Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Anquilla

#851 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Anquilla »

Ima li Otoka uopšte reflektore ili bi morali igrati u dnevnim terminima, da su ga izabrali?
Logovan

#852 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

:D

Image
sa ss.ba
Anquilla

#853 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Anquilla »

Radi li se išta na Koševu?
Je li rok za završetak bio 60 dana :lol:
Logovan

#854 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

Ma jok, ne radi se ništa. Kada krenu redovno kiša i snijeg biće "pa ne možemo raditi od padavina". :lol:
van Basten

#855 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by van Basten »

Zamoliti Štetu da preuzme rekonstrukciju terena :D
Bojim se da se necemo naigrati na AFH ove sezone (ne godine, nego baš sezone)
Adobeg

#856 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Adobeg »

Koji su ovo mozgovi odlucili da se sad radi stadion,to je bilo najbolje na proljece ovaj savez je nesposoban da mu das dvije ovce oni bi ih izgubili. :-)
Grean

#858 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Grean »

Valjda ce izdobriti, mislim na kvalitet radova. Bas je i bio los teren.
DonieBrasco

#859 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by DonieBrasco »

Zar nije FK Sarajevo dobilo odobrenje da renovira Kosevo, ako nista da se pored terena sanira atletska staza a pogovoto poskidaju ove zelene stolice i zamjene novim pa eto bordo (crvenim) u bojama kluba.

Meni je ruglo ova staza skroz popucala i izbjedila da ne pricamo o zelenim stolicama., mogu misliti u kakvom je stanju beton na tribinama i ovi kanali dole.
Grean

#860 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Grean »

DonieBrasco wrote: 02/11/2022 17:00 Zar nije FK Sarajevo dobilo odobrenje da renovira Kosevo, ako nista da se pored terena sanira atletska staza a pogovoto poskidaju ove zelene stolice i zamjene novim pa eto bordo (crvenim) u bojama kluba.

Meni je ruglo ova staza skroz popucala i izbjedila da ne pricamo o zelenim stolicama., mogu misliti u kakvom je stanju beton na tribinama i ovi kanali dole.
Cisto sumnjam da FKS ima namjeru ulagati u to. Mozda opstina, bar u ovu stazu.

Bio je neki dogovor kao mi cemo ga dovesti do CAT 4 cini mi se.

Ja licno mislim da je to bure bez dna i samo je teren trebalo zbog igraca i igre. Imali smo jedno vrijeme bas dosta povreda koljena i nesto mislim da je dosta bilo i do terena.
DonieBrasco

#861 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by DonieBrasco »

CAT 4 je more para da se ulozi i obnovi, cisto sumnajm da klub ima ta sredstava da to ucini.
Cvancika

#862 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Cvancika »

DonieBrasco wrote: 02/11/2022 17:00 Zar nije FK Sarajevo dobilo odobrenje da renovira Kosevo, ako nista da se pored terena sanira atletska staza a pogovoto poskidaju ove zelene stolice i zamjene novim pa eto bordo (crvenim) u bojama kluba.

Sve se raspada, ukljucujuci i FK Sarajevo. :D

U ozbiljnijem tonu, rekli su da hoce da preuzmu stadion pa se izgleda predomislili. Niko ne zna, ljudi u klubu zive u nekom svom svijetu.
Atletska je po RP predvidjena da se ukloni, ali niko nema para za to, tako da je vjerovatno nece ni obnavljati. Maksimalno ce je pokriti necim.
Zamjena stolica bi bila lijepa stvar, ali ima precih stvar poput ovih novinarskih loza i sl jer je to jedan od uslova koje vise ne ispunjavamo za CAT3.
Ma rasulo totalno, u upravljanju samim stadionom kao i doslovnom stanju na stadionu. Srecom sjedim na zapadu pa sam daleko od svega. :D Na ovim pripremnim sam bio na istoku, vidis citav stadion iz blizine i sjebes se.
Grean

#864 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Grean »

Jedva cekamo prave utakmice. Hoce li biti grijaci u funkciji na Kosevu?
il dottore

#866 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by il dottore »

Ako direktorica nije "primila" radove ja bih ovo sve razjebo
Logovan

#867 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

Grean wrote: 11/12/2022 14:03 Jedva cekamo prave utakmice. Hoce li biti grijaci u funkciji na Kosevu?
-Teren je u cjelosti prekriven travom. Ispod travnatog terena postavljen je drenažni filter sloj koji može apsorbovati velike količine vode, kao i sistem grijanja. Potrebno je sačekati povoljnije vremenske uslove da trava pusti korjen kako bi se pristupilo postavljanju hibrida i šivanju, pojasnio je Ćehajić.
Labirint

#868 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Labirint »

Idealno za igru od noge do noge kakva je i sama čičkova fudbalska filozofija
ZonFon

#869 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by ZonFon »

Napokon malo finih vijesti :thumbup:
Grean

#870 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Grean »

@Logovan , hvala za info.

@ZonFon , bas tako, fine vijesti.

@Labirint , znam da je sarkazam ali sto se Varesanovica tice nije daleko od istine sudeci da su u Velezu govorili da je za njegovog vremena bila najbolja igra za oko.

Inace nije za ove teme ali on je bio cijenjen u Velezu, osvojio Kup sa jednim Olimpikom, izvadio Tuzla City i spasio ih ispadanja, bio omiljen medju igracima a napustio je mjesto zbog neslaganja sa sportskim direktorom Muratovicem. U pocetku Tanove ere iz kluba su imali samo pohvale kako se postavio prema klubu kad je Dal isao za Liverpool sto ja tumacim da je mogao drugacije a nije da ne bi finansijski ostetio klub.

Eh sad neki imaju svoje vidjenje zbog onog perioda virsli, prepucavanjem sa dijelom navijaca, ja licno ne vidim neki veliki problem u tome. Mozda nisam upucen.

Nebitno, ostaje da se vidi, i Fedja Dudic je bio uspjesan svugdje drugo ali kod nas je pao. Nije iskljuceno ni da ce se ovdje desiti isto. Mi svakako nikad nismo imali trenera koji ispunio ocekivanje, bar zadnjih desetak godina. Za svakog se imalo sta reci.
Dr. Kuca

#871 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Dr. Kuca »

Propo stadion.
last mohicans

#872 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by last mohicans »

Ruina obična, još ako se makar atletska ne uradi, ni teren nece doci do izražaja. Koliko se spominjala rekonstrukcija, mijenjaj namjenu, RP, suplje priče, da bi sad bio qrx od ovce.
Logovan

#873 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

Iz Nogometnog saveza BiH su istakli da su svi infrastrukturni radovi završeni, a da okončanje realizacije projekta isključivo zavisi od klimatskih prilika koje su preduslov za puštanje u funkciju obnovljenog travnjaka.

"Očekujemo da će u aprilu travljak biti stavljen u funkciju", poručili su predstavnici Saveza.
Logovan

#874 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Logovan »

https://faktor.ba/vijest/krenulo-prosiv ... pyekQosJ4Q

Krenuše sa prošivanjem, ako je vjerovati. Skida se atletska.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#875 Re: Stadion Koševo - "Asim Ferhatović Hase".

Post by Pitar sa Kariba »

:zzzz:
Post Reply