sirije i Palestine. :)

Lik je rusofil i bog te pito otkad njihov promotor i sta. Sve ne.
Ricken

#54520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Leverage wrote: 18/12/2022 10:45

To bi sve od kuće upravljalo ko će bit ministar, držalo lekcije ko je dobar, a ko ne, naravno, sve s visoka i uz svoje samodopadno precijenjeno mišljenje.

Vidi baje, učilo od Huse Ćesira, danas napada po forumu, sutra će napadati kamere :)
Leverage

#54521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:55
Leverage wrote: 18/12/2022 10:45

Vidi baje, učilo od Huse Ćesira, danas napada po forumu, sutra će napadati kamere :)
Kme
Ricken

#54522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Leverage wrote: 18/12/2022 10:52

Pa na temi smo NSa, ne na temi NIPa, jedino ti svoje nepotrebne i bahate upise mozes prebaciti na temu NIPa ovdje su smjesni, glupi i povrsni, sto je normalno jer na primjeru Styling se vidi da vam argumentovana diskusija nije jača strana.
Styling

#54523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Point. wrote: 18/12/2022 10:51
Altsa wrote: 18/12/2022 10:34
Zaboravila je dodati i da je zgodan i lijep za oko. Mislim da se ona malo zacopala, Dino sutra kad bi sa šubarom hodao po Baščaršiji našla bi razlog da to opravda.

Idolpoklonstvo nije baš poželjno pri politici.
Ako već nemaš ništa pametno napisati, onda nemoj ni pisati. Ispadaš glup.
Ricken

#54524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Leverage wrote: 18/12/2022 10:56
Ricken wrote: 18/12/2022 10:55

Kme
Tako bi i Huso Ćesir reagovao. :)
Styling

#54525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Ricken wrote: 18/12/2022 10:58
Leverage wrote: 18/12/2022 10:52

Pa na temi smo NSa, ne na temi NIPa, jedino ti svoje nepotrebne i bahate upise mozes prebaciti na temu NIPa ovdje su smjesni, glupi i povrsni, sto je normalno jer na primjeru Styling se vidi da vam argumentovana diskusija nije jača strana.
Pa ti si u diskusiju uvukao Dinu upoređujući ga sa Sabinom.
Locked