Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#68676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

zavrzlama wrote: 17/12/2022 15:42 " Sklanjanje SDA iz politickog zivota BIH,a posebno iz zivota bosnjaka je 1000x vrednije i korisnije nego svu stetu koju bi mozda napravila osmorka u koaliciji sa dvije antibih strsnke"

The end...
Mada oni otvoreno prijete da se vlast u Federaciji nikada neće formirati ako oni ne budu u vlasti.
Tu mora Šmit intervenisati.
Officer Crabtree

#68677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

PM72 wrote: 17/12/2022 16:01 Ja sam tačno čičak za budale...pokaži dom zdravlja,autobusku stanicu,trafiku,spomenik nekom heroju,biblioteku,školu,javni WC ili nešto slično koji je izgrađen parama iz dijaspore za narod u BiH.
Evo kod nas naš čovjek iz Australije skoro pola bolnice aparata donirao...

Nekoliko firmi iz dijaspore ljudi pokrenuli.

Al mi smo provincija zabavili se o sebi, jebiga ne može kancelariju neke institucije otvoriti...
PM72

#68678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Pojedinci imaju lijepe namjere i nijete,neko podigne recimo hajr česmu ali općenito niđe veze,trune o nekakvim milijardama ko da bi mi ovdje krepali od gladi da nije Vestern uniona i sličnih.
elk

#68679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Nije nevaljamo
Vec ne valjate
Malo u zavicaj i obnovi gradivo. Usput okreci voce, zakrpi krov i to.
A_A_AKCIJA

#68680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 17/12/2022 16:01
noviforumas wrote: 17/12/2022 14:39

Osudjeni pedofil bio najbolji kandidat na konkursu i dobio posao. Je li zaista ozbiljno ovo tvrdis? Eto i da je donio sve papire i da nije bilo nikakvih zakonskih prepreka, zar ne bi bolji kandidat bio neki profesor fizickog koji, za pocetak, nije pedofil?
Ne tvrdim ja ništa. Ja sam za to da se sve ispita i oni koji su po,riješili da se sankcionišu
Ovdje se razmjenjuju kontradiktorne imformacije.
Je li se lik VRAĆA na posao, jer je već radio tu i morali su da ga prime, ili se javio na novi konkurs?
To mi je nejasno.
Kriv je direktor i ministarstvo.

Direktor ga je morao otpustiti i to po primitku pravosnažne presude, tj prije godinu dana.

Ministarstvo je moralo da ga evidentira i samim time obavijesti školu.

Imaš citiran zakon u mom prethodnom postu.

On je od podizanja optužnice bio suspendiran, takođe po tom zakonu.
Last edited by A_A_AKCIJA on 17/12/2022 16:48, edited 1 time in total.
Styling

#68681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 17/12/2022 16:45

Ne tvrdim ja ništa. Ja sam za to da se sve ispita i oni koji su po,riješili da se sankcionišu
Je li se lik VRAĆA na posao, jer je već radio tu i morali su da ga prime, ili se javio na novi konkurs?
To mi je nejasno.

Direktor ga je morao otpustiti i to po primitku pravosnažne presude, tj prije godinu dana.

ok. Znači sankcionisati direktoricu. BTW, on više nije Kemin zet.
A_A_AKCIJA

#68682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Ademović ispada iz priče, jer mu ovaj nije zet već godinu dana.

Dakle, taj spin ste džaba zavrtili
Zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti ističemo kako osuđeni nastavnik već više od godinu dana nije zet prvog zamjenika predsjednika Naroda i pravde Kemala Ademovića”, saopćeno je iz Kantonalne organizacije NiP Sarajevo.
A_A_AKCIJA

#68683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 17/12/2022 16:50 ok. Znači sankcionisati direktoricu. BTW, on više nije Kemin zet.
Da, direktor, koliko vidim, je odgovoran.

Mada, i ministarstvo je bilo dužno da bude u toku i da ga evidentira, po zakonu. I to se mora istražiti.
meridiyan

#68684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

To mi je nejasno.

Direktor skole je tvrdio da se to uopste nije desilo u OS Grbavica nego u odbojaskom klubu "ORT" gdje je nastavnik-pedofil bio , valjda, trener.
Eno i Sivro isto kaze.
Ocigledno je da se zataskavao slucaj i da se pravilo nevjesto. I jos interesantno da je bio na porodiljskom odsustvu :D za sto je vjerovatno primao redovno platu.

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... ovic_s.pdf

Da se muljalo potvrda je i ova izjava a inace ima pravosnazna presuda gdje je dobio godinu dana zabranu rada kao nastavnik
Ova vijest je uznemirila i Eminu Brkanić koja je prije sedam godina bila učenica OŠ Grbavica 1 u Sarajevu i žrtva pedofila-nastavnika Samira Alihodžića.
Last edited by meridiyan on 17/12/2022 17:02, edited 2 times in total.
Dr. Kuca

#68685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Ovaj sivro bas ljudska kanalizacija. Sad ce nip botovi oplesti po ovom monstrumu. Dobiili zeleno svijetlo.
A_A_AKCIJA

#68686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

meridiyan wrote: 17/12/2022 16:56

Direktor skole je tvrdio da se to uopste nije desilo u OS Grbavica nego u odbojaskom klubu "ORT" gdje je nastavnik-pedofil bio , valjda, trener.
Eno i Sivro isto kaze.
Ocigledno je da se zataskavao slucaj i da se pravilo nevjesto. I jos interesantno da je bio na porodiljskom odsustvu :D za sto je vjerovatno primao redovno platu.

http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... ovic_s.pdf

Da se muljalo potvrda je i ova izjava a inace ima pravosnazna presuda gdje je dobio godinu dana zabranu rada kao nastavnik
Ova vijest je uznemirila i Eminu Brkanić koja je prije sedam godina bila učenica OŠ Grbavica 1 u Sarajevu i žrtva pedofila-nastavnika Samira Alihodžića.
Zakon je jasan. Djelo ne mora biti počinjeno na poslu. Bitno je da je pokrenut sudski postupak i da je suspendovan. Ovo se desilo.

Ono što nije, je da nije dobio otkaz, po pravosnažnoj presudi, a morao je po zakonu. Nema nikakvog izgovora.

Svako porodiljno odsustvo kod budžetskih institucija je plaćeno, minus topli obrok.
Officer Crabtree

#68687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

A_A_AKCIJA wrote: 17/12/2022 16:51 Ademović ispada iz priče, jer mu ovaj nije zet već godinu dana.

Zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti ističemo kako osuđeni nastavnik već više od godinu dana nije zet prvog zamjenika predsjednika Naroda i pravde Kemala Ademovića”, saopćeno je iz Kantonalne organizacije NiP Sarajevo.
Neće se to nikad ispitati jer je ovo BH, zašto nije dobio otkaz kad je trebao (tad je možda i bio zet)...

U svakom slučaju, nije bez razloga ostavljen na poslu, da li čistom nesposobnosti nadležnih (za što su oni krivi), ili nekom podobnosti, ali je sistem zakazao.
A_A_AKCIJA

#68688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Officer Crabtree wrote: 17/12/2022 17:27
A_A_AKCIJA wrote: 17/12/2022 16:51 Ademović ispada iz priče, jer mu ovaj nije zet već godinu dana.

Neće se to nikad ispitati jer je ovo BH, zašto nije dobio otkaz kad je trebao (tad je možda i bio zet)...

U svakom slučaju, nije bez razloga ostavljen na poslu, da li čistom nesposobnosti nadležnih (za što su oni krivi), ili nekom podobnosti, ali je sistem zakazao.
Hoće i mora.
Login77777

#68689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Vidi to. A Esad Plavi i ekipa se bas zadala da ovo gurne NiPu. :lol:
A govorio sam da nema logike da zeta stite jer je imao odnos sa maloljetnicom. Znaci bas nikakve logike.
meridiyan

#68690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Login77777 wrote: 17/12/2022 17:37

A govorio sam da nema logike da zeta stite jer je imao odnos sa maloljetnicom. Znaci bas nikakve logike.
Nije mu zet od momenta kada je prvostepena presuda postala pravosnazna.
Ne mutite vodu dzaba.
velikonja

#68691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

meridiyan wrote: 17/12/2022 17:47

Ne mutite vodu dzaba.
poenta je da iz keme, dine, aljose, zvizdica...nikad nece sda izaci, oni su ih stvorili, odrzavala, naucili

samo mi je zao ideje nase stranke,
sdp se vec kurvao sa bakirom, doveo smradoncica na celo min sigurnosti....jest da su se laguma kotarisali ali ne vidim da su se opametili
A_A_AKCIJA

#68692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

meridiyan wrote: 17/12/2022 17:47

Ne mutite vodu dzaba.
Što znači da nema nikakve šanse i logike da mu je neko štelio da ostane na poslu, uprkos Zakonu, u momentu kada više nije zet.
plavi_E

#68693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sta dokazuje cinjenica da mu nije zet godinu dana a za stvar se zna jos od 2016. To ne daje nikakve garancije da ga neko iz politickog vrha stranke koja vlada skolstvom u KS ne stiti. Mozda ga stiti jer ga bivsi zet ucjenjuje. Ako NiP bude vladao vanjskim poslovima kao sto vlada skolstvom bit ce veselo.
A_A_AKCIJA

#68694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

plavi_E wrote: 17/12/2022 18:14 Sta dokazuje cinjenica da mu nije zet godinu dana a za stvar se zna jos od 2016. To ne daje nikakve garancije da ga neko iz politickog vrha stranke koja vlada skolstvom u KS ne stiti. Mozda ga stiti jer ga bivsi zet ucjenjuje. Ako NiP bude vladao vanjskim poslovima kao sto vlada skolstvom bit ce veselo.
... e ovako, djeco, se pravi pita od govana.

Nekad je bolje malo više razmišljati, pa ne reći, nego ovako istovariti nepovezane misli.

Šta si, bolan, htio da kažeš?
il dottore

#68695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

Sda kerovi dobili komandu da laju
plavi_E

#68696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

To sto nije zet godinu dana nije nikakav dokaz da ga bivsi punac ne stiti i dalje. Pogotovo sto mu nije zet tek godinu dana a stvar za koju je taj zet osudjen se dogodila 2016. godine.
seksi_ideje

#68697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seksi_ideje »

il dottore wrote: 17/12/2022 18:21 Sda kerovi dobili komandu da laju
Lajat ce oni cetiri godine i opet na kraju nece niko sa njima htjeti :lol:
plavi_E

#68698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

To sto je osudjeni pedofil/bludnik dobio ponovo posao u skoli u kojoj je pocinio to krivicno djelo je veliki propust ministarstva. Propust moze biti slucajan ili namjeran. Ako je slucajan onda stranka koja vodi to ministarstvo ima poprilicno glup i nesposoban kadar. Ako je namjeran onda ta stranka ima poprilicno kriminalan kadar. I u jednomi u drugom slucaju bi bilo sasvim normalno da ministrica skolstva KS podnese ostavku.

A vi i dalje ovdje nazivajte forumase kerovima. Kakva stranka, takve pristalice.
Hakiz

#68699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

plavi_E wrote: 17/12/2022 18:39 To sto je osudjeni pedofil/bludnik dobio ponovo posao u skoli u kojoj je pocinio to krivicno djelo je veliki propust ministarstva. Propust moze biti slucajan ili namjeran. Ako je slucajan onda stranka koja vodi to ministarstvo ima poprilicno glup i nesposoban kadar. Ako je namjeran onda ta stranka ima poprilicno kriminalan kadar. I u jednomi u drugom slucaju bi bilo sasvim normalno da ministrica skolstva KS podnese ostavku.

A vi i dalje ovdje nazivajte forumase kerovima. Kakva stranka, takve pristalice.
To što je imao priliku da kupi slobodu jer je osuđen na samo godinu je, ipak, problem zakona i pravosuđa, prije nego ministarstava.

Kada je kupio slobodu, postao je slobodan čovjek. Sa pravom na posao.

Eto prilike Parlamentu FBiH da hitno, na jednoj od prve 2-3 sjednice, promijeni krivični zakon.
Login77777

#68700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

A_A_AKCIJA wrote: 17/12/2022 18:17
plavi_E wrote: 17/12/2022 18:14 Sta dokazuje cinjenica da mu nije zet godinu dana a za stvar se zna jos od 2016. To ne daje nikakve garancije da ga neko iz politickog vrha stranke koja vlada skolstvom u KS ne stiti. Mozda ga stiti jer ga bivsi zet ucjenjuje. Ako NiP bude vladao vanjskim poslovima kao sto vlada skolstvom bit ce veselo.
... e ovako, djeco, se pravi pita od govana.

Nekad je bolje malo više razmišljati, pa ne reći, nego ovako istovariti nepovezane misli.

Šta si, bolan, htio da kažeš?
Ne zna ni on. :mrgreen:
Locked