Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
patriot_bih

#67826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

plavi_E wrote: 15/12/2022 21:41 Treba takodje biti realan. Sta Bosnjaci imaju sa hidrocentralama na Drini ili sa aeordromom u Trebinju? Bosnjacima je to ni u dzep ni iz dzepa. Ako Srbija smatra da im te stvari trebaju ko su Bosnjaci da im u tome smetaju?
Haha slabo ti znaš šta o geopolitici.

Aerodrom u Trebinju Srbija/Rusija može koristiti kao vojni u slučaju "potrebe".

Planiraju aerodrom od preko 3.000m staze gdje bi mogli slijetati najveći transportni avioni.

Gdje je normalno da država Srbija posjeduje HE i aerodrome po BiH?
To ti je normalno, a nije normalno da FBiH ima udio u aerodromu Trebinje.
RS i FBiH su u istoj državi, ako treba napomenuti nekom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 15/12/2022 21:50 "Vidi mu SDA gl000ve" je ultimativni argument pro-HDZ i pro-SNSD forumasa. :mrgreen:
De ti malo negiranje genocida zloupotrebljavaj
palermo

#67828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 15/12/2022 21:48
palermo wrote: 15/12/2022 21:38

Odlično, odlično.....da smo se bogdo toga ranije sjetili.....

Jel ima još kakva te vrste odluka, ono mi odustanemo a to i dalje traje....recimo odustanemo od blokada gradnje hidroelektana, a rijeka i dalje teče....
mislim da bi i to bilo dobro...
Problem bosanske politike u ovih 25 godina je da im je bila puno bitnija forma od sustine. Prica da se odustalo od nato puta je toliko smijesna da je ne vrijedi ni komentarisati :). Sto se tice ovoga oko hidroelektrane ja nemam nista protiv ukoliko se ispostuje drzava sa svim svojim nadleznostima. Za te stvari drzava mora da da dozvolu a ne entitet distrikt ili kanton
pa dobro, onda tu nema porblema....država, tj osmorka da dozvolu i gradi se hidroelektrana....i vuk sit i ovce na broju....država ispoštovana, a hidroelektrana se gradi.....baš sve nekako ide lakše...odlično, odlično....

vjerujem da je tako i za trebinjski aerodrom.....

al treba pohvaliti i Dodika, kako ne želi preskakati državu, i kako je rekao (jel rekao ?) da se neće graditi bez dozvole države :thumbup:
plavi_E

#67829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Srbija za dvije hidrocentrale Zvornik i Bajna Basta ne placa nadoknadu od 1992. Radi se o nekoliko milijardi KM. Nek Osmorka zatrazi bar nekoliko miliona od tog duga dobro bi doslo. Pa onda nek sebi Srbija pravi i trecu hirdocentralu na Drini.
plavi_E

#67830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

patriot_bih wrote: 15/12/2022 21:50
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 15/12/2022 21:41 Treba takodje biti realan. Sta Bosnjaci imaju sa hidrocentralama na Drini ili sa aeordromom u Trebinju? Bosnjacima je to ni u dzep ni iz dzepa. Ako Srbija smatra da im te stvari trebaju ko su Bosnjaci da im u tome smetaju?

Planiraju aerodrom od preko 3.000m staze gdje bi mogli slijetati najveći transportni avioni.

Tacnije receno 3500 m a jadni aerodrom u Roterdamu pishljivih 2200 m.
patriot_bih

#67831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

plavi_E wrote: 15/12/2022 21:54
patriot_bih wrote: 15/12/2022 21:50
Spoiler
Show

Bravo za ruski mir i srpski svet! :lol:
Prpa.ba

#67832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 15/12/2022 21:51 De ti malo negiranje genocida zloupotrebljavaj
Ne sjedim ja u "braku iz ljubavi" sa negatorima genocida, vec tvoji prehrabri lideri.

Uostalom, prihvatanje negiranja genocida ce biti samo posljednji korak osmorkaskog pristupa udovoljavanja gospodarima iz Zagreba i Beograda. Jos pravite prve korake na tom putu. Progutalo se biti dio bosnjacke reprezentacije, pa se progutalo podrzavanje crnolistasa i crnokosuljasa, danas se odricete NATO puta, sutra idu hidroelektrane Srbiji i drzavna imovina RS-u, tako da do kraja mandata mozemo ocekivati ukidanje zakona o negiranju genocida. :thumbup:

Kuhaju vas brzinom svjetlosti, a jos Dino nije vidio ni New Yorka. :lol: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 15/12/2022 22:00
_BataZiv_0809 wrote: 15/12/2022 21:51 De ti malo negiranje genocida zloupotrebljavaj
Ne sjedim ja u "braku iz ljubavi" sa negatorima genocida, vec tvoji prehrabri lideri.

Uostalom, prihvatanje negiranja genocida ce biti samo posljednji korak osmorkaskog pristupa udovoljavanja gospodarima iz Zagreba i Beograda. Jos pravite prve korake na tom putu. Progutalo se biti dio bosnjacke reprezentacije, pa se progutalo podrzavanje crnolistasa i crnokosuljasa, danas se odricete NATO puta, sutra idu hidroelektrane Srbiji i drzavna imovina RS-u, tako da do kraja mandata mozemo ocekivati ukidanje zakona o negiranju genocida. :thumbup:

Kuhaju vas brzinom svjetlosti, a jos Dino nije vidio ni New Yorka. :lol: :mrgreen:
Ti se bodes
tramvajtrojka

#67834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

patriot_bih wrote: 15/12/2022 21:56
plavi_E wrote: 15/12/2022 21:54

Bravo za ruski mir i srpski svet! :lol:
tko nakon 24.2 vjeruje u bajke da ce rusi ovdje praviti vojne baze ev ne znam Senade :zoka: :zoka:

Srbija kupljeno naoružanje od Rusije ne moze da provuce do Srbije a ovdje se prica da ce rus najednom sletiti u Trebinje hoce al i kad piramida u visokom postane stvarnost :lol:
sajber87

#67835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 15/12/2022 21:52
sajber87 wrote: 15/12/2022 21:48
Problem bosanske politike u ovih 25 godina je da im je bila puno bitnija forma od sustine. Prica da se odustalo od nato puta je toliko smijesna da je ne vrijedi ni komentarisati :). Sto se tice ovoga oko hidroelektrane ja nemam nista protiv ukoliko se ispostuje drzava sa svim svojim nadleznostima. Za te stvari drzava mora da da dozvolu a ne entitet distrikt ili kanton
pa dobro, onda tu nema porblema....država, tj osmorka da dozvolu i gradi se hidroelektrana....i vuk sit i ovce na broju....država ispoštovana, a hidroelektrana se gradi.....baš sve nekako ide lakše...odlično, odlično....

al treba pohvaliti i Dodika, kako ne želi preskakati državu, i kako je rekao (jel rekao ?) da se neće graditi bez dozvole države :thumbup:
Ovdje postoji pitanje drzavne imovine i osmorka je rekla da je to crvena linija. Grunt mora biti drzavni a drzava nizim nivoima vlasti treba dati na upravljanje ono sto im treba i tu nesmije biti nikakvih kocnica. Kako ce se to ispregovarati ja ne znam, ali mislim da ce se oko odluke o drzavnoj imovini morati ukljuciti OHR
Prpa.ba

#67836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 15/12/2022 22:02 Ti se bodes
:lol:
plavi_E

#67837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Moglo se je vidjeti koliko se je Niksic prepao kad mu je izletilo ono "euroatlanske" integracije. Naredba da se u javnosti ne smije vise pominjati euroatlanske tj NATO integracije je zasigurno dosla iz nekih ambasada. Ne vjerujem da se Nermin onoliko boji Dodika.
tandmand

#67838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Str0nz wrote: 15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja :thumbup:
Politika davanja ustupaka, relaksacije i megakorupcije, okruživanje Bakira bizarnim likovima i ženine papuče, dovele su SDA leđima uza zid.
Odbačeni su od svih a toliko su ustupaka dali.

Nije ništa kasno, ima vremena .. samo treba zahmeta. Treba malo proučiti taktike "jogurt revolucija".
Sad će mislim SDA malo u vaninstitucionalno djelovanje, blokade, i muslimanske "litije". To je način da se postane politički dominantan i da te domaća i MZ počne poštovati. Ono gdje je SDA jaka, to je lokalni nivo i tu će takođe vraćati udarce.

Ovaj Nikšić mi je največe razočarenje, djeluje mi ko kakav tinejdžerski potrčko u kratkim hlačama, spucala ga euforija, pogubio se.
Samo mu još fali domobranska kačket kapa. :D
Tananarive

#67839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tananarive »

zippoo87 wrote: 15/12/2022 18:21 Je li bolje prestati pricati i URADITI barem jednu ovako bitnu stvar kao pribliziti se EU ili je bolje pricati o EU i NATOu a ne uraditi nista ni po jednom pitanju ?
Jeste tesko pitanje i nije bas za sendvicare ali hajde,ima ovih botinjosa sto se prave pametniji pa mozda oni odgovore :lol:
prva i jedna od pametnijih stvari je uklanjanje sda žohara, pa onda jedno po jedno :thumbup: :bih:
HelaS

#67840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Zašto se vjerski praznik obilježava u zgradi državnog Parlamenta :?

Zar za te prilike ne služe crkve, katedrale i sl. sakralni objekti...

Image
Prpa.ba

#67841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Do sad smo saznali da je Aerodrom Trebinje bespotrebno blokiran jer je u pitanju projekat za razvoj turizma hercegovackog zaledja, a HE na Drini trebaju biti rijesene tako sto ce imovina biti knjizena na drzavu ali drzava nece imati nikakvo pravo raspolaganja vlastitom imovinom ukljucujuci i prodaju. :lol:

Pa jebemti, ovo je na nivou da pravoslavci u RS-u pisu kako treba ukinuti RS. :lol: Nikakvog samopostovanja. Ekipa na nivou iz viceva, Enisi Beslagici. :run:
palermo

#67842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 15/12/2022 22:06
palermo wrote: 15/12/2022 21:52

Ovdje postoji pitanje drzavne imovine i osmorka je rekla da je to crvena linija. Grunt mora biti drzavni a drzava nizim nivoima vlasti treba dati na upravljanje ono sto im treba i tu nesmije biti nikakvih kocnica. Kako ce se to ispregovarati ja ne znam, ali mislim da ce se oko odluke o drzavnoj imovini morati ukljuciti OHR

Pa dobro, OHR i her Schmit su dosada donosili prave odluke. A siguran sam de će se i prije donošenja odluke konsultovati sa relevantnim ljudima iz naše regije....tako da ako je do Schmita i prijatelja, onda se ne treba brinuti
plavi_E

#67843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Dobro je da je Osmorka nekim cudom uspijela zadrzati da se onaj sifetov papir i dalje salje u Brisel. Pa vidjeti za 5-10 hoce li NATO ikako i postojati.
Roccohljup

#67844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

E bas ga usrase sa kiflom za mvp :-)
made_in_sarajevo

#67845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Znaci samo je sda predstavnik.bosnjaka, samo sda brani drzavu, sda = muslimani, sda=bosnjaci, sda=armija, sda=drzava, sda=nato, sda=evropa ali necemo.pedere samo kurve mogu.
Dobro ste to skontali, samo vam jos fali sda na vlasti :lol: :lol:

Joj ljepote citas raspodjelu vlasti.nigdje izetbegovica, turkovic, genjac...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#67846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Procitao sam malo sta je potpisano

Ukratko:
Imam lud da sam papir

Ali eto, treba vidjeti sta ce se od toga ispostovati.
plavi_E

#67847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

HelaS wrote: 15/12/2022 22:09 Zašto se vjerski praznik obilježava u zgradi državnog Parlamenta :?

Zar za te prilike ne služe crkve, katedrale i sl. sakralni objekti...

Image
Katolicka Crkva ima sporazum sa drzavom. Mozda tako stoji u ugovoru da mogu koristiti drzavne objekte za svoje potrebe. Ne vjerujem da je to ista u sukobu sa principom odvajanja vjere od drzave.
Idemedosumom

#67848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Spit_fire wrote: 15/12/2022 20:36
lerdi wrote: 15/12/2022 20:29 Čović: Sada prvi put imamo partnerstvo, ranije su to bile iznuđene koalicije
http://www.klix.ba/clanak/221215147

Evo kaže Čova da je ovo sada pravo partnerstvo a ono prije samo nužno zlo. Ljubav cvjeta na sve strane. Ovako se prave koalicije a ne uslovljavanjima ko neki :D
@Idemedosumom sta velis ti?
Definitivni dokaz podilaženja i veleizdaje osmorke. Savjetujem da pokupujete oružje, iskopate rovove oko kuća :mrgreen:
sajber87

#67849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 15/12/2022 22:12
sajber87 wrote: 15/12/2022 22:06

Pa dobro, OHR i her Schmit su dosada donosili prave odluke. A siguran sam de će se i prije donošenja odluke konsultovati sa relevantnim ljudima iz naše regije....tako da ako je do Schmita i prijatelja, onda se ne treba brinuti
Sto se tice smitovih odluka ubijedjen sam da ce kad se sve zavrsi za nekoliko godina smit ostati upamcen kao mozda i najuspjesniji visoki predstavnik po interese drzave. Sad zbog svega svih spinova vrucih glava itd slika nije takva da je svi mogu vidjeti nazalost. Vrijeme ce pokazati ko je u pravu
Prpa.ba

#67850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

tandmand wrote: 15/12/2022 22:08 Politika davanja ustupaka, relaksacije i megakorupcije, okruživanje Bakira bizarnim likovima i ženine papuče, dovele su SDA leđima uza zid.
Odbačeni su od svih a toliko su ustupaka dali.

Nije ništa kasno, ima vremena .. samo treba zahmeta. Treba malo proučiti taktike "jogurt revolucija".
Sad će mislim SDA malo u vaninstitucionalno djelovanje, blokade, i muslimanske "litije". To je način da se postane politički dominantan i da te domaća i MZ počne poštovati. Ono gdje je SDA jaka, to je lokalni nivo i tu će takođe vraćati udarce.

Ovaj Nikšić mi je največe razočarenje, djeluje mi ko kakav tinejdžerski potrčko u kratkim hlačama, spucala ga euforija, pogubio se.
Samo mu još fali domobranska kačket kapa. :D
Moze se vec vidjeti u ideoloskom SDA glasilu "Stavu" da je krenulo trijeznjenje u SDA i da su shvatili da su im ambasade skoro bezobrazno brutalno nasapunjale dasku, kao i da se ulazi u finalnu fazu projekta disolucije BiH uz pomoc prehrabrih korisnih idiota.

Najbolji scenarij za BiH je da se cinom odljepljivanja SDA i DF od budzeta i OHr-ovskim silovanjem demokratije stvori istinski animozitet prema tzv. MZ i konacno pocne osamostaljivanje bosnjacke nacionalne politike van budzetskih jasli. Pa ukljucujuci i nase "litije" kao legitiman nacin politicke borbe protiv uzurpacije bosnjacke kvote.

Bilo je i vrijeme za to, samo sto sam mislio da ce modernu bosnjacku politiku utjeloviti Trojka, ali izgleda da ce historijska uloga ponovo zapasti SDA i to bas preko ledja Trojke. :lol:

Jebat ga. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 15/12/2022 22:18, edited 1 time in total.
Locked