Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#67976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Almir_ wrote: 15/12/2022 23:18 Dodik i Covic mogu biti sretni kakve likove sada u ovih 8 imaju oko sebe.
Ja licno ne vidim da nama u BiH idu bolja vremena,cak sta vise mislim da ce u ovih 4 godine biti drzave manje.
Zamisli radi MVP, sigurnost drzave prepustis Dodiku.
I ko zna sta su sve potpisali,i pristali.
Medjutim ovo sto se radi sada ide sve na stetu vecinskog naroda tj.Bosnjaka.
Cilj je zavaditi Bosnjake radi komada vlasti kako bi se ostvarili veliki planovi bg,zg,eu,usa,rusije....
Sto bi Velid Spaho rekao "Nema golaaaaaaaa" :lol:
ford transit

#67977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

Šta "kare" ono Nikšić :lol: :lol: :lol:, pa ljudi "umriše od smiha", aj majka moja. Nosici promjena :izet: :D :-D :lol: :lol: :lol:. Ovo da nisam vidio stvarno mislio bi da je neko pretjerivanje. A revolucionara i šprdnje. :D :D
Najači ste, nema dalje. :thumbup:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#67978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Leverage wrote: 16/12/2022 00:16
sehohari wrote: 16/12/2022 00:00

LOL, pa dosad im je plan bio sve smjestiti u Sarajevo, Bihac i zdravo

Ne vidim razlog zasto bi to promijenili
Hoćeš reć isto kao i SDA?

Ne vjerujem, mislim da će čak i Dodik smisliti nešto bolje.
Ja, isto kao i SDA. Recenicu koju spominjes jedno 100x puta na dan.

Mene briga za to. Tebi ce ih uvaliti, ne meni.
Spit_fire

#67979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

ford transit wrote: 16/12/2022 00:36 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... a_bih.html

Ha ha pa ni Titanik nije brže i dublje potonuo. Svakim novim korakom dublje. Ni startali nisu a u dubukom glibu istorije. Do sad ne zabilježeno levaćenje. Jebo zastavu, jebo uslove, potpisuj šta bilo, samo nek je u vlasti. Biće, sve će se riješiti, kad si u vlasti:D :D
Nema dana od izbora do danas da se nesto nisu izofirali
benki2

#67980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by benki2 »

Sve ocekivano, polako :thumbup:
zposao

#67981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zposao »

Point. wrote: 15/12/2022 20:54
Bodo Weber, politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije iz Berlina, ponovio je svoj stav kako je protiv dodjeljivanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članicu Evropske unije jer BiH nije ispunila uslove i ovim je potezom, kako je istakao, EU praktično nagradila političare koji su "posljednjih 15 godina sprečavali" taj put.

Niste bili zagovornik da BiH dobije status kandidata?

Ja to vidim skeptično i to iz više razloga. Bosna i Hercegovina je preko reda dobila kandidatski status, to je rezultat nametanja odluka od Evropske komisije. Ova odluka je na neki način ugurana mimo članica EU, među kojima su mnoge bile skeptične prema Bosni i Hercegovini jer nije ispunjen ni minimum od 14 prioriteta. Ovdje je nametnut model Ukrajine zbog geopolitičke situacije, ali se on zloupotrijebio. Ovim i prijašnjim ustupcima EU je samo legitimisala vladavinu etnonacionalnih vođa.

Hoće li političari na vlasti u BiH ovo shvatiti kao nagradu za nerad i nastaviti da očekuju slične poklone iz EU?

Naravno da je to poklon kojim je Evropska unija nagradila nerad i blokade na putu ka EU.

Kako vidite odluku visokog predstavnika Schmidta?

Imali smo tu antidemokratskuu intervenciju od visokog predstavnika uz podršku SAD-a. Njegova odluka je imala dva efekta – fokus je stavljen na domove naroda i osnažen je HDZ. Također, osnažen je tandem HDZ-SNSD da mogu postavljati uslove. Vidimo da je njihova osnovna politika podrivanje ustavnog poretka po modelu labave unije. Ne znamo još na kakve ustupke je spremna “Osmorka”. Dodik i Čović će uzeti kandidatski status kao uspjeh za svoje politike koje su posljednjih 15 godina sprečavale put ka EU. Oni nisu napustili svoj startne političke pristupe i sada su dobili dodatno osnaživanje kroz intervencije visokog predstavnika i dodjeljivanje kandidatskog statusa.
Nikad ne covjek pomislio da ce nam "veliki prijatelji" koji su ubirali pare na priči o EU odjednom biti protiv kandidacijskog statusa. Ko bi se nado tome :-)

Čuj preko reda dobili status :lol:
Pa to molimo ima 20 godina da nas se ugura preko reda, a on tek sad nadošo.
sakib_jebivjetric

#67982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sakib_jebivjetric »

sime_cipol wrote: 16/12/2022 00:39
Almir_ wrote: 15/12/2022 23:18 Dodik i Covic mogu biti sretni kakve likove sada u ovih 8 imaju oko sebe.
Ja licno ne vidim da nama u BiH idu bolja vremena,cak sta vise mislim da ce u ovih 4 godine biti drzave manje.
Zamisli radi MVP, sigurnost drzave prepustis Dodiku.
I ko zna sta su sve potpisali,i pristali.
Medjutim ovo sto se radi sada ide sve na stetu vecinskog naroda tj.Bosnjaka.
Cilj je zavaditi Bosnjake radi komada vlasti kako bi se ostvarili veliki planovi bg,zg,eu,usa,rusije....
Sto bi Velid Spaho rekao "Nema golaaaaaaaa" :lol:
Ja sam čuo da su pozvali Borg i napravili intergalaktičku uniju da zajebu Bošnjake i Bosnu :D
House

#67983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

:lol:
mistek

#67984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

ford transit wrote: 16/12/2022 00:36 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... a_bih.html

Ha ha pa ni Titanik nije brže i dublje potonuo. Svakim novim korakom dublje. Ni startali nisu a u dubukom glibu istorije. Do sad ne zabilježeno levaćenje. Jebo zastavu, jebo uslove, potpisuj šta bilo, samo nek je u vlasti. Biće, sve će se riješiti, kad si u vlasti:D :D
Ili će biti da je ovo zastava hrvatskog naroda u BiH? Nevjerovatan je stav po kojem bi neko to branio Hrvatima, a onda se priča o građanskoj državi i ko biva nenametanju. Zapravo, takvi su kontra Dodika, a apsolutno bi svaku metodu od njega prepisali na dio teritorije koji njima pripada.

Apsolutno ne smije i ne može biti problem isticanje zastave bilo kojeg naroda na bilo kojem dijelu BiH, a pogotovo kada se to radi uz državnu zastavu. Nevjerovatna je potreba Bošnjaka da drugima naređuju šta smiju, a šta ne smiju, šta treba, a šta ne treba.

Nadam se da će neko iz Osmorke to objasniti divljacima kojima je ovakva stvar problem. Pozitivno je što se božićni prijem vratio u Sarajevo, pozitivno je da se Hrvate vrati na stranu onih koji su za BiH, a ne da im se nameće bilo šta. Pozitivno je da obilježavaju 01. mart i 25. novembar, pozitivno je da je zastava BiH na glavnom trgu i u Čapljini, i u Livnu, i pred domom Kosače u Mostaru.
ford transit

#67985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

tandmand wrote: 16/12/2022 00:38
Novak20 wrote: 15/12/2022 23:44

Smiju se što su oni ta vlast za koju Nikšić kaže da nije uradila ništa.
Novak, đaba se trudis da zagladiš.

Sasvim je u redu Nikšićevo mišljenje da je kandidatski status poklonjen, kao što je u redu da SNSD-HDZ misle da su oni kao dio prethodnih vlasti zaslužni za usvojene i primjenjene odluke. Uradilo se dosta, na biometrijskom dokumentima, granicama, ...
U redu je da imaju i suprostavljene stavove.

Sporan je način na koji se oni njemu ismijavaju kao debilu. Nikšić je ovde u ulozi oca Marty McFlya iz filma "Povratak u Budućnost".
Image
To je tako kad hoćeš da o svaku cijenu budeš u vlasti, četiri hiljade glasova, a Nijo iz Gornjih Srbljana skupi više od četiri. Ala je priredio spektakl. halal mu svaka sekunda u vlasti, treba ga po svaku cijenu zadržati i gurati, biće još ovoga. Odavno ovako ne vidjeh nešto. KRALJEVI.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#67986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Zamjenik MVPa je vjerovatno iz kvote Srba i Hrvata, obzirom da su PIP uzeli to ministarstvo i da ce SDP pokloniti Vojinu ministarstvo za ljudska prava, to su iz pocetka dva izgubljena ministarstva. Bosnjacima ostaju dva mjesta iz SDP i NS koji sebe ne smatraju Bosnjacima nego FGR, i to ministarstva odbrana i komunikacije. Super kada bi ove katastrofalne odluke bile jedini promasaj i cijena ulazka u vlasti ali nazalosti ni blizu, to je tek vrh ledenog brijega..
ford transit

#67987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

mistek wrote: 16/12/2022 00:51

Ili će biti da je ovo zastava hrvatskog naroda u BiH? Nevjerovatan je stav po kojem bi neko to branio Hrvatima, a onda se priča o građanskoj državi i ko biva nenametanju. Zapravo, takvi su kontra Dodika, a apsolutno bi svaku metodu od njega prepisali na dio teritorije koji njima pripada.

Apsolutno ne smije i ne može biti problem isticanje zastave bilo kojeg naroda na bilo kojem dijelu BiH, a pogotovo kada se to radi uz državnu zastavu. Nevjerovatna je potreba Bošnjaka da drugima naređuju šta smiju, a šta ne smiju, šta treba, a šta ne treba.

Nadam se da će neko iz Osmorke to objasniti divljacima kojima je ovakva stvar problem. Pozitivno je što se božićni prijem vratio u Sarajevo, pozitivno je da se Hrvate vrati na stranu onih koji su za BiH, a ne da im se nameće bilo šta. Pozitivno je da obilježavaju 01. mart i 25. novembar, pozitivno je da je zastava BiH na glavnom trgu i u Čapljini, i u Livnu, i pred domom Kosače u Mostaru.
Objasni ti to mojoj rodbini što su "heliodrom" preživjeli nemoj nama.
Novak20

#67988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

ford transit wrote: 16/12/2022 00:54

Tvoju rodbinu onda nitko ne može za.ebati. Neka nastave da glasaju za SDA ako se nisu ispalili iz BiH.
Spit_fire

#67989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Ajd posteno i iskreno mi reci, koliko bi pjenili da su ljiljani tu? Nema sta bit zastava hrvatskog, bosnjackog indijanskog naroda u instituciji BiH kad je zastava neustavna...kao sto je neustavan i grb ZHK..

A te zastave koje pominjes nez jesma li vidio dvije zastave BiH gdje su hrvati vecina..Mostar ne racunam.

Vidio sma jednu u Prozoru meni se cini na opstini i jednu u Capljini...sav ostali prostor ZHK i HNK gdje su hrvati vecina ni jednu jedinu

A jel ti trebam rec kakve poglede sam osjetio na dan svog vjencanja kad sam isao u koloni svatova sa zastavom BiH
kroz zapadni Mostar...?
Last edited by Spit_fire on 16/12/2022 01:05, edited 2 times in total.
zigubigule

#67990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zigubigule »

Strasna je cinjenica koliko stete drzava moze da tepi a koliko je legitiman nacin izbora vlasti daleko.

Katastrofalni potezi.

Ulica.
Pandakonda

#67991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Meni se ovo vise cini kao opstrukcija dodika ili covica da sabina bude ministrica nego Dinina licna ambicija. Ne treba zaboravit da je njegova ambicija originalno bila premijer federacije koju je prepustio Niksicu jer su se NES i SzBiH bunili. Pa su ona i zvizdicu nudili koji je odbio.

Prije da im je dodik rekao evo prepustamo mvp i jos jedno ministarstvo samo da ona ne bude. Obzirom da SDP hoce odbranu, jedino NiPu onda ostaje MVP i hrabro je od Dine da on licno preuzme odgovornost a ne da se krije iza nekog 10og kadra. Također kontra pick za saobracaj mi se cini kao nesto sto bi NS trazila jer su valjda skontali na primjeru kantona u kojem resoru se najvise vidi rad.

Znaci ispade ovako:

Osmorka:

Ministarstvo vanjskih poslova (NiP - Konakovic)
Odbrana (SDP)
Saobraćaj (NS)
Ljudska prava i izbjeglice (?)

SNSD:

Finansije (Tegeltija)
Sigurnost
Vanjska trgovina (Košarac)

HDZ:

Civilni poslovi (Ankica ?)
Pravda
Premijerka (Krišto)
saale

#67992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Spit_fire wrote: 15/12/2022 22:36
Tananarive wrote: 15/12/2022 22:27

može li bosanska, je li mora musl... pardon bošnjačka na šta je riđan sveo bošnjake
Pa s obzirom da se osmorka bori za "svako svoje", ne znam sta bi to Bosansko trebalo predstavljat
saale wrote: 15/12/2022 22:35
saale wrote: 15/12/2022 22:32 Dodiku Finansije i Sigurnost, plus drzi SIPU a tu je godinama bila raavnoteza, Kiflu i Trenerku naravno boli quraz, vazno je samo uci u vlast!

Ubili su nas pricama o 4 delegatu a isti se da Dodiku, ubili pricama kako je SDA dobila bezze ministarstva a oni dobiju komunikacije, FUJ FUJ FUJ :run:
:skoljka:
:bih:
guruguru95

#67993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 01:02

Ajd posteno i iskreno mi reci, koliko bi pjenili da su ljiljani tu? Nema sta bit zastava hrvatskog, bosnjackog indijanskog naroda u instituciji BiH kad je zastava neustavna...kao sto je neustavan i grb ZHK..

A te zastave koje pominjes nez jesma li vidio dvije zastave BiH gdje su hrvati vecina..Mostar ne racunam.

Vidio sma jednu u Prozoru meni se cini na opstini i jednu u Capljini...sav ostali prostor ZHK i HNK gdje su hrvati vecina ni jednu jedinu

A jel ti trebam rec kakve poglede sam osjetio na dan svog vjencanja kad sam isao u koloni svatova sa zastavom BiH..?
Pa sjeti se samo koliko su pjenili zbog zastava s ljiljanima na tribinama tokom Eurobasketa u Njemačkoj. Tokom jebene košarkaške utakmice. Ali zato se bez ikakvih problema na više od pola teritorije Bosne i Hercegovine vijore šahovnice i trobojke, uz redovna i neizbježna fašistička orgijanja u slučaju pobjede reprezentacija susjednih država. I onda se nađu da seru nešto o ljiljanima. Uz ovakve "komšije", te domaće petokolonaše, dobro je da smo ikako preživjeli i opstali.
Last edited by guruguru95 on 16/12/2022 01:11, edited 2 times in total.
ford transit

#67994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

Novak20 wrote: 16/12/2022 01:01
ford transit wrote: 16/12/2022 00:54

Tvoju rodbinu onda nitko ne može za.ebati. Neka nastave da glasaju za SDA ako se nisu ispalili iz BiH.
Ne znam koliko znas o "heliodromu", a kazu da je KARMA bitch, Doći će sve na svoje no sikiriki. Glasali su za promjene, 100%. Mene ružili zbog SDA. Na jedan ružan naćin ispade ja u pravu, a ni poćeli nisu. Nevjerovatno KAKV ODRON, smet. Nisam očekivao da ću ovako brzo potvrditi svoje najgore sumnje.
Point.

#67995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Znači 8orka je spremna dati Boga oca samo da se dočepaju komada vlasti. Da su oni potpisivali Dejton danas bi imali nezavisnu RS, neovisnu HB i Republiku Sarajevo. Veće ublehe od ovog prosjećnog bivšeg košarkaša nema na bh političkom nebu.
Konaković je također tvrdio da su Izetbegović i Komšić "napravili najslabiji sastav u historiji Vijeća ministara", te da su izabrali "nebitna ministarstva".

Nekoliko mjeseci kasnije imali smo priliku vidjeti kakvi su to novi pregovarači. Dodik je preuzeo ministarstvo sigurnosti, a Osmorka ministarstvo prometa i komunikacija. Ostalo je ostalo isto.

Također, iz sporazuma je izbačen NATO put, a podsjećamo šta je Konaković ranije rekao:

"Mi kažemo ovako: Ako Srbi neće u NATO, a mi hoćemo, čekat ćemo. Nema silaska sa NATO puta", govorio je ranije Konaković.
zigubigule

#67996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zigubigule »

Ja ga jebem ko je zadovoljan ovim.

Ko misli suprotno, neka bude sa druge strane kad dodje vakat.
Spit_fire

#67997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

guruguru95 wrote: 16/12/2022 01:09
Spit_fire wrote: 16/12/2022 01:02

A jel ti trebam rec kakve poglede sam osjetio na dan svog vjencanja kad sam isao u koloni svatova sa zastavom BiH..?
Pa sjeti se samo koliko su pjenili zbog zastava s ljiljanima na tribinama tokom Eurobasketa u Njemačkoj. Tokom jebene košarkaške utakmice. Ali zato se bez ikakvih problema na više od pola teritorije Bosne i Hercegovine vijore šahovnice i trobojke, uz redovna i neizbježna fašistička orgijanja u slučaju pobjede reprezentacija susjednih država. I onda se nađu da seru nešto o ljiljanima. Uz ovakve "komšije", te domaće petokolonaše, dobro je da smo ikako preživjeli i opstali.
E dobro me pdosjeti..ljiljani ne mogu ni na utakmici a sahovnica more i u instituciju

Ocekujem da mi za 1.mart pokuca policija Ks kad ljiljane okac na prozor
guruguru95

#67998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

zigubigule wrote: 16/12/2022 01:12 Ja ga jebem ko je zadovoljan ovim.

Ko misli suprotno, neka bude sa druge strane kad dodje vakat.
:thumbup:
House

#67999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

kmečanje zelenih je muzika za moje uši. :music2:
dale cooper

#68000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Point. wrote: 16/12/2022 01:12 Znači 8orka je spremna dati Boga oca samo da se dočepaju komada vlasti. Da su oni potpisivali Dejton danas bi imali nezavisnu RS, neovisnu HB i Republiku Sarajevo. Veće ublehe od ovog prosjećnog bivšeg košarkaša nema na bh političkom nebu.
Konaković je također tvrdio da su Izetbegović i Komšić "napravili najslabiji sastav u historiji Vijeća ministara", te da su izabrali "nebitna ministarstva".

Nekoliko mjeseci kasnije imali smo priliku vidjeti kakvi su to novi pregovarači. Dodik je preuzeo ministarstvo sigurnosti, a Osmorka ministarstvo prometa i komunikacija. Ostalo je ostalo isto.

Također, iz sporazuma je izbačen NATO put, a podsjećamo šta je Konaković ranije rekao:

"Mi kažemo ovako: Ako Srbi neće u NATO, a mi hoćemo, čekat ćemo. Nema silaska sa NATO puta", govorio je ranije Konaković.
A čekaj ko kaže da je napušten NATO? Pa sam Dodik je danas rekao da se suradnja sa NATO-om nastavlja.
"Dakle, mislim da je uložen ozbiljan napor, ozbiljna brzina, i uvažavanje partnera koji su došli u ovo sve, to je podrazumijevalo nekoliko osnovnih dokumenata, usvajanje važnih dokumenta za funkcionisanje budžeta, razvojnih planova i deblokada planova. Mislim da smo dobro izabrali dan, kada Bosna i Hercegovina treba da dobije kandidatski status", kazao je Dodik.

Poručio je da postoje razlike, da niko nije napustio svoje pozicije i rekao da će se nastaviti baviti pitanjima saradnje, te da Bosna i Hercegovina ima plan reformi za odbranu i saradnju sa NATO-m koji će nastaviti raditi.

Isatako je da su pregovarači iz Osmorke bili uporni u nastojanju da osiguraju svoje pozicije i interese, ali i jednako fleksibilni te da je neobično brzo se došlo do konsenzusa

"Ne sumnjivo da postoji saradnja sa NATO-om, nesumnjivo da je rečeno u dokumentu da to ne prejudicira proširenje i nesumnjivo da će odluka o pristupanju Bosni i Hercegovine NATO-u biti donesena u Bosni i Hercegovini. HDZ ima svoje pozicije oko NATO i misli da treba, Osmorka misli da treba, mi mislimo da ne treba i ništa nismo dodavali ni oduzimali iz programa reformi", kazao je Dodik o putu ka NATO.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-z ... /221215141
Locked