Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kakvi su idioti u EU ne bi me čudilo da mu posije svih prijetnji ratom ovih 20 milijardi na kraju i daju. Opstao je 20 godina na vlasti jer je shvatio 1) da se sve može kupiti 2) da ljudi nemaju dostojanstva 3) da je EU gomila potpunih budala koji nemaju pojam o BiH
e vala jesi nasao koga ces prenijeti ovaj je u zadnjih godinu dana imao toliku fula da lik napiše da je mlijeko bijelo dva puta bih provjerio , al et izgleda zajebano jer naskraba tri rečenice na engleskom jeziku
Evo kaže Čova da je ovo sada pravo partnerstvo a ono prije samo nužno zlo. Ljubav cvjeta na sve strane. Ovako se prave koalicije a ne uslovljavanjima ko neki
Čestitam svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine na kandidatskom statusu za BiH. Nadam se da se mi svi nismo borili radi ovoga za našu domovinu i vjerovatno sada krenuti će bolje ekonomsko stanje.
Evo kaže Čova da je ovo sada pravo partnerstvo a ono prije samo nužno zlo. Ljubav cvjeta na sve strane. Ovako se prave koalicije a ne uslovljavanjima ko neki
Prodade "osmorka" državu za par fotelja...
Gotovo je, RS sutra proglašava nezavisnost (eno četnici niz Vraca silaze), oživljava se HR HB i spaja sa Hrvatskom...
duh_sa_sjekirom wrote: ↑15/12/2022 20:37
Gotovo je, RS sutra proglašava nezavisnost (eno četnici niz Vraca silaze), oživljava se HR HB i spaja sa Hrvatskom...
Dok god Zoka Čegar bdije nad ovim gradom ja mirno spavam.
Čović na božićnom prijemu u obraćanju brojnim zvanicama izmedju ostalog je rekao:
"Time smo se opredijelili za suživot tri jednakopravna konstitutivna naroda, bez mogućnosti preglasavanja i nametanja izborne volje - nelegitimnih političkih predstavnika
duh_sa_sjekirom wrote: ↑15/12/2022 20:37
PM72 wrote: ↑15/12/2022 20:40
Zar nije Zoka suspendovan?
Svejedno , njegov duh je neuništiv.
Sarkastičan sam malo , ne znam sjećaš li se onog njegovog intervjua za TVSA prije 6-7 godina kad je sam sredio dvojicu , trojicu , četvoricu , petoricu prilikom pljačke... ?
I treba biti suspendovan.
Prijetio je ljudima koji su časno i pošteno radili svoj posao - izvještavali javnost.
PM72 wrote: ↑15/12/2022 20:40
Zar nije Zoka suspendovan?
Svejedno , njegov duh je neuništiv.
Sarkastičan sam malo , ne znam sjećaš li se onog njegovog intervjua za TVSA prije 6-7 godina kad je sam sredio dvojicu , trojicu , četvoricu , petoricu prilikom pljačke... ?
I treba biti suspendovan.
Prijetio je ljudima koji su časno i pošteno radili svoj posao - izvještavali javnost.
Ja sam davno napisao za njega da je vrlo opasan i sposoban,vrlo drzak i bezobrazan , voli pare i lagodan život i ne voli da mu neko traži pare za ono što "kupi"
Last edited by PM72 on 15/12/2022 20:54, edited 1 time in total.
Bodo Weber, politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije iz Berlina, ponovio je svoj stav kako je protiv dodjeljivanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članicu Evropske unije jer BiH nije ispunila uslove i ovim je potezom, kako je istakao, EU praktično nagradila političare koji su "posljednjih 15 godina sprečavali" taj put.
Niste bili zagovornik da BiH dobije status kandidata?
Ja to vidim skeptično i to iz više razloga. Bosna i Hercegovina je preko reda dobila kandidatski status, to je rezultat nametanja odluka od Evropske komisije. Ova odluka je na neki način ugurana mimo članica EU, među kojima su mnoge bile skeptične prema Bosni i Hercegovini jer nije ispunjen ni minimum od 14 prioriteta. Ovdje je nametnut model Ukrajine zbog geopolitičke situacije, ali se on zloupotrijebio. Ovim i prijašnjim ustupcima EU je samo legitimisala vladavinu etnonacionalnih vođa.
Hoće li političari na vlasti u BiH ovo shvatiti kao nagradu za nerad i nastaviti da očekuju slične poklone iz EU?
Naravno da je to poklon kojim je Evropska unija nagradila nerad i blokade na putu ka EU.
Kako vidite odluku visokog predstavnika Schmidta?
Imali smo tu antidemokratskuu intervenciju od visokog predstavnika uz podršku SAD-a. Njegova odluka je imala dva efekta – fokus je stavljen na domove naroda i osnažen je HDZ. Također, osnažen je tandem HDZ-SNSD da mogu postavljati uslove. Vidimo da je njihova osnovna politika podrivanje ustavnog poretka po modelu labave unije. Ne znamo još na kakve ustupke je spremna “Osmorka”. Dodik i Čović će uzeti kandidatski status kao uspjeh za svoje politike koje su posljednjih 15 godina sprečavale put ka EU. Oni nisu napustili svoj startne političke pristupe i sada su dobili dodatno osnaživanje kroz intervencije visokog predstavnika i dodjeljivanje kandidatskog statusa.
Bodo Weber, politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije iz Berlina, ponovio je svoj stav kako je protiv dodjeljivanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članicu Evropske unije jer BiH nije ispunila uslove i ovim je potezom, kako je istakao, EU praktično nagradila političare koji su "posljednjih 15 godina sprečavali" taj put.
Ja to vidim skeptično i to iz više razloga. Bosna i Hercegovina je preko reda dobila kandidatski status, to je rezultat nametanja odluka od Evropske komisije. Ova odluka je na neki način ugurana mimo članica EU, među kojima su mnoge bile skeptične prema Bosni i Hercegovini jer nije ispunjen ni minimum od 14 prioriteta. Ovdje je nametnut model Ukrajine zbog geopolitičke situacije, ali se on zloupotrijebio. Ovim i prijašnjim ustupcima EU je samo legitimisala vladavinu etnonacionalnih vođa.
Hoće li političari na vlasti u BiH ovo shvatiti kao nagradu za nerad i nastaviti da očekuju slične poklone iz EU?
Naravno da je to poklon kojim je Evropska unija nagradila nerad i blokade na putu ka EU.
Imali smo tu antidemokratskuu intervenciju od visokog predstavnika uz podršku SAD-a. Njegova odluka je imala dva efekta – fokus je stavljen na domove naroda i osnažen je HDZ. Također, osnažen je tandem HDZ-SNSD da mogu postavljati uslove. Vidimo da je njihova osnovna politika podrivanje ustavnog poretka po modelu labave unije. Ne znamo još na kakve ustupke je spremna “Osmorka”. Dodik i Čović će uzeti kandidatski status kao uspjeh za svoje politike koje su posljednjih 15 godina sprečavale put ka EU. Oni nisu napustili svoj startne političke pristupe i sada su dobili dodatno osnaživanje kroz intervencije visokog predstavnika i dodjeljivanje kandidatskog statusa.
Ma bezveze ti ovo pišeš kad su ti peđe kojović i edin forto bošnjaci u vlasti.
e vala jesi nasao koga ces prenijeti ovaj je u zadnjih godinu dana imao toliku fula da lik napiše da je mlijeko bijelo dva puta bih provjerio , al et izgleda zajebano jer naskraba tri rečenice na engleskom jeziku
Prestani se sramotiti bolan, to vas liderski "Raport" prenosi
Zamjenili sa Dodikom ministarstvo sigurnosti za promet i saobracaj
Zna se liderisati, itekako se zna, ako govorimo o izdaji naravno
Ovaj bi nam vize opet uvodio “iz principijelnih razloga”.
Do sada smo imali PRICE o NATOu i EU ...ali evo vidimo gdje su nas PRICE dovele .
Ja sada pitam je li bolje postici 50% konkretnog napretka ili nastaviti PRICATI ?
Sta ti kazes?
Apsolutno, bolje da smo slozni oko EU nego neslozni oko NATO-a.....jes da niko nije u EU usao a da.nije prvo usao u NATO....AL za sve ima.prvi put....
A jesi ti za to da pricu o NATO putu ostavimo za narednih dvadesetak godina ?? Ko zna, mozda se do tada NATO I raspadne pa necemo se oko toga ni sekirati
NATO nece otici iz bosne dok bosna ne udje u isti. Da li je to za 2 godine ili 20 mozda je manje vazno sustina je da je nato tu kod nas i da radimo sve sto traze od nas, a imamo zakon kojim smo se obavezali za ulazak a za koji su glasali svi.
Moramo raditi na sto brzem putu ka EU, sprijeciti demografski slom jer mi bosnjaci rezervne domovine nemamo, a imamo najvecu odgovornost kao najbrojniji narod
Bodo prica kao da su mu u SDA centrali napisali govor. Ovaj dio je kljucan:
Imali smo tu antidemokratskuu intervenciju od visokog predstavnika uz podršku SAD-a.
Treba prihvatiti da se je politika Amerike prema BiH promjenila. Sigurno pod uticajem rata u Ukrajini. To sto nekima ponasanje Amerike izgleda nelogicno potpuno nebitna stvar.