biću presretan ako ViK ponovno bude barem blizu pozitivne nulemirza_15 wrote: ↑16/12/2022 15:25On je video snimio povod prve godine i mislim da se referisao na tu godinu rada. Vidjet ćemo izvještaj za 2022. kada bude napravljen. Simptomatično je da je pad u 2020. godini najviše izražen, a tada je kantonom vladala Vlada petak 13. Doduše, treba biti pošten pa reči da je to i period pandemije pa je i to sigurno uticalo na rezultat poslovanja, ali toga je bilo i u 2021. I ti se u svojoj analizi referišeš na 2019. i porediš je sa 2021. mada i tu toj 2021. trenutni management nije imao puno uticaja. Došli u Augustu dok su se snašli i analizirali zatečeno stanje nisu mogli puno da urade i rezultat je većim dijelom posljedica rada prethodne vlade. Ovo što je na videu mislim da se odnosi na period august 2021. - august 2022. odnosno godina dana rada, a vidjet ćemo aBd i izvještaj za 2022.VladaFBiH wrote: ↑16/12/2022 15:16
Druže, tekuća godina je tekuća i nije još završena tako da se o njoj ne može pričati dok ne bude završena.
S tim da ne zaboraviš da je velikim dijelom i NiP odgovoran za ove rezultate jer je imao svog direktora određeno vrijeme dok ga nisu smijenili pa je opet Hadžiahmetović bio direktor kad su se vratili na vlast sve dok nije nagrađen ministarskom pozicijom za ovako fantastične rezultate i samo mali period je bio Adnan Hodžić ispred SDA čini mi + dodatno je bila imenovana Aida Pendek ispred trojke .
Tako da su ovo njihovi rezultati.
P.S. Ako su ovogodišnji rezultati kako je novi direktor to predstavio ja ću biti presretan ali za 3 godine od čega je 2 NiP vladao ovim preduzećem ne daju mi baš puno argumenata za neki optimizam i dok ne vidim zvanične izvještaje ostajem pri ovom stavu.
mislim da griješiš što se tiče direktora - petak 13 je bio jako kratko i to je bio Adnan Hodžić a ostalo je NiP i trojka (Aida Pendek je ispred trojke imenovana).
ViK se aktivno uništava od Fahrudina Pilavdžića i zna se ko je to radio i zašto