Istina/validnost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
newera86

#1 Istina/validnost

Post by newera86 »

Puno vise citam forum nego sto ucestvujem u raspravama i moram priznati da sam primjetio da je ono sto je previse rasireno u bh drustvu, a to je laganje, osvojilo forum u potpunosti. Dapace, po mom misljenju i osjecaju, laz dominira.
Najaktivnije teme su o ekonomskim migracijama i socijalnom stanju nacije, pa se veoma cesto iznose brojke. I veoma cesto te brojke pate od kompleksa socijalnog statusa. Forumasi lazu, ne svi naravno.
Eh, sad.. ne zelim da raspravljamo o tome ko laze i sta je istina zapravo u datim situacijama/scenarijima, nego da protabirimo drugu stvar..
Svi bi htjeli biti percipirani kao sposobni, solventni jelte, uspjesni ljudi. Ali, mogu li lazovi biti uspjesni na bilo koji nacin?
Po meni, biti lazov je najveci neuspjeh. Lazov je uvijek propalica, lazov je neostvareno ljudsko bice i to nikakvi novci ne mogu prikriti.
semsasuljakovic

#2 Re: Istina/validnost

Post by semsasuljakovic »

Imam jednu kolegicu na poslu, čim zine - slaže. Laže na sve i svakog, bukvalno nikad ni za šta ona nije kriva, uvijek je neko drugi. Ona je direktorica svog odjela, ali za neispunjenje posla joj je kriv svi pa i čistačica koja nema veze s poslom. I halalio bi čovjek da laže drugim radnicima, ali direktoru laže na radnike - ovaj kriv za ovo, onaj za ono - u realnosti kad je ona kriva.

Prema ovome što vidimo, ona je dakle direktorica svog odjela, i postigla je popriličan uspjeh svojim lažima. Sve dok je neko u mraku ne dočeka pa joj sve te laži ne izbije na nos.
moonca

#3 Re: Istina/validnost

Post by moonca »

. zashto joj se ne suprostavite.. :zoka: sami ste joj podrzshka.. ochito. :-)

.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: Istina/validnost

Post by Bobi »

moonca wrote: 13/12/2022 23:39 . zashto joj se ne suprostavite.. :zoka: sami ste joj podrzshka.. ochito. :-)

.
:mrgreen: ma ti si previše amerikanizirana :D, ne ferceraju isto kompanije ovdje i kod tebe.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Istina/validnost

Post by Truba »

ko laže ja lažem??
šta lažem :D
¤ jelena ¤

#6 Re: Istina/validnost

Post by ¤ jelena ¤ »

Aaaa ne! Uvijek lažu drugi, a ja samo znam kad ljudi lažu :D i to mi je urođeni talenat. :lol:

Nisam tu nepogrešivu sposobnost da znam kad ljudi lažu stek'o bogatim iskustvom u laganju. Ne, naprotiv - ja nikad ne lažem. :D
crveni_makovi

#7 Re: Istina/validnost

Post by crveni_makovi »

Ovih dana razmišljam o lažima više kao vezivnom tkivu mnogih porodica koje su opstale uprkos svemu zbog čega nisu trebale opstati. Laži su valjda nužne a prešućivanje koječega u životu je divni melem za preživljavanje.
Na forumu je to valjda jedan od slojeva ovisnosti. Opija i godi i stalno traži da se hrani s još laži.
Post Reply