Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
noviforumas

#68601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Styling wrote: 17/12/2022 14:00
Login77777 wrote: 17/12/2022 13:57

Samo meni nije jasno zasto bi neko stitio zeta ako je isti nesto imao sa maloljetnicom. Gdje tu logika? Ja bi gledao da se taj lik odmakne sto dalje mi od porodice. A sigurno ga ne bi stitio.
Gdje piše da ga neko štiti?
Ovdje nije problem ni ministrica ni Kemo već zakon koji dozvoljava da se ovakav lik može vratiti na posao.
Kako je dobio potvrdu o nekaznjavanju? Sta ti mislis?
plavi_E

#68602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Na kojem nivou se zakonodavno uredjuje skolstvo? Drzava? Entitet? Kanton? Opstina?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#68603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

plavi_E wrote: 17/12/2022 13:57 Ma nema brige. Prebacit ce oni njega sad u ministarstvo vanjski poslova i problem rijesen.
Ja stvarno ne znam kako okarakterisati tebe i slicne. Najvise bih volio da kazem da si poltron, ali kada vidim kakve se gadosti pisu, zaista ne znam šta da kazem za ovo nase bolesno drustvo.

Covjece, pricamo o bludnim radnjama, o situaciji gdje nema ili/ili, a vi spominjete jebeni nip i nekakve ademovice. Pa jebemu majku, ako ste toliki zastitnici sto nas nije 100.000 na protestima?

Umiru nam djeca, pedofila i silovatelja po ulicama, a mi na politickoj temi diskreditujemo samo eto jer nam iz stranke nemaju nista drugo.

Da je tebi zelja da se ovdje nesto rijesi, a ne prica radi dnevno politickih zadovoljavanja, drugacije bi se ti ponasao. Ovako je to necija kcerka, sestra, ne dotice tebe i slicne, vec koristi samo za dnevnopoliticke pojenčiće.

I da, serem se i na nip i sda i sdp i sve ostale. Niti jedna nije vaznija od moga zivota, ili zivota moga komsije. Vi koji mislite da zivot pocinje sa strankama ste duboko zaglibili i nema vam pomoci.
plavi_E

#68604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

noviforumas wrote: 17/12/2022 14:03 Kako je dobio potvrdu o nekaznjavanju? Sta ti mislis?
Pa tako sto ga niko nije stitio i nije imao nikakvu politicku zastitu stranke koja vlada tim kantonom.
plavi_E

#68605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ovdje je problem sto ne mogu svi osudjeni pedofili dobiti potvrdu o nekaznjavanju i tako se vratit u skolu gdje su pocinili to kazneno djelo. I to je ta politicka komponenta ovog slucaja.
Dr. Kuca

#68606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Genetski preodredjen. Ne mogu da vjerujem da raja brani presudjenog pedofila? I da moderatori pokusavaju naci opravdanje. :skoljka:

Nakon slucaja gadzun, sad trojka ima i ovaj slucaj.
Styling

#68607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 17/12/2022 14:03
Styling wrote: 17/12/2022 14:00

Gdje piše da ga neko štiti?
Ovdje nije problem ni ministrica ni Kemo već zakon koji dozvoljava da se ovakav lik može vratiti na posao.
On nije dobio potvrdu o nekažnjavanju, on je dobio potvrdu od suda da se protiv njega trenutno ne vodi postupak.
Potvrdu o nekažnjavanju tj. da nisi osuđivan izdaje MUP.
Ljudi često miješaju te dvije stvari a u suštini se razlikujy.
Ako propis traži da on dostavi potvrdu o nekažnjavanju onda je donio pogrešan papir.
U ovom slučaju on od MUP-a ne može dobiti potvrdu o nekažnjavanjy/neosuđivanju.
Bloo
Globalna šefica

#68608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Moja ti...kakva vremena su došla. :D
laserShow

#68609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Dr. Kuca wrote: 17/12/2022 14:07 Genetski preodredjen. Ne mogu da vjerujem da raja brani presudjenog pedofila? I da moderatori pokusavaju naci opravdanje. :skoljka:

Prije svega, ko ga brani? A da idemo u detalje licemjera, gdje je presudjen pedofil?

i nabijem ja i tvoj sda i "moj nip".
Login77777

#68610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

velikonja wrote: 17/12/2022 14:00
Login77777 wrote: 17/12/2022 13:57

Samo meni nije jasno zasto bi neko stitio zeta ako je isti nesto imao sa maloljetnicom. Gdje tu logika? Ja bi gledao da se taj lik odmakne sto dalje mi od porodice. A sigurno ga ne bi stitio.
pa i ja bih, tu se slazemo drug

ali evo ti gore neko postavi pitanje, da li stvarno mislis da ga neko ne stiti i da se samo tako moze vratiti na posao?
Ne kazem da ga ne stiti. Sve je moguce. Kazem samo da nema logike stititi zeta koji ima nesto sa maloljetnicom. A lika naravno treba odstraniti iz svske skole.
Taj tekst gore nisam jos procitao sad cu.
Officer Crabtree

#68611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Bloo wrote: 17/12/2022 14:08 Moja ti...kakva vremena su došla. :D
Mora i vikendom raditi za stranku, al neka, za pola godine su obećali je prebaciti na Twitter, tu vikendi su slobodni.
noviforumas

#68612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Styling wrote: 17/12/2022 14:08
noviforumas wrote: 17/12/2022 14:03

On nije dobio potvrdu o nekažnjavanju, on je dobio potvrdu od suda da se protiv njega trenutno ne vodi postupak.
Ako propis traži da on dostavi potvrdu o nekažnjavanju onda je donio pogrešan papir.
Znam ja da to nisu iste stvari, ali roditelji i djevojcica kazu da je dobio potvrdu o nekaznjavanju. Mozda su i oni pobrkali, ne znam. Treba li potvrda o nekaznjavanju da se zaposlis u skoli? I kako to da je bio na neplacenom odsustvu dok se vodio proces protiv njega?
Dr. Kuca

#68613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

laserShow wrote: 17/12/2022 14:11
Dr. Kuca wrote: 17/12/2022 14:07 Genetski preodredjen. Ne mogu da vjerujem da raja brani presudjenog pedofila? I da moderatori pokusavaju naci opravdanje. :skoljka:

Prije svega, ko ga brani? A da idemo u detalje licemjera, gdje je presudjen pedofil?

i nabijem ja i tvoj sda i "moj nip".

Cuj gdje? Pa osudjen na godinu dana. Raja pokusava naci izgovore i ovdje i na temi crne hronike. Kod mene nema tolerancije kada su pedofili u pitanju.

Nip je sda skola.
velikonja

#68614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Bloo wrote: 17/12/2022 14:00
velikonja wrote: 17/12/2022 13:57
Kemal Ademovic je potpredsjednik stranke NIP
Ministrica najbolje vlade u historiji ks je NIP
Majmun koji je presudjen, eto samo zbog bludnih radnji prema mldb licu a ne pedofilije kako nas socrates ispravi, je vracen na posao u jednu skolu ( u kojoj je i pocinio to djelo ) u ks, gdje sda nema vise u vlasti nesto manje od 4 godine, gdje trojka liderise i hendla

da to uradi moj zet, on NEBI bio vise moj zet ni minute.

slazem on za svoja djela nek odgovara, ali nek ga ne stiti kemal ademovic, potpredsjednik nip-a i ministrica obrazovanja, takodjer kadar nip-a
do kad cemo slusati "i sda je to radila", evo u ks su prosle 4 godine....ja nemam 5 zivota jbg
Kako bi ti postupio o ovom slučaju?
Odnosno, možeš li navesti konkretne korake?
Otpuštanje po kojem osnovu?
Nezapošljavanje po kojem osnovu?

Nakon potvrdjivanja optuznice - suspenzija do okoncanja KP
nakon pravosnaznosti presude - disciplinski postupak i raskid radnog odnosa

ponovno zaposljavanje....konkurs, uvjeti na konkuru, ocjena....

eto ovako, i sve ovo je gore propisano ( naveo vec, zako o osn obrazovanju i odgoju ks, član 92 govori o ovome )
ali ne za ZETA
Officer Crabtree

#68615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

laserShow

#68616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

To je nas problem, ne traze se sistemska rjesenja, vec politicko kurvanje.

Da je neko pokrenuo odgovornost nadleznih za izdavanje (ako je izdata) nelegalne potvrde, pa smijeniti onoga ko je to uradio i nadlezne.

Onda u skoli smijeniti onoga ko je prihvatio dokument, a nije iskazao sumnju.

Onda postupati dalje i u tom lancu kazniti sve. Na kraju, raditi na zakoniu koji onemogucava "otkup kazne".

Jok, hajmo mi na politickoj temi udrobiti zivot djevojcice radi dnevnopolitickih zadovoljavanja jednih, ili drugih.

Kakva smo mi govna.
ali ne za ZETA
Ako i na trenutak pomislimo da se stiti jer je necij, onda moramo priznati da smo trula drzava i da to nije od juce, vec u zadnjih 30 godina. Onda je bolje da se raspadnemo i pripojimo onima koji znaju kako se vodi drzava.
velikonja

#68617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

plavi_E wrote: 17/12/2022 14:03 Na kojem nivou se zakonodavno uredjuje skolstvo? Drzava? Entitet? Kanton? Opstina?
svemirci to uredjuju :mrgreen:
Styling

#68618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Bloo wrote: 17/12/2022 14:08 Moja ti...kakva vremena su došla. :D
Na stranu što je katastrofa da ovakav lik radi u školstvu i što je neko potpuno podbacio u sistemu, ali su mi fascinantni polupismeni i poluinformisani likovi zakrvavljenih očiju kojima su političke stranke koje ne vole krive i što u decembru nema snijega. Baš smo zastranili totalno.
velikonja

#68619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Login77777 wrote: 17/12/2022 14:11
velikonja wrote: 17/12/2022 14:00
pa i ja bih, tu se slazemo drug

ali evo ti gore neko postavi pitanje, da li stvarno mislis da ga neko ne stiti i da se samo tako moze vratiti na posao?
Ne kazem da ga ne stiti. Sve je moguce. Kazem samo da nema logike stititi zeta koji ima nesto sa maloljetnicom. A lika naravno treba odstraniti iz svske skole.
Taj tekst gore nisam jos procitao sad cu.
ma nema ni meni logike, ali se bojim da je obrzac ponasanja kod nip i sda identican, ni milimetra
Styling

#68620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 17/12/2022 14:13
Styling wrote: 17/12/2022 14:08

Znam ja da to nisu iste stvari, ali roditelji i djevojcica kazu da je dobio potvrdu o nekaznjavanju. Mozda su i oni pobrkali, ne znam. Treba li potvrda o nekaznjavanju da se zaposlis u skoli? I kako to da je bio na neplacenom odsustvu dok se vodio proces protiv njega?
Za drugo valjda postoji presumpcija nevinosti dok se ne dokaže a za prvo moraš pitati nadležne stvarno ne znam.
plavi_E

#68621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Dr. Kuca wrote: 17/12/2022 14:14 Cuj gdje? Pa osudjen na godinu dana. Raja pokusava naci izgovore i ovdje i na temi crne hronike. Kod mene nema tolerancije kada su pedofili u pitanju.
Na clanstvo u NiP-u zaboravi. :D

Ovdje se namjerno/slucajno brkaju kazneni zakon i zakon o skolstvu. Kao da se nebi saznalo ko je zaduzen za skolstvo u KS. Jer bi se onda saznalo koja stranka je zaduzena za skolstvo u KS. A posto ko u svakoj stranci ima neko ko ima zeta.....
noviforumas

#68622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Officer Crabtree wrote: 17/12/2022 14:15 https://avaz.ba/vijesti/bih/794490/saud ... vu-zastitu

Imate sjajan sindikat.
Slao neprimjerene poruke vlastitim ucenicama i pozivao ih na seksualni odnos, ali o njemu sve najbolje :thumbup:
plavi_E

#68623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sad ide prica da je neko zakazao u sistemu. Zna se dobro i koja stranka i koji njeni kadrovi su zaduzeni za zakonsko uredjenje skolstva u KS.
Baltazar_khan

#68624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baltazar_khan »

Sivro krmak odvratni
velikonja

#68625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

laserShow wrote: 17/12/2022 14:15 To je nas problem, ne traze se sistemska rjesenja, vec politicko kurvanje.

Da je neko pokrenuo odgovornost nadleznih za izdavanje (ako je izdata) nelegalne potvrde, pa smijeniti onoga ko je to uradio i nadlezne.

Onda u skoli smijeniti onoga ko je prihvatio dokument, a nije iskazao sumnju.

Onda postupati dalje i u tom lancu kazniti sve. Na kraju, raditi na zakoniu koji onemogucava "otkup kazne".

Jok, hajmo mi na politickoj temi udrobiti zivot djevojcice radi dnevnopolitickih zadovoljavanja jednih, ili drugih.

Kakva smo mi govna.
ali ne za ZETA
Ako i na trenutak pomislimo da se stiti jer je necij, onda moramo priznati da smo trula drzava i da to nije od juce, vec u zadnjih 30 godina. Onda je bolje da se raspadnemo i pripojimo onima koji znaju kako se vodi drzava.
pazi, ovaj problem je sistemski rijesen, ali se sistem ne primjenjuje

da u zadnjih 30 godina, ali nas konkretno nip bomarduje da to vise nije tako
dino isukao mac, smjenjuje, zatvara. Zasto ne primjeni zakon na zetu potpredsjednika svoje stranke, njegovoj desoj ruci?

u ks promjene imamo 4 godine, na ostalim novioma ce valjda sad krenuti ( osim tk, pozz za @sumira :mrgreen: ). koliko ce jos dugo trajati "to je sitem ostao od sda"? zasto ga vec 4 godine ne mijenjamo?

jkebem ti vise sebijinu diplomi i kad je bog dade, ---.usta zvaljava
Locked