Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#67101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Interesantna je ova euforija kme-kme frakcije oko gubitka posla na desetine hiljada zaposlenih preko stranke. Ne kontam cemu se oni raduju da neki portir, masinovodja, elektricar ili cistacica izgube posao jer je doso do promjene vlasti. Stvarajuutisak da samo cekaju da oni ili neki njihovi popune ta mjesta. Ja mislim da ce se Osmorka vise baviti direktorskim pozicijama a da ce ubogu sirotinju ostaviti na miru.
JohnnyS

#67102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

sehohari wrote: 13/12/2022 17:18
JohnnyS wrote: 13/12/2022 17:16

Ma, u zlatna vremena te na čepikućama ne bi ni pogledali. Sad kad su napravili most nije loša ni varijanta (malo duža, na Prud) pa kroz Metković
U Čepikućama te i sad ne gledaju :mrgreen:
Za ljude koji znaju voziti ni Orahov do nije loša opcija, da malo posjetiš rodno mjesto Ruđera Boškovića ...

Odlična je opcija ako ti neće neki kombi iz Dubrovnika u susret :D ja sam jednom umalo skliznuo s ceste i to malo prije granice :facepalm:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#67103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

plavi_E wrote: 13/12/2022 17:19 Interesantna je ova euforija kme-kme frakcije oko gubitka posla na desetine hiljada zaposlenih preko stranke. Ne kontam cemu se oni raduju da neki portir, masinovodja, elektricar ili cistacica izgube posao jer je doso do promjene vlasti. Stvarajuutisak da samo cekaju da oni ili neki njihovi popune ta mjesta. Ja mislim da ce se Osmorka vise baviti direktorskim pozicijama a da ce ubogu sirotinju ostaviti na miru.
Ma pusti idiote.
Da su i malo pošteni, znali bi da je u Sarajevu 99,9999999% uhljeba ostalo na svom mjestu.
Tu vrijedi opšta amnestija.
PreWiBa

#67104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 13/12/2022 17:20
sehohari wrote: 13/12/2022 17:18

U Čepikućama te i sad ne gledaju :mrgreen:
Za ljude koji znaju voziti ni Orahov do nije loša opcija, da malo posjetiš rodno mjesto Ruđera Boškovića ...

Odlična je opcija ako ti neće neki kombi iz Dubrovnika u susret :D ja sam jednom umalo skliznuo s ceste i to malo prije granice :facepalm:
Nama uletili neki Česi
I dan-danas ne znam kako ili zašto su tamo završili.
plavi_E

#67105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

sehohari wrote: 13/12/2022 17:17
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 13/12/2022 17:15 Bosnjaci imaju najmanje stete i brige zbog tog aerodroma jer i ovako i onako su zavrsili sa istocnom Hercegovinom i u politickom i ekonomskom i demografskom smislu. Tu ne pomazu parole tipa "sve je to BiH".
Pa završili su i Srbi, ako ćemo realno.

Između Kalinovika i Trebinja živi manje ljudi nego u jednom od dva dijela Mostara.
Sem Trebinja (a i to je na slabim nogama) ekonomija krahirala još 1991.
I upravo zbog toga sto su demografski pukli treba im taj aerodrom. Oni jednostavno sebi ne mogu dozvoliti da zbog demografske katastrofe neko pomisli da istocna Hercegovina bude lak plijenu nekim buducim previranjima i sranjima. Jednostavno hoce da za nekoliko sati mogu biti iznad Dubrovnika sa ona dva vojna transportera sto su narucili u Spaniji. Takve vojne transportere nije imala ni Jugoslavija.
Hakiz

#67106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 13/12/2022 17:21
plavi_E wrote: 13/12/2022 17:19 Interesantna je ova euforija kme-kme frakcije oko gubitka posla na desetine hiljada zaposlenih preko stranke. Ne kontam cemu se oni raduju da neki portir, masinovodja, elektricar ili cistacica izgube posao jer je doso do promjene vlasti. Stvarajuutisak da samo cekaju da oni ili neki njihovi popune ta mjesta. Ja mislim da ce se Osmorka vise baviti direktorskim pozicijama a da ce ubogu sirotinju ostaviti na miru.
Ma pusti idiote.
Da su i malo pošteni, znali bi da je u Sarajevu 99,9999999% uhljeba ostalo na svom mjestu.
Ne diraj ti moje kada mi uzmeš vlast, neću ni ja tvoje kada ja tebi uzmem vlast.

Tu se dogovore, nije problem.

A i ne isplati se stalno mijenjati sve "zupčanike". Samo one glavne mijenjaš, ostali ionako samo rintaju, ne odlučuju i nemaju utjecaj.
PreWiBa

#67107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

plavi_E wrote: 13/12/2022 17:23
Spoiler
Show

Između Kalinovika i Trebinja živi manje ljudi nego u jednom od dva dijela Mostara.
I upravo zbog toga sto su demografski pukli treba im taj aerodrom. Oni jednostavno sebi ne mogu dozvoliti da zbog demografske katastrofe neko pomisli da istocna Hercegovina bude lak plijenu nekim buducim previranjima i sranjima. Jednostavno hoce da za nekoliko sati mogu biti iznad Dubrovnika sa ona dva vojna transportera sto su narucili u Spaniji. Takve vojne transportere nije imala ni Jugoslavija.
Pa kazem ja
vojni aerodrom
PreWiBa

#67108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 13/12/2022 17:24
sehohari wrote: 13/12/2022 17:21

Ma pusti idiote.
Ne diraj ti moje kada mi uzmeš vlast, neću ni ja tvoje kada ja tebi uzmem vlast.

A i ne isplati se stalno mijenjati sve "zupčanike". Samo one glavne mijenjaš, ostali ionako samo rintaju, ne odlučuju i nemaju utjecaj.
Pa ima ona famozna Muzurova "sta je bilo, bilo je". Samo nase drage forumaske drugove ne sluzi pamcenje dobro.

Ostali ne rintaju samo. Ti na bazi i jesu oni zbog kojih se sve vise ljudi gadi ova zemlja.
Ne ignorise te direktor na salteru, vec salterusa...
Hakiz

#67109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 13/12/2022 17:27
Hakiz wrote: 13/12/2022 17:24

Pa ima ona famozna Muzurova "sta je bilo, bilo je". Samo nase drage forumaske drugove ne sluzi pamcenje dobro.

Ostali ne rintaju samo. Ti na bazi i jesu oni zbog kojih se sve vise ljudi gadi ova zemlja.
Ne ignorise te direktor na salteru, vec salterusa...
To direktor, koji je stranački postavljen, može i treba da riješi.

Zato meni (skoro) nikada nije kriva šalteruša. Ne bi me ona ignorisala da nije sigurna da je direktor neće kazniti. Kada bi je direktor kaznio zato što me ignoriše, prestala bi me ignorisati.

Riba od glave smrdi, zar ne?
Styling

#67110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

JohnnyS wrote: 13/12/2022 17:11 Čilipi na aparatima
Treba pustiti SNSD i HDZ neka se oko ovoga pokolju.
Point.

#67111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 13/12/2022 15:43
Spit_fire wrote: 13/12/2022 15:38

Protiv Boga sam ako treba zarad onog sto mi je svetinja, a ova drzava to jest....

Ovo je klasicni put u izdaju i dok je takav to necu podrzat pa taman rodjeni otac mi bio na drugoj strani

Sad sto vama ne postoji nista mimo onog sto stranka kaze to je do vase percepcije...samo nez sto mislite da su svi takvi?
Sa osobama koje su proiv Boga nemam sta diskutovati. Cao! :run:
Znači i ti vjerski fanatik. Čuj ne priča sa ljudima koji su protiv Boga :run:
plavi_E

#67112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Trebinjski aerodrom treba da ima pistu duzine 3.5 km a jadni Roterdam 2.2 km. Ali da bi se neke stvari skontale treba biti u stanju vidjeti dalje od sebijine diplome a to vecini tesko pada.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#67113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Sve druge izdaje koje je Osmorka najavila i potpisala nekako se moze progutati ali ovo oko NATO-a nikada, sa obzirom da je tkz. "Osmorka" "prijateljski" projekat, to dovoljno samo od sebe govori o kakvim se odnosima i politikama radi.
DODIKOVE ŽELJE I TEŠKA PITANJA Euforija oko kandidatskog statusa BiH ne smije zamagliti priču da Osmorka NATO ostavlja po strani!

Image

U Sporazumu o koaliranju stranaka osmorke i HDZ-a BiH na čak tri mjesta se spominje riječ NATO. Prvo u preambuli sporazuma gdje stoji da se potpisnici između ostalog vode s ciljem punopravnoga članstva u Europskoj uniji i članstva u Sjevernoatlantskom savezu (NATO), obavezuju učiniti određene stvari.

Konkretno kada je riječ o NATO-u tamo stoji:
- Poštivanje preuzetih obaveza i nastavak daljnjih aktivnosti u implementaciji programa reformi i saradnja s NATO savezom i njegovim članicama;
- Provedba svih elemenata Akcijskog programa za članstvo u NATO-u (MAP) i blagovremeno usvajanje i provođenje godišnjih Programa reformi;

No, prema najavi Milorada Dodika i Dragana Čovića u četvrtak 15. decembra desit će se i potpis zvanični koaliranja HDZ-a, SNSD-a i Osmorke. Sudeći prema najavama sva pitanja koja izazivaju svađe i sukobe bit će stavljena na stranu. Tempirano savršeno. Jer u četvrtak bi BiH i zvanično mogla dobiti status kandidata za članstvo u Evropsku uniju. Ali, šta to znači BiH bez članstva u NATO. Pesimisti bi kazali jedno veliko NIŠTA.

Teško je očekivati da Dodik, koji slijepo slijedi politiku Vladimira Putina i Aleksandra Vučića pridruži se sporazumu kojeg su potpisali HDZ i Osmorka, ako ništa makar zbog NATO-a, u kojeg Dodik, a ni drugi zvaničnici RS-a ne žele nikada ući!

Kada se govori o Bosni i Hercegovini i NATO-u, jasno je da postoje izuzetne i duboke historijske veze. Postoje i one koje su pravne, sadržane u dubokim nitima Dejtonskog sporazuma, koje svojom suštinom drže „NATO-ov kišobran“ iznad BiH.

Ali, ni to nije dovoljno da se za ulazak u NATO bore članovi Osmorke, koji ponavljaju Čovićevu i Dodikovu priču.

“Smatramo da je budućnost BiH u NATO-u, to je i naša zakonska obaveza. To ostaje teško, ozbiljno pitanje. Međutim, to nije prepreka da moderniziramo Oružane snage BiH i osiguramo bolje radne i životne uvjete pripadnicima Oružanih snaga”, reći će Nermin Nikšić, lider SDP-a za Večernji list.

Kao da priča bajku, jer Dodik nikada neće pristati ni na jačanje Oružanih snaga BiH, godinama to dokazuje kočenjem u usvajanju budžeta gdje se planiraju sredstva za takvo što.
Dakle, oba pitanja i NATO i jačanje Oružanih snaga BiH su u rukama secesioniste Dodika, u kojem tek Nikšić vidi neku staru/novu promjenu. Navodno je on video starog Dodika, onog iz vakta kada je na transporterima ušao u vlast u RS, da se makne mrski SDS.

Danas, dok u susjedstvu bukvalno gori (Kosovo, Crna Gora), jasno je koliko je važno pristupanje NATO-u, i jačanje te saradnje.

I možda je to najbolje opisao Željko Komšić na inauguraciji kada je rekao da NATO ostaje primarni, a EU, zbog ignorisanja presuda iz Strazbura, sekundarni prioritet, ali očito Osmorka ne misli tako.

Sad se nameće pitanje, kako je moguće da stranci toliko podupiru pravljenje vlasti s onim snagama koje NATO žele ostaviti sa strane, dok se bave ekonomskim pitanjima. Na kraju kako se misle bez sigurnosti u zemlji jačati strane investicije, a ulaskom u NATO sigurno bi došle bez prevelikih lobiranja.

Mnogo je toga što se kosi s onim što govore lideri buduće vlasti i činjenica koje su I političkim laicima vidljive golim okom. I nikakva euforija oko kandidatskog statusa BiH za EU ne može sakriti nelogičnosti i opasnosti koje vrebaju Bosnu i Hercegovinu, dok jača ruski utjecaj na Zapadnom Balkanu.
https://nap.ba/news/100687
Styling

#67114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 13/12/2022 17:37

Nisu svi vjernici fanatici. Ima nas i normalnih. Ali, zašto objašnjavati kad nema efekta.
PM72

#67115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

plavi_E wrote: 13/12/2022 17:23
Spoiler
Show

Mislim da pregoniš.Šta mogu sa dva transportera? Hrvati ih prate u Batajnici,nisu oni naivni,članica NATO,EU,Šengena,u polufinalu...mogu im puhat pod pendžer
Hakiz

#67116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

I ja bih bio protiv boga. Ali, kako bog ne postoji ne mogu nikako biti protiv nečeg šta ne postoji. Pa i nisam.

Zato Styling može sa mnom pričati, nisam protiv boga.

Normalno.

:wink:
plavi_E

#67117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pa vec je sad jasno da je Konakovic buduci predvodnik bosnjacke vjersko-nacionalne desnice. SDA je uprovo svoji postojanjem gusila jedan takav politicki proces kod Bosnjak ali sad propascu te stranke i desnica ce isplivati. SDA nije ni imala ideologiju oni su tu bili samo zbog sebe a vjeru su koristili kao sredstvo manipulacije. Znaci nisu bili ni desno ni cetar jednostavno nisu bili nista.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#67118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Ćuj trebinje i vojni aerodrom :lol: a sta nece smisliti sdO analni ćepiči, de mozda grade ruske podmornice na drini oko hidrocentrala.Nabijeni ste u dupe i sad ste opozicija, strahujte za kriminal sto ste pocinili u sarajevskoj gazi i bihackoj zapadnoj obali, bosnje ste pretvorili u sadaka palestince.MRŠ.
Spit_fire

#67119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

plavi_E wrote: 13/12/2022 17:41

Pa vec je sad jasno da je Konakovic buduci predvodnik bosnjacke vjersko-nacionalne desnice. SDA je uprovo svoji postojanjem gusila jedan takav politicki proces kod Bosnjak ali sad propascu te stranke i desnica ce isplivati. SDA nije ni imala ideologiju oni su tu bili samo zbog sebe a vjeru su koristili kao sredstvo manipulacije. Znaci nisu bili ni desno ni cetar jednostavno nisu bili nista.
:thumbup: al jbt spinova..ja napiso protiv Boga vise metaforicki u smislu da ne postoji sila protiv koje ne bih ustao radi domovine ona okrenula na pricu ko je din dusmanin ko nije :-)
plavi_E

#67120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ovdje se cijelo vrijeme prica o NATO, EU, Shengenu kao da su to vjecne kategorije i da nikad nece prestati postojati. :-)
Ovaj aerodrom se pravi za vrijeme poslije NATO-a ili sto bi u Srbiji rekli "kad se karte poklope".
laik1981

#67121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Kakvi ba portiri, elektricari i cistacice :lol: Niti ce ih ko dirati, niti ih je mislio dirati.. Lete silni direktori, sto generalni, sto ovi raznorazni koji su ispod generalnog, a to ce bas da ih zaboli.. Pa samo da Sebiju maknu je samarcina za SDA koju nece moci preboliti.. A gdje su telekom, autoceste i jos mnoge druge.. SDA bez direktorskih fotelja ne postoji, a bas me interesuje za koga ce uhljebi glasati na buducim izborima kada im direktori vise ne budu SDA kadrovi..
plavi_E

#67122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Neki vjeruju da sto vise pljuju i vrijedjaju da ce lakse dobiti posao od Osmorke.
:-)
plavi_E

#67123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Spit_fire wrote: 13/12/2022 17:44
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 13/12/2022 17:41

:thumbup: al jbt spinova..ja napiso protiv Boga vise metaforicki u smislu da ne postoji sila protiv koje ne bih ustao radi domovine ona okrenula na pricu ko je din dusmanin ko nije :-)
Cekaj malo kad Konakovic bude novi Bakir pazit ces ti itekako sta govoris tj. pises o Bogu.
:D
Spit_fire

#67124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

konami666 wrote: 13/12/2022 16:40 Treba Hrvatima dati da vode BiH, ipak su oni najuspješniji narod. Pogledajte samo šta je Hrvatska sve postigla, članica EU, Schengena, Eurozone i NATO. Idu u USA bez viza.
Samo dati covicu apsolutno sve sto bude tražio pod uslovom da Hrvatska pogura Bosnu.
Da smo mi rijesili nase separatiste ko sto je Hrvatska svoje dje bi nam kraj bio...

Ako iko nije uspjesan to nije hrvatska. Bili madjarski konjusari i tudje sluge citavu historiju, Aco im spasio drzavu 18e, tito 45 dao 2/3 drzave koja nikad nije bila njihova, sve sto su njima srbi ursdili oni uradili drugima, majstori zabijanja noza u ledja i licemjerja....vazda na pogresnoj strani historiji al vazda dobri kmetovi nekome...od obraza imaju djon...i ono se nadje nesto nekome pricat

1918. je najbolji primjer kakva je to drzava i narod..otisli da kume i mole da stope ljube u BG da ih se pripoji Srbiji. Kralj ispo maksimalno korektan a mogo im je uebat znanje za vijeke vijekova..i kad se smirill sve..eto znate mi bi da ideml sad usput cemo uzet 50% dodatne teriotrije koja nam ne pripada

Tito im dao dalmaciju skoro kompletnu od konavli do pule iako je vise bila talijansma nego njihova..i eno sad bolje bit cetnik nego parrizan u hrvatskoj

I to treba da nam bude vodilja...neka fala taman umrli od gladi,

Nicija do zore nije gorila
PreWiBa

#67125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

pici wrote: 13/12/2022 17:44 Ćuj trebinje i vojni aerodrom :lol: a sta nece smisliti sdO analni ćepiči, de mozda grade ruske podmornice na drini oko hidrocentrala.Nabijeni ste u dupe i sad ste opozicija, strahujte za kriminal sto ste pocinili u sarajevskoj gazi i bihackoj zapadnoj obali, bosnje ste pretvorili u sadaka palestince.MRŠ.
Odluci se brale.
Ili je srpska politika cvijet mira, ili smo Palestinci.
Locked