Da li to znači da, kada i IZ potpiše takav sporazum, da ćemo Bajram namaz klanjati u Velikoj sali Parlamenta BiH, a džume petkom u maloj
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
HelaS
#67851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Tananarive
#67852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#67853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno, naravno....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 22:17
Sto se tice smitovih odluka ubijedjen sam da ce kad se sve zavrsi za nekoliko godina smit ostati upamcen kao mozda i najuspjesniji visoki predstavnik po interese drzave. Sad zbog svega svih spinova vrucih glava itd slika nije takva da je svi mogu vidjeti nazalost. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu
a šta ti misliš za koliko godina će se sve završiti ? i šta se zapravo treba završiti ?
- Prpa.ba
#67854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gluho bilo, NiP kaze da je IZ otudjeni centar moci koji se zloupotrebljava u politicke svrhe. Zamisli njima davati dodatna prava. Fuj fuj. Docim je crkva neutralna, pajel.
-
Trappist
#67855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konakovic pricao 3 godine kako su sda i df imali nebitna ministarstva, a sad osmorka izgubila ministarstvo sigurnosti a dobila prometa i komunikacija… Ja ne znam je li i ovi botovi sto vise 0-24 na ovom forumu mogu ovaj zajeb objasniti 
-
zabit_mehmedov
#67856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eh kad forumashi pocnu geostrateske procjene...
cuj da aerodrom u trebinju koriste rusi
kako doletjeti do njega i izvrsiti zamisljeni istovar vojnika i opreme, a ne preletjeti vazdusni prostor nato pakta, ko sto onomad lavrov mogao doletjeti u srbiju, tako pogotovo ruski vojni avion ogromnih dimenzija moze sletjeti u trebinje, mante ljudi smijurija
meni taj aerodrom nije nikakav problem, samo nek se postuje nadleznost drzave i slobodno osmorka nek da amin i nek nista ne blokira
prvo zato sto je to cini mi se fantomski projekt od kojeg nema nista i ne treba blokirati nista nek dodik ispadne budala kad ne bude vise imao alibi. A drugo, tu koliko sam skonto najvise blokira Hrvatska, navodno zbog ekoloskih problema, a u sustini vjerovatno da ni bi se napravila konkurencija aerodromu Ćilipi kod Dubrovnika u blizini ili onom u Splitu, i ako osmorka ne bude pravila problem oko toga, strateski je nama u interesu da se oko toga glođu rs i hrvatska i snsd i hdz, sve oko cega se oni glodju je nama u interesu. Al opet kazem, meni se cini da je taj projekt cista dumangija i da nema od njega nista sve i da nikakvih problema oko dozvola nema.
Hidroelektrane na Drini su druga prica, to moze da bude problematicno, tu treba biti oprezan, ali moze se pricati i o tome samo ako se postuje drzava, a moraju da postuju, slucaj taj je mislim na ustavnom sudu i ne moze tu osmorka nesto dati il ne dati, kako sud presudi tako je, a presudit ce jasno da je rijec o drzavnoj imovini i sta ja znam, ako se postuje drzava i uplati se drzavi onosto je njeno moze se pricati bez obzira, ko je investitor, u istoj situaciji moze se biti i kada se radi o projektima koji su od interesa bosnjaka, a gdje drzava mora da se pita, i onda kako realno od onih iz rs koji budu u drzavnim institucijama da ne blokiraju tvoje projekte, a ti njihove blokiras
-
plavi_E
#67857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sporazum sa IZ je kao i NATO. To se vise ne pominje jer nema saglasnosti u vezi toga. Tako da do daljnjeg ostaju samo dzamije.
- tandmand
#67858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Temelji EU se zasnivaju na kršćanskim vrijednostima, te je ovo prilika da se pokaže kako je BiH kompatibilna tome
- Organizator prijema na ovaj način zaokružuje teritorij, tu je i zastava HZHB, ako može da se vijori u institucijama BIH, može onda bilo gdje tj. "ima li
iko išta protiv?"
- Ovo je prilika da se i lideri osmorke pokažu da su kompatibilni tim vrijednostima, da nemaju ništa protiv njih, da će bošnjački "Alija kud i svi kršćanski evropljani"
Na djelu su dvostruki aršini. Da se SDA preimenuje po uzoru na CDU u IDU - Islamsku demokratsku uniju, svi bi skočili i označili to terorizmom.
Sekularizam, to se očekuje samo od Bošnjaka ...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#67859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
promet, vanjski poslovi, odbrana i jos nesto, ne znam sad tacno
to je za mene ok.
- General War
#67860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ocito da ni nema potrebe, sve bosnjaci/probosanci udovoljavajutramvajtrojka wrote: ↑15/12/2022 22:04tko nakon 24.2 vjeruje u bajke da ce rusi ovdje praviti vojne baze ev ne znam Senade![]()
![]()
Srbija kupljeno naoružanje od Rusije ne moze da provuce do Srbije a ovdje se prica da ce rus najednom sletiti u Trebinje hoce al i kad piramida u visokom postane stvarnost![]()
- Tananarive
#67861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo sve a posebno stavka 1, naučeno od sda žgadije imao je od koga učiti, ipak oni mnogo duže praktikuju navedenodragan53 wrote: ↑15/12/2022 20:21 Dodik: Tražićemo od EU 20 milijardi evra! Vrijeme je da na obostrano zadovoljstvo finalizujemo ovaj proces![]()
![]()
![]()
https://avaz.com/dodik-trazicemo-od ... aj-proces/
Kakvi su idioti u EU ne bi me čudilo da mu posije svih prijetnji ratom ovih 20 milijardi na kraju i daju. Opstao je 20 godina na vlasti jer je shvatio 1) da se sve može kupiti 2) da ljudi nemaju dostojanstva 3) da je EU gomila potpunih budala koji nemaju pojam o BiH
-
Ambula
#67862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slavim sto nema zelenih olosa i slavicu do 2026. pa makar se vratili sa pola miliona glasova, gadovi odvratni
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#67863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Doslovno prije par strana slika - bozicni prijem, bakir i nesvrsena studentica ispred zastave HB.tandmand wrote: ↑15/12/2022 22:22- Temelji EU se zasnivaju na kršćanskim vrijednostima, te je ovo prilika da se pokaže kako je BiH kompatibilna tome
- Organizator prijema na ovaj način zaokružuje teritorij, tu je i zastava HZHB, ako može da se vijori u institucijama BIH, može onda bilo gdje tj. "ima li
iko išta protiv?"
- Ovo je prilika da se i lideri osmorke pokažu da su kompatibilni tim vrijednostima, da nemaju ništa protiv njih, da će bošnjački "Alija kud i svi kršćanski evropljani"
Na djelu su dvostruki aršini. Da se SDA preimenuje po uzoru na CDU u IDU - Islamsku demokratsku uniju, svi bi skočili i označili to terorizmom.
Njima je valjda halal. Ofetvila IZ.
-
sajber87
#67864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Novi ustav, novi izborni zakon, drzavna imovina, ravnopravnost svih i ista prava na svakom pedlju bosne bosnjaka i hrvata u rs srba u fed kao i ostalih. Naucicemo na tezi nacin da saradjujemo umjesto da se koljemo i da je to jedini nacin za formiranje vlasti i za buducnost svih. To je moje misljenje a koliko ce sve to trajati ne znam ali par godina sigurnopalermo wrote: ↑15/12/2022 22:19naravno, naravno....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 22:17
Sto se tice smitovih odluka ubijedjen sam da ce kad se sve zavrsi za nekoliko godina smit ostati upamcen kao mozda i najuspjesniji visoki predstavnik po interese drzave. Sad zbog svega svih spinova vrucih glava itd slika nije takva da je svi mogu vidjeti nazalost. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu
a šta ti misliš za koliko godina će se sve završiti ? i šta se zapravo treba završiti ?
Last edited by sajber87 on 15/12/2022 22:27, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bogami nisu ni bosnjaci za neke vjere, tako da, nemoj molim tetandmand wrote: ↑15/12/2022 22:22- Temelji EU se zasnivaju na kršćanskim vrijednostima, te je ovo prilika da se pokaže kako je BiH kompatibilna tome
iko išta protiv?"
Kad si zadnji put cuo da je bosnjak uzeo slobodan dan za Hidzretsku, Mevlud, itd itd... pravo ima, i isto se slobodni dani odbiju i za Uskrse, Svi sveti, slave, sta ti ja znam
Ti da ne postujes, a ocekivati da drugi postuje, nece ici ni u Gvatemali
- Tananarive
-
elk
#67867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Do ng idu federalna i vlada republike sarajevo. Do bisofshofena, eto neka bude kicbila, bakir je politicki rahmetlija.
-
detroit-mercy
#67868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, to nije molitva niti vjerski obred nego obiljezavanje predsojeceg praznika na svecaniji nacin gdje se poziva javni i politicki zivot da to obiljezi. Praksa poznata svugdje u svijetu.
Predpostavaljam da ti slavis Bajram samo u dzamiji jer koji ces vrag u kuci kada nije sakralni objekt
- General War
#67869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta je Bosanska?Tananarive wrote: ↑15/12/2022 22:27može li bosanska, je li mora musl... pardon bošnjačka na šta je riđan sveo bošnjake
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#67870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja suplja majkemisajber87 wrote: ↑15/12/2022 22:26Novi ustav, novi izborni zakon, drzavna imovina, ravnopravnost svih i ista prava na svakom pedlju bosne bosnjaka i hrvata u rs srba u fed kao i ostalih. Naucicemo na tezi nacin da saradjujemo umjesto da se koljemo i da je to jedini nacin za formiranje vlasti i za buducnost svih. To je moje misljenje a koliko ce sve to trajati ne znam ali par godina sigurno
Pa cujes li ti sebe
Halo ba, danas ti izglasali vijece naroda gdje nakon 20 godina SNSD cini vecinu bosnjackog kluba. Cak nas i tu sad hoce da izbace.
Jedino ako ti kao ravnopravnost vidis zrtvovanje predsjednistva radi koalicije sa HDZ-om.
Ali molim te, odmah reci tako.
A ne da ovako vrijedjas ljudima inteligenciju.
Last edited by PreWiBa on 15/12/2022 22:32, edited 1 time in total.
-
HelaS
#67871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da od EU treba tražiti 20 milijardi EUR. Možda EU neće dati toliko novca, ali nam ga treba dati jako mnogo, jer će onda taj novac tražiti nazad, na bilo kakav način, pa i stezanjem obruča oko političara na bržem rješavanju političkih pitanja i euroatlanskih integracija. A tih 20 mlrd. nama će koristiti. Neće taj novac otići nizvodu u nepovrat, to bi bio novac kojim bi se privreda proširila, zaustavio odlazak ljudi, itd. Mnogo je to novca, bilo bi koristi, pa i nakon što mu dio političari ukradudragan53 wrote: ↑15/12/2022 20:21 Dodik: Tražićemo od EU 20 milijardi evra! Vrijeme je da na obostrano zadovoljstvo finalizujemo ovaj proces![]()
![]()
![]()
https://avaz.com/dodik-trazicemo-od ... aj-proces/
Kakvi su idioti u EU ne bi me čudilo da mu posije svih prijetnji ratom ovih 20 milijardi na kraju i daju. Opstao je 20 godina na vlasti jer je shvatio 1) da se sve može kupiti 2) da ljudi nemaju dostojanstva 3) da je EU gomila potpunih budala koji nemaju pojam o BiH
-
plavi_E
#67872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne trebaju Rusi dolijetati u trebinjski aerodrom. Njima samo treba slika sta radar vidi sa tog aerodroma. A posto nam je vlast programerska oni to znaju najbolje kako se daju informacije. Pogotovo diginala obrada signala sa DSP i FPGA i tako to.
- tandmand
#67873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Đaba su fetvili i đaba se Bakir pravio da je europljanin.Chmoljo wrote: ↑15/12/2022 22:26Doslovno prije par strana slika - bozicni prijem, bakir i nesvrsena studentica ispred zastave HB.tandmand wrote: ↑15/12/2022 22:22
- Temelji EU se zasnivaju na kršćanskim vrijednostima, te je ovo prilika da se pokaže kako je BiH kompatibilna tome
iko išta protiv?"
Njima je valjda halal. Ofetvila IZ.
Otresoše ih ambasade kao da su libanonski Hezbollah.
-
palermo
#67874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma odlično....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 22:26Novi ustav, novi izborni zakon, drzavna imovina, ravnopravnost svih i ista prava na svakom pedlju bosne bosnjaka i hrvata u rs srba u fed kao i ostalih. Naucicemo na tezi nacin da saradjujemo umjesto da se koljemo i da je to jedini nacin za formiranje vlasti i za buducnost svih. To je moje misljenje a koliko ce sve to trajati ne znam ali par godina sigurno
ja se nadam da će se to završiti makar do idućeg svjetskog u fudbalu....kakva bi to bila simbolika, rasplet počeo sa završetkom ovoga a dovršen sa početkom idućeg
kad gledaš iz te perspektive, onda je sasvum logično odustajanje od Nata....što će nam kad svakako uskoro riješavamo naše probleme...
-
saale
#67875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodiku Finansije i Sigurnost, plus drzi SIPU a tu je godinama bila raavnoteza, Kiflu i Trenerku naravno boli quraz vazno je samo uci u vlast!
Ubili su nas pricama o 4 delegatu isti se da Dodiku, ubili pricama kako je SDA dobila bezze ministarstva a oni dobiju komunikacije, FUJ FUJ FUJ
Ubili su nas pricama o 4 delegatu isti se da Dodiku, ubili pricama kako je SDA dobila bezze ministarstva a oni dobiju komunikacije, FUJ FUJ FUJ
Last edited by saale on 15/12/2022 22:35, edited 1 time in total.