PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- BaDa
#7626 Re: PlayStation 5 - all about
ima li ko sta zamjenu? odnosno ne znam jel to moguce uopste?! imam 2 primarna kupljena profila ghost of tsushima (ps5) verzija i rdr 2 
- arnes_king
#7627 Re: PlayStation 5 - all about
Uzmi extra, tu imas vec tih oko 400 igara, u premium dobijes samo dodatno demo za neke igre i ps2+ps3 igre.
Sve se radi, kupuje, prodaje, mijenja, samo nadjes nekog ko ih nije vec odigrao a to ces tesko, bar kod ekipe koja igra tako preko tih accova.
- mirsek
#7628 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala.arnes_king wrote: ↑11/12/2022 15:22Uzmi extra, tu imas vec tih oko 400 igara, u premium dobijes samo dodatno demo za neke igre i ps2+ps3 igre.
Jel ima nekih restrikcija sto se tice regije, jel mi sigurnije preko sancta domenice uzimati, kod njih playstation plus kosta oko 130 KM ?
Jel playstation plus pretplata automatski postaje essential ili je to dvoje razlicito ?
-
Kuvet
#7629 Re: PlayStation 5 - all about
Igra se TLOU 2. Sta reci? Po meni, jede i GOW i HZD za dorucak. Prica, atmosfera, grafika, ANIMACIJA, fizika, osjecaj napucavanja, sve je sjajno. 9.5/10 do sada.
- dzeko1
#7630 Re: PlayStation 5 - all about
Odigrao oba naslova, vrhunske igre. Čekam da padne cijena TLOU: part 1, da i njega pređem sa vrhunskom grafikom, malo su zeznuli po mom mišljenju sa punom cijenom za nas koji imamo prvi dio. Meni najdraže igre za ps, uz ghost of tsushima i death stranding.
- Micah
#7631 Re: PlayStation 5 - all about
Nakon što je Callisto podbacio, na moju značajnu žalost, čini se da sam miran što se tiče trošenja (barem day 1) do duboko u ‘23, tačnije ludog juna gdje su kako sad stvari stoje i Vrag IV i Posljednja Fantazija XVI (samo rimski brojevi baby
). Zaista, Game Awards su bile preodlične što se tiče najava a i GOTY je jedini mogući.
- nepass1
#7632 Re: PlayStation 5 - all about
Skinuo demo forspoken. Osim sto igras sa zenskom i crnkinjom cini mi se sasvim cool igra. Naravno ne vrijedi 69$ kao ni jedna druga sto ne vrijedi. Ali nekad na nekom popustu za 19.99$ bi se mogla kupiti.
Za dva dana witcher3 next gen update. Svakako sam miran u 2023. Pored toga cyberpunk 2077, HFW i svakako treca i posljednja sezona snowrunnera.
Za dva dana witcher3 next gen update. Svakako sam miran u 2023. Pored toga cyberpunk 2077, HFW i svakako treca i posljednja sezona snowrunnera.
- nepass1
#7633 Re: PlayStation 5 - all about
Uopste nije rasisticki nit ja imam sta protiv crnaca i zena. Nego mi je glupo igrati sa takvim likom. I sa aloy mi je bilo glupo igrati.
Ne znam sta ste se nasli uvrijedjeni ko kakve pizde
I fakat ako ista nisam, nisam rasista
Ne znam sta ste se nasli uvrijedjeni ko kakve pizde
I fakat ako ista nisam, nisam rasista
- Micah
#7634 Re: PlayStation 5 - all about
@nepass1
Pa samo izignoriraš takve igre, ne moraš na sav glas to objavljivati pa onda dobiješ reakciju, evo čak i kod nas a zamisli na Zapadu. I mene npr. postojanje TLOU2 vrijeđa ali ne vrištim zbog toga, samo idem dalje ne osvrćući se. Ako ti je neka utjeha, imamo već dovoljno dokaza da se igre sa ženskim gl. likovima lošije prodaju tako da ta genijalna ideja u muškom hobiju ne vodi nikamo.
U svakom slučaju najgore su mi igre koje se više ne usude odabrati spol pa kažu odaberi ti sam. A heavy narrative su igre. Te su najgore. Na stranu to, Returnal i Control su mi ostale u sjećanju kao primjer dobrih ž. likova. Aloy je suprotan pr.
E, jesi čuo da dobijamo ženski Hades nastavak
Pa samo izignoriraš takve igre, ne moraš na sav glas to objavljivati pa onda dobiješ reakciju, evo čak i kod nas a zamisli na Zapadu. I mene npr. postojanje TLOU2 vrijeđa ali ne vrištim zbog toga, samo idem dalje ne osvrćući se. Ako ti je neka utjeha, imamo već dovoljno dokaza da se igre sa ženskim gl. likovima lošije prodaju tako da ta genijalna ideja u muškom hobiju ne vodi nikamo.
U svakom slučaju najgore su mi igre koje se više ne usude odabrati spol pa kažu odaberi ti sam. A heavy narrative su igre. Te su najgore. Na stranu to, Returnal i Control su mi ostale u sjećanju kao primjer dobrih ž. likova. Aloy je suprotan pr.
E, jesi čuo da dobijamo ženski Hades nastavak
- alcho
#7635 Re: PlayStation 5 - all about
Evo i kod nas doslo vrijeme likova koji se uvrijede u ime drugih

- Ironman_88
#7636 Re: PlayStation 5 - all about
Woke sranje je kad se forsira neka etnička raznolikost samo iz razloga raznolikosti i šarenila a nikako ne paše ni u priču ni u svijet, bilo je takvih primjera dosta u prošlosti, poznati su i za svaku osudu. Ali izjaviti da ne voliš žensku crnkinju u fantasy igri gdje je umjesto nje mogla komotno biti i neka vanzemaljska rasa bez da ikog zasmeta, nije komentar protiv woke agende već nešto drugo. Naravno da svako ima pravo da misli šta hoće o drugom spolu i drugim rasama, ali kad to izneseš javno onda se moraš suočiti i sa reakcijama.
- nepass1
#7637 Re: PlayStation 5 - all about
Samo bacio komentar, mogli su opciju napraviti da se bira kao nfs novi. Meni to vise odgovara. Mozda sto sam star pa sam poceo sa mariom, sonicom, megamanom.Micah wrote: ↑13/12/2022 04:39 @nepass1
E, jesi čuo da dobijamo ženski Hades nastavak![]()
Vidjoh novi hades izlazi ali nisam skontao da ce biti zenski lik.
Ne znam kao musko vise volim sa muskim likom igrati.
Smetala mi je i aloy ali mi je hzd u top 5 igara, ni forspoken necu preskociti jer mi se na prvu svidja igra.
- nepass1
#7638 Re: PlayStation 5 - all about
Vi reakciju pogresno shvatate. Osudjivanje za rasizam je nidje veze.Ironman_88 wrote: ↑13/12/2022 09:41 Woke sranje je kad se forsira neka etnička raznolikost samo iz razloga raznolikosti i šarenila a nikako ne paše ni u priču ni u svijet, bilo je takvih primjera dosta u prošlosti, poznati su i za svaku osudu. Ali izjaviti da ne voliš žensku crnkinju u fantasy igri gdje je umjesto nje mogla komotno biti i neka vanzemaljska rasa bez da ikog zasmeta, nije komentar protiv woke agende već nešto drugo. Naravno da svako ima pravo da misli šta hoće o drugom spolu i drugim rasama, ali kad to izneseš javno onda se moraš suočiti i sa reakcijama.
Meni smeta sto je to guranje nazor toga u igricama, samo da bi se bilo u trendu. Nesta kao netflix i witcher serija.
Smijem se kladiti, jebi ga moram spomenuti kad me vec osudjujete, da sam vise vremena proveo sa ljudima iz afrike (angola) nego svi forumasi zajedno izuzevsi mozda ove iz usa.
Radio sam honorarno za worldvision sa romskom populacijom itd itd
Nidje veze vam prica
-
vojopd
#7639 Re: PlayStation 5 - all about
Kontam o cemu pricas. Mene netflix pocinje nervirati jer svaka serija film imaju pedere i lezbejke. Trend. Ili glavni junaci sad samo crnci. Tako i u igrama, jbg. Hajp
Ali meni jedino Aloy nekako lezi kao glavni zenski lik u igri.
Ali meni jedino Aloy nekako lezi kao glavni zenski lik u igri.
- Ironman_88
#7640 Re: PlayStation 5 - all about
To je woke agenda i propaganda, forsiranje toga iz razloga da se ističe šarenilo i raznolikost, kvalitet je u drugom planu. Nije ni gay osoba problem, ali jeste problem kad joj je glavna karakterna osobina seksualnost, a van toga sasvim dosadan i jednodimenzionalan lik. Kad pati priča, kad pate karakteri zbog forsiranja tog sranja, kad imamo strong independent tamnopute ženske kao kraljice vikinga ili čega već, tad stvar postaje jednostavno mučna.
-
schindleroskar
#7641 Re: PlayStation 5 - all about
Ma samo si pogresno slozio recenicu. Vjerovatno si mislio da te nervira guranje necega (rase, spola, seksualne orijentacije itd) cisto radi svrhe onoga sto jesu. Ne znam sta je u igrici ali vjerovatno te to nerviralo.
Npr Meni je Angela Merkel bolja najbolja drzavnica ikad, bolja od bilo kojeg vodje suprotnog spola u 21 stoljecu.
Milk i Dallas Buyers Club jedni od najboljih filmova ikad jer prikazuju borbu te populacije za svoja prava, itd
Al kad mi na Netflixu ubace LGBT agendu ili Woke kulturu krenu forsirat odma gasim. Ocit primjer je i zadnji animirani film od Disneya.
Npr Meni je Angela Merkel bolja najbolja drzavnica ikad, bolja od bilo kojeg vodje suprotnog spola u 21 stoljecu.
Milk i Dallas Buyers Club jedni od najboljih filmova ikad jer prikazuju borbu te populacije za svoja prava, itd
Al kad mi na Netflixu ubace LGBT agendu ili Woke kulturu krenu forsirat odma gasim. Ocit primjer je i zadnji animirani film od Disneya.
-
vojopd
#7642 Re: PlayStation 5 - all about
Dobro sam rekao, eno 25£/30$ popusta na nove pretplate. Bolja ponuda nego za BF.
- Micah
#7643 Re: PlayStation 5 - all about
Ma niste vi ni svjesni (ili možda jeste) do koje mjere to ide na izvorištu sveg tog zla
. Idu po kampusima ili sr. školama, šta ti ja znam i pitaju jesi li gej ili hetero, odgovara hetero nažalost. Ej, biti hetero je demode danas. I pedofilija se puževim koracima normalizuje.
- nepass1
#7644 Re: PlayStation 5 - all about
Toliko je to postalo zastupljeno, nazor guranje, da cim vidis pomislis da je zbog toga.schindleroskar wrote: ↑13/12/2022 11:06 Ma samo si pogresno slozio recenicu. Vjerovatno si mislio da te nervira guranje necega (rase, spola, seksualne orijentacije itd) cisto radi svrhe onoga sto jesu. Ne znam sta je u igrici ali vjerovatno te to nerviralo.
Ja ni witcherq seriju ne mogu da gledam. Procitao knjige, igrao igricu. Ali kad sam vidio Triss prekinuo seriju
-
tap3ah75
#7645 Re: PlayStation 5 - all about

Šta je ovo?
Piše da ima popust i da je do 20.12.
A kad odem - tamo normalne cijene.
- BaDa
-
tap3ah75
#7647 Re: PlayStation 5 - all about
Pa konto sam prvi put nadograditi na EXTRA
Ali eto valjda ne moze ni to
Ali eto valjda ne moze ni to
-
tap3ah75
#7648 Re: PlayStation 5 - all about
Ovi kao i telemah
Treba ih RAK-u prijaviti
-
Tabakmalac
#7649 Re: PlayStation 5 - all about
Ja izbjegoh razočarenje dva puta ove godine (Dying Light 2 i Gran Turismo 7, obe htio pre-order i onda skontam: Ček, bolje sačekati). Sad mi čak drago što ih neću do daljnjeg uzimati.Micah wrote: ↑12/12/2022 03:27 Nakon što je Callisto podbacio, na moju značajnu žalost, čini se da sam miran što se tiče trošenja (barem day 1) do duboko u ‘23, tačnije ludog juna gdje su kako sad stvari stoje i Vrag IV i Posljednja Fantazija XVI (samo rimski brojevi baby). Zaista, Game Awards su bile preodlične što se tiče najava a i GOTY je jedini mogući.
Naredna godina Xbox Game Pass i možda PS Plus Extra. Ne isplati se davati više od $15 mjesečno po mom mišljenju.
Ili uzeti nešta ali kad baš padne cijena.
- arnes_king