Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tramvajtrojka

#68051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 16/12/2022 08:37 a jeko ova vildana?
Image

dzemaludin sabanovic stoji iza ovog profila on je ispred SDA u mandatu koji mu je završio bio clan vijeca naroda RS

Image
Image

prvi rodjak mu je ova bradica bivsi baketov i dzaferovicev savjetnik koji je jedino znan po fasistickim komentarima i koji je napravio svecanost ispred Predsjedništva kad se otvarao trotoar , a vildanin buraz tj od dzemaludina je ovaj hu iz ju sto sjedi u begovoj iza dzaferovica to je onaj iz onog hayat snimka

pozicija i halka za moju familiju sda djelo zadnjih tridesetak godina :lol:
dr_Evil

#68052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 16/12/2022 08:36
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 16/12/2022 08:24 Neki se pitaju kako Amerikanci mogu predati BiH u ruke Srbije i Hrvatske. Pa isto tako kako su mogli predati Afganistan ponovo Talibanma. Prakticno u nasem slucaju Covic i Dodik dodju "vodje Talibana" a Niksic je predstavnik tadasnji "demokratski" vlasti Afganistana. Vjerujem da je otici na neki afganistanski politicki forum da bi i tamo vrvilo od kme.kme forumasa.
zato se treba rijesiti hambasada i preci na stranu istoku borba protiv krsta kako vi to volite reci

Image
odavno ide spin sa ovakvim narativom da su nam amerikanci neprijatelji prvo je krenulo po ovim opskurnim fb stranicama, pa su stranacki kadrovi počeli to govoriti i sad je evo postao to i forumski mainstream kod patriota :-) :-)
Treba da se vezemo za Putina, jer kako ono Ceric nahvali Putina kad je isao u posjetu Gruziji. Tako treba nama SDA da uspostavi Srpski Svet pa da nam da sva prava.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#68053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 16/12/2022 02:49
Chmoljo wrote: 15/12/2022 19:16 zahvali Ramiću i Ramićima, jer su genocid sveli na ovo. petparačko dnenovpolitičko lokalno prepucavanje.
A to ono kad vidis druge da se valjaju u blatu baci se i ti, sto bi zaobisao taj mulj.
Nije to lose, samo relaksirati do kraja.
vrh mi je kad SDA botovi širokogrudno priznaju SDAove greške, govoreći kako su ovi drugi stvarno, ali stvarno grozni što urade nešto slično. ali su mnogo grozniji od SDA, jer nisu SDA.
plavi_E

#68054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Neki negoduju sto bi Konakovic mogao postati ministar vanjskih poslova i za to optuzuju Osmorku. Mislim da tu Osmorka nije nista kriva. Covic i Dodik nisu mogli dozvoliti zensku osobu sa znanjem egleskog jezika na celu tog ministarstva. Znaju oni dobro da je danas pozeljnio imati zenske osobe na politickim poticijama. Nije slucajno Cvijanovicka dodikova izabranica za Presjednistvo BiH bivsa uciteljica engleskog. Nije ni slicajno sto ce mo prvi put imati "premijerku" na celu VM.
tramvajtrojka

#68055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 16/12/2022 08:46
tramvajtrojka wrote: 16/12/2022 08:36
Spoiler
Show

zato se treba rijesiti hambasada i preci na stranu istoku borba protiv krsta kako vi to volite reci

Image
odavno ide spin sa ovakvim narativom da su nam amerikanci neprijatelji prvo je krenulo po ovim opskurnim fb stranicama, pa su stranacki kadrovi počeli to govoriti i sad je evo postao to i forumski mainstream kod patriota :-) :-)
Treba da se vezemo za Putina, jer kako ono Ceric nahvali Putina kad je isao u posjetu Gruziji. Tako treba nama SDA da uspostavi Srpski Svet pa da nam da sva prava.
opasan narativ uspostavljaju tacno se vidi da je to linija tursko ruskog sveta negiraj sve zapadno perfidno govori kako su nas amerikanci prodali jer su krscani , i podvlace u isto vrijeme kako negdje na istoku ceka nas nasa zvijezda :zjev: :zjev:

ljudi ugrozavaju opstojnost drzave jer njihova guzica ostade bez fotelja , mi nemamo vecih saveznika od amerike i zapada a sto smo prokockali nasu sansu u zadnje četiri godine je sto smo imali dva fikusa u predsjedništvu i vrecu sala za MVP kojoj je pisanje licne knjige i skupljanje hurmi kod raznih bliskoistočnih mracnjaka bila jedina zanimacija
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#68056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Sve od zla oca i gore matere.Ja odavno govorim, za dodika i covica zna se sta misle i zasta se zalazu i tu je kristalno jasno al ovi zeleni munaficki govnari, ti dodju sa tespihom u rukama, topsom i papiricem dze treba zaokruziti i onda te naguze ko malo koga, opljackaju, omalovaze, otjeraju i jos pride cvijet srebrenice na reveru i puna usta patrijotizma i BiH, a najveca zgadijska lopovska bagra.sdO je ZLO i to treba bosnje da rasciste a onda se na megdan suociti covicevoj i dodikovoj politici.Da nije sdO nebi ni covic ni dodik bili ovo sto jesu.MRŠ bagro munafička pokvarena.
Sinocke sjedim u bifeu i dodje Meho iz sdO, zovu mu pivu, reko Meho sta ce ti hodza reknut na to, kaje ne mora hodza sve ni znat. :lol:
palermo

#68057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Meni je najveci vrh, sto bi se reklo vrh vrhova, da nasa forumska elita podrzava ovu blistavu transformaciju drustvenog bica Bosne I Hercegovine. I postavljanje stvari na pravo mjesto.

Mada, valjda se zato I zovu elita.
plavi_E

#68058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Od kud ovoliko uvjerenje da EU i NATO mogu/trebaju ovako uredjenu BiH u svoje redove i time sebi nanesu stetu. Nema to veze sa vjerom i muslimanima i krscanima ili nekom mrznjom. Radi se o goloj pragmaticnosti. NIje posteno od Bosnjaka zahtjevati prijem u EU i NATO ovako uredjene BiH.
Novak20

#68059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Ja bih volio znati tko je ova "žeMska" čiju sliku koriste u profilu.

Sviđa mi se pravo. :D
sumirprimus

#68060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 16/12/2022 08:45
Spoiler
Show
Image

dzemaludin sabanovic stoji iza ovog profila on je ispred SDA u mandatu koji mu je završio bio clan vijeca naroda RS

Image
Image

prvi rodjak mu je ova bradica bivsi baketov i dzaferovicev savjetnik koji je jedino znan po fasistickim komentarima i koji je napravio svecanost ispred Predsjedništva kad se otvarao trotoar , a vildanin buraz tj od dzemaludina je ovaj hu iz ju sto sjedi u begovoj iza dzaferovica to je onaj iz onog hayat snimka

pozicija i halka za moju familiju sda djelo zadnjih tridesetak godina :lol:
:shock: :lol: :lol: :lol:
hvala na iscrpnom odgovoru, vidis ti to kako se oni organizuju :-)
sumirprimus

#68061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 16/12/2022 08:57 Meni je najveci vrh, sto bi se reklo vrh vrhova, da nasa forumska elita podrzava ovu blistavu transformaciju drustvenog bica Bosne I Hercegovine. I postavljanje stvari na pravo mjesto.

ne, mi samo ne podrzavamo sda ni u kom smislu i ni u kom obliku. i 30 godina se suti i podilazi sda lopovima, vise ne, s kim si takav, si, neutralan si, s njima se.
kvaj pvice.
sumirprimus

#68062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Novak20 wrote: 16/12/2022 09:03
Ja bih volio znati tko je ova "žeMska" čiju sliku koriste u profilu.

Sviđa mi se pravo. :D
i to, jel koriste s pravima, ili su hapili i profilnu ?
palermo

#68063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 16/12/2022 09:06
palermo wrote: 16/12/2022 08:57 Meni je najveci vrh, sto bi se reklo vrh vrhova, da nasa forumska elita podrzava ovu blistavu transformaciju drustvenog bica Bosne I Hercegovine. I postavljanje stvari na pravo mjesto.

ne, mi samo ne podrzavamo sda ni u kom smislu i ni u kom obliku. i 30 godina se suti i podilazi sda lopovima, vise ne, s kim si takav, si, neutralan si, s njima se.
kvaj pvice.
Svidja mi se Sumi ta vrsta drcnosti I jasno iskazanog Mi. Ponosno I glasno.

A ovo ostalo manje vise, valjda znate...Ono morali bite znati
tutku

#68064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tutku »

plavi_E wrote: 16/12/2022 08:50 Neki negoduju sto bi Konakovic mogao postati ministar vanjskih poslova i za to optuzuju Osmorku. Mislim da tu Osmorka nije nista kriva. Covic i Dodik nisu mogli dozvoliti zensku osobu sa znanjem egleskog jezika na celu tog ministarstva. Znaju oni dobro da je danas pozeljnio imati zenske osobe na politickim poticijama. Nije slucajno Cvijanovicka dodikova izabranica za Presjednistvo BiH bivsa uciteljica engleskog. Nije ni slicajno sto ce mo prvi put imati "premijerku" na celu VM.
Trebamo se izviniti Dini što je bilo kritika na njegov izbor. Čovjek je doajen međunarodne politike i vanjskih odnosa.
sajber87

#68065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

pici wrote: 16/12/2022 08:55 Sve od zla oca i gore matere.Ja odavno govorim, za dodika i covica zna se sta misle i zasta se zalazu i tu je kristalno jasno al ovi zeleni munaficki govnari, ti dodju sa tespihom u rukama, topsom i papiricem dze treba zaokruziti i onda te naguze ko malo koga, opljackaju, omalovaze, otjeraju i jos pride cvijet srebrenice na reveru i puna usta patrijotizma i BiH, a najveca zgadijska lopovska bagra.sdO je ZLO i to treba bosnje da rasciste a onda se na megdan suociti covicevoj i dodikovoj politici.Da nije sdO nebi ni covic ni dodik bili ovo sto jesu.MRŠ bagro munafička pokvarena.
Sinocke sjedim u bifeu i dodje Meho iz sdO, zovu mu pivu, reko Meho sta ce ti hodza reknut na to, kaje ne mora hodza sve ni znat. :lol:
:lol:
sumirprimus

#68066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 16/12/2022 09:12
sumirprimus wrote: 16/12/2022 09:06

kvaj pvice.
Svidja mi se Sumi ta vrsta drcnosti I jasno iskazanog Mi. Ponosno I glasno.

A ovo ostalo manje vise, valjda znate...Ono morali bite znati
ergo :lol:
samo jasno i glasno, svu bol na sda :izet:
Spit_fire

#68067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

@sajber87 ma nije ni bila prica osmorka/sda nego covjek tvrdi (laze) da se dje su hrvati vecina postuje zastava BiH, a bukvalno ih nema ni na slici
dr_Evil

#68068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 09:23 @sajber87 ma nije ni bila prica osmorka/sda nego covjek tvrdi (laze) da se dje su hrvati vecina postuje zastava BiH, a bukvalno ih nema ni na slici
Gdje su Hrvati vecina ne da nema BiH zastave, nego federalna inspekcija ne smije prismrdit. Neki dan Dan drzavnosti, kaze Kordic nista ne smije da radi u Mostaru, naravno da je sve radilo, i naravno da niko kaznu nije dobio, ali hvala mu sto se sjetio da kaze to makar.
sajber87

#68069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 09:23 @sajber87 ma nije ni bila prica osmorka/sda nego covjek tvrdi (laze) da se dje su hrvati vecina postuje zastava BiH, a bukvalno ih nema ni na slici
Cinjenica da negdje ima a negdje nema drzavne zastave imamo svakakve primjere, ali ako zelimo naprijed kao drustvo moramo lijeciti to stanje, znam da nije lako neke rane su duboke ali taj proces pomirenja nema alternativu. Sve drugo vodi ubijanju bica bosne koja je kroz citavu svoji istoriju bila multietnicka. Uvijek ce biti primjera gazenja drzave negiranja zastave da je i najsavrsenije stanje a nije. Moramo izvlaciti samo pozitivne primjere i njih pokazivati u javnom prostoru, budemo li pokazivali i potencirali negativne raspascemo se kao drustvo i ubiti jedinu nam domovinu.
skafiskafsnjak

#68070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

sajber87 wrote: 16/12/2022 09:32
Cinjenica da negdje ima a negdje nema drzavne zastave imamo svakakve primjere, ali ako zelimo naprijed kao drustvo moramo lijeciti to stanje, znam da nije lako neke rane su duboke ali taj proces pomirenja nema alternativu. Sve drugo vodi ubijanju bica bosne koja je kroz citavu svoji istoriju bila multietnicka. Uvijek ce biti primjera gazenja drzave negiranja zastave da je i najsavrsenije stanje a nije. Moramo izvlaciti samo pozitivne primjere i njih pokazivati u javnom prostoru, budemo li pokazivali i potencirali negativne raspascemo se kao drustvo i ubiti jedinu nam domovinu.
Pa da, treba lijeciti .... oni svoje mozgove trebaju lijeciti i pored hrvatske objesiti i bh zastavu.
sajber87

#68071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

skafiskafsnjak wrote: 16/12/2022 09:34

Pa da, treba lijeciti .... oni svoje mozgove trebaju lijeciti i pored hrvatske objesiti i bh zastavu.
Slazem se ali to je proces, u medijima gurati samo pozitivne price, ako budemo gurali negativne ulazimo u beskonacnu spiralu mrznje, svi moramo raditi na tome. Lako je pokvariti stvar fazon je napraviti nesto
dr_Evil

#68072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 16/12/2022 09:38
Slazem se ali to je proces, u medijima gurati samo pozitivne price, ako budemo gurali negativne ulazimo u beskonacnu spiralu mrznje, svi moramo raditi na tome. Lako je pokvariti stvar fazon je napraviti nesto
Drug previse si ti optimistican, sta god da uradis nece se desit da Hrvat zapadno od Mostara i juzno od Duvna voli BiH. Ali moramo nauciti zivjeti i raditi zajedno, ponovo.
Spit_fire

#68073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Pa iskreno to nema nikakve veze sa pomirenjem. Da su ostali ljiljani pa da sad ima vadionu eto dje cu to ratovo protiv toga, pa
i da kazes "ajd razumijem donekle"..imas nametnutu neutralnu zastavu, al i ona je previse

Da se ne lazemo poruka je vise nego jasna..hrvati i srbi ovu dezavu nikad nece prihvatiti...najmanje na sta mogu priststi su privatne drzave na teriotoriji BiH pod patronatom ZG i BG sa gotovo nikakvim uticajem zvanicnih vlasti BiH...

Pa mislim banlana stvar da ti kao navijac svoje drzave ne bi smio na nekih 60% teritorije hodat u dresu iste, mislim smio bi al ne vjerujem da bi ti bilo ugodno...

Onda se vracamo na sez problema, trazis ustupke eto ugrozen si eto vako eto nako a neces da ispunis ni minimum minimuma prema ovoj drzavi...neces cak da priznas da je ovo tvoja drzava.

Evo ne znam stvarno sta Bosnjaci trebaju uradir jos? Npr Hrvati u Hrvatskoj imaju veliku da nazovem "srbofobiju" a nisu osjetili ni 20% onoga sto smo mi u BiH...nakon genocida, uzp, agresije, etnickog ciscenja, opet smo pruzili ruku pomirenja..odrekli
se zastave, himne, ideala za koje smo ginuli, evo necemo gurat 100% nase zahtjeve hajde da svi zajedno...i opet malo

Znas li zasto je malo? Zato sto samo postojanje BiH u ovom obliku je za srbe i hrvate previse...

I zato me posebno iritira ovaj narativ osmorke, dajemo 30 godina aal ne ide..sta cemo uradit? HAJMO DAT SVE mozda ih to potakne na promjenu...blokada neblokada, treba nekad i presjec...dosta vise
dr_Evil

#68074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 16/12/2022 09:38
Budi cool, poslusaj sta kaze nas voljeni Topic, od 4:45 do 7:00, posebno bitno 6:10-7:00.
MI to sta je on tada pricao, i danas zivimo.

[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=vlHuY5_n0ek&t=295s[/youtube]
palermo

#68075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/12/2022 09:26
Gdje su Hrvati vecina ne da nema BiH zastave, nego federalna inspekcija ne smije prismrdit. Neki dan Dan drzavnosti, kaze Kordic nista ne smije da radi u Mostaru, naravno da je sve radilo, i naravno da niko kaznu nije dobio, ali hvala mu sto se sjetio da kaze to makar.
Gdje je sve radilo ? Nije tačno....
Locked