Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Crithagra

#33626 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Crithagra »

desni wrote: 11/12/2022 01:53 Vlada Kantona Sarajeva bi trebala ovim krvopijama, lelemudanima smanjit plate makar 20 posto :izet:
Pare uložiti u nabavku novih tramvaja 8-)
Oni našli da se bune, a drugi za njih rade i sebi a i njima plate zarađuju :shock:
Forto, hebeš učitelje, policiju, doktore i sve ostale uhljebe, većinu ih je SDA još dok je Kifla u njoj bio naprimala :izet:
Ti se onda liječi kod veterinara, a djecu nek ti uče u školi Konaković i Okerić.
desni

#33627 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by desni »

Crithagra wrote: 11/12/2022 02:28
desni wrote: 11/12/2022 01:53 Vlada Kantona Sarajeva bi trebala ovim krvopijama, lelemudanima smanjit plate makar 20 posto :izet:
Pare uložiti u nabavku novih tramvaja 8-)
Oni našli da se bune, a drugi za njih rade i sebi a i njima plate zarađuju :shock:
Forto, hebeš učitelje, policiju, doktore i sve ostale uhljebe, većinu ih je SDA još dok je Kifla u njoj bio naprimala :izet:
Ti se onda liječi kod veterinara, a djecu nek ti uče u školi Konaković i Okerić.
Eto, tebe ću poslušati, kojeg su naučili da čita sa razumijevanjem :roll:
drug_profi

#33628 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

PA eto hajmo iznijeti ovdje sta je mjesecni prihod sa punom normom nastavniku iz osnovnog i srednjeg obrazovanja, cisto da znamo o cemu pricamo.
Crithagra

#33629 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Crithagra »

drug_profi wrote: 11/12/2022 02:43 PA eto hajmo iznijeti ovdje sta je mjesecni prihod sa punom normom nastavniku iz osnovnog i srednjeg obrazovanja, cisto da znamo o cemu pricamo.
Nisi kompetentan.

Rekao si sve...
gladomudi samo iscu, krvopije i pijavice
... o sebi.
mirza_15

#33630 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

SSS u zdravstvu KS ima više nego SSS u BH Telecomu koji ostvaruje dobit od više desetina miliona KM na godišnjem nivou. U BH Telecomu se niko ne buni i ne štrajkuje. Važe čak za hadžije u društvu i javnom prostoru. Dotle je sestrama koje rade na recepciji doma zdravlja i nosaju kartone od/do doktora malo ono što imaju i traže još. Budžetski korisnici misle da njima treba dati kompletan budžet.

Profesori su nešto drugo. To je podcjenjena profesija mada se i većina njih ponaša tako da ne zaslužuju ni ono što imaju. Svaku reformu i potrebu da nešto više rade dočekaju na nož. Samo da im niko njihov komfor ne dira. Trebaju tu korjenite reforme, sa njima i veća primanja, ali sve u skladu sa mogućnostima i postepeno. Profesori i nastavnici bi da im neko da cifru koju oni misle da zaslužuju, a da sve ostane isto. Radno vrijeme i godišnji odmori, šetanje po kafama dok ostali rade i sl. Digitalna transformacija društva im je to još više olakšala pa se neke stvari mogu završiti i sa kafe na mobitelu ili laptopu. Dakle, da većim primanjima, ali i oni da krv propišaju u nastojanju da izgrade bolje stručnjake i ljude od onih koje treba da obrazuju, ali i odgajaju. Samo bojim se da bi oni nakon pola godine opet bili nezadovoljni i tražili bi još.
HelaS

#33631 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by HelaS »

mirza_15 wrote: 11/12/2022 11:19 SSS u zdravstvu KS ima više nego SSS u BH Telecomu koji ostvaruje dobit od više desetina miliona KM na godišnjem nivou. U BH Telecomu se niko ne buni i ne štrajkuje. Važe čak za hadžije u društvu i javnom prostoru. Dotle je sestrama koje rade na recepciji doma zdravlja i nosaju kartone od/do doktora malo ono što imaju i traže još. Budžetski korisnici misle da njima treba dati kompletan budžet.

Profesori su nešto drugo. To je podcjenjena profesija mada se i većina njih ponaša tako da ne zaslužuju ni ono što imaju. Svaku reformu i potrebu da nešto više rade dočekaju na nož. Samo da im niko njihov komfor ne dira. Trebaju tu korjenite reforme, sa njima i veća primanja, ali sve u skladu sa mogućnostima i postepeno. Profesori i nastavnici bi da im neko da cifru koju oni misle da zaslužuju, a da sve ostane isto. Radno vrijeme i godišnji odmori, šetanje po kafama dok ostali rade i sl. Digitalna transformacija društva im je to još više olakšala pa se neke stvari mogu završiti i sa kafe na mobitelu ili laptopu. Dakle, da većim primanjima, ali i oni da krv propišaju u nastojanju da izgrade bolje stručnjake i ljude od onih koje treba da obrazuju, ali i odgajaju. Samo bojim se da bi oni nakon pola godine opet bili nezadovoljni i tražili bi još.
Ovakvi su interesi i ciljevi rigidnog, tranzicijskog kapitaliste bez pedigrea :-)

Ovom rečenicom zakovao si svoj retrogradni stav :(
...Dakle, da većim primanjima, ali i oni da krv propišaju...
drug_profi

#33632 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Crithagra wrote: 11/12/2022 02:54
drug_profi wrote: 11/12/2022 02:43 PA eto hajmo iznijeti ovdje sta je mjesecni prihod sa punom normom nastavniku iz osnovnog i srednjeg obrazovanja, cisto da znamo o cemu pricamo.
Nisi kompetentan.

Rekao si sve...
gladomudi samo iscu, krvopije i pijavice
... o sebi.
Nisam kompetentan? Za sta? Da uporedim tvoju platu sa prisjecnom platom?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33633 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Nedavno su radnici u obrazovanju dobili uvecanja na osnovu otezanih uslova rada. Kunto i panto je dobio.

Sramota je ovo sve.
mirza_15

#33634 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

To je fraza koja je namjerno takva da ostavi utisak. Ako neko misli da može dobijati pare a da ne radi ništa, da iz godine u godinu predaje isto sa pripremama koje već ima i da se ne posveti svakom svom učeniku, da ispolji želju da im da dobro obrazovanje onda se grdno vara ako misli da je to moguće. Praksa, ja došao, ispredavao, dao kontrolni i pitao dok imam slobodnog vremena na pretek mora prestati. Nastavnik/profesor mora pažnju posvetiti učeniku kojem ne ide i vidjeti gdje je problem, pokušati ga riješiti. Pažnju mora posvetiti i onima kojima ide, da prepozna posebno nadarene i dodatno ih usmjeri. Sada je, na žalost, situacija takva da većina profesora/nastavnika ogadi školu učenicima.

U prevodu, moraš uložiti maksimalan napor u obavljanju posla za koji si plaćen. Da nam svi nastavnici/profesori rade 40 sati sedmično sa 20/30 dana GO kao i ostali radni svijet gdje bi nam kraj bio. U mojoj struci, pored tih 40 sati, moraš potrošiti još dodatnog, privatnog vremena kako bi radio na sebi i na svojoj edukaciji. A praksa gdje profesor odradi normu sa materijalima koje je pripremio prije 10 godina (često profesori koriste i tuđe pripreme. Evo kod mog djeteta u školi to radi profesor matematike) ne vrijedi ni ove plate koju sada prima iako on ne misli tako.
duh_sa_sjekirom

#33635 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Čitajući ove "analize", logično se nameće pitanje: Zašto svi ne bi otišli raditi u prosvjetu? Dobre plate, ništa se ne radi, s kafe na kafu, bijesna auta vozati, 3-4 mjeseca g/o...
Uz malo truda i 3 godine studiranja, kasnije živiš ko bubreg u loju...ha ja...
:D
mirza_15

#33636 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 12:25 Čitajući ove "analize", logično se nameće pitanje: Zašto svi ne bi otišli raditi u prosvjetu? Dobre plate, ništa se ne radi, s kafe na kafu, bijesna auta vozati, 3-4 mjeseca g/o...
Gdje sam ja napisao da su "dobre plate"? Čak sam napisao da treba da zarađuju više, ali samo pod uslovom da se napravi korjenita reforma u kojoj će i oni morati više da se potrude. Ovo sada što rade ne vrijedi više od onoga što dobijaju. Problem je što bilo kakva reforma bude dočekana na nož jer većina ne voli da im se dira komfor i trenutno stanje. U isto vrijeme misle da to što trenutno rade vrijedi puno više od onoga što sada dobijaju. Nisu u pravu. Znam neke profesore i imaju slobodnog vremena na bacanje. Ako je već tako to ne vrijedi više od onoga što trenutno imaju. Na kraju, bila su dva povećanja u jednoj godini, posebni uslovi rada i sl. Ali očigledno je to malo. I imam osjećaj i da se sada udupla plata da bi za 6 mjeseci tražili opet nešto za sebe. Za učenike kojima predaju, naravno, ne bi tražili ništa. Njima je još i dobro kakvi su im profesori (čast izuzetcima).
duh_sa_sjekirom

#33637 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

mirza_15 wrote: 11/12/2022 12:34
duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 12:25 Čitajući ove "analize", logično se nameće pitanje: Zašto svi ne bi otišli raditi u prosvjetu? Dobre plate, ništa se ne radi, s kafe na kafu, bijesna auta vozati, 3-4 mjeseca g/o...
Gdje sam ja napisao da su "dobre plate"? Čak sam napisao da treba da zarađuju više, ali samo pod uslovom da se napravi korjenita reforma u kojoj će i oni morati više da se potrude. Ovo sada što rade ne vrijedi više od onoga što dobijaju. Problem je što bilo kakva reforma bude dočekana na nož jer većina ne voli da im se dira komfor i trenutno stanje. U isto vrijeme misle da to što trenutno rade vrijedi puno više od onoga što sada dobijaju. Nisu u pravu. Znam neke profesore i imaju slobodnog vremena na bacanje. Ako je već tako to ne vrijedi više od onoga što trenutno imaju. Na kraju, bila su dva povećanja u jednoj godini, posebni uslovi rada i sl. Ali očigledno je to malo. I imam osjećaj i da se sada udupla plata da bi za 6 mjeseci tražili opet nešto za sebe. Za učenike kojima predaju, naravno, ne bi tražili ništa. Njima je još i dobro kakvi su im profesori (čast izuzetcima).
Ne znam, pajdo, šta da ti kažem...knjigu u ruke i za par godina pravac u prosvjetu i uživaj sve to što si naveo...
Da bi ocijenio kvalitet nečijeg rada, trebao bi biti kompetentan...
Glede reforme, upravo su prosvjetni radnici zadnji koji se po tom pitanju nešto pitaju. Da ima neradnika-ima, kao i svugdje, ali velika većina tih ljudi se ne protivi ISTINSKIM reformama već kozmetičkim i krivim promjenama. Valjda znaš ko i kako donosi odluku o reformama...
mirza_15

#33638 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Kada je u pitanju knjiga ja sam je držao i još je uvijek držim. Na svojoj edukaciji radim gotovo svakodnevno. Nekada to valorizujem i nekim stručni certifikatom. Takva mi struka. Moram. Pored toga radim više 40 sati sedmično. I zarađujem više od profesora. Bojim se da su profesori (velika većina) davno prestali sa svojom edukacijom. Recimo da bih ja matematiku mogao najmanje jednako dobro predavati u osnovnoj i srednjoj školi kao pola trenutnih profesora bez ikakve pripreme. Baška što bih u stručnim srednjim školama mogao predavati niz drugih predmeta.
duh_sa_sjekirom

#33639 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:02 Kada je u pitanju knjiga ja sam je držao i još je uvijek držim. Na svojoj edukaciji radim gotovo svakodnevno. Nekada to valorizujem i nekim stručni certifikatom. Takva mi struka. Moram. Pored toga radim više 40 sati sedmično. I zarađujem više od profesora. Bojim se da su profesori (velika većina) davno prestali sa svojom edukacijom. Recimo da bih ja matematiku mogao najmanje jednako dobro predavati u osnovnoj i srednjoj školi kao pola trenutnih profesora bez ikakve pripreme. Baška što bih u stručnim srednjim školama mogao predavati niz drugih predmeta.
Iznosiš paušalne ocjene i pokazuješ neupućenost u materiju...
Ja ti opet savjetujem da to što radiš napustiš i odeš u prosvjetu uživati do peMzije...što bi poznati pjesnik rekao-pos'o je dobar a para laka...
mirza_15

#33640 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 13:07
mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:02 Kada je u pitanju knjiga ja sam je držao i još je uvijek držim. Na svojoj edukaciji radim gotovo svakodnevno. Nekada to valorizujem i nekim stručni certifikatom. Takva mi struka. Moram. Pored toga radim više 40 sati sedmično. I zarađujem više od profesora. Bojim se da su profesori (velika većina) davno prestali sa svojom edukacijom. Recimo da bih ja matematiku mogao najmanje jednako dobro predavati u osnovnoj i srednjoj školi kao pola trenutnih profesora bez ikakve pripreme. Baška što bih u stručnim srednjim školama mogao predavati niz drugih predmeta.
Iznosiš paušalne ocjene i pokazuješ neupućenost u materiju...
Ja ti opet savjetujem da to što radiš napustiš i odeš u prosvjetu uživati do peMzije...što bi poznati pjesnik rekao-pos'o je dobar a para laka...
Možda i hoću kada dovoljno zaradim, naporan rad i konstantno učenje mi dosadi, pa za nešto manje para duškam po kafama, eksurzijama, produženim vikendima i godišnjim odmorima. Možda nabavim tada i probor za pecanje. Trenutno, hebi ga, za to nemam vremena
Anquilla

#33641 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anquilla »

drug_profi wrote: 11/12/2022 01:25 Meni plata zakovana 12 godina. Zakovana.
Zapravo se smanjila kad mi je Fadil uveo namete na topli obrok i oporezovao platu.
Nekad mi je palta bila 1,5 prosjecne plate.
I necu dobiti pomoc. Jer nema para. Sve otimaju parafiskalni nameti, krvopije koje svako malo dolaze i namecu troskove od cega nista drustvo ni drzave nemaju, vec samo oni, na svojim izmisljenim radnim mjestama i izmisljenim biznisima.
Ja cu u januaru sa platom pasti ispod prosjeka. Godisnji nam se gadi koristiti osim ako moramo jer nam se odbija topli obrok 9 KM i jos 4 marke koje su prebacena na platu kao dio toplog na koji se placaju doprinosi. 13 maraka, dvije hefte godisnjeg 130 maraka manje plate. Hoces da places kad je dobijes.

A gladomudi samo iscu, krvopije i pijavice...
Nema para jer smo morali popravljati sve sto je SDA sjebala za 30 godina. Nema para jer je vaznije da porodilja ima novca za bebu jer joj je drzava ukinula primanja na porodiljskom.

Dragi sindikalisti budžetarijata, napušite se više... gandže...
I ja kontam i ne mogu da se sjetim kad mi je povecana plata :lol:

Ovim budzetlijama nikad dosta, fakat me ne interesuje koliko rade, je li im tesko ili nije.
Tesko je i meni vala, pa nemam taj luksuz da usred radnog dana obustavim rad i trazim povecanje plate.
Nekad imam osjecaj da nisam u istom univerzumu kao ovi sto u javnim preduzecima ili budzetskim institucijama.
duh_sa_sjekirom

#33642 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:30
Možda i hoću kada dovoljno zaradim, naporan rad i konstantno učenje mi dosadi, pa za nešto manje para duškam po kafama, eksurzijama, produženim vikendima i godišnjim odmorima. Možda nabavim tada i probor za pecanje. Trenutno, hebi ga, za to nemam vremena
Tako je!
O tome i pričam - Što bi toliko radio i trošio svoje zdravlje kad za nešto manje para možeš da ništa ne radiš i uživaš... a plata ide...
made_in_sarajevo

#33643 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Deseci roditelja se zale na uciteljice da su tu eto, evo vam zadaca pa ucite kuci sa roditeljima. Nisu ucitelji da odgjaju djecu ali jesu da ih oni uce, a ne da to roditelji moraju raditi. Uostalom traziti svaka 2 mjeseca povecanja je smijesno i konstantno traziti sebi povecanje plata dok vamo razvoj kantona nek ceka, ko ga jebe.

Ja se opet izvinjavam duboko sto vise poreza ne uplacujem, pa tako se slabo po zari kupuje i time se vise puni budzet nego realni sektor. Forto lopove ti si naso biti pametan pa ulazes u kanton

Nedavno sam bio u kontaktu sa jednim profesorom sa elektrotehnike i samo cu reci kukala nam majka koga on sta nauci, sa izmisljenim izrazima. Dakle izrazi za koje ljudi koji 40 godina rade u toj struci nikad nisu culi. Google nije prepoznao taj izraz pa sam morao cekati par dana da se isti javi i razrijesi misteriju.

Ja kazem da minimalna plata bude 2000km, ali ti ne stvarati nista jos biti uvrijedjena mlada i govoriti kako crncis i radis u rudniku je krajnje smijesno. Ja opet kazem i garantujem da bi 90% budzetlija izgorilo za mjesec do dva u realnom sektoru. Da ne kazem kako bi ja iz realnog sektora zadavio za 7 dana sefa da predjem na budzet. Dok pricam sa ljudima sa budzeta mene nervoza hvata, a ne jos da radim i gledam to svaki dan.

Uostalom kad jr vama toliko lose, a radite kao u rudniku bujrum u realni sektor, radnika nikad vise nije falilo u firmama, a eto da se zamjenimo, mi cemo u rudnik da se patimo. Bukvalno scena nadrealista kad politicari strajkuju sto rudari ne rade vise :lol: :lol:

Tad trazite od firmi pomoc fodila od 1080KM koje firma prvo mora stvoriti i zaraditi, a fodil ce uredno budzet cuvati i govoriti kako je on najbolji premijer budzet u plusu
mirza_15

#33644 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 13:33
mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:30
Tako je!
O tome i pričam - Što bi toliko radio i trošio svoje zdravlje kad za nešto manje para možeš da ništa ne radiš i uživaš... a plata ide...
Bravo! Vidiš da se razumijemo. Isto važi i obratno. Ko god misli da zaslužuju više uvijek ima realni sektor gdje se može dokazati i zaraditi više. Jeste da će u tom slučaju biti manje slobodnog vremena, ali će plata biti veća.
duh_sa_sjekirom

#33645 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:46 Bravo! Vidiš da se razumijemo. Isto važi i obratno. Ko god misli da zaslužuju više uvijek ima realni sektor gdje se može dokazati i zaraditi više. Jeste da će u tom slučaju biti manje slobodnog vremena, ali će plata biti veća.
Ne sjećam se da su se prosvjetari bunili što se bilo ko drugi bori za svoja prava, bilo u realnom bilo u javnom sektoru...ili da su rekli da takvi kao ti ništa ne rade a imaju dobru platu, kao što se ovdje insinuira

Danas se svako bori za sebe...prosvjetari smatraju da njihov posao nije plaćen adekvatno i za to se bore...npr jednostavno se može provjeriti da recimo jedan referent sa srednjom školom u zzks ima 200 KM veću platu od učitelja sa všs. Smatraju da takve stvari nisu ok i žele biti ravnopravni sa ostalima

Naravno da ima i slučajeva gdje su ljudi napustili prosvjetu i otišli ili u realni sektor ili vani...ima i obrnuto
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/12/2022 14:16, edited 2 times in total.
last mohicans

#33646 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Jeste dosadni više sa relnim sektorom, Boze dragi. Fino se prekvalifikuješ ili odeš na periferiju Kantona, gdje nema informatičara, fizičara, matematičara za lijeka i predaješ te predmete. Kada ovakav nivo obrazovanja, ugleda, časti i povjerenja prema prosvjetarima razvijemo, onda možemo i očekivati napredak društva i zajednice općenito. Pročitajte kako je to u dalekoj Finskoj.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 57180.aspx
nota1969

#33647 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nota1969 »

mirza_15 wrote: 11/12/2022 11:19 SSS u zdravstvu KS ima više nego SSS u BH Telecomu koji ostvaruje dobit od više desetina miliona KM na godišnjem nivou. U BH Telecomu se niko ne buni i ne štrajkuje. Važe čak za hadžije u društvu i javnom prostoru. Dotle je sestrama koje rade na recepciji doma zdravlja i nosaju kartone od/do doktora malo ono što imaju i traže još. Budžetski korisnici misle da njima treba dati kompletan budžet.

ne brukaj se sa ovim poredjenjem
Bloo
Globalna šefica

#33648 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Nemaš pojma o čemu govoriš.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33649 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 13:59
mirza_15 wrote: 11/12/2022 13:46 Bravo! Vidiš da se razumijemo. Isto važi i obratno. Ko god misli da zaslužuju više uvijek ima realni sektor gdje se može dokazati i zaraditi više. Jeste da će u tom slučaju biti manje slobodnog vremena, ali će plata biti veća.
Ne sjećam se da su se prosvjetari bunili što se bilo ko drugi bori za svoja prava, bilo u realnom bilo u javnom sektoru...ili da su rekli da takvi kao ti ništa ne rade a imaju dobru platu, kao što se ovdje insinuira

Danas se svako bori za sebe...prosvjetari smatraju da njihov posao nije plaćen adekvatno i za to se bore...npr jednostavno se može provjeriti da recimo jedan referent sa srednjom školom u zzks ima 200 KM veću platu od učitelja sa všs. Smatraju da takve stvari nisu ok i žele biti ravnopravni sa ostalima

Naravno da ima i slučajeva gdje su ljudi napustili prosvjetu i otišli ili u realni sektor ili vani...ima i obrnuto
Lose ti je poredjenje to sa zzks. Tamo i u ostalim vanbudzetskim organizacijama su ljudi preplaceni. Pozivati se na njihove ogromne plate je suplje jer koliko god se poveca plata ostalima, toliko vise ce se ovima povecati.
duh_sa_sjekirom

#33650 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Chmoljo wrote: 11/12/2022 14:29
duh_sa_sjekirom wrote: 11/12/2022 13:59

Lose ti je poredjenje to sa zzks. Tamo i u ostalim vanbudzetskim organizacijama su ljudi preplaceni. Pozivati se na njihove ogromne plate je suplje jer koliko god se poveca plata ostalima, toliko vise ce se ovima povecati.
Mislio sam na Službu za zapošljavanje KS (szzks), koja jeste budžetska organizacija...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/12/2022 14:36, edited 1 time in total.
Locked