To onda dodje nadogradnja predpostavljam. Nije lose. Trebalo bi da moze, a neki opet tvrde suprotno. Ne serujem pa ti ne mogu s sigurnoscu odgovoriti.
Ma ja nemas pojma...
Moderator: Benq
To onda dodje nadogradnja predpostavljam. Nije lose. Trebalo bi da moze, a neki opet tvrde suprotno. Ne serujem pa ti ne mogu s sigurnoscu odgovoriti.
Svejedno je, sve PS5 konzole su tihe, samo te moze potrefiti sa coil whine ili bez ali to je neovisno od modela. Kod mene ima coil whine ali opet je konzola tiha i primjetim to samo ako je totalna tisina u sobi.EFD22 wrote: ↑15/12/2022 18:00Kod PS4 je bilo ono razlike u buci ventilatora, da li je to slučaj i sa PS5, ili je stvarno svejedno?arnes_king wrote: ↑15/12/2022 15:31
Nema problema niti nekih stvarnih prednosti u praksi ni jedna ni druga.
Znaci bolje da idem na ovu sa 2 godine garancije ?arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:00Svejedno je, sve PS5 konzole su tihe, samo te moze potrefiti sa coil whine ili bez ali to je neovisno od modela. Kod mene ima coil whine ali opet je konzola tiha i primjetim to samo ako je totalna tisina u sobi.
Sancta ti nudi garanciju kod svog ovlastenog sony servisa, tehnomag vjerovatno neku svoju. Ovlastena godina je bolja nego neovlastena 2, a svakako ako joj nista ne fali unutar prve godine onda vjerovatno nece ni u buducnosti.mirsek wrote: ↑16/12/2022 11:10Znaci bolje da idem na ovu sa 2 godine garancije ?arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:00
Svejedno je, sve PS5 konzole su tihe, samo te moze potrefiti sa coil whine ili bez ali to je neovisno od modela. Kod mene ima coil whine ali opet je konzola tiha i primjetim to samo ako je totalna tisina u sobi.
Mada mi cudno to, sancta domenica, oficijelni uvoznik/zastupnik za sony daje godinu garancije a tehnomag daje 2 godine..![]()
A ko je ovlasteni serviser za ps5 u BiH ?arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:15Sancta ti nudi garanciju kod svog ovlastenog sony servisa, tehnomag vjerovatno neku svoju. Ovlastena godina je bolja nego neovlastena 2, a svakako ako joj nista ne fali unutar prve godine onda vjerovatno nece ni u buducnosti.
Sancta Domenica, mozes ti bilo gdje kupiti ali gledaj jel garancija kod njih i rahat si.mirsek wrote: ↑16/12/2022 11:47A ko je ovlasteni serviser za ps5 u BiH ?arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:15
Sancta ti nudi garanciju kod svog ovlastenog sony servisa, tehnomag vjerovatno neku svoju. Ovlastena godina je bolja nego neovlastena 2, a svakako ako joj nista ne fali unutar prve godine onda vjerovatno nece ni u buducnosti.
Da mogu po radnjama pitati ko im je serviser za ps5, tako cu znati sta mogu ocekivati od garancije .
arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:57Sancta Domenica, mozes ti bilo gdje kupiti ali gledaj jel garancija kod njih i rahat si.
Hoće, hoće .... meni crko hard disk nakon godinu i 3 mjeseca.arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:15Sancta ti nudi garanciju kod svog ovlastenog sony servisa, tehnomag vjerovatno neku svoju. Ovlastena godina je bolja nego neovlastena 2, a svakako ako joj nista ne fali unutar prve godine onda vjerovatno nece ni u buducnosti.
Na PS4? Dobro HDD se svakako moze bez ikakvih komplikacija samostalno zamjeniti i nisu skupi. PS5 koristi SSD, koji je znatno pouzdaniji od HDD i trebao bi imati daleko veci zivotni vijek.tap3ah75 wrote: ↑16/12/2022 13:01Hoće, hoće .... meni crko hard disk nakon godinu i 3 mjeseca.arnes_king wrote: ↑16/12/2022 11:15
Sancta ti nudi garanciju kod svog ovlastenog sony servisa, tehnomag vjerovatno neku svoju. Ovlastena godina je bolja nego neovlastena 2, a svakako ako joj nista ne fali unutar prve godine onda vjerovatno nece ni u buducnosti.
Naravno da je u Santci kupljeno.
Mislim bili su ok - ponudili mi da besplatno ugrade hard disk - ako ga kupim kod njih.
Naravno da nisam - jer su opet nudili godinu dana garancije ... uzeo disk u imtecu - mislim da je 36 mjeseci garancija.
Tako da ti predlažem da uzmeš taj od dvije godine. Godina je malo. Ja toster kupio od 24 KM - dali mi dvije godine garancije.
nije ti ovo ps plus.Drug Clan wrote: ↑19/12/2022 10:57 https://www.cdkeys.com/playstation-netw ... ard-30-usd
Ovaj PS Plus 12 mj. od 29.99$ mogu platiti ovom karticom?
Ps plus je na storu na akciji 29.99$ pa gledam kako da ga kupim posto nase platne kartice nisu podrzanedjama wrote: ↑19/12/2022 11:21nije ti ovo ps plus.Drug Clan wrote: ↑19/12/2022 10:57 https://www.cdkeys.com/playstation-netw ... ard-30-usd
Ovaj PS Plus 12 mj. od 29.99$ mogu platiti ovom karticom?
ovo je walltet top up
ako je na store 29.99 dopunis i uzmi. nisam pratio cijene
GoW je trebao izvisiti i '18 kad je pokraden bog-otac videoigara RDR2. Ali eto, iskupili su se ove godine jer ER je savršenstvo.Ironman_88 wrote: ↑20/12/2022 18:03 https://blog.playstation.com/2022/12/20 ... e-winners/
Kad izvisiš za igru godine pa onda sam sebe na svom blogu proglasiš najboljom igrom svega![]()
Ovo me iznenađuje, bio sam uvjeren da je RDR2 bila igra godine. Nisam tad pratio toliko ta zbivanja oko goty, ali pogotovo kad danas gledaš nazad sa vremenske distance, to je bila pljačka na rubu skandala. Elden Ring je imao impact i osvježio žanr, redovno se priča još uvijek o igri, to govori sve. Ragnarok je bio odličan nastavak, ali ljudi prešli i nastavili dalje sa životom. Meni je ona već došla i otišla iako je bila zabavna i uspješno privela priču kraju.Micah wrote: ↑21/12/2022 05:19GoW je trebao izvisiti i '18 kad je pokraden bog-otac videoigara RDR2. Ali eto, iskupili su se ove godine jer ER je savršenstvo.Ironman_88 wrote: ↑20/12/2022 18:03 https://blog.playstation.com/2022/12/20 ... e-winners/
Kad izvisiš za igru godine pa onda sam sebe na svom blogu proglasiš najboljom igrom svega![]()
Sta je Elden Ring ovjezio u zanru? Jedina velika razlika naspram drugih souls igara je sto je open world. Elden ring je super zabavna igra ali je puna mana i nedostataka.Ironman_88 wrote: ↑21/12/2022 09:26Ovo me iznenađuje, bio sam uvjeren da je RDR2 bila igra godine. Nisam tad pratio toliko ta zbivanja oko goty, ali pogotovo kad danas gledaš nazad sa vremenske distance, to je bila pljačka na rubu skandala. Elden Ring je imao impact i osvježio žanr, redovno se priča još uvijek o igri, to govori sve. Ragnarok je bio odličan nastavak, ali ljudi prešli i nastavili dalje sa životom. Meni je ona već došla i otišla iako je bila zabavna i uspješno privela priču kraju.
Elden Ring je oduševio tebe koji ranije nisi imao pretjeranog doticaja sa souls igrama, privukao je masu ljudi koje ranije nisu nikako zanimale FromSoft igre. Imala je dakle utjecaj koji prevazilazi dimenzije "samo" odlične igre. God of War je odličan nastavak na odličnu igru, ali za igru godine je potrebno malo više nego biti samo odličan.arnes_king wrote: ↑21/12/2022 11:20Sta je Elden Ring ovjezio u zanru? Jedina velika razlika naspram drugih souls igara je sto je open world. Elden ring je super zabavna igra ali je puna mana i nedostataka.Ironman_88 wrote: ↑21/12/2022 09:26
Ovo me iznenađuje, bio sam uvjeren da je RDR2 bila igra godine. Nisam tad pratio toliko ta zbivanja oko goty, ali pogotovo kad danas gledaš nazad sa vremenske distance, to je bila pljačka na rubu skandala. Elden Ring je imao impact i osvježio žanr, redovno se priča još uvijek o igri, to govori sve. Ragnarok je bio odličan nastavak, ali ljudi prešli i nastavili dalje sa životom. Meni je ona već došla i otišla iako je bila zabavna i uspješno privela priču kraju.
Mene je odusevio Demons Souls Remake. Ne znam kako to odgovara na moje pitanje i ima veze s tim sto se napokon souls igra prosirilla na sire mase. Elden Ring mi je bio super ali opet napominjem nije nista novo u souls igre donjeo osim open world i ima puno mana. Prije bih dao GOTY nekoj trecoj igri skroz koja je bar kompletna u svim segmentima.Ironman_88 wrote: ↑21/12/2022 11:47Elden Ring je oduševio tebe koji ranije nisi imao pretjeranog doticaja sa souls igrama, privukao je masu ljudi koje ranije nisu nikako zanimale FromSoft igre. Imala je dakle utjecaj koji prevazilazi dimenzije "samo" odlične igre. God of War je odličan nastavak na odličnu igru, ali za igru godine je potrebno malo više nego biti samo odličan.arnes_king wrote: ↑21/12/2022 11:20
Sta je Elden Ring ovjezio u zanru? Jedina velika razlika naspram drugih souls igara je sto je open world. Elden ring je super zabavna igra ali je puna mana i nedostataka.