Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Laplace

#41901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BadBoy wrote: 15/12/2022 10:38 Nikad ne dajem žmigavac jer ne volim otkrivati svoj naredni potez
To daš desni pa skreneš lijevo. Sljedeći put daš lijevi, svi očekuju da skreneš desno a ti produžiš pravo. Bićeš k'o Messi.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#41902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Ja lupim sva Ćetiri i postanem nevidljiv
Logovan

#41903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Kad skrecem desno lijevi zmigavac, kad skrecem lijevo desni zmigavac, kad hocu pravo sva četiri.
Crithagra

#41904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Crithagra »

Ateista wrote: 15/12/2022 01:32
Opet, zmigavci imaju svoju funkciju i kada bi oh svi upotrebljavali ispravno svima bi bilo lakse.
Pogotovo kad vidim da neko ceka da se ukljuci, ja jos ranije dam zmigavac da mu dam do znanja da me ne mora cekati da prodjem.
Žmigavac kod vozača je kao osnovna kultura kod bilo kojeg čovjeka. Onaj ko ne koristi žmigavce za mene je papak sa dna kace, posebno kad hoće da ti se uvali ispred pa umjesto žmigavca izbulji glavušu na prozor.
zdruzdjo

#41905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

BadBoy wrote: 15/12/2022 10:38 Nikad ne dajem žmigavac jer ne volim otkrivati svoj naredni potez
Ma klasicno narusavanje prava na privatnost. Sta ti imas unaprijed znati gdje cu ja?
Laplace

#41906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Crithagra wrote: 15/12/2022 11:27
Ateista wrote: 15/12/2022 01:32
Opet, zmigavci imaju svoju funkciju i kada bi oh svi upotrebljavali ispravno svima bi bilo lakse.
Pogotovo kad vidim da neko ceka da se ukljuci, ja jos ranije dam zmigavac da mu dam do znanja da me ne mora cekati da prodjem.
Žmigavac kod vozača je kao osnovna kultura kod bilo kojeg čovjeka. Onaj ko ne koristi žmigavce za mene je papak sa dna kace, posebno kad hoće da ti se uvali ispred pa umjesto žmigavca izbulji glavušu na prozor.
Opšta nekultura u svakom pogledu. Nama kroz dvorište prolaze ljudi (prečica), što samo po sebi nije problem. Problem je što usput bacaju smeće i ostavljaju kapije otvorene. Dođe mi da zavarim kapiju pa je ti otvori onda. Još kad punom brzinom projuri biciklom pa ti bježi ako stigneš... I parkira auto na ulazu a ti čekaj da on završi svoje.
Ateista

#41907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 15/12/2022 09:26
Ateista wrote: 15/12/2022 08:38

Za duga je jasno, ali mi nije jasno zasto nekima toliko smetaju maglenke? Moze se desiti da bude magle i neko ih upali pa zaboravi ugasiti na dionici gdje nema.
Maglenke su u principu nisko i nisu usmjerene prema ocina, ako je sve ispravno ne bi trebale smetati.
Ne mislim da ih treba paliti bezveze ali ne vidim ni neki problem kad su nekom upaljene.
Nemoj reći da ti nikada nisu zasmetale ove zadnje maglenke na novijim autima, kao da ti neko laserom po očima šara.
Sve OK kada je magla, ali kada nije, zaista nema potrebe kurčiti se bespotrebno.
Iskreno, nikad mi to nije smetalo, jos mi oci jesu dosta osjetljive na svjetlo, na duga svjetla i na sunce, ali maglenjaci mi stvarno nisu nikad smetali.
Da sad ne odgovaram svakom posebno - razumijem sad ako to svjetlo nekom smeta, meni nije nikad pa nisam obratio paznju na to.
Ateista

#41908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

mahalas505 wrote: 15/12/2022 10:25
Ateista wrote: 15/12/2022 01:32 Stoji da u slucaju udesa, zmigacac ne pije vode i ne moze se dokazati.
Naravno da pije vode zmigavac, i nalazi se u clanovima zakona npr. clan 37 Zobs. I moze se dokazati, ako neko ima kameru ili bude svjedoka kod udesa/nesrece.
Ok, mozda ako ima kamera da se moze dokazati, ali nema svako kameru ili ima situacija kad se to ne vidi na istoj, tako da nije bas pametno uzdati se u to misleci da neces biti kriv, jer ne znas hoces li moci dokazati.
PaulTracy

#41909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PaulTracy »

Ateista wrote: 15/12/2022 16:06
Nemoj reći da ti nikada nisu zasmetale ove zadnje maglenke na novijim autima, kao da ti neko laserom po očima šara.
Sve OK kada je magla, ali kada nije, zaista nema potrebe kurčiti se bespotrebno.
Iskreno, nikad mi to nije smetalo, jos mi oci jesu dosta osjetljive na svjetlo, na duga svjetla i na sunce, ali maglenjaci mi stvarno nisu nikad smetali.
Da sad ne odgovaram svakom posebno - razumijem sad ako to svjetlo nekom smeta, meni nije nikad pa nisam obratio paznju na to.
Skoro je iza mene vozio novi Hyundai Tucson. Svjetla u kombinaciji sa maglenkama mu toliko iritantno izgledaju da sam jedva čekao putevi da nam se razdvoje 😀
Laplace

#41910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Evo, jutros parkira jedan takav koji vozi sa upaljenim maglenkama iako nigdje nema magle, golf 6. Izađe mlad čovjek (pretpostavljam da onda demencija otpada), nekako čovjekoliko izgleda, skoro da bi mogao reći da izgleda kao neko od nas, normalnih. Da ga čovjek pita zašto vozi pod maglenkama gledao bi u tebe k'o tele u šarena vrata.

Teško da ti zadnje maglenke ne smetaju ako voziš iza nekog kad nema magle. Smetaju čak i na autoputu sa popriličnim odstojanjem, dosta su jake i prodorne.
Laplace

#41911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Put od Podlugova ka Lješevu, poslije onog uskog mosta ide desna krivina. Tri vozila idu iz suprotnog smjera, sva tri sijeku krivinu iako ne vide iza nje,ja bježim koliko mogu.

Ali, to su te nindža vozačine (dakle, pola forumaša ovdje) koji mogu 150 na magistrali i 240 na autoputu ali ne mogu ostati u svojoj traci jer komocija i udobnost u vožnji. Njihova vožnja je bezbjedna jer imaju reakcije nindže i savršeno tehnički ispravan auto koje koči u pikosekundi od pritiska na papučicu kočnice. Ko je nama kriv što vozimo krajnje nebezbjdeno, po ograničenjima i u svojoj traci
Laplace

#41912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

PaulTracy wrote: 15/12/2022 16:15

Skoro je iza mene vozio novi Hyundai Tucson. Svjetla u kombinaciji sa maglenkama mu toliko iritantno izgledaju da sam jedva čekao putevi da nam se razdvoje 😀
Pa, kad model nazovu skoro pa tupson, šta očekivati?
kakaljin

#41913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote: 16/12/2022 07:30 Put od Podlugova ka Lješevu, poslije onog uskog mosta ide desna krivina. Tri vozila idu iz suprotnog smjera, sva tri sijeku krivinu iako ne vide iza nje,ja bježim koliko mogu.

Ali, to su te nindža vozačine (dakle, pola forumaša ovdje) koji mogu 150 na magistrali i 240 na autoputu ali ne mogu ostati u svojoj traci jer komocija i udobnost u vožnji. Njihova vožnja je bezbjedna jer imaju reakcije nindže i savršeno tehnički ispravan auto koje koči u pikosekundi od pritiska na papučicu kočnice. Ko je nama kriv što vozimo krajnje nebezbjdeno, po ograničenjima i u svojoj traci
Nije problem sasjeci krivinu kada se vidi da iz suprotnog pravca nema nikoga, ali to sasjecanje sto pricas je kao sto ovdje govorimo ja i samo ja sam na cesti i ne interesuje me niko.
I ja znam sasjeci krivinu ali kad hocu da je sasjecem normalno prvo vidim ima li koga iz suprotnog pravca i jeli pregledno da se moze bezbjedno sasjeci bez ugorzavanja ikoga.

Kao sto sam ranije napisao da svi razmisljaju unaprijed kada voze i da su skoncentrisani na voznju puno lakse svima bi bilo.
Laplace

#41914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 16/12/2022 07:59
Laplace wrote: 16/12/2022 07:30 Put od Podlugova ka Lješevu, poslije onog uskog mosta ide desna krivina. Tri vozila idu iz suprotnog smjera, sva tri sijeku krivinu iako ne vide iza nje,ja bježim koliko mogu.

Nije problem sasjeci krivinu kada se vidi da iz suprotnog pravca nema nikoga, ali to sasjecanje sto pricas je kao sto ovdje govorimo ja i samo ja sam na cesti i ne interesuje me niko.
I ja znam sasjeci krivinu ali kad hocu da je sasjecem normalno prvo vidim ima li koga iz suprotnog pravca i jeli pregledno da se moze bezbjedno sasjeci bez ugorzavanja ikoga.

Kao sto sam ranije napisao da svi razmisljaju unaprijed kada voze i da su skoncentrisani na voznju puno lakse svima bi bilo.
Ovdje se siječe jer je valjda za nijansu lakše tako proći krivinu nego držati se svoje strane. A i valja biti sposoban vozač pa po ograničenju (tu je 40) preći most svojom stranom, jer je malo uži. Ali, sposobnost dobrog dijela naših vozača ogleda se u tome da pritisnu gas i razviju veću brzinu.
drug_profi

#41915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Joj profa peglas vala...
Laplace

#41916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 16/12/2022 10:05 Joj profa peglas vala...
Ne peglam ja, peglaju oni (krivine). Koncentriši se.
Ateista

#41917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 16/12/2022 07:27

Evo, jutros parkira jedan takav koji vozi sa upaljenim maglenkama iako nigdje nema magle, golf 6. Izađe mlad čovjek (pretpostavljam da onda demencija otpada), nekako čovjekoliko izgleda, skoro da bi mogao reći da izgleda kao neko od nas, normalnih. Da ga čovjek pita zašto vozi pod maglenkama gledao bi u tebe k'o tele u šarena vrata.

Teško da ti zadnje maglenke ne smetaju ako voziš iza nekog kad nema magle. Smetaju čak i na autoputu sa popriličnim odstojanjem, dosta su jake i prodorne.
Bas sam juce obtatio paznju, maglenka na nekom passatu, malo mozda mi je smetala ali ne puno, jest da je i bilo magle ali ne neka pregusta magla. Mozda ta crvena boja meni manje smeta, da sam na nju manje osjetljiv, ali postujem ako drugima smeta i slazem se da ne treba bezveze paliti, samo mi je bilo neobicno jer meni stvarno to nikad nije zasmetalo da primijetim. Duga svjetla mi vec itekako smetaju kad neko ne ugasi na vrijeme.
Laplace

#41918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 16/12/2022 12:01
Laplace wrote: 16/12/2022 07:27

Bas sam juce obtatio paznju, maglenka na nekom passatu, malo mozda mi je smetala ali ne puno, jest da je i bilo magle ali ne neka pregusta magla. Mozda ta crvena boja meni manje smeta, da sam na nju manje osjetljiv, ali postujem ako drugima smeta i slazem se da ne treba bezveze paliti, samo mi je bilo neobicno jer meni stvarno to nikad nije zasmetalo da primijetim. Duga svjetla mi vec itekako smetaju kad neko ne ugasi na vrijeme.
Moguće. To je donekle individualno, različiti ljudi su različito osjetljivi ne određene boje.

Ne smeta ni meni toliko da mi ugrozi bezbjednost, pratim desnu ivicu i povećam odstojanje i nema problema. Više me nervira.

Generalno me nerviraju dvije stvari: presporo i kilavo obavljanje nekog posla i upotreba nečega van logike i za šta to nikako nije namijenjeno.
Ateista

#41919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 16/12/2022 12:13
Ateista wrote: 16/12/2022 12:01

Moguće. To je donekle individualno, različiti ljudi su različito osjetljivi ne određene boje.

Ne smeta ni meni toliko da mi ugrozi bezbjednost, pratim desnu ivicu i povećam odstojanje i nema problema. Više me nervira.

Generalno me nerviraju dvije stvari: presporo i kilavo obavljanje nekog posla i upotreba nečega van logike i za šta to nikako nije namijenjeno.
Interesantno je to kako boje uticu, ja recimo svjetla odredjene nijanse plave uvijek vidim mutno, i to bas dobro mutno, recimo neke svjetlece reklame, sve druge kako treba ali ta nijansa plave mi je problematicna.
hopi

#41920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

jbte debili se ispred zgrade opet zagradili i onda je noćas neko svirao
jbte kakav debil moraš biti, dođeš na parking navečer, parkiraš i zagradiš par auta, odeš spavati i nadaš se da ćeš ujutro prvi krenuti
PM72

#41921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

I u zgradi gdje sam nekad živio navadile se došlje da parkiraju do stepenica,da može ušo bi u lift.
I onda je,u gluho doba,saksija sa cvijećem trehnula na haubu...i više nije.Bosanskom tornjaku jedina prepreka je zid,štangla,drvo,protivtenkovska prepreka jež...
hopi

#41922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

PM72 wrote: 16/12/2022 13:30 I u zgradi gdje sam nekad živio navadile se došlje da parkiraju do stepenica,da može ušo bi u lift.
I onda je,u gluho doba,saksija sa cvijećem trehnula na haubu...i više nije.Bosanskom tornjaku jedina prepreka je zid,štangla,drvo,protivtenkovska prepreka jež...
ma upravo tako
stoka drugačije ne razumije
to je taj mentalni sklop, ono je naumilo da se parkira ispred zgrade u blizini 20 metara i to pod svaku cijenu, i ako vidi da nema mjesta svjedeno će ga ostaviti bilo gdje, ali nema boga da negdje drugo ode
i ako bi šta rekao odmah su spremni za svađu tuču itd
Logovan

#41923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

hopi wrote: 16/12/2022 13:24 jbte debili se ispred zgrade opet zagradili i onda je noćas neko svirao
jbte kakav debil moraš biti, dođeš na parking navečer, parkiraš i zagradiš par auta, odeš spavati i nadaš se da ćeš ujutro prvi krenuti
Za takve još nisam čuo. :lol: Pa Bože sačuvaj...
hopi

#41924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Logovan wrote: 16/12/2022 14:26
hopi wrote: 16/12/2022 13:24 jbte debili se ispred zgrade opet zagradili i onda je noćas neko svirao
Za takve još nisam čuo. :lol: Pa Bože sačuvaj...
e onda bogumi izgleda da živiš u nekom uređenom naselju
pa pisao sam ovdje, ljetos, pola 3 ujutro, frajer je toliko dugo svirao, probudio sve živo, da neko izađe jer je zagrađen da sam ja izašao na balkon da mu jebem znanjeda prestane svirati :lol:
(mada šta će nije on kriv mora svirati jbg ali hoću i ja da spavama u pol 3)
kurty

#41925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kurty »

na onoj krivini je adet sjeci krivinu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply