Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑17/12/2022 11:29
Na Crnom Vrhu neces, osim ako ne zelis gledati u romske kuce u blizini. Svi stanovi koji gledaju prema gradu su rasprodati. Ostalo je jos nekih 15% stanova, vecinom sa losim rasporedom, lose orijentacije.
Pa ko to kupuje jebate, nisu jos ni onaj predratni objekat cestito polupali, a vec sve rasprodato
Ne znam moj Bata, cuo sam da su 10ak stanova kupili arapi. Granov ima poznanstava u svim sferama društva, fudbaleri, sportisti, krimi milje...
Ide to ko halva
sime_cipol wrote: ↑17/12/2022 11:29
Na Crnom Vrhu neces, osim ako ne zelis gledati u romske kuce u blizini. Svi stanovi koji gledaju prema gradu su rasprodati. Ostalo je jos nekih 15% stanova, vecinom sa losim rasporedom, lose orijentacije.
Pa ko to kupuje jebate, nisu jos ni onaj predratni objekat cestito polupali, a vec sve rasprodato
Ne znam moj Bata, cuo sam da su 10ak stanova kupili arapi. Granov ima poznanstava u svim sferama društva, fudbaleri, sportisti, krimi milje...
Ide to ko halva
Uz takav komsiluk ga ne bih ni dzabe.
Granov je fakat jak, ocigledno je da sve stranke finansira dok pliva dobro u svakom sistemu.
E a najjace mi je bilo kod agenata prodaje novogradnje kad sa kezom od uha do uha kazu da su par stanova kupili Arapi. Ko biva to dobro, treba da ti bude drago
Pa zar nije neko ovdje napisao prije jedno mjesec da se cijene kreću od 4000 do 6000 ovisno o spratu a garaža 30tak hiljada, čini mi se... cccc kako samo napumpavaju cijene
sime_cipol wrote: ↑17/12/2022 11:36
Ide to ko halva
Uz takav komsiluk ga ne bih ni dzabe.
Granov je fakat jak, ocigledno je da sve stranke finansira dok pliva dobro u svakom sistemu.
Sta jak, najjači!!! MG drži sve što je “elitno” u i oko Sarajeva, pa čak neke zgrade u Dubaiju, Istanbulu..
Vlasnik najveće vile u regiji, sa vinogradima, na lolalitetu Slatine, kod Polljina..
Haris033 wrote: ↑04/04/2020 19:53
Gledam malo po google earth-u Sarajevo i mjesta na koja bi mogao pobjeći i prošetati, a da nema mnogo ljudi i tako, gledajući, pale su mi za oko neke vile po Poljinama, od kojih se jedna ističe..
Mnogo je velikih vila na Poljinama, ali ova je bar 3x veća od najveće i ovakve nema ni u LA-u.
Kako li ova vila izgleda live?
Last edited by Haris033 on 17/12/2022 21:05, edited 1 time in total.
Gray wrote: ↑17/12/2022 11:56
Ljubljanska cijene od 6500 do 7200, ovisno od sprata.
Garažno mjesto 40-45 hiljada.
Ali još gore od toga, u svim opcijama plaćanja traže da se plati 70-80 posto prije useljenja I prije nego su papiri gotovi.
Zvali u petak... ako platis 90% prije kraja izgradnje, dobijas 10% popusta. Bas je skupo.
Da, ali prije kraja izgradnje znaci prije nego su papiri gotovi, što znači veliki rizik. Ja sam gledao neki stan od 80+ kvadrata, znaci treba da im dam 500k prije nego su papiri gotovi i da rizikujem... Ne pada mi na pamet, fino gospodo podignite kredit pa izgradite zgradu, svi bi da ih kupci kreditiraju.
Zvali u petak... ako platis 90% prije kraja izgradnje, dobijas 10% popusta. Bas je skupo.
Da, ali prije kraja izgradnje znaci prije nego su papiri gotovi, što znači veliki rizik. Ja sam gledao neki stan od 80+ kvadrata, znaci treba da im dam 500k prije nego su papiri gotovi i da rizikujem... Ne pada mi na pamet, fino gospodo podignite kredit pa izgradite zgradu, svi bi da ih kupci kreditiraju.
Meni su u srijedu poslali E-Mail ali jos uvijek me nisu nazvali.
30% avans ostatak u mjesečnim ratama do završetka objekta (juni 2024.godine);
50% avans, 40% nakon završetka armirano-betonske konstrukcije, 10% prije useljenja (odobravamo popust 5%);
70%-90% avans, ostatak prije useljenja (odobravamo popust 8%-10%).
Bez potrebnih dozvola ne pada mi na pamet da placam bilo sta i bilo kome.
Kraj takvog načina razmišljanja, teško da ćete ikada kupiti kod nas stan u novogradnji.
Ja sam do sada kupio dva stana u novogradnji i oba sam platio u 100% iznosu, više od 12 mjeseci prije nego što su bili dovršeni i useljivi. Novcem od kredita.
Kad živiš i radiš u Bosni i Hercegovini, onda jako dobro znaš kojim investitorima i izvođačima možeš i trebaš vjerovati, a kojima ne trebaš i ne možeš.
Seawolf wrote: ↑18/12/2022 13:52
Pa ja, bolje da se pare kisele na vašim računima.
Kraj takvog načina razmišljanja, teško da ćete ikada kupiti kod nas stan u novogradnji.
Ja sam do sada kupio dva stana u novogradnji i oba sam platio u 100% iznosu, više od 12 mjeseci prije nego što su bili dovršeni i useljivi. Novcem od kredita.
Kad živiš i radiš u Bosni i Hercegovini, onda jako dobro znaš kojim investitorima i izvođačima možeš i trebaš vjerovati, a kojima ne trebaš i ne možeš.
Kupio sam i ja u novoj otoci, ali samo 10 posto unaprijed a ostalo kod useljenja (doduše još nisu tada bili gotovi papiri ali se moglo useliti).
A sada su cijene takve da tih 100 posto znaci 500-600k, a nekada je to bilo 200k, a problemi se dešavaju, vidjeli smo kod Sarajevo Tower.
A te pare nemam ma računu nego bih morao podići kredit. Pa neka fino investitor podigne kredit i završi zgradu, svakako taj popust koji daje nije pravi popust nego je to stvarna cijena a ova više je napuhana da bi ljude natjerao da plate unaprijed.
Seawolf wrote: ↑18/12/2022 13:52
Pa ja, bolje da se pare kisele na vašim računima.
Reci to onima koji su Sarajevo Toweru dali 100% unaprijed
Malo su pricekali, jedno 5 dodatnih godina.
Seawolf wrote: ↑18/12/2022 13:52Pa ja, bolje da se pare kisele na vašim računima.
Pa bolje mi je da "spavaju" kod mene, na mom racunu nego da placam unaprijed investitoru (financiram investitora) koji nema sve potrebne dozvole ili da pare dajem na ruke agentu za nekretnine i vlasniku stana (iskustvo koje sam imala da su mi trazili 120.000KM direktno na ruke jer su banke "mafijaske organizacije") ili da dajem "mito" agentima prodaje iz avenije da mi ponude stan za prodaju jer mi od aprila-maja ponavljaju jednu te istu frazu a poznanika iz BiH pozvase u cetvrtak i dogovorise termin da dodje i izabere si stan koji bi mogao kupiti.
Ne moram ga kupiti bezuvjetno sada,....za razliku od onih koji su ovisni o kreditu,...i naravno "smarati" i "dosadjivati" ovdje na forumu sveznalicama i poklopcima svakog lonca koji u stvarnom zivotu ni za kredit nemaju al se mijesaju u sve k´o vegeta.