Nista znaci muk. Sve si time rekao. Hvala lijepo i dovidjenja.avetinja wrote: ↑16/12/2022 21:24Je li možeš odgovoriti na pitanje iznad, da ne bi slučajno ponovo izvrnuo moje riječi?jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 21:23
Je li mozes odgovoriti na pitanje iznad, da ne bih slucajno izvrnuo tvoje rijeci?
2022 FIFA World Cup
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1726 Re: 2022 FIFA World Cup
- avetinja
#1727 Re: 2022 FIFA World Cup
Kao i uvijek ponovo izvrćeš situaciju, ovoga puta bez da sam išta rekao. Bilo je neprijatno, ali doviđenja.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 21:45Nista znaci muk. Sve si time rekao. Hvala lijepo i dovidjenja.
Last edited by avetinja on 16/12/2022 21:49, edited 1 time in total.
- Point.
#1728 Re: 2022 FIFA World Cup
Joj kad mi ovi vjernici na baterije dođu komentarisati fudbal koji nikad inače nisu aktivni na podforumu fudbal. Al pošto sad Katar domaćin upalili se ko kutnjak. Da, mislim na tebe @MUNAFIK .
-
Osmi Socrates
#1729 Re: 2022 FIFA World Cup
Politika je sve.
Tako da tražiti sport bez politike je apsurd. Šutnja o politici je takođe politika.
I baš ste našli FIFA hvaliti da drži politiku izvan sporta. Najgluplja tvrdnja ikad rečena. FIFA je politika oduvijek, nogomet je politika, fudbal je politika, kad ja ne znam da li je meni bliži izraz nogomet ili fudbal je isto politika.
Tako da tražiti sport bez politike je apsurd. Šutnja o politici je takođe politika.
I baš ste našli FIFA hvaliti da drži politiku izvan sporta. Najgluplja tvrdnja ikad rečena. FIFA je politika oduvijek, nogomet je politika, fudbal je politika, kad ja ne znam da li je meni bliži izraz nogomet ili fudbal je isto politika.
- jeza u ledja
#1730 Re: 2022 FIFA World Cup
Postavim ti konkretno pitanje, ti da bi ga preskocio, samo copy/paste nazad ko dijete i kazes meni da ja izvrcem situaciju.avetinja wrote: ↑16/12/2022 21:47Kao i uvijek ponovo izvrćeš situaciju, ovoga puta bez da sam išta rekao. Bilo je neprijatno, ali doviđenja.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 21:45
Nista znaci muk. Sve si time rekao. Hvala lijepo i dovidjenja.
Odgovor na moje pitanje je naravno kljuc onoga u cemu pricamo i tebi je to jasno. Zato odgovor i izbjegavas.
Naravno, osim ako mislis da su cetnike trebali pustiti da igraju dok po nama granate padaju. Ako je tako onda fino potvrdis, ne da ti ja stavljam rijeci u usta.
- jeza u ledja
#1731 Re: 2022 FIFA World Cup
Upravo tako. Sve je politika. I suplja je reci jao nemoj politike u sportu. To je tako sve dok se tebe licno ne dotakne.Osmi Socrates wrote: ↑16/12/2022 21:54 Politika je sve.
- Point.
#1732 Re: 2022 FIFA World Cup
Što je tebi bitno ko ga kome pristavlja među svoja 4 zida i u svakom postu spominješ homoseksualce? To ti nije moralno a moralno ti kada katarani iskorištavaju jadnike iz Nepala, Bangladeša, Indije?MUNAFIK wrote: ↑16/12/2022 20:27Zato imaju milionski pregledi po TIK TOKU, Instagramu, Facebooku, upisi po Twiteru i itd... koji kontriraju narativu koji mainstream mediji plasiraju.
Cesto je "word of mouth" puno jaci od medijskog ispiranja mozga.
Marokanci se snime sa podignutim palcem i nekakv medij podvaljuje im ISIL i kako vjerovati tim medijima. Mediji imaju moc, ali ne kakvu su imali prije.
A SPORT i politika apsolutno treba razdvojiti, na primjer zabrane za sve sportiste iz Rusije su takva glupost da cijelo društvo šalje u isti pravac protiv cega se bori.
Nikad se nije smjelo dozvoliti da se sportistima zabranjuju nastupi zbog rata, posebno što se to ne radi u drugim sukobima drugim narodima.
Znači trebalo je i krnjoj Jugoslaviji dozvoliti učešće na EP 1992 godine?
A i godra je kad navijači Maroka istaknu zastavu Palestine? To nije politika?
- Point.
#1733 Re: 2022 FIFA World Cup
Brate, za tebe je Al Ahli. Pusti se evropskog fudbala.Romanista 101% wrote: ↑16/12/2022 17:25 Najvise mi je godra zbog seljaka i sabana iz dijaspore koji da nije bilo rata nebi nikad izasli iz rodnog sela. Sad glume lazne evropejce na baterije, a ustvari su preskocili grad, i iz sela otisli na zapad. Pokusavaju biti nesto sto nisu, a frustracije lijece tako sto mrze sve sto dolazi van zapadnog svijeta.
- avetinja
#1734 Re: 2022 FIFA World Cup
Ja sam tebe pitao jesi li shvatio šta ti objašnjavam, jer si tri puta do sada izvrnuo moje riječi na različitim podforumima. Ni sa kim do sada nisam imao takvu situaciju. Šta god sam rekao, ti si na drugu stranu okrenuo, još si prošli put priznao grešku.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 22:00
Postavim ti konkretno pitanje, ti da bi ga preskocio, samo copy/paste nazad ko dijete i kazes meni da ja izvrcem situaciju.
Odgovor na moje pitanje je naravno kljuc onoga u cemu pricamo i tebi je to jasno. Zato odgovor i izbjegavas.
Naravno, osim ako mislis da su cetnike trebali pustiti da igraju dok po nama granate padaju. Ako je tako onda fino potvrdis, ne da ti ja stavljam rijeci u usta.
- jeza u ledja
#1735 Re: 2022 FIFA World Cup
Pa odgovori na moje pitanje da vidim je li shvatam ili ne?avetinja wrote: ↑16/12/2022 22:08Ja sam tebe pitao jesi li shvatio šta ti objašnjavam, jer si tri puta do sada izvrnuo moje riječi na različitim podforumima. Ni sa kim do sada nisam imao takvu situaciju. Šta god sam rekao, ti si na drugu stranu okrenuo, još si prošli put priznao grešku.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 22:00
Postavim ti konkretno pitanje, ti da bi ga preskocio, samo copy/paste nazad ko dijete i kazes meni da ja izvrcem situaciju.
- avetinja
#1736 Re: 2022 FIFA World Cup
Ako odgovorim ne, ti ćeš izvrnuti. Ako odgovorim da, ti će izvrnuti. Zato te pitam jesi li shvatio šta sam ti prije rekao, da ne počinjem ako nisi.
-
Osmi Socrates
#1737 Re: 2022 FIFA World Cup
Pa šta te je toliko teško pitao?
Da li je Miloševićevoj Srbiji trebalo zabraniti učešće na Euru dok četnici ubijaju po BiH?
Nema jednostavnijeg pitanja.
Da li je Miloševićevoj Srbiji trebalo zabraniti učešće na Euru dok četnici ubijaju po BiH?
Nema jednostavnijeg pitanja.
- jeza u ledja
#1738 Re: 2022 FIFA World Cup
Ne znam zasto ponavljas sto puta besmisleno i nebitno pitanje? Cuj “jesi li me shvatio”?
Ja mislim da sam te shvatio, ali nije moje da utvrdjujem jesam li te dobro shvatio.
Hajd sad ti odgovori, da ne budes slucajno pogresno shvacen.
Da li je UEFA trebala dopustiti Jugoslaviji da igra Euro 1992-e?
Ja mislim da sam te shvatio, ali nije moje da utvrdjujem jesam li te dobro shvatio.
Hajd sad ti odgovori, da ne budes slucajno pogresno shvacen.
Da li je UEFA trebala dopustiti Jugoslaviji da igra Euro 1992-e?
- Point.
#1739 Re: 2022 FIFA World Cup
-
ja71
#1740 Re: 2022 FIFA World Cup
Mislim da tada njima nije zabranjeno jer pucaju i pale kao što je to slučaj sada kod Rusije.
Njihov stav je tada bio da se 'jednako' odnose prema svim stranama.
Više su ih isključili jer su/smo se kvalifikovali zajedno a onda bi samo jedan dio nastupao.
Oprostite ako me sjećanje vara.
Njihov stav je tada bio da se 'jednako' odnose prema svim stranama.
Više su ih isključili jer su/smo se kvalifikovali zajedno a onda bi samo jedan dio nastupao.
Oprostite ako me sjećanje vara.
-
breba
#1741 Re: 2022 FIFA World Cup
Sjećanje te vara.
Ako je Jugoslavija pretesko pitanje za odgovoriti, da upitamo za ispravnost izbacivanja Rusije iz evropskih takmičenja?
Ako je Jugoslavija pretesko pitanje za odgovoriti, da upitamo za ispravnost izbacivanja Rusije iz evropskih takmičenja?
- konoplja
#1742 Re: 2022 FIFA World Cup
jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 20:08 A ti redovno citas NYT i pratis mainstream medije?
Ja govorim o ovima koji prenose prvenstvo i koji komentarisu sve oko njega.
Inace svaki clanak koji pozitivno ili bilo sa kakvim hajpom pise o desavanjima na SP (recimo o Maroku kao lijepoj prici, kako su prihvaceni od strane domacina i cijelog arapskog svijeta, kako su na zgradama u Dohi projektovane zvijezde marokanske reprezentacije; ili npr po stoti put o stadionu napravljenim od kontejnera koji ce biti doniran; ili o tome kako je lako pratiti prvenstvo jer mozes sa stadiona na stadion u pola sata; ili kako rade klik uredjaji na stadionu; ili kad kamera prikaze neku fudbalsku zvijezdu na tribinama) sve to zajedno projicira pozitivnu sliku o Kataru. To je upravo ono sto je bio i njihov cilj.
Ehhh jezu nisi me citirao kad si odgovarao, pa onda citiras @MUNAFIKov odgovor na moj post kao da sam to ja.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 20:57Pa tako brate reci - drustveni mediji su ti koji sire ove price. Da nema vas 5-6 ovdje ja ne bi cuo vecinu ovih detalja o LGBT, a evo sad i dizanju palca. Ja prvi put cujem o tome, a nisam ni znao da to ima veze sa ISILom.MUNAFIK wrote: ↑16/12/2022 20:27
Zato imaju milionski pregledi po TIK TOKU, Instagramu, Facebooku, upisi po Twiteru i itd... koji kontriraju narativu koji mainstream mediji plasiraju.
Cesto je "word of mouth" puno jaci od medijskog ispiranja mozga.
Marokanci se snime sa podignutim palcem i nekakv medij podvaljuje im ISIL i kako vjerovati tim medijima. Mediji imaju moc, ali ne kakvu su imali prije.
A SPORT i politika apsolutno treba razdvojiti, na primjer zabrane za sve sportiste iz Rusije su takva glupost da cijelo društvo šalje u isti pravac protiv cega se bori.
Nikad se nije smjelo dozvoliti da se sportistima zabranjuju nastupi zbog rata, posebno što se to ne radi u drugim sukobima drugim narodima.
Drustveni mediji, ne isprani mainstream mediji. To je ono odakle vi kupite info, razmjenjujete medjusobno, i onda uvjeravate jedni druge da mainstream samo bruji o tome.
A ovamo mainstream svrsava na organizaciju, fan zone, price i pricice, anekdotice iz Katara, sve sa masnom i bombonama. Niko haman o politici ni a. Osim vas.
Znaci nije trebalo Jugoslaviji 92-e zabraniti ucesce na EURO?Nikad se nije smjelo dozvoliti da se sportistima zabranjuju nastupi zbog rata, posebno što se to ne radi u drugim sukobima drugim narodima.
Prati malo bolje situaciju i ko sta pise.
Da ti odgovorim. Da, citam redovno NYT i pratim mainstream medije. Odakle ti vijesti kupis?
Pa i NYT prati i komentarise prvenstvo i sve oko njega. Ne znam sta hoces reci? Je li mislis na one koji prenose utakmice samo?
Evo ti par negativnih naslova o SP-u sa NYT zadnjih par dana. Ako bi isli nazad bilo bi toga bruka vise.
The Qatar World Cup Is Peak ‘Sportswashing.’ But Will It Work?
When repressive countries host events like the World Cup, it can sometimes have the opposite of the intended effect.
https://www.nytimes.com/2022/12/14/opin ... shing.html
A Comedian’s Stunt Is a Sly Protest of Qatar’s L.G.B.T.Q. Laws
Joe Lycett appeared to shred cash after demanding that David Beckham end his relationship with the World Cup. It was his latest performance with a point.
https://www.nytimes.com/2022/12/16/arts ... d-cup.html
What Happened to the Qatar Women’s National Team?
A squad that featured in the host nation’s bid to host the World Cup in 2010 hasn’t played a game in eight years.
https://www.nytimes.com/2022/12/10/spor ... occer.html
-
Osmi Socrates
#1743 Re: 2022 FIFA World Cup
Vi čak pojma nemate ni šta je slobodno novinarstvo. Prvi članak jasno kaže "opinion". Drugi je u sekciji o umjetnosti. Treći pita sasvim legitimno sportsko-političko pitanje.
Šta sad, ne smije se ništa pisati o Kataru što nije pozitivna promocija svjetskog prvenstva?
Djeco, ne dirajte internet ako osnovne pojmove ne znate razlikovati.
Šta sad, ne smije se ništa pisati o Kataru što nije pozitivna promocija svjetskog prvenstva?
- konoplja
#1744 Re: 2022 FIFA World Cup
I ti izgleda ne pratis sta smo mi pisali. Vaucer je SP nazvao sportswashing projektom.Osmi Socrates wrote: ↑16/12/2022 23:04 Vi čak pojma nemate ni šta je slobodno novinarstvo. Prvi članak jasno kaže "opinion". Drugi je u sekciji o umjetnosti. Treći pita sasvim legitimno sportsko-političko pitanje.
Na sta sam mu ja odgovorio sa definicijom i pitao ga zar nije kontra efekat odrzavanje ovog prvenstva imalo na reputaciju drzave Katar.
Mi smo se slozili da jeste, a evo jez se ne slaze.
Eh sad. Ja mislim da SP nije u Kataru, onda ne bi ni bilo clanaka u medijima o tome koliko je radnika poginulo, robovima u drzavi, uvjetima rada, lgbtq pitanjima i tako dalje i tako dalje sta se sve nije pisalo i pricalo.
Tako da umjesto ovo odrzavanje SPa poboljsa reputaciju drzave mislim sa je srozalo reputaciju drzavi.
Sta hoces ti da kazes, da bi se Katar u istoj kolicini kritizirao i da nema SPa?
- jeza u ledja
#1745 Re: 2022 FIFA World Cup
Drugi odgovor je Munafiku. Ne znam sta ti nije jasno fakat?konoplja wrote: ↑16/12/2022 22:52jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 20:08 A ti redovno citas NYT i pratis mainstream medije?
Ja govorim o ovima koji prenose prvenstvo i koji komentarisu sve oko njega.
Inace svaki clanak koji pozitivno ili bilo sa kakvim hajpom pise o desavanjima na SP (recimo o Maroku kao lijepoj prici, kako su prihvaceni od strane domacina i cijelog arapskog svijeta, kako su na zgradama u Dohi projektovane zvijezde marokanske reprezentacije; ili npr po stoti put o stadionu napravljenim od kontejnera koji ce biti doniran; ili o tome kako je lako pratiti prvenstvo jer mozes sa stadiona na stadion u pola sata; ili kako rade klik uredjaji na stadionu; ili kad kamera prikaze neku fudbalsku zvijezdu na tribinama) sve to zajedno projicira pozitivnu sliku o Kataru. To je upravo ono sto je bio i njihov cilj.Ehhh jezu nisi me citirao kad si odgovarao, pa onda citiras @MUNAFIKov odgovor na moj post kao da sam to ja.jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 20:57
Pa tako brate reci - drustveni mediji su ti koji sire ove price. Da nema vas 5-6 ovdje ja ne bi cuo vecinu ovih detalja o LGBT, a evo sad i dizanju palca. Ja prvi put cujem o tome, a nisam ni znao da to ima veze sa ISILom.
Drustveni mediji, ne isprani mainstream mediji. To je ono odakle vi kupite info, razmjenjujete medjusobno, i onda uvjeravate jedni druge da mainstream samo bruji o tome.
A ovamo mainstream svrsava na organizaciju, fan zone, price i pricice, anekdotice iz Katara, sve sa masnom i bombonama. Niko haman o politici ni a. Osim vas.
Znaci nije trebalo Jugoslaviji 92-e zabraniti ucesce na EURO?
Prati malo bolje situaciju i ko sta pise.
Da ti odgovorim. Da, citam redovno NYT i pratim mainstream medije. Odakle ti vijesti kupis?
Pa i NYT prati i komentarise prvenstvo i sve oko njega. Ne znam sta hoces reci? Je li mislis na one koji prenose utakmice samo?
Evo ti par negativnih naslova o SP-u sa NYT zadnjih par dana. Ako bi isli nazad bilo bi toga bruka vise.![]()
The Qatar World Cup Is Peak ‘Sportswashing.’ But Will It Work?
When repressive countries host events like the World Cup, it can sometimes have the opposite of the intended effect.
https://www.nytimes.com/2022/12/14/opin ... shing.html
A Comedian’s Stunt Is a Sly Protest of Qatar’s L.G.B.T.Q. Laws
Joe Lycett appeared to shred cash after demanding that David Beckham end his relationship with the World Cup. It was his latest performance with a point.
https://www.nytimes.com/2022/12/16/arts ... d-cup.html
What Happened to the Qatar Women’s National Team?
A squad that featured in the host nation’s bid to host the World Cup in 2010 hasn’t played a game in eight years.
https://www.nytimes.com/2022/12/10/spor ... occer.html
Poprilicno je nejasno zasto se bunis o pisanju mainstream medija ako ih redovno citas.
-
Osmi Socrates
#1746 Re: 2022 FIFA World Cup
Pa glupo bi bilo očekivati da bilo ko iz Amerike previše piše o Kataru da se tamo ne održava prvenstvo.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu je najveći sportski događaj na ovoj našoj planeti, i sasvim je normalno da se piše o Kataru još otkad su dobili domaćinstvo.
Ne znam šta tu ima kontroverzno. Piše se o nečemu što je aktuelno. Da je BiH dobila domaćinstvo svjetskog prvenstva, pisalo bi se o BiH.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu je najveći sportski događaj na ovoj našoj planeti, i sasvim je normalno da se piše o Kataru još otkad su dobili domaćinstvo.
Ne znam šta tu ima kontroverzno. Piše se o nečemu što je aktuelno. Da je BiH dobila domaćinstvo svjetskog prvenstva, pisalo bi se o BiH.
- konoplja
#1747 Re: 2022 FIFA World Cup
Odakle ti to da se bunim?jeza u ledja wrote: ↑16/12/2022 23:38
Drugi odgovor je Munafiku. Ne znam sta ti nije jasno fakat?
Poprilicno je nejasno zasto se bunis o pisanju mainstream medija ako ih redovno citas.
Sve sto kazem je da su mainstream mediji dobro oprali i okupali Katar negativom. Od NYT i ostalih amercki, britanski, njemacki itd.
-
Osmi Socrates
#1748 Re: 2022 FIFA World Cup
Ne bi ni mi heklali o Kataru da se tamo ne održava svjetsko prvenstvo.
Ili tvrdite da bi se prosječni forumaš probudio sa idejom da na klixu ide heklati o Kataru, onako, iz čista mira. "Danas mi se baš hekla o jebenom Kataru. Idem ja da koju popričam o toj slobodarskoj zemlji sa cijenjenim Klix forumašima."
De, malo koristite zdravo rasuđivanje.
Ili tvrdite da bi se prosječni forumaš probudio sa idejom da na klixu ide heklati o Kataru, onako, iz čista mira. "Danas mi se baš hekla o jebenom Kataru. Idem ja da koju popričam o toj slobodarskoj zemlji sa cijenjenim Klix forumašima."
Last edited by Osmi Socrates on 16/12/2022 23:52, edited 2 times in total.
- konoplja
#1749 Re: 2022 FIFA World Cup
Pa ja. Poenta sportswashinga je da se podigne reputacija drzave kroz sport. A vamo kurko. Sta oni imaju od ovog SP-a? Skrsili su pare, odrzali su SP, ljudi koji nikad nisu culi za Katar sada culi za njih i culi su te negativne strane koje su mainstream mediji prenosili. Ispali su u prvom kolu, nisu boda osvojili i posali su rekorderi kao najneuspjesniji domacini SP-a.Osmi Socrates wrote: ↑16/12/2022 23:40 Pa glupo bi bilo očekivati da bilo ko iz Amerike previše piše o Kataru da se tamo ne održava prvenstvo.
Zato sam i rekao da im ie sportswashing bio neuspjesan.
- konoplja
#1750 Re: 2022 FIFA World Cup
Je li bolje da te neko hekla ili da te ostavi na miru?Osmi Socrates wrote: ↑16/12/2022 23:47 Ne bi ni mi heklali o Kataru da se tamo ne održava svjetsko prvenstvu.