Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20276 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

JelBistro wrote: 11/12/2022 17:31 Ispade da se (mi) JA sa Xiaomi telefonima patimo a u stvari sa svojom F trojkom pržim sve po labrnji.
Za cijenu koju je plaćen stid me ukazati na ikakav bug ili problem!
Nešto mi displej na F3 nje legao...ne znam što, loš poprilično u odnosu na samsung amoled, a i kod njega je amoled, je li tako??
citroen xm

#20277 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Joj priča, sunce ti poljubim...

Hoće li ikada stati ova polemika IOS vs Android?

Evo Redmi Note 8 od 350 KM fercera 2,5 godine bez problema. Izvađen iz kutije, upaljen i koristi se bez ikakvih posebnih dodatnih podešavanja, launčera i custom romova. Jedina aplikacija koju koristim da poboljšam fabričko na telefonu je GCam. I ništa više. Sa poslednjom nadogradnjom predviđenom za ovaj telefon, sve na njemu super radi.
Optimus09

#20278 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Optimus09 »

Kod mene redmi 7,note 8 i note 11 rade jos bez problema.
Malo para,puno muzike :D
zippoo87

#20279 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Jbga nekima ne mozes objasniti da ti telefon radi kao i svaki drugi bez problema...oni misle da lazes,jer oni ne znaju nesto nastimati .
Bukvalno zadnjih 5 godina ima modela na prste jedne ruke koji su imali neki veci problem u radu...sve ostalo radi najnormalnije.
Ne treba nista ni brisati ni instalirati ni podesavati...ako vam je tesko na 3-4 chat i call aplikacije kliknuti duze na ikonu i staviti da baterija nema restrikcije i da se pokrece automatski...onda ja ne znam ni sto ce nekima uopste pametni telefon,ako ga ne znaju koristiti.
To je jedino sto Xiaomi forsira na MIUI...battery restrikcije ali eto treba cijelih 30 sekundi da se to postavi na viber,messenger,whatsapp,mail i eto ga...sve radi,nista ne kasni,sve 5 :D

Ja stvarno ne znam sta je na MIUI drugacije od bilo kojeg drugog android skina ?
Sve sam ih koristio i koristim svakodnevno i sve isto na svim android telefonima.
xoklix

#20280 Re: Xiaomi mobiteli

Post by xoklix »

Ma MIUi je kanta od sistema. Kod mene je je Xiaomi 12 Pro, ne može se porediti sa Samsungom. Mislim, pričam o high end telefonima gdje treba biti sve pod konac.
Aaali Samsung ima kanta procesor za EU tržište (exyonos) tako da ostajem na Caomiju :mrgreen:
Najviše mi Huaweia žao, P20 Pro i P30 Pro svojevremeno najbolji telefoni na tržištu :(
skafiskafsnjak

#20281 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

xoklix wrote: 12/12/2022 05:20 Ma MIUi je kanta od sistema. Kod mene je je Xiaomi 12 Pro, ne može se porediti sa Samsungom. Mislim, pričam o high end telefonima gdje treba biti sve pod konac.
Aaali Samsung ima kanta procesor za EU tržište (exyonos) tako da ostajem na Caomiju :mrgreen:
Najviše mi Huaweia žao, P20 Pro i P30 Pro svojevremeno najbolji telefoni na tržištu :(
Pa et za koji mjesec izlazi Samsung flagship sa SD
:D
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#20282 Re: Xiaomi mobiteli

Post by JelBistro »

konektovan wrote: 11/12/2022 20:57
Nešto mi displej na F3 nje legao...ne znam što, loš poprilično u odnosu na samsung amoled, a i kod njega je amoled, je li tako??
Jeste amoled. Šta da ti kažem poprilično ok display. Ne bih nista dodao niti oduzeo a po dosta recenzija po netu
to mu je cak jedna od boljih stavki.
Tebi oku očito ne paše baš najbolje.
brkox

#20283 Re: Xiaomi mobiteli

Post by brkox »

Imam priliku kao produženje pretplate uzeti preko eroneta Xiaomi Redmi 10c 4/128 ili Poco M4 5G 6/128
Novčano isti. 10c je noviji. Ima li tko kakava iskustva, prijedlog.?
hamo1977

#20284 Re: Xiaomi mobiteli

Post by hamo1977 »

brkox wrote: 12/12/2022 10:00 Imam priliku kao produženje pretplate uzeti preko eroneta Xiaomi Redmi 10c 4/128 ili Poco M4 5G 6/128
Ja bih prije uzeo Poco. Bolji displej, Corning Gorilla Glass 3 vs Corning Gorilla Glass, brže punjenje. Mislim i malo bolja kamera.
I ako može info kako radi taj Eronet, zeza li net itd?
Mislim se i ja možda da pređem, baš zbog tih uređaja, jer su povoljniji nego na BHT.
xoklix

#20285 Re: Xiaomi mobiteli

Post by xoklix »

skafiskafsnjak wrote: 12/12/2022 07:08
xoklix wrote: 12/12/2022 05:20 Ma MIUi je kanta od sistema. Kod mene je je Xiaomi 12 Pro, ne može se porediti sa Samsungom. Mislim, pričam o high end telefonima gdje treba biti sve pod konac.
Pa et za koji mjesec izlazi Samsung flagship sa SD
:D
Tek sam ovaj uzeo nema 3-4 mjeseca.
A i navikao se da mi za tel bude za 15 min pun :mrgreen:
sasajev

#20286 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sasajev »

elq wrote: 11/12/2022 22:57
sasajev wrote: 11/12/2022 17:31

Pa naravno da je bolji.
Da ti odmah ovde odgovorim i za par stavi iz prethodnog posta. Prvo vidi se koliko pojma nemas ni o cemu.
Nema aplikacija za ajfon?
O cemu ti pricas frajeru?
Nista od ovoga sto si napisao nije tacno.
Treba uzeti telefon i instalirati tamo neke romove, icon pacove i neke lancere?
O cemu pricas ti??????? Pa kupi sebi telefon da ga ko covjek mozes koristiti, a ne da se moras ovako boriti s njim kao lav za sve zivo :D
Izadji malo, idi na kafu negdje ….pusti flesivanje romova, ikonica ….kafu popij :D

PS
Da se ova normalna raja ne naljuti i ne primi na ovu budalstu pricu, ali nekad ima frikova koji ne znaju sta pricaju i tacno traze da mu se ovako i odgovara.
Nisam zaludjenik, ali ovakvi bude najgore u meni pa pretjeram :D
Oprostite mi na karikiranju u komentarima, naravno da nije sve crno i bijelo. Uzivajte
Cekaj sad znaci ako tebe ne interesuju romovi, fleshovanje, launcheri, ikone onda ne interesuje nikog i svi koji to rade su levati sto ne koriste iphone?

"Ne mozes brisati aplikacije sa ajfon?" - mislim na predinstalirane kao books, health, waether itd

"kupi sebi telefon da ga ko covjek mozes koristiti, a ne da se moras ovako boriti s njim kao lav za sve zivo :D " - kad kupis samsun/xiaomi moras citav dan cackat po njemu da bi radio?
Vjerovao ili ne i health i weather se mogu obrisati, ali ko je lud to da radi?
I opet se vracam na to, evidentno je da nisi dobro upoznat sa stvarima nego pricas o necemu sto je neko nekome rekao, ali i taj sto je nekome rekao nema pojma o cemu prica.
Ti si tip koji prica samo da bi nesto rekao, tako da je svaka dalja polemika na ovu temu nepotrebna.
Budi pozdravljen
PaulTracy

#20287 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PaulTracy »

bogata_sirotinja wrote: 11/12/2022 19:50 Xiaomi-jevci, kakavo je stanje sa velikim Android nadogradnjama na Redmi Note telefonima?
Koliko Xiaomi ovim telefonima daje velike Android nadogradnje? RN 10 Pro je sada na Android 12? Hoće li dobiti 13-ku?

Ima li ko RN 9/9 Pro? Koja je verzija Androida na njemu?
Mati kod mene ima RN 9S, mislim da je na njemu android 11 i MIUI 12,5. Telefon inače "bez greške" radi 28 mjeseci, možda 2/3 x da je restartovan zbog sitnih bugova 😀
citroen xm

#20288 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

zippoo87 wrote: 12/12/2022 00:59 Jbga nekima ne mozes objasniti da ti telefon radi kao i svaki drugi bez problema...oni misle da lazes,jer oni ne znaju nesto nastimati .
Bukvalno zadnjih 5 godina ima modela na prste jedne ruke koji su imali neki veci problem u radu...sve ostalo radi najnormalnije.
Ne treba nista ni brisati ni instalirati ni podesavati...ako vam je tesko na 3-4 chat i call aplikacije kliknuti duze na ikonu i staviti da baterija nema restrikcije i da se pokrece automatski...onda ja ne znam ni sto ce nekima uopste pametni telefon,ako ga ne znaju koristiti.
To je jedino sto Xiaomi forsira na MIUI...battery restrikcije ali eto treba cijelih 30 sekundi da se to postavi na viber,messenger,whatsapp,mail i eto ga...sve radi,nista ne kasni,sve 5 :D

Ja stvarno ne znam sta je na MIUI drugacije od bilo kojeg drugog android skina ?
Sve sam ih koristio i koristim svakodnevno i sve isto na svim android telefonima.
Xiaomi vole ljudi koji se malo bolje razumiju, pa čačkaju, igraju se i mjenjaju mu sve živo. Istina, često dobiju bolje rezultate od fabričkih, ali to ne znači da je telefon loš kada ga otpakuješ i upališ. Naravno da nije, odličan je. Zadnji MIUI je skroz ispeglan tako da mi Note 8 radi imam osjećaj bolje nego kada je bio nov.

Ptice na grani više znaju da je Xiaomi imao problem sa virtuelnim proksimiti senzorima. Ok imao je, sada opet ugrađuju prave i koliko vidim nema problema. I MIUI je znao da zeza, više ne. I ne znam šta je problem u svemu, pa i svi ostali su imali svoje promašaje.

Ako telefon od 350 KM radi bez kvara i većih problema 2,5 godine, to je odlično. Nemaš iskustvo telefona od 2000, ali je dokaz da je proizvođač ipak ozbiljan.
zippoo87

#20289 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

brkox wrote: 12/12/2022 10:00 Imam priliku kao produženje pretplate uzeti preko eroneta Xiaomi Redmi 10c 4/128 ili Poco M4 5G 6/128
poco uzmi i inace bjezi od pocetnih modela...tipa 9a,9c,10a,10c...to su telefoni od 100 eura a tu nema nista da valja na njemu.
Da ne bi dosao i ti kroz par dana da pljujes xiaomi a kupio telefon od 100 eura 😂.
Ti telefoni se prave od neiskoristenih dijelova za druge modele...zato xiaomi ima 700 modela,kod njih se nista ne baca.
citroen xm wrote: 12/12/2022 13:10
zippoo87 wrote: 12/12/2022 00:59 Jbga nekima ne mozes objasniti da ti telefon radi kao i svaki drugi bez problema...oni misle da lazes,jer oni ne znaju nesto nastimati .

Xiaomi vole ljudi koji se malo bolje razumiju, pa čačkaju, igraju se i mjenjaju mu sve živo. Istina, često dobiju bolje rezultate od fabričkih, ali to ne znači da je telefon loš kada ga otpakuješ i upališ. Naravno da nije, odličan je. Zadnji MIUI je skroz ispeglan tako da mi Note 8 radi imam osjećaj bolje nego kada je bio nov.

Ptice na grani više znaju da je Xiaomi imao problem sa virtuelnim proksimiti senzorima. Ok imao je, sada opet ugrađuju prave i koliko vidim nema problema. I MIUI je znao da zeza, više ne. I ne znam šta je problem u svemu, pa i svi ostali su imali svoje promašaje.

Ako telefon od 350 KM radi bez kvara i većih problema 2,5 godine, to je odlično. Nemaš iskustvo telefona od 2000, ali je dokaz da je proizvođač ipak ozbiljan.
To je to.
Bezveze pljuvanje i prica o MIUI da ne valja a ja garantujem da su MIUI 12 i MIUI13 ispeglani maksimalno i svi telwfoni sa ovim sistemom lete,bez ikakvih problema.
Dokaz tome je i to sto uopste nema popravki bugova...evo kod mene je verzija 13.0.5 a sve ove nadogradnje iza 13 su sigurnosne zakrpe androida.
Tabijat

#20290 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

Ma bespredmetna je ova priča. Od auta ima i Golf i Audi i Mercedes i Tesla...svaki te dovede na adresu, dosta njih i istom brzinom, pa ga opet nije isto voziti, i ne košta isto.
Meni je u toj priči Xiaomi ko neki Alfa Romeo...napucano i lijepo izgleda, ne košta puno, al brate vazda egzotični problemi.
A ja bih golfa, go ko pištolj i nema ništa po sebi, al radi sve uredno.
A para se nema za tamo neke poršee.

Rezime, koliko para toliko muzike.
zippoo87

#20291 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Tabijat wrote: 12/12/2022 14:51 Ma bespredmetna je ova priča. Od auta ima i Golf i Audi i Mercedes i Tesla...svaki te dovede na adresu, dosta njih i istom brzinom, pa ga opet nije isto voziti, i ne košta isto.
Meni je u toj priči Xiaomi ko neki Alfa Romeo...napucano i lijepo izgleda, ne košta puno, al brate vazda egzotični problemi.

Opet prica iz proslosti.
Neko ko se najbolje ne razumije ni u auta ni u telefone komentarise 😁

Nove Alfe su jedne od najboljih i najpouzdanijih na trzistu,prodaja nikada bolja.
Isto vazi i za Xiaomi...novi modeli odlicni,prodaja cvjeta.
Dobro,nisu preiumum i ne jebes u kaficu kada stavis telefon na stol ali nisu tome ni namijenjeni.
Ko ne zna koristiti Xiaomi,ima vala konkurencije milion.
Ko zna...prezadovoljan telefonima.
skafiskafsnjak

#20292 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

zippoo87 wrote: 12/12/2022 14:55
Tabijat wrote: 12/12/2022 14:51 Ma bespredmetna je ova priča. Od auta ima i Golf i Audi i Mercedes i Tesla...svaki te dovede na adresu, dosta njih i istom brzinom, pa ga opet nije isto voziti, i ne košta isto.

Opet prica iz proslosti.
Neko ko se najbolje ne razumije ni u auta ni u telefone komentarise 😁

Nove Alfe su jedne od najboljih i najpouzdanijih na trzistu,prodaja nikada bolja.
Isto vazi i za Xiaomi...novi modeli odlicni,prodaja cvjeta.
Dobro,nisu preiumum i ne jebes u kaficu kada stavis telefon na stol ali nisu tome ni namijenjeni.
Ko ne zna koristiti Xiaomi,ima vala konkurencije milion.
Ko zna...prezadovoljan telefonima.
A ti se razumijes u oboje?
Alfe najbolje i najpouzdanije ?

Evo prodaje Alfe u Evropi. Prodaja nikad bolja? Sta lupas bola?

Image
zippoo87

#20293 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Pogledaj testove novih modela :run:
skafiskafsnjak

#20294 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

zippoo87 wrote: 12/12/2022 15:16 Pogledaj testove novih modela :run:
Ti za auto napravljen u 2022 kazes da je najbolje i pouzdano?

Nemam sta s tobom pricati vise

Edit: al se prodaju nema sta, 6000 komada Tonale prodato u Evropi do sada .... Golf 8 svaki mjesec 15k :skoljka:

Doduse, za Alfu romeo je to top.... razumijem :lol:
sasajev

#20295 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sasajev »

Joj price neke…. Ako znas oko telefona, koristis Xiaomi :D
Pa da li je moguce da ljudi ovo izjavljuju? Cirkusa s vama :D
Eto, mi ostali smo telad sto hocemo da kupimo telefon i da ga koristimo kako je namjenjeno bez da uhom prekidam poziv zato sto se ekran ne gasi, sto hocu da mi poruke dolaze na vrijeme bez da hiljadu quraca moram namjestiti, zato sto necu da mi svaka sesta aplikacija zakuje telefon….
Nema sta, za Xiaomija moras biti nindza :D
A ja necu da budem takav nindza za svoje pare
Laplace

#20296 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Laplace »

bogata_sirotinja wrote: 11/12/2022 19:50 Xiaomi-jevci, kakavo je stanje sa velikim Android nadogradnjama na Redmi Note telefonima?
Koliko Xiaomi ovim telefonima daje velike Android nadogradnje? RN 10 Pro je sada na Android 12? Hoće li dobiti 13-ku?

Ima li ko RN 9/9 Pro? Koja je verzija Androida na njemu?
Kod mene je Redmi Note 9 Pro. Dobio je dvije velike nadogradnje i nekoliko manjih (security patch). Sad je na Androidu 12, koji će skoro sigurno biti zadnji za ovaj model. Čini mi se da će Note 10 Pro dobiti MIUI 14 i Android 13.

Moj Note 9 Pro je, ako se dobro sjećam, došao sa Androidom 10 pa se brzo nadogradio na Android 11 i nedavno na Android 12. Neko je ovdje pisao da Note serija dobija dvije velike nadogradnje (dva nova Android OS-a) i redovne security patcheve.
brkox

#20297 Re: Xiaomi mobiteli

Post by brkox »

hamo1977 wrote: 12/12/2022 10:17
Ja bih prije uzeo Poco. Bolji displej, Corning Gorilla Glass 3 vs Corning Gorilla Glass, brže punjenje. Mislim i malo bolja kamera.
I ako može info kako radi taj Eronet, zeza li net itd?
Mislim se i ja možda da pređem, baš zbog tih uređaja, jer su povoljniji nego na BHT.
Za sad nema problema, relacija Cazin - SA nekad koju minutu puta vidim da bude da je signal lošiji, ovo ostalo leti...
I da ne zaboravim ja sam na pretplatu 22KM tarifa standard...ima ih na njihovim stranicama...
citroen xm

#20298 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

sasajev wrote: 12/12/2022 15:52 Joj price neke…. Ako znas oko telefona, koristis Xiaomi :D
Eto, mi ostali smo telad sto hocemo da kupimo telefon i da ga koristimo kako je namjenjeno bez da uhom prekidam poziv zato sto se ekran ne gasi, sto hocu da mi poruke dolaze na vrijeme bez da hiljadu quraca moram namjestiti, zato sto necu da mi svaka sesta aplikacija zakuje telefon….
Kada bi ti znao pročitati to što komentarišeš, to bio uspijeh i shvatio bi šta je rečeno.

A što se tiče telefona, niko te i ne tjera. Ušao si na temu Xiaomi, koji ćeš racku ovde kada te te kante ne zanimaju. Baš ko da te neko puškom tjera da kupiš. Imaš Apple store u SCC-u, Alti i vjerovatno u drugim većim gradovima, a i pun OLX telefona. Kupiš Iphone i uživaš. U čemu je problem?

Više vi kupci Iphonea ubjeđujete raju u ispravnost svoje odluke, nego ljudi koji koriste Xiaomi. Kada se neko ovde pojavi sa problemom ljudi koliko vidim pokušaju da mu pomognu, a vi čekate kao lešinari da izjavite kako je Xiaomi sranje.
sasajev

#20299 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sasajev »

citroen xm wrote: 12/12/2022 17:33
sasajev wrote: 12/12/2022 15:52 Joj price neke…. Ako znas oko telefona, koristis Xiaomi :D
Kada bi ti znao pročitati to što komentarišeš, to bio uspijeh i shvatio bi šta je rečeno.

A što se tiče telefona, niko te i ne tjera. Ušao si na temu Xiaomi, koji ćeš racku ovde kada te te kante ne zanimaju. Baš ko da te neko puškom tjera da kupiš. Imaš Apple store u SCC-u, Alti i vjerovatno u drugim većim gradovima, a i pun OLX telefona. Kupiš Iphone i uživaš. U čemu je problem?

Više vi kupci Iphonea ubjeđujete raju u ispravnost svoje odluke, nego ljudi koji koriste Xiaomi. Kada se neko ovde pojavi sa problemom ljudi koliko vidim pokušaju da mu pomognu, a vi čekate kao lešinari da izjavite kako je Xiaomi sranje.
Prvo, oprosti ako su ti moje prosto prosirene recenice komplikovane za shvatiti. Pretpostavljam da se pogubis negdje izmedju pocetka i kraja recenice.
Drugo, nisam dosao na Xiaomi temu da hvalim iPhone, bio sam tu dok, u jednom periodu, nosio i Mi 9t pro i dok je zena imala Poco f2 pro. Tako da ja za razliku od vas znam o cemu pricam. I Xiaomi jeste sranje. Jer ja sam imao Xiaomi telefone koji nisu po 200,300 maraka nego su kada su izasli i kada su kupovani bili skoro milju. I to je milju previse za ono smece. Poslije prvih mjesec dva pocele su neke zajebancije, stekanja….problemi su vjerovatno bili u softveru i optimizaciji, jer im je softver smece.
Istina vas boli, kontam, ali je tako.
citroen xm

#20300 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

:lol:

Prvo nisi u stanju da shvatiš napisano, na šta ti posle ukažem, pa onda ti meni prebacuješ isto. Fakat smiješno. Ok, ti imao loše iskustvo i sada je sve smeće od Xiaomija, to što milioni ljudi imaju pozitivna iskustva, jebo to, bitno je tvoje. U porodici svi imamo trenutno Xiaomi, i masu prijatelja. Ako bi rekao da su savršeni slagao bi. Da imaju bagova, imaju. Ništa bitno i ništa vrijedno tolikog pljuvanja. Između ostalih i taj 9T je prisutan od njegovog pojavljivanja, još uvijek radi najnormalnije.

Čuj istina nas boli. :-) Koja ba istina, šta da me boli? Nismo djeca pa da plačemo što je je neko nekom uvrijedio igračku. :skoljka: Koristim dok mi odgovara i služi, kada me počne zajebavati zamjenim i idemo dalje. U životu sem dva Huaweija nisam ponovio brend prilikom zamjene telefona. Nisam ja rob tim budalaštinama.
Post Reply