1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U finale prolazi:

Argentina
141
57%
Hrvatska
107
43%

Total votes: 248

AmiĐa_Idriz

#376 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledajući reprize utakmica Hrvatske, Gvardiol kupi sav kajmak, što nije nezasluženo naravno, ali se slabo pa gotovo nikako ne priča kakvo prvenstvo igra Lovren. Za klasu bolje od 2018-te gdje je također bio dobar. Fenomenalan je.
tap3ah75

#377 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by tap3ah75 »

Ja jedva čekam autogol od Lovrena.
Mada, miša mu njegovog igra dobro šupak.
:lol:
JohnnyS

#378 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by JohnnyS »

AmiĐa_Idriz wrote: 12/12/2022 10:22 Gledajući reprize utakmica Hrvatske, Gvardiol kupi sav kajmak, što nije nezasluženo naravno, ali se slabo pa gotovo nikako ne priča kakvo prvenstvo igra Lovren. Za klasu bolje od 2018-te gdje je također bio dobar. Fenomenalan je.
A razapinjali Dalića što drži njega, a ne Šutala, pogotovo nakon Maroka. Kao guši Modrića, ne iznosi loptu, staromodan, pičke materine.
dječak sa šibicama

#379 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Problem sa Lovrenom i navijacima odnosno ljubiteljima nogometa je vise van terena, nego na terenu.
Voli da se eksponira po internetu, o svemu ima misljenje, sto se mnogima ljudima ne svidja jer eto ima neke neobicne stavove. Trenutno ga ne vole zbog Rusije, kao nije napustio Rusiju pa je supak.

Mislim da je bio i "antivakser" ali nisam pratio pa ko da sam negdje procitao nesto na tu temu.

Zidane i Modric se ne porede, nisu isti tip igraca, likove kao sto su Zinedin ili Platini ili Maradona vole i navijaci i javnost jer su to takozvane desetke. Modric je osmica ili sestica, nekakav dip lajner ili regista, takve igrace uglavnom vole treneri. Uz defanzivne vezne, trenerima najomiljeniji igraci, ali nisu atraktivni pa ih navijaci potcjenjuju uglavnom. Modric se kao i Pirlo morao istaci na velikoj sceni, da ga navijaci primjete i uzmu u obzir kao velikog nogometasa, tek u Madridu priznat a kvalitet se vidio jos u Dinamu i Tottenhamu. Pirlo je imao srecu da mlad upadne u Milano a njihovi navijaci isticu svoje igrace taman trube bili.
Ja se sjecam kad su ovdje ljudi. u to vrijeme, pisali da je Kranjcar bolji igrac od Modrica :D

Opcenito problem hrvatske veze je sto su obojica, Modric i Kovacic, slican tip igraca. Holderi, vise povuceni. Brozovic je svakako defanzivni vezni, to je jak vezni red kazu najjaci na svijetu ali ne toliko opasan po gol protivnika pa se ne bi bas slozio da su najjaci na svijetu. Jer im fali taj segment, jos kad nema napadaca svjetske klase onda se to primjeti na broju postignutih golova. Ima Hrvatska Majera i Sucica koji su opasni po golu, samo sto su premladi i ne postoji trener koji bi Kovacica stavio na klupu i uveo Majera, recimo. Na svjetskom prvenstvu.
vaučer

#380 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by vaučer »

To skroz stoji. Ovaj vezni red Hrvatske bi prekucao svako natjecanje da ispred sebe ima brz i kreativan napad. Ovako su korisni, ostvaruju neku prevagu u utakmicama jer odlično drže loptu i sputavaju protivničke napade - ali da je idealan vezni red, nije.
Osmi Socrates

#381 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Osmi Socrates »

Modrić je u Tottenham došao kao ofanzivni vezni. I neko vrijeme se lutalo u pogledu njegove idealne pozicije. Čak i na krilu je ponekad bio korišten. Zbog toga poređenje njega i Kranjčara prije i nije bilo bezveze.

Već danas nema nikakvog smisla. Prvo zato što je Modriću karijera eksplodirala, za razliku od Kranjčareve, a onda i zato što nisu igrali ni iste pozicije. Iz ovog zadnjeg razloga nema smisla porediti ni Zidanea i Modrića, osim možda jedino po trofejima.

Harry Redknapp je, zapravo, prvi počeo koristiti Modrića na poziciji koju igra danas. To je od njega stvorilo tip igrača koji je postao, otvorilo mu pregled čitavog terena. Ovo je sam Modrić rekao.
Point.

#382 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 12/12/2022 08:39 Vrijedi li išta Ancelottijevo mišljenje?

https://m.youtube.com/watch?v=KyUIKAsn-sU

On u ekipu igrača koje je trenirao stavlja Modrića, a ne Zidanea (ovo je snimljeno prije zadnjeg angažmana u Realu).

Doduše, možda Point zna o nogometu više nego Ancelotti, ipak je Carlo bio u Romi
Logično da ćeš se složiti sa Carlom jer je Luka tvoj vatreni. I logično da će izabrati Luku ispred Zizua jer nisu iste pozicije. Samo boba da kažeš da je Luka Goat.
JohnnyS

#383 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by JohnnyS »

Point. wrote: 12/12/2022 15:08
JohnnyS wrote: 12/12/2022 08:39 Vrijedi li išta Ancelottijevo mišljenje?

https://m.youtube.com/watch?v=KyUIKAsn-sU

On u ekipu igrača koje je trenirao stavlja Modrića, a ne Zidanea (ovo je snimljeno prije zadnjeg angažmana u Realu).

Doduše, možda Point zna o nogometu više nego Ancelotti, ipak je Carlo bio u Romi
Logično da ćeš se složiti sa Carlom jer je Luka tvoj vatreni. I logično da će izabrati Luku ispred Zizua jer nisu iste pozicije. Samo boba da kažeš da je Luka Goat.
Složit ću se s Don Carlom jer je trenerski GOAt
Osmi Socrates

#384 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Osmi Socrates »

Ne može takav igrač biti GOAT jer publika bira ko je GOAT, a ne treneri. Publika je prosječna, a treneri o kojima pričamo, u ovom slučaju Ancelotti, nisu prosječna publika, a bogami su i vrhunski treneri, ne prosječni.

Prosječan fudbalski fanatik ne može gledati fudbal kao igru istim očima kojima je gleda Ancelotti.

Debata je suvišna. Samo jedan primjer kako vrhunski treneri gledaju fudbal. Pitali Marcela Lippija ko bi bio u njegovom idealnom timu. Njegov odgovor - o svemu ostalom moram dobro razmisliti, ali, o jednom ne moram, Paul Scholes bi bio prvi igrač u tom timu. Sad, Marcelo Lippi je čitavu igru Juventusa prilagodio Zidaneu, pa ipak bi mu Paul Scholes bio prioritet.
Last edited by Osmi Socrates on 12/12/2022 15:35, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#385 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by hladan.preminger »

Modrić ispred Zidana. O jebo te led ako sam išta gluplje čuo od 96. kako pratim fudbal.
JohnnyS

#386 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by JohnnyS »

Osmi Socrates wrote: 12/12/2022 15:30 Ne može takav igrač biti GOAT jer publika bira ko je GOAT, a ne treneri. Publika je prosječna, a treneri o kojima pričamo, u ovom slučaju Ancelotti, nisu prosječna publika, a bogami su i vrhunski treneri, ne prosječni.

Prosječan fudbalski fanatik ne može gledati fudbal kao igru istim očima kojima je gleda Ancelotti.

Debata je suvišna. Samo jedan primjer kako vrhunski treneri gledaju fudbal. Pitali Marcela Lippija ko bi bio u njegovom idealnom timu. Njegov odgovor - o svemu ostalom moram dobro razmisliti, ali, o jednom ne moram, Paul Scholes bi bio prvi igrač u tom timu. Sad, Marcelo Lippi je čitavu igru Juventusa prilagodio Zidaneu, pa ipak bi mu Paul Scholes bio prioritet.

Ja se generalno slažem, ovo sam samo uzeo kao primjer jer je dotični rekao kakav Modrić sa Zidaneom. I kad je vidio Ancelottija da u ekipu bira Modrića e onda te nije ista pozicija, te to je jer je on moj vatreni i slično. Čak i da su ista pozicija bili suludo je uspoređivati jer nogomet danas i prije dvadeset godina skoro da nisu isti sport
muha_sa

#387 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by muha_sa »

hladan.preminger wrote: 12/12/2022 15:35 Modrić ispred Zidana. O jebo te led ako sam išta gluplje čuo od 96. kako pratim fudbal.
Kakav ba Zidan, Krojf, Neskens, Pele, Euzebio.............................nastavi niz
Ovi koje pobrojah su male mace za Modrica.
Osmi Socrates

#388 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Osmi Socrates »

Sa vama ozbiljno raspravljati o fudbalu je k'o kopat' u rudniku.
Last edited by Osmi Socrates on 12/12/2022 17:43, edited 2 times in total.
zikamu

#389 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by zikamu »

muha_sa wrote: 12/12/2022 17:25
hladan.preminger wrote: 12/12/2022 15:35 Modrić ispred Zidana. O jebo te led ako sam išta gluplje čuo od 96. kako pratim fudbal.
Kakav ba Zidan, Krojf, Neskens, Pele, Euzebio.............................nastavi niz
Ovi koje pobrojah su male mace za Modrica.
... Hase...
istra_hr

#390 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by istra_hr »

:D
Slažem se ... evo Hrvat sam, naravno volim Modrića - ali niti uspoređivat, a još manje uzdizat Modrića iznad Zidanea je glupo.

Jedina gluplja stvar koju ponekad čujemo je da je Dragan Piksi Stojković - 100x jači/bolji igrač od Modrića 8-)
dječak sa šibicama

#391 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Piksi je totem kod zvezdasa, za njih je on veci i od Hidetoshi Nakate :D
muha_sa

#392 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by muha_sa »

istra_hr wrote: 12/12/2022 17:46
:D
Slažem se ... evo Hrvat sam, naravno volim Modrića - ali niti uspoređivat, a još manje uzdizat Modrića iznad Zidanea je glupo.

Jedina gluplja stvar koju ponekad čujemo je da je Dragan Piksi Stojković - 100x jači/bolji igrač od Modrića 8-)
Glupo je i raspravljat ko je bolji :-) ovi prostori su dali ne igrace vec IGRACINE svjetske klase. Od Šekularca, Dzajica, Zambate, Belina, Jerkovica, Nadoveze, Skoblara i da ne nabrajam više jer bi mi trebalo dvije stranice da ih sve pobrojim i opet bih nekog izostavio---------- do mog Papeta koji je za mene uz Pelea i Maradonu najveci i najbolji :D
Osmi Socrates

#393 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Osmi Socrates »

Nakon što sam ga gledao kao selektora, i ako je zaista bio toliki talent, zaključak se nameće da Stojković ništa značajnije nije postigao u fudbalskoj karijeri isključivo zbog nedostatka inteligencije i profesionalnosti.

Kad se bude glasalo za najglupljeg selektora na prvenstvu, Stojković nema konkurenciju.
Osmi Socrates

#394 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Osmi Socrates »

Njemu je zapravo uspjeh što nije umro na klupi, kad je Švicarska izjednačila.

Čovjek jedva preživio, i to se računa kao najveći uspjeh srpskog fudbala od raspada Jugoslavije.
muha_sa

#395 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by muha_sa »

Osmi Socrates wrote: 12/12/2022 17:58 Nakon što sam ga gledao kao selektora, i ako je zaista bio toliki talent, zaključak se nameće da Stojković ništa značajnije nije postigao u fudbalskoj karijeri isključivo zbog nedostatka inteligencije i profesionalnosti.

Kad se bude glasalo za najglupljeg selektora na prvenstvu, Stojković nema konkurenciju.
Fudbalske kvalitete niko mu osporit ne može--bio je majstor :thumbup:
Selektor nula a pokazalo se da je i kao covjek nula :-)
Zoooka

#396 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Zoooka »

Nemam uopće dilemu da je Modrić ispred Zidana, druga stvar što su vam prošla vremena izromantizirana pa vam je teško pogledati istini u oči.
muha_sa

#397 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by muha_sa »

Susjedima od srca želim da sutra pobjede i nek dostojanstveno proslave pobjedu i plasman u finale
muha_sa

#398 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by muha_sa »

Zoooka wrote: 12/12/2022 18:05 Nemam uopće dilemu da je Modrić ispred Zidana, druga stvar što su vam prošla vremena izromantizirana pa vam je teško pogledati istini u oči.
Nemam ni ja uopšte dilemu da su Pele, Maradona i Pape najbolji fudbaleri koje je zemaljska kugla imala :D
elk

#399 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by elk »

Nije to trka na 100 metara da se moze izmjeriti ko je bolji. Dva velika igraca, uz brojne druge ovdje spomenute. Jedni ljubomorni i hejteri, drugi ga vide kao uzp kadar, hrvati mahom preuvelicavaju i dizu ga u bozanstvo nekakvo...isto ko u muzici kad se kenja ko je bolji, bitlsi ili stounsi... kako ba to izmjeriti?! :-?
Meni je modric najbolji ex yu igrac sigurno. Dzeko je nas najbolji, muha izvini :) Puno je bilo majstora, ali vise od 10 godina biti bukvalno nezamjenjiv u realu....vidjece hrvatska kad ce opet u polufinale sp kad se oprosti.
Da hoce vise poceti tekma da sta konkretno pisemo :D
Mate_Miso_Kovac

#400 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska

Post by Mate_Miso_Kovac »

Najnevjerovatnija stvar, iz persketptive fudbala koji ganja wonderkinde danas, je sto je covjek otisao u Real sa 27 i napravio to sto je napravio :D

Treba ovog Majera u Real poslat cim jos malo stasa 8)
Locked