Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa i Kupres je oslobodila Armija BiH i onda ga predali HV-HVO.
Ne znam šta se hajrovalo za to ...
Koliko znam Armija nije ulazila u Kupres nego su stali na kupreškim vratima i tunelu
tačno je i jedno i drugo ... sjećam se kada je Armija krenula u oslobađanje Kupresa da je HVO dobro kasnio ...
Trinaestog dana borbi, tačnije 1. novembra 1994. godine, HVO se uključuje u borbu za Kupres, čime započinju operaciju "Cincar", koji su će danas i Milanović obižiti.
Iako su snage 7. korpusa, nakon niza uspjeha, mogle ući u sam grad Kupres koji je bio pust od pripadnika VRS, to je prepušteno snagama HVO, koje nakon nekoliko sati ulaze u Kupres, upravo onako kako je opisao general Alagić.
Blistavim okončanjem ove operacije, razbijene su snage 1. i 2. krajiškog korpusa VRS na ovom pravcu.
patriot_bih wrote: ↑16/12/2022 20:21
Ovi crveni kmeri iz osmorke izgleda da su pravi ženomrzci.
Ne daju Sabini Ćudić koja je daleko najkvalifikovanija da bude ministar vanjskih poslova.
Izgleda da im Dodik kroji ko može, a ko ne može.
Ma koji Crveni Kmeri, to su sada domobrani. Za sto lira u sto vira.
Znate li da je prave Crvene Kmere u UN podržavala USA i jedino njih smatrala legitimnim predstavnicima vlasti u Kambodži, kada su se pojavile druge snage. Ta nova vlast se priklonila Vijetnamu koji je Kmere otjerao u šumu.
patriot_bih wrote: ↑16/12/2022 20:21
Ovi crveni kmeri iz osmorke izgleda da su pravi ženomrzci.
Ne daju Sabini Ćudić koja je daleko najkvalifikovanija da bude ministar vanjskih poslova.
Izgleda da im Dodik kroji ko može, a ko ne može.
Ma koji Crveni Kmeri, to su sada domobrani. Za sto lira u sto vira.
Znate li da je prave Crvene Kmere u UN podržavala USA i jedino njih smatrala legitimnim predstavnicima vlasti u Kambodži, kada su se pojavile druge snage. Ta nova vlast se priklonila Vijetnamu koji je Kmere otjerao u šumu.
Rade sve ono za šta su kritikovali SDA/DF.
SDA je makar sposobnu ženu postavio za ministricu vanjskih poslova, a ovi hoće nastavnika ili profesora fizičkog za MVPa.
Da, SPOSOBNU ŽENU! Bisera Turković je naš najbolji diplomata, koliko god neki kmečali protiv nje (da malo upotrijebim njihov vokabular).
Kako se sad ne pobune progresivne SJW klix moderatorice zbog zaobilaženja kvalifikovanije žene u korist manje kvalifikovanog muškarca?
13 isto sto i 10.
Ako proba MZ olovkom izbrisati Bosnjake, mogli bi izbrisati sebe.
Zivi bili i vidjeli.
Pregovaracka opcija osmorke je ispunjavanje zelja Dodiku i Covicu.
Izborni zakon,aerodrom,hidrocentrale,gasovod...
Za bolju sam drzavu,al bojim se ovo su greske u startu koje ce sutra ova dvojica iskoristiti kao sto je iskoristen i zakon o prebivalistu u rs.
sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 20:54
Treba dini dat federaciju i ovlasti ko dodiku jao sta bi im radio
Ti zaboravio da Dino ima onoliko koliko mu Čović daa i radit će ono što mu drugi kažu a ne "jao sta bi im radio".
I Nikšić i Dino, su dva portčka osovine SNSD-HDZ, tu su samo što mora neko biti.
Ako se ovako nastavi, postat će i oni bespotrebni i slijedi noga u guzicu a nama Palestina.
sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 20:54
Treba dini dat federaciju i ovlasti ko dodiku jao sta bi im radio
Ti zaboravio da Dino ima onoliko koliko mu Čović daa i radit će ono što mu drugi kažu a ne "jao sta bi im radio".
I Nikšić i Dino, su dva portčka osovine SNSD-HDZ, tu su samo što mora neko biti.
Ako ovako nastavi neće, postat će i oni bespotrebni i slijedi noga u guzicu a nama Palestina.
Ima dino dovoljno da obori ko sto je i uradio klan izetbegovic osmicu i fadila top topova z 2022
Dino majstore komunjara je uztebe
Almir_ wrote: ↑16/12/2022 21:00
13 isto sto i 10.
Ako proba MZ olovkom izbrisati Bosnjake, mogli bi izbrisati sebe.
Zivi bili i vidjeli.
Pregovaracka opcija osmorke je ispunjavanje zelja Dodiku i Covicu.
Izborni zakon,aerodrom,hidrocentrale,gasovod...
Za bolju sam drzavu,al bojim se ovo su greske u startu koje ce sutra ova dvojica iskoristiti kao sto je iskoristen i zakon o prebivalistu u rs.
Koje bosnjake one koje su kupili? bjerite tamo ba bake vam kapo i vi nekom ozibljno prijetite skije vam se komsiluk
Samo kopaj sda
Elektricna energija je nacionalni interes zar ne? Koriste se resursi Bosne i Hercegovine a korist ce imati jedan od bosanskohercegovackih entiteta i Srbija, koja je korist drugih koji zive u ovoj drzavi kad uzmemo u obzir da Srbija ne placa i one resurse sto sada koristi. Gdje je tu interes gradjana ove drzave, sta drzava dobiva ovim dogovorom?
Vec sam odgovorio.
Medjutim, ostaje dojam da je u stvari najveci problem Srbija kao investitor.
Koliko god bili takvi kakvi su, Drina je granica i njima ko i nama.
Ima i toga, sto svojim ponasanjem sto ponasanjem njihovih kerova u Bosni i Hercegovini.
sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 21:07
Jao al vam je vuna botovi i clanovi i simpatizeri.milina gledat i citat
Sumi, SDA mi se gadi koliko i našem Pici.
Ali ni ovi tvoji nisu ništa bolji. Totalno razočarenje.
U redu je se obračunati sa SDA ali ne na način Juke Prazine.
sumirprimus wrote: ↑16/12/2022 21:07
Jao al vam je vuna botovi i clanovi i simpatizeri.milina gledat i citat
Prvo nisu moji. Moji su ratovali generacijski
Ovo sad je od zla oca od gore matere ukupno al opet svu bol na lopovsku sda.
Jedan paraodks mijenja se vlast i opet u tk kontra dosli nađ hodza i mandza glave
Jedan paraodks mijenja se vlast i opet u tk kontra dosli nađ hodza i mandza glave
Koji su Podrinjska struja?
Mandza.. Smajo zlatni ljiljan,
Naserovi tada.sada svoji i Hodzini haman
tataćusak wrote: ↑16/12/2022 17:13
Još jedan dokaz da je sdp uzeo samo bošnjački dio vlasti, ili im je možda nestalo hrvata
Ovo je vec malo zabrinjavajuce, sta god mi pricali.
Znaci sad mora HDZ Hrvat tamo i gdje ne mora, gdje ti to ustav ne diriguje.
Sta su onda tacno promjene gospodo. SDA-ov lopovluk zamjenjen Osmorkinim, prije svega SDP-ovim pichkalukom. Ma jebite se...
Izgleda da si ti baš zelen , šala mala
Brate od rata pa ovamo ljudi nikad nisu glasali da se nisu zajebbali sda pa sdp pa sbih pa i sbb u jednom momentu, znači svaki put sjeb. Pa ni sad neće biti bolje sigurno
i ovaj je bursac ubleha mrtva dok su ga placali stranci nije izlazio iz njihove straznjice , bili su mu top dok ga nisu u Ameriku prebacili , kad mu se docepala straznjica americkog tla odmah zli cafirski ameri