al divi semse i stava pravi uhljeb patriota

Drugim riječima, na Bošnjacima je da odustanu od puta u Nato, jer put u Nato nije naš prioritet. Srbima svakako nije prioritet, a Hrvati su već u Natu.sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:16NATO nece otici iz bosne dok bosna ne udje u isti. Da li je to za 2 godine ili 20 mozda je manje vazno sustina je da je nato tu kod nas i da radimo sve sto traze od nas, a imamo zakon kojim smo se obavezali za ulazak a za koji su glasali svi.palermo wrote: ↑15/12/2022 18:47
Apsolutno, bolje da smo slozni oko EU nego neslozni oko NATO-a.....jes da niko nije u EU usao a da.nije prvo usao u NATO....AL za sve ima.prvi put....
A jesi ti za to da pricu o NATO putu ostavimo za narednih dvadesetak godina ?? Ko zna, mozda se do tada NATO I raspadne pa necemo se oko toga ni sekirati
Moramo raditi na sto brzem putu ka EU, sprijeciti demografski slom jer mi bosnjaci rezervne domovine nemamo, a imamo najvecu odgovornost kao najbrojniji narod
Da, kao i sve "teške teme" oko kojih nema saglasnosti i konsenzusa. Sve to ostavljamo po strani. To je ta relaksacija odnosa.palermo wrote: ↑15/12/2022 21:27Drugim riječima, na Bošnjacima je da odustanu od puta u Nato, jer put u Nato nije naš prioritet. Srbima svakako nije prioritet, a Hrvati su već u Natu.sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:16
NATO nece otici iz bosne dok bosna ne udje u isti. Da li je to za 2 godine ili 20 mozda je manje vazno sustina je da je nato tu kod nas i da radimo sve sto traze od nas, a imamo zakon kojim smo se obavezali za ulazak a za koji su glasali svi.
Moramo raditi na sto brzem putu ka EU, sprijeciti demografski slom jer mi bosnjaci rezervne domovine nemamo, a imamo najvecu odgovornost kao najbrojniji narod
Jesam dobro shvatio, Nato više nije prioritet i ostavljamo ga po strani...
Str0nz wrote: ↑15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja![]()
Stari neprijatelj Bosne i Hercegovine.
NATO put ide svojim tokom kao i prethodnih godina ni manje ni vise, imamo zakon da zelimo u nato, slacemo godisnje izvjestaje, ministar odbrane ce biti iz stranke koja se zalaze za ulazak u NATO ,a ostalo je do samog NATO a. NATO je tu medju nama i nikad otici nece dok mi ne udjemo u isti.palermo wrote: ↑15/12/2022 21:27Drugim riječima, na Bošnjacima je da odustanu od puta u Nato, jer put u Nato nije naš prioritet. Srbima svakako nije prioritet, a Hrvati su već u Natu.sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:16
NATO nece otici iz bosne dok bosna ne udje u isti. Da li je to za 2 godine ili 20 mozda je manje vazno sustina je da je nato tu kod nas i da radimo sve sto traze od nas, a imamo zakon kojim smo se obavezali za ulazak a za koji su glasali svi.
Vidjeces samo ovdje pranja botova Dinih, pravice se da nisu nikad podrzavali ovo...Str0nz wrote: ↑15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja![]()
Odlično, odlično.....da smo se bogdo toga ranije sjetili.....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:35NATO put ide svojim tokom kao i prethodnih godina ni manje ni vise, imamo zakon da zelimo u nato, slacemo godisnje izvjestaje, ministar odbrane ce biti iz stranke koja se zalaze za ulazak u NATO ,a ostalo je do samog NATO a. NATO je tu medju nama i nikad otici nece dok mi ne udjemo u isti.
Ma nece biti nikakvog pranja kad ce za sve biti kriva bivsa SDA. Kazem bivsa jer je proces raspada te stranke na nekoliko manjih stranaka neminovan. I veoma pozeljan za Bosnjake.Spit_fire wrote: ↑15/12/2022 21:36Vidjeces samo ovdje pranja botova Dinih, pravice se da nisu nikad podrzavali ovo...SpoilerShowStr0nz wrote: ↑15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja![]()
Kad se jednom stvari daju vise ih niko ne vrati..kao prebvialiste
sta ti je rec potpisivanje koalicije i palermo napokon skontao ne treba mu dodatno objašnjenjepalermo wrote: ↑15/12/2022 21:27Drugim riječima, na Bošnjacima je da odustanu od puta u Nato, jer put u Nato nije naš prioritet. Srbima svakako nije prioritet, a Hrvati su već u Natu.sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:16
Ma eto nas na autopilotu direktno u NATO. Ko Djekna. Jos nismo a ka'cemo ne ne zna se. Sta sve ljudi nece napraviti za mrvu vlasti. Igraju se sudbinom drzave i naroda. Sene ko pascad oko stola i cekaju pokoju kost.palermo wrote: ↑15/12/2022 21:38Odlično, odlično.....da smo se bogdo toga ranije sjetili.....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:35
NATO put ide svojim tokom kao i prethodnih godina ni manje ni vise, imamo zakon da zelimo u nato, slacemo godisnje izvjestaje, ministar odbrane ce biti iz stranke koja se zalaze za ulazak u NATO ,a ostalo je do samog NATO a. NATO je tu medju nama i nikad otici nece dok mi ne udjemo u isti.
Jel ima još kakva te vrste odluka, ono mi odustanemo a to i dalje traje....recimo odustanemo od blokada gradnje hidroelektana, a rijeka i dalje teče....
mislim da bi i to bilo dobro...
NiP forumaši (bivši SDAovci) sada napadaju nestranačke forumaše (BiH patriote) i optužuju ih da su SDA botovi samo zato što govore o interesima države BiH, o BiH zastavi itd.Spit_fire wrote: ↑15/12/2022 21:36Vidjeces samo ovdje pranja botova Dinih, pravice se da nisu nikad podrzavali ovo...Str0nz wrote: ↑15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja![]()
Kad se jednom stvari daju vise ih niko ne vrati..kao prebvialiste
he, he.....moj kružni, misliš ti palermo lud....nije, nije.....stari je to hercegovac, zna se on prikloniti gdje treba....tramvajtrojka wrote: ↑15/12/2022 21:41sta ti je rec potpisivanje koalicije i palermo napokon skontao ne treba mu dodatno objašnjenje![]()
![]()
![]()
Upravo tako.patriot_bih wrote: ↑15/12/2022 21:28 Realno, SDA nije mogla nadjačati separatiste kad je bila na vlasti bez podrške međunarodne zajednice. Popuštali su separatistima ili kad nisu popuštali bile su blokade kao u prošlom mandatu.
Sada ova "Osmorka" popušta separatistima kao što je SDA prije radila iako su stranke "Osmorke" cijelo vrijeme prozivali SDA zbog tog popuštanja i govorili kako oni to nikad ne bi radili (a evo sada rade). Licemjerstvo! Politika je k.
Za patriote BiH (bez obzira na stranku), možda je mudro da se donekle istrpi ovo popuštanje ako ne budu išli u krajnost. Osmorka bi mogla stvari okrenuti stvari u korist BiH ako npr. zatraži da se EPBiH ugradi kao partner za hidrocentrale na Drini i da FBiH/BiH mora biti suvlasnik aerodroma u Trebinju. To bi uradili da su znalci i mudri političari.
Ono što se ja bojim je da će ih Dodik nastaviti pobjeđivati na svakom političkom pitanju i oni će nastaviti popuštati što će izazvati velike proteste Bošnjaka/proBiH patriota. To bi bilo katastrofa je bi ispalo da patrioti ruše vlast i državu BiH - barem bi Dodik/Čović to tako tumačili.
Ti si ono u AustrijiStr0nz wrote: ↑15/12/2022 21:29 Nije tesko procitati dokument. Ovakva veleizdaja nije videna od Autonomasa i Fikreta Abdica. Forumasi slave da su postali dio HDZ-SNSD osovine i prodali drzavu. Kada euforije izbacivanja SDA slegne bit ce jasno sta ste potpisali ali ce tada biti kasno, kao sto je i u CG. Zapravo je vec sada kasno, na papiru je i Schmidt je tu da sprovede kada nesto zapne, ponavljam veleizdaja![]()
Problem bosanske politike u ovih 25 godina je da im je bila puno bitnija forma od sustine. Prica da se odustalo od nato puta je toliko smijesna da je ne vrijedi ni komentarisatipalermo wrote: ↑15/12/2022 21:38Odlično, odlično.....da smo se bogdo toga ranije sjetili.....sajber87 wrote: ↑15/12/2022 21:35
NATO put ide svojim tokom kao i prethodnih godina ni manje ni vise, imamo zakon da zelimo u nato, slacemo godisnje izvjestaje, ministar odbrane ce biti iz stranke koja se zalaze za ulazak u NATO ,a ostalo je do samog NATO a. NATO je tu medju nama i nikad otici nece dok mi ne udjemo u isti.
Jel ima još kakva te vrste odluka, ono mi odustanemo a to i dalje traje....recimo odustanemo od blokada gradnje hidroelektana, a rijeka i dalje teče....
mislim da bi i to bilo dobro...