Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#66351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kakvi se samo zakljucic donose o drugim forumasima samo ako nije nekima po volji sta se pise.
:-)

Za takvim forumskim pristalicama i Vucic place.
plavi_E

#66352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Samo je pitanje dana kad ce Osmorka sazvati konferenciju za novinare i javno zamoliti svoje pristalice na ovom forumu da ih prestanu braniti. Ovo pljuvanje i vrijedjanje u njihovo ime ni oni nece mocu dugo trpjeti.
Blixen

#66353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

sve je bolje od sda
bilo ko je bolji od ridjobradog i njegove hanume
dr_Evil

#66354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Eksluziva Vucic zabrinut, SDA koji je projekat SANU za unistenje BiH polako nestaje. Vucic se oglasio svim botovima da se ne sekiraju, BIA preuzima plate, bit ce halal slanine za sve!
Login77777

#66355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

plavi_E wrote: 12/12/2022 09:17 Samo je pitanje dana kad ce Osmorka sazvati konferenciju za novinare i javno zamoliti svoje pristalice na ovom forumu da ih prestanu braniti. Ovo pljuvanje i vrijedjanje u njihovo ime ni oni nece mocu dugo trpjeti.
Ja ovdje jedino tebe vidim 24 sata kako nesto pises. Ovi drugi zajedno ne sastave dnevno postova koliko ti sam. :thumbup:
Blixen

#66356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blixen »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:27 bit ce halal slanine za sve!
babo hocu i ja bacon :D
Image
Point.

#66357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

laik1981 wrote: 12/12/2022 08:46
Bossona wrote: 12/12/2022 07:36
Spoiler
Show

Ništa nije izvučeno iz konteksta Alijine velizdaje koju je prihvatio i potpisao dvije sedmice prije ovog sabora na kojem ćeš prepoznati ko je bio uz njega i njihovu parolu "Potpiši Alija neka je ko Avlija"

Alija nije bio nikakav Bošnjak, on je bio SANU podvala,najveći izdajnik konvertit nakon Mihajla (Omera Paše Latasa) koji je srušio legalni građanski Ustav Republike Bosne i Hercegovine na koji se zakleo i protivustavno legalizovao Karadžićevu genocidnu republiku kao višestoljetni san i plan prekodrinskih velikosrpskih hegemonista, objavljenog u Načertanijama Ilije Garašanina 1844 godine.
Spoiler
Show
MUHAMED FILIPOVIĆ OTKRIO DETALJE IZ 1993. GODINE: Alija i Haris su pristali na podjelu Bosne
Utorak | 20.03.2012.

Kad je Alija Izetbegović potpisao sporazum u Ženevi, u ljeto 1993. godine, kojim se prihvata prijedlog međunarodne zajednice o ustrojstvu Bosne i Hercegovine kao unije tri različite države, tražio sam od njega da ponudi ostavku na mjesto predsjednika BiH, rekao je na gostovanju u emisiji “Telering” akademik Muhamed Filipović
Prema njegovim riječima, ovim potpisom unutar BiH bi se stvorila muslimanska državica, što je, kako je rekao, i bio cilj tadašnjih vladajućih institucija.

– Čim se Izetbegović vratio u BiH, tražio sam da se napravi sjednica na kojoj sam tražio da zbog zloupotrebe položaja i prekoračenja granice ustavnih ovlaštenja ponudi svoju ostavku. On, naime, nije obavijestio ni članove Predsjedništva niti ostatak državne delegacije o svom postupku – rekao je Filipović.

Izetbegovićevu odluku, kako navodi Filipović, branio je tada osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić, a rahmetli Duraković je smirio situaciju rekavši da “prespavaju po ovom pitanju i da odluku donesu sutra”.

– Te večeri Alija me pozvao kod sebe u sobu, gdje mi je rekao da je pogriješio i tražio od mene savjet kako da se ta situacija prevaziđe. Ja sam mu rekao “sad ćemo napisati jedno pismo Ovenu (Owen) i Stoltenbergu u kojem ćeš im reći da ti nije jasno da li će takva unija biti jedinstven državnopravni i međunarodni subjekt i da zato poništavaš svoj potpis” – rekao je Filipović.

Kako je akademik Filipović istaknuo, uskoro je nastupilo njegovo isključenje iz delegacije i premješten je na poziciju ambasadora BiH u Švicarskoj.

– Tim potezom sam u cijelosti neutraliziran. Uskoro sam pozvan na Bošnjački sabor, uz objašnjenje da je usvojen moj zahtjev o preimenovanju Muslimana u Bošnjake. Međutim, Sabor je održan da bi se razmatrala odluka o njegovom proglašenju za ustavotvornu skupštinu i donošenju ustava novostvorene bošnjačke države kao i imenovanju Alije Izetbegovića za njenog prvog predsjednika – ustvrdio je Filipović.

Podrum hotela
Naveo je i da se sve to dešavalo u tajnosti, u podrumu hotela “Holiday Inn” i da je među najgorljivijim pristalicama ove ideje bio Haris Silajdžić.

– Na svoje sam uši slušao Silajdžića kako objašnjava da su međunarodni uvjeti takvi da je moguća bošnjačka država, a da međunarodna zajednica kao i Srbija i Hrvatska neće imati ništa protiv toga. Reagirao sam i rekao, “ako je to tako, zašto se radi iza leđa ljudima i borcima trebamo reći da se, onda, prestanu boriti za jedinstvenu BiH”. Dosta ljudi me tada podržalo i uspjeli smo onemogućiti tu avanturu – zaključuje Filipović i dodaje da zbog te ideje o bošnjačkoj državi neke osobe i danas figuriraju veoma visoko u bošnjačkoj politici, no da je takva ideja neizvodljiva.

SDA i HDZ nemaju legitimitet

Filipović se u svom izlaganju dotaknuo i statusa Mostara, naglašavajući da Sulejman Tihić i Dragan Čović nemaju legitimitet da razgovaraju o mostarskom problemu.

– Ako u Mostaru dođe do majorizacije Bošnjaka, egzil ovog naroda je izvjestan, što znači da više nema BiH. Vođe SDA i HDZ-a pogotovo ne mogu učestvovati u ovome, jer je jedna stranka bila nosilac destrukcije Mostara, a druga je to prihvatila. Kako mogu SDA i HDZ odlučivati o Mostaru kad iza sebe imaju historiju katastrofe za ovaj grad – naglašava Filipović.

Dzaba ti sva argumentacija.. Ovdje ih dio pise po zadatku, a dijelu je ispran mozak do te mjere da je steta nepopravljiva.. Postoji i dio koji uvidja da grijesi i da je zivio u zabludi ali im ego ne dozvoljava da priznaju gresku..
Ti fakat ne možeš da pojmiš da se može imati i drugo političko mišljenje od vašeg. To je bogatsvo demokratije. Al bolje svima staviti štembilj bota da ne zamaraš moždane ćelije. Eto, neki od simpatizera Osmorke ne pišu po zadatku. Jakako.
Spit_fire

#66358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 08:54
plavi_E wrote: 12/12/2022 08:32 Na zalost kad se je doslo do tacke da se velikosrpska politika u BiH moze ucijeniti ekonomskim mjerama dolazi do promjene njihove politike i sad je njihov uslov za ucesce u vlasti da se ekonomska pitanja potpuno odvoje od politicki tj. da se politicka pitanja ostave po strani jer se oko njih ne mozemo dogovoriti a plinovod, hidrocentrale, aerodromi, EU sadaka a i naravno povoljno zaduzivanje preko drzeve BiH da se stavi u prvi plan.
Sve to treba da se pravi, ali naravno pod uslovom da se ne preskace drzava BiH. OK, za plinovod nisam bas siguran ali to ostalo da.
Jes..samo sto Dodik i svi ostali bi trebali da rade na ekonomiji za dobrobit svih nas bez obzira na sve, a ove politicke stvari da se natezu..

Ovdje Mile i Covic ekonomiju i slicne stvari pa cak i samo funkcionisanje drzave predstavljaju kao svoj ustupak BiH a zauzvrat traze da ti njima das politicke ustupke

Znaci ti dobijes ono sto bi svakako po zdravoj logoci trebao, a on dobije to plus politicke ustupke koji su katastrofa za tebe koji je proBiH orijentisan....

Ovo je jako opasan narativ koji je zazivio a vidim dosta raje ovdje ga prihvata...kruske i jabuke ne treba mijesati.

Npr banaliziram..hoces neki projekat tipa autoput od kojeg ce svi imat koristi i kaze ti moze al daj nama imovinu da bude na RS..i eto dobijete autoput i jedni i drugi, a ova politcka odluka te syebala za vijeke vijekova
plavi_E

#66359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Point. @Spit_fire

Nema potrebe se smarati sa Kme-Kme frakcijom. Napises svoje misljenje o ovom sto se dogadja pred nasim ocima i ostavis publici koja prati raspravu da sami utvrde ciji argument ima smisla. Neki ce odabrati kao valjan argument ovu slaninu sa slike a neki tvoje misljenje. I to je demokratija. U svakom slucaju treba imati povjerenje da svak ko prati ovu temu a ne ucestvuje ima dovoljno mozga da sam razluci sta ima smisla a sta ne.
dr_Evil

#66360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 12/12/2022 09:39
Jes..samo sto Dodik i svi ostali bi trebali da rade na ekonomiji za dobrobit svih nas bez obzira na sve, a ove politicke stvari da se natezu..

Ovdje Mile i Covic ekonomiju i slicne stvari pa cak i samo funkcionisanje drzave predstavljaju kao svoj ustupak BiH a zauzvrat traze da ti njima das politicke ustupke

Znaci ti dobijes ono sto bi svakako po zdravoj logoci trebao, a on dobije to plus politicke ustupke koji su katastrofa za tebe koji je proBiH orijentisan....

Ovo je jako opasan narativ koji je zazivio a vidim dosta raje ovdje ga prihvata...kruske i jabuke ne treba mijesati.
Ovdje je jedini opasan narativ taj da su ljudi umislili da je neko nesto izdao i ovima sve dao. Pod jakom medijskom paljbom hayata, stava, faktora i luxemburga.

Nisu jos ni formirali vlast, a svi pricaju da su dali guzice.

Kada se formirala prosla vlast izgubili smo NATO put i dobili mehanizam koordinacije, a nismo dobili nista sto se tice ekonomije i funkcionisanja drzava, pa nismo dobili ni obicno testiranje djaka da provjerimo pismenost.

Ukratko, mi nemamo pojma kako ce sve to izgledati, mozda si upravu, ja se nadam da nisi. Sve ostalo sta napises je spin.
dr_Evil

#66361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 12/12/2022 09:44 @Point. @Spit_fire

Nema potrebe se smarati sa Kme-Kme frakcijom. Napises svoje misljenje o ovom sto se dogadja pred nasim ocima i ostavis publici koja prati raspravu da sami utvrde ciji argument ima smisla. Neki ce odabrati kao valjan argument ovu slaninu sa slike a neki tvoje misljenje. I to je demokratija. U svakom slucaju treba imati povjerenje da svak ko prati ovu temu a ne ucestvuje ima dovoljno mozga da sam razluci sta ima smisla a sta ne.
Znaci gdje se pravi aerodrom i hidrocentarala nije tvoja domovina? Aferim!
laik1981

#66362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Misljenje nije isto sto i argument, a sa argumentima ste poprilicno slabi :thumbup:
palermo

#66363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:27 Eksluziva Vucic zabrinut, SDA koji je projekat SANU za unistenje BiH polako nestaje. Vucic se oglasio svim botovima da se ne sekiraju, BIA preuzima plate, bit ce halal slanine za sve!
:D :D

jes da je ortodoksna glupost, al je i smiješno :D
dr_Evil

#66364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 12/12/2022 09:50
dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:27 Eksluziva Vucic zabrinut, SDA koji je projekat SANU za unistenje BiH polako nestaje. Vucic se oglasio svim botovima da se ne sekiraju, BIA preuzima plate, bit ce halal slanine za sve!

A sta drugo pisati nego gluposti :D

Niti jedna strana nema argumenata niti saznanja sta ce biti. A svaka guzica ima misljenje.

Lako je pricati o onome sta je bilo, mada se ni tu ne slazemo, ali je bilo. ALi sada imati staklenu kuglu i mladu ciganku, mada nemam ja nista protiv mlade ciganke uhh
laik1981

#66365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Point. wrote: 12/12/2022 09:34
laik1981 wrote: 12/12/2022 08:46 [/spoiler]
Dzaba ti sva argumentacija.. Ovdje ih dio pise po zadatku, a dijelu je ispran mozak do te mjere da je steta nepopravljiva.. Postoji i dio koji uvidja da grijesi i da je zivio u zabludi ali im ego ne dozvoljava da priznaju gresku..
Ti fakat ne možeš da pojmiš da se može imati i drugo političko mišljenje od vašeg. To je bogatsvo demokratije. Al bolje svima staviti štembilj bota da ne zamaraš moždane ćelije. Eto, neki od simpatizera Osmorke ne pišu po zadatku. Jakako.
Ja sam spreman na iducim izborima glasati za SDA ako osmorka bude u vlasti i ako se pokaze da su gori od SDA..
Svako misljenje koje trenutno na bilo koji nacin proklamuje ostanak SDA na vlasti, nakon svog zla koje je ta stranka nanijela, prvenstveno Bosnjacima, je za mene zlonamjerno..

Misljenje nije neka konstanta.. Podlozno je mijenjanju.. Nadam se da ce ga i Komsic promijeniti..
Last edited by laik1981 on 12/12/2022 09:55, edited 1 time in total.
Spit_fire

#66366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:45
Spit_fire wrote: 12/12/2022 09:39

Ovdje je jedini opasan narativ taj da su ljudi umislili da je neko nesto izdao i ovima sve dao. Pod jakom medijskom paljbom hayata, stava, faktora i luxemburga.

Nisu jos ni formirali vlast, a svi pricaju da su dali guzice.

Kada se formirala prosla vlast izgubili smo NATO put i dobili mehanizam koordinacije, a nismo dobili nista sto se tice ekonomije i funkcionisanja drzava, pa nismo dobili ni obicno testiranje djaka da provjerimo pismenost.

Ukratko, mi nemamo pojma kako ce sve to izgledati, mozda si upravu, ja se nadam da nisi. Sve ostalo sta napises je spin.
Ja sma sto puta rekao da pisem na osnovu onoga sto vidim kako se osmorka ponasa..a to je da rade upravo ovo sto sam napisao, cak i gore, nece dobit ni ekonomiju jedina stvar koju ce dobit je funkcionisanje vlasti a ustupci su katastrofalni...a to funkcionisanje ce dobit iskljucivo jer Covic i Dodik to trebaju da ostvare svoje ciljeve

Evo koji tacno ustupak od HDZ i SNSD ocekujes? Koji je ustupak osmorka uopste postavila pred njih?

Ovo sto rade mi za sad izgleda ko kad instaliras igricu, pa klines accept terms bez da citas jer hoces da igras igicu..jer kako deugscije objansit stav "HDZ je pisao program a eto i mi smo nesto dodali"

Vise puta sam rekao ako urade drugacije od ovog kako izgleda ja cu se prvi posut pepelom...nemam uopste problem s tim, jer yebo moje posipanje ako ce drzava bit bolja..

Ajde da i razumijem sto nisu zadrzali principe o kojima su trubili 4 godine, ajde da zanemarim sto rade 1/1 isto sve ono za sta su optuzili SDA...al kako da razumijem da pristaju bit korisni idioti ..eto borba za ovo borba za ono..ovo nije borba ovo je potpisivanje kapitulacije za BiH pa i za Bosnjacki narod. Dajes ustupke na sve strane a ne trazis nikakav ustupak

Ovo cak nije vise ni moranje nego ocigledno zelja...nema 10 dana od price DODIK VAKI NAKI HA BU...sad odjednom pozeljan, ajd ok evo i da ga ne mozes zaobic..al sta cu svijuti pomislit ako mu ides na utakmicu da ga molis, pa mu ides na noge i ne kazes ni slova o onom sto dodik nece a on tebi jasno lupa uslove na koje si ti sve prilike pristao...a koji su KATASTROFA

O HDZu nemam sta pricat...vise ga osmorka brani nego botovi na HB forumu
Last edited by Spit_fire on 12/12/2022 10:10, edited 3 times in total.
palermo

#66367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:52
palermo wrote: 12/12/2022 09:50

A sta drugo pisati nego gluposti :D

Niti jedna strana nema argumenata niti saznanja sta ce biti. A svaka guzica ima misljenje.

Lako je pricati o onome sta je bilo, mada se ni tu ne slazemo, ali je bilo. ALi sada imati staklenu kuglu i mladu ciganku, mada nemam ja nista protiv mlade ciganke uhh
Pa dobro, postoji ono što se zove javno mijenje, javni pritisak...i ako bi se to na taj način shvatilo, imalo bi ovo smisla. Npr. da ti kroz ovu raspravu pošalješ poruku osmorki šta ne smije. Odnosno bilo kome ko je na vlasti.

Al ovo je otišlo predaleko, brane se neobranjive stvari, a istovremeno se kao argumenti potežu razne gluposti.
Styling

#66368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:02
plavi_E wrote: 12/12/2022 09:00 Sve ce se praviti nema mjesta za sikiraciju i plinovod i aerodrom i hidrocentrala. Mozda se odstampa i koja milijarda KM kako Dodik vec godinama zahtjeva. Glavni problem velikosrpske politike trenutno nije odcjepljenje nego spas njihovog entiteta od bankrota.
Pa normalno tamo gdje se pravi hidrocentrala i aerodrom izgleda nije tvoja domovina. Od bascarsije do marin dvora zato i jesmo gdje jesmo.
Federacija ima tri aerodroma a RS jedan. Ne vidim problem da se izgradi jos jedan. Ako su procjene da ce biti rentabilan i imati posla, zasto da ne?

Za hidrocentralu se moze napraviti veoma dobar i koristan dil da svi ostvarimo benefit. Samo treba znati ispregovarati.
Styling

#66369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Blixen wrote: 12/12/2022 09:31
dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:27 bit ce halal slanine za sve!
babo hocu i ja bacon :D
Image
Pileci bacon. I to da vidim.
plavi_E

#66370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Znaci sad niko ne bi smio nista komentarisati ovo sto se dogadja pred nasim ocima dok se ne uspostavi vlast, inace ide slanina u facu.
dr_Evil

#66371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 12/12/2022 10:13 Znaci sad niko ne bi smio nista komentarisati ovo sto se dogadja pred nasim ocima dok se ne uspostavi vlast, inace ide slanina u facu.
Pa ti zasluzujes slaninu. Naravno da moze i smije, ali to je isto kao da vidis dobru trebu u gradu i kazes da je ravaku, a ni upoznao je nisi.
plavi_E

#66372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kad Konakovicu jave da ga na ovom forumu brane slaninom bit ce belaja. Da buduceg vodju bosnjacke nacionalno-vjerske desnice neko brani slaninom. Nece to na dobro izaci.
dr_Evil

#66373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 12/12/2022 10:18 Kad Konakovicu jave da ga na ovom forumu brane slaninom bit ce belaja. Da buduceg vodju bosnjacke nacionalno-vjerske desnice neko brani slaninom. Nece to na dobro izaci.
Oh Bosnjake pises malim slovom i svodis jos na vjersku zajednicu, jer nema Bosnjaka ako nije musliman! lEpo bogam! vidis da si za slanine :)
ford transit

#66374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

Bossona wrote: 12/12/2022 07:36 Ništa nije izvučeno iz konteksta Alijine velizdaje koju je prihvatio i potpisao dvije sedmice prije ovog sabora na kojem ćeš prepoznati ko je bio uz njega i njihovu parolu "Potpiši Alija neka je ko Avlija"

Alija nije bio nikakav Bošnjak, on je bio SANU podvala,najveći izdajnik konvertit nakon Mihajla (Omera Paše Latasa) koji je srušio legalni građanski Ustav Republike Bosne i Hercegovine na koji se zakleo i protivustavno legalizovao Karadžićevu genocidnu republiku kao višestoljetni san i plan prekodrinskih velikosrpskih hegemonista, objavljenog u Načertanijama Ilije Garašanina 1844 godine.
Spoiler
Šta je problem?
Pojam PERSPEKTIVA, PERCEPCIJA. Nije ista PERSPEKTIVA 92, 93, 94,95, a nismo svi imali ni istu PERCEPCIJU za iste god.
Recimo 95 bi velikosrpska politika potpisala 10 x više nego 94, jer je perspektiva bila drugačija nego samo god prije.

Percepcija, ja ležim u u rovu na Pećkim brdima na krvavoj autonomiji, a krvava Februarska ofanziva bjesni (februar 94), slušam na radiju kojeg je imao neko od mojih saboraca, Dudaka kako priča, "kad se spoji 5 i 7 Korpus, ide se na šire oslobođanje prema Bl, pa prema Drini". Kontamo svi koja je ovo "budala" kad će se spojiti 5 i 7, ovdje je borba za svaku stopu a on priča o spajanju.
Znamo svi da se septembra 95 spojio 5 i 7 Korpus.

Svi ovi video zapisi, i sva mantranja od kojekakvih teoretičara zavjera itd, ne mogu pobiti činjenicu da NATO tvorac manjeg BH ENTITETA. Nikakva srpska želja, volja. NATO se ispriječio, zaustavio, i dao određenu i široku autonomiju putem entitea. I dok je NATO, oni mogu mirno da sanjaju, kao i mi ostali.
palermo

#66375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Styling wrote: 12/12/2022 09:59
dr_Evil wrote: 12/12/2022 09:02

Pa normalno tamo gdje se pravi hidrocentrala i aerodrom izgleda nije tvoja domovina. Od bascarsije do marin dvora zato i jesmo gdje jesmo.
Federacija ima tri aerodroma a RS jedan. Ne vidim problem da se izgradi jos jedan. Ako su procjene da ce biti rentabilan i imati posla, zasto da ne?

Za hidrocentralu se mozfe napraviti veoma dobar i koristan dil da svi ostvarimo benefit. Samo treba znati ispregovarati.
Znaci pristalo se I na aerodrom I na hidrocentralu. Pa dobro, tako je I receno samo ono oko cega se slazemo to I radimo.
Locked