Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije niko kriv što Bošnjaci ne naprave nekakav sličan bajramski teferič. Baklave, kadaif, boza, sok od šipka, pjesme...svašta bi moglo.
Treba odati priznanje za ono što je dobro.
Naravno, ovo nema veze sa politikom, al haj
Pa čuj, Bošnjaci većinom organizuju turističku sezonu, ne mere sve
A i ovo je više kopija onoga što se radi po zapadnim zemljama i tkd.
Plus što se Bajram kod muslimana više obilježava kod kuće, ne postoji ta tradicija da se ide u grad i slavi
Last edited by PreWiBa on 11/12/2022 13:01, edited 1 time in total.
Pitam ozbiljno, ne treba vazda samo pričati o politici
Meni su takve stvari totalni kič i u Beču, a đe neće u Mostaru, ali eto, ako pomažu dotičnom gospodinu da se nafata još kojeg glasa na antihrvatskoj histeriji, što da ne. Više pomaže njemu nego meni.
Ne znam, meni je to ok.
Volim Kajanov kanal na Youtube-u, siguran sam da ima najveću privatnu arhivu što se tiče tih ratnih/post-ratnih tv snimaka, dokumenata i tkd.
Meni su takve stvari totalni kič i u Beču, a đe neće u Mostaru, ali eto, ako pomažu dotičnom gospodinu da se nafata još kojeg glasa na antihrvatskoj histeriji, što da ne. Više pomaže njemu nego meni.
Ne znam, meni je to ok.
Volim Kajanov kanal na Youtube-u, siguran sam da ima najveću privatnu arhivu što se tiče tih ratnih/post-ratnih tv snimaka, dokumenata i tkd.
Ma, neke jeftine kobasice, fritule i palačinke sa smjesom bez jaja, nisam neki fan, bio sam i na tom famoznom zagrebačkom, to je sve jedan veliki copy paste, sto kloniranih kućica. Više bih volio da nisu park devastirali zbog toga, ali taj park je svakako simbol svega lošeg u Mostaru, vjerojatno u Hersonu sad ima ima boljih parkova
Ne znam, meni je to ok.
Ma, neke jeftine kobasice, fritule i palačinke sa smjesom bez jaja, nisam neki fan, bio sam i na tom famoznom zagrebačkom, to je sve jedan veliki copy paste, sto kloniranih kućica. Više bih volio da nisu park devastirali zbog toga, ali taj park je svakako simbol svega lošeg u Mostaru, vjerojatno u Hersonu sad ima ima boljih parkova
Naravno da je to samo copy paste.
Komercijalizacija božića je već milion puta prežvakana tema.
Vas dvojica ste na forum došli po zadatku, jedan u maju a jedan u julu ove godine. Prema tome, botine SDA-ovske, idite i nekome drugom šuplju prosipajte. Dosta vas je.
Očekujem da, obzirom da SDA definitivno neće biti u vlasti, prestanete krečiti i uskoro zatvorite profile. Hajd’ alahimanet.
Nije ovaj forum tvoja osobna prčija da određuješ ko će šta pisati. Šta hoćeš, da ovdje bude jednoumlje gdje će svaki post biti hvalospjev za tvog idola Kulina Konakovića. Taj film nećeš gledati.
Ti nisi po zadatku? Ovdje visiš 24/7 ko da nemaš drugog posla i svakom loncu si poklopac. Ohladi malo.
Dr. Kuca wrote: ↑11/12/2022 11:21
Kakva agresija srpsko hrvatskih botova.
Glasna manjina dominira forumom, preslikana situacija iz parlamenata. Ali vec se osjeti pad entuzijazma, kad se sjetim kako je bilo pocetkom oktobra kad sam medju prvima "promijenio dres" jer sam vidio pravac u kojem Trojka ide, to je bilo bjesomucno udaranje, isto copori.
Sad vec dio osmorkasa hladi, dio je agresivniji da kompenzira, "forumsko pucanstvo" polako uvidja sta se desava, a ja se moram posipati pepelom spram svojih dojucerasnjih forumskih protivnika jer se ispostavilo da su dobro ocijenili Trojku. Jbg.
palermo wrote: ↑11/12/2022 12:54
Advent je super stvar. Ozbiljno.
Nije niko kriv što Bošnjaci ne naprave nekakav sličan bajramski teferič. Baklave, kadaif, boza, sok od šipka, pjesme...svašta bi moglo.
Treba odati priznanje za ono što je dobro.
Naravno, ovo nema veze sa politikom, al haj
Pa čuj, Bošnjaci većinom organizuju turističku sezonu, ne mere sve
A i ovo je više kopija onoga što se radi po zapadnim zemljama i tkd.
Plus što se Bajram kod muslimana više obilježava kod kuće, ne postoji ta tradicija da se ide u grad i slavi
Razumijem sve.
Ja samo kažem da je Advent baš lijepa stvar...za mostarce u ovim zimskim danima baš dobro došao
A što to u Mostaru nije pretvoreno u političku temu?
Ne bih znao. Meni to nije tema uopće, to bi bilo kao da nekom smetaju iftari pod starim mostom i da na tome skuplja bodove
Dobro je, štaš.
Mislim da je fol u tome što sada (npr. ti) uopšte gledaš na to kao katoličko obilježavanje (pa ga porediš sa iftarom), iako je to zamišljeno kao univerzalan događaj.
Pretvaranjem "zimskih radosti" u "advent", obilježavanjem misa povodom početka adventa (što se npr. u zap. evropi ne radi), nešto što je bilo neutralno se opet pretvara u feštu koja je zamišljena samo za jednu stranu grada.
Ne znam, meni je to ok.
ma meni su park devastirali kad su mu dali ime Zrinjevac.....menni je to bio vrhunac više ne znam čega, valjda ipak gluposti...
A što se tiče adventa, meni nije to loše.....to je onako, vašar....nije to loše, ako uradiš kako treba
Ne bih znao. Meni to nije tema uopće, to bi bilo kao da nekom smetaju iftari pod starim mostom i da na tome skuplja bodove
Dobro je, štaš.
Mislim da je fol u tome što sada (npr. ti) uopšte gledaš na to kao katoličko obilježavanje (pa ga porediš sa iftarom), iako je to zamišljeno kao univerzalan događaj.
Pretvaranjem "zimskih radosti" u "advent", obilježavanjem misa povodom početka adventa (što se npr. u zap. evropi ne radi), nešto što je bilo neutralno se opet pretvara u feštu koja je zamišljena samo za jednu stranu grada.
Advent nije čak ni katolički. Advent se obilježavao kod katoličkih Bavaraca i Austrijanaca, a ne zbog toga što im je Papa rekao da obilježavaju to. Isto kao mevlud-teferič u islamu.
Advent do skora u Hrvatskoj niko nije obilježavao.
Dobro je, štaš.
Osobno, ja sam umjereni šupak i sve što živcira ekstremiste meni je drago. Drago mi je bilo kad je onaj neki umirovljeni svećenik kukao da ne može spavati zbog buke koncerata, sad mi je drago što ovoga žulja. Inače sam ravnodušan
ma meni su park devastirali kad su mu dali ime Zrinjevac.....menni je to bio vrhunac više ne znam čega, valjda ipak gluposti...
A što se tiče adventa, meni nije to loše.....to je onako, vašar....nije to loše, ako uradiš kako treba
Ime je žalost sama po sebi, u rangu izgradnje zvonika franjevačkog samostana da bude metar veći nego zagrebačka katedrala, ali eto ja sam svakako mimosvit jer mi ide na kurac ta fascinacija ovdašnjeg življa Zagrebom
Ime je žalost sama po sebi, u rangu izgradnje zvonika franjevačkog samostana da bude metar veći nego zagrebačka katedrala, ali eto ja sam svakako mimosvit jer mi ide na kurac ta fascinacija ovdašnjeg življa Zagrebom
eh, ta fascinacija...čudo....
al, ne možeš ti to jednom npr.sarajliji objasniti kakva je to i kolika fascinacija Zagrebom.....to stvarno treba doživjeti
Dr. Kuca wrote: ↑11/12/2022 11:21
Kakva agresija srpsko hrvatskih botova.
Glasna manjina dominira forumom, preslikana situacija iz parlamenata. Ali vec se osjeti pad entuzijazma, kad se sjetim kako je bilo pocetkom oktobra kad sam medju prvima "promijenio dres" jer sam vidio pravac u kojem Trojka ide, to je bilo bjesomucno udaranje, isto copori.
Sad vec dio osmorkasa hladi, dio je agresivniji da kompenzira, "forumsko pucanstvo" polako uvidja sta se desava, a ja se moram posipati pepelom spram svojih dojucerasnjih forumskih protivnika jer se ispostavilo da su dobro ocijenili Trojku. Jbg.
Mi smo svoje izgurali. Sada lagano preuzimanje vlasti.
Dobro je, štaš.
Advent nije čak ni katolički. Advent se obilježavao kod katoličkih Bavaraca i Austrijanaca, a ne zbog toga što im je Papa rekao da obilježavaju to. Isto kao mevlud-teferič u islamu.
Advent do skora u Hrvatskoj niko nije obilježavao.
Da SDA apsolutno vlada Mostarom, bi li u Mostaru bio advent?
eh, ta fascinacija...čudo....
al, ne možeš ti to jednom npr.sarajliji objasniti kakva je to i kolika fascinacija Zagrebom.....to stvarno treba doživjeti
Ma zato jer im je Zagreb jedini veći grad u kojem su bili, ovi što govore da rade po Minkenu i Vrankvurtu rade po nekim satelitskim vukojebinama oko tih gradova pa im tramvaj na Trgu bana Jelačića dođe kao londonski metro.
Meni je Zagreb drag, pola života sam proveo tamo, tamo sam se zaljubio, tamo sam radio, navijam za Dinamo, ali to je samo Mostar na steroidima, svakako im je većina ljudi iz Dalmacije i Hercegovine, a gradonačelnika Hercegovca im je zamijenio gradonačelnik Bosanac