sajber87 wrote: ↑16/12/2022 09:32
Spit_fire wrote: ↑16/12/2022 09:23
@sajber87 ma nije ni bila prica osmorka/sda nego covjek tvrdi (laze) da se dje su hrvati vecina postuje zastava BiH, a bukvalno ih nema ni na slici
Cinjenica da negdje ima a negdje nema drzavne zastave imamo svakakve primjere, ali ako zelimo naprijed kao drustvo moramo lijeciti to stanje, znam da nije lako neke rane su duboke ali taj proces pomirenja nema alternativu. Sve drugo vodi ubijanju bica bosne koja je kroz citavu svoji istoriju bila multietnicka. Uvijek ce biti primjera gazenja drzave negiranja zastave da je i najsavrsenije stanje a nije. Moramo izvlaciti samo pozitivne primjere i njih pokazivati u javnom prostoru, budemo li pokazivali i potencirali negativne raspascemo se kao drustvo i ubiti jedinu nam domovinu.
Pa iskreno to nema nikakve veze sa pomirenjem. Da su ostali ljiljani pa da sad ima vadionu eto dje cu to ratovo protiv toga, pa
i da kazes "ajd razumijem donekle"..imas nametnutu neutralnu zastavu, al i ona je previse
Da se ne lazemo poruka je vise nego jasna..hrvati i srbi ovu dezavu nikad nece prihvatiti...najmanje na sta mogu priststi su privatne drzave na teriotoriji BiH pod patronatom ZG i BG sa gotovo nikakvim uticajem zvanicnih vlasti BiH...
Pa mislim banlana stvar da ti kao navijac svoje drzave ne bi smio na nekih 60% teritorije hodat u dresu iste, mislim smio bi al ne vjerujem da bi ti bilo ugodno...
Onda se vracamo na sez problema, trazis ustupke eto ugrozen si eto vako eto nako a neces da ispunis ni minimum minimuma prema ovoj drzavi...
neces cak da priznas da je ovo tvoja drzava.
Evo ne znam stvarno sta Bosnjaci trebaju uradir jos? Npr Hrvati u Hrvatskoj imaju veliku da nazovem "srbofobiju" a nisu osjetili ni 20% onoga sto smo mi u BiH...nakon genocida, uzp, agresije, etnickog ciscenja, opet smo pruzili ruku pomirenja..odrekli
se zastave, himne, ideala za koje smo ginuli, evo necemo gurat 100% nase zahtjeve hajde da svi zajedno...i opet malo
Znas li zasto je malo? Zato sto samo postojanje BiH u ovom obliku je za srbe i hrvate previse...
I zato me posebno iritira ovaj narativ osmorke, dajemo 30 godina aal ne ide..sta cemo uradit? HAJMO DAT SVE mozda ih to potakne na promjenu...blokada neblokada, treba nekad i presjec...dosta vise