Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#65251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Login77777 wrote: 09/12/2022 20:50
sehohari wrote: 09/12/2022 20:47

Image

Makar se ne šepuri sa Dodikom o muslimanima na košarkaškim tekmama.
Zato voli vise restorane po manjem entitetu. Svakom nesto drugo odgovara. :thumbup:
Pod A: I vi se sastajete po hotelima.
Pod B: Makar je hotel 300 metara od entitetske linije, u bašći EUFOR-ove baze. A ne Dodikovo gnijezdo.
Rasprava o budžetu na time-outu.
Hakiz

#65252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 09/12/2022 20:47
Login77777 wrote: 09/12/2022 20:39
A za ovo?
Image
Ovo vec traje 30 godina. To na tvojoj slici nema jos ni dana zajednicke vlast.
Image

Makar se ne šepuri sa Dodikom o muslimanima na košarkaškim tekmama.
Kaže Dino šta je problem gledati utakmicu u Banjoj Luci.

Nije problem gledati utakmicu u Banjoj Luci.

Problem je gledati je u društvu Milorada.

Što je nisi gledao sa tribina, ko sav normalan svijet? Već si je gledao iz svečane lože negatora genocida.

Ne bih se začudio da imaš rezervisano mjesto za proslavu. 9. 1.
palermo

#65253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

tvojkomsija wrote: 09/12/2022 20:40 EU, SAD i cijela MZ zele ljude sa kojima kad se nesto potpise, to se postuje, koji drze do dogovora i obecanja... ne mogu organski smisliti Bakira, Komsica, Biseru i slicne kvazi-gradjanske ublehe koji za jedan dan 10 misljenja izmijenjaju.

Nadam se da je konacno stiglo vrijeme da ih se odstrani iz BiH politike i pocne konkretno raditi na ispunjavanju ciljeva za EU.
Ma to je trebalo prije trideset godina.....govorili su ljudi, al haj, bolje ikad nego nikad
Login77777

#65254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

sehohari wrote: 09/12/2022 20:51
Login77777 wrote: 09/12/2022 20:50
Zato voli vise restorane po manjem entitetu. Svakom nesto drugo odgovara. :thumbup:
Pod B: Makar je hotel 300 metara od entitetske linije, u bašći EUFOR-ove baze. A ne Dodikovo gnijezdo.
:thumbup:
Image

A sto se „vi“ tice. Nisam ja ni jedni nit imam korist od isti. Ja sam samo protiv SDA. :thumbup:

Vidi Lukaca u drustvu Bakira. :izet:
PreWiBa

#65255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Login77777 wrote: 09/12/2022 20:53
sehohari wrote: 09/12/2022 20:51

:thumbup:
Image

A sto se „vi“ tice. Nisam ja ni jedni nit imam korist od isti. Ja sam samo protiv SDA. :thumbup:

Vidi Lukaca u drustvu Bakira. :izet:
Ko? Kada je ovo?
Ne možeš ubaciti random sliku bez konteksta.
guruguru95

#65256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Još jednom za forumske fanatike ovisne o etiketiranju i trpanju u torove :thumbup:

Us (us, us, us, us) and them (them, them, them, them)
And after all we're only ordinary men
Me
And you (you, you, you)
God only knows
It's not what we would choose (choose, choose) to do (to do, to do)

Black (black, black, black)
And blue (blue, blue)
And who knows which is which and who is who
Up (up, up, up, up)
And down (down, down, down, down)
And in the end it's only round 'n round (round, round, round)

:gunjastajl:
SmokingMan

#65257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Volimo Hrvate mrzimo Srbe, stidimo se što smo Bosanci pa volimo Tursku, hitimo preko Drine, ili preko Kupređke visoravan prema Jadranu, dobar dio tako rezonuje o svojoj tintari. Jebem ih u takvu tintaru.
Pripadnost nekom plemenu i tendenciji da živi među svojima, a daleko od drguačijeg koji mu potajno smrdi u dubini duše, otupilo mehanizme koji su proridno skloni da čovjeka tjera da se mješa sa drugima, to je antropološki nepobitna činjenica. Ali jebo to, nama su rekli vjeroučitelji - krivoučitelji da pazimo na našu sujetu, nacionalnost i politički profilisanu vjeroispovijest (tu postajemo emocionalno slabašni i ugroženi), te dobro biramo kome ćemo da ga guramo i od koga ćemo da ga primamo. A neka to po uvjerenju bude da ga dajemo ili pripamo od "naših", jer nedo bog drugačijim putem nam djeca mogu postati retardirana i početi razmišljati svojom glavom.
Prpa.ba

#65258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 09/12/2022 20:52
tvojkomsija wrote: 09/12/2022 20:40 EU, SAD i cijela MZ zele ljude sa kojima kad se nesto potpise, to se postuje, koji drze do dogovora i obecanja... ne mogu organski smisliti Bakira, Komsica, Biseru i slicne kvazi-gradjanske ublehe koji za jedan dan 10 misljenja izmijenjaju.

Nadam se da je konacno stiglo vrijeme da ih se odstrani iz BiH politike i pocne konkretno raditi na ispunjavanju ciljeva za EU.
Ma to je trebalo prije trideset godina.....govorili su ljudi, al haj, bolje ikad nego nikad
Ja sam zapanjen kolicinom samoponizavanja koje su neki Bosnjaci kondicionirani i spremni prirediti sami sebi. Nije ni cudo sto smo na niskim granama - pa ovi ljudi mrze sebe prve, a istovremeno imaju kompleks vise vrijednosti ne znajuci elementarne stvari iz politike i historije. To dodatno otezava edukaciju. :-)

Sistematicno zatiranje identiteta stvarno je dalo rezultate. Pa prakticno pola foruma se pokatolicilo radi par fotelja za svoje pulene. :?
Last edited by Prpa.ba on 09/12/2022 20:58, edited 1 time in total.
PreWiBa

#65259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

guruguru95 wrote: 09/12/2022 20:55 Još jednom za forumske fanatike ovisne o etiketiranju i trpanju u torove :thumbup:

Us (us, us, us, us) and them (them, them, them, them)
And after all we're only ordinary men
Me
And you (you, you, you)
God only knows
It's not what we would choose (choose, choose) to do (to do, to do)

Black (black, black, black)
And blue (blue, blue)
And who knows which is which and who is who
Up (up, up, up, up)
And down (down, down, down, down)
And in the end it's only round 'n round (round, round, round)

:gunjastajl:
Što je najgore, ja, a mislim i ostali ovdje prvenstveno mrze ovu Dinovu bandu zato što će nam zacementirati SDA još narednih 20 godina sa ovakvim ponašanjem.
noviforumas

#65260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Malo se predaleko otislo sa ovim mastanjem o nekakvim konfederacijama i putovnicama. Ono, kazes ja sam Hrvat, dobijes putovnicu u ruke, pa pravac zapad - EU ili SAD, biraj, svugdje si gradjanin prvog reda. Mislim, to i ide tako, ali ako se zoves Edin Dzeko ili Jusuf Nurkic. Ako ne zoves, namucices se da dobijes ZET-ovu mjesecnu. :lol:
Hakiz

#65261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

noviforumas wrote: 09/12/2022 20:59 Malo se predaleko otislo sa ovim mastanjem o nekakvim konfederacijama i putovnicama. Ono, kazes ja sam Hrvat, dobijes putovnicu u ruke, pa pravac zapad - EU ili SAD, biraj, svugdje si gradjanin prvog reda. Mislim, to i ide tako, ali ako se zoves Edin Dzeko ili Jusuf Nurkic. Ako ne zoves, namucices se da dobijes ZET-ovu mjesecnu. :lol:
Ne znam, mene ubjeđuju da je to picin dim :roll:
Prpa.ba

#65262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

sehohari wrote: 09/12/2022 20:57 Što je najgore, ja, a mislim i ostali ovdje prvenstveno mrze ovu Dinovu bandu zato što će nam zacementirati SDA još narednih 20 godina sa ovakvim ponašanjem.
S ovakvom pokatolicenom osmorkom, SDA i DF bi mogli i do ustavne vecine. :run: Dakle, napretka nam nema narednih par dekada, ali makar propasti necemo kao sto bi sa nenarodnom i antibosnjackom vlasti.
sumirprimus

#65263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 09/12/2022 21:01
sehohari wrote: 09/12/2022 20:57 Što je najgore, ja, a mislim i ostali ovdje prvenstveno mrze ovu Dinovu bandu zato što će nam zacementirati SDA još narednih 20 godina sa ovakvim ponašanjem.
S ovakvom pokatolicenom osmorkom, SDA i DF bi mogli i do ustavne vecine. :run: Dakle, napretka nam nema narednih par dekada, ali makar propasti necemo kao sto bi sa nenarodnom i antibosnjackom vlasti.
Pokatolicenom :lol:
PreWiBa

#65264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 09/12/2022 21:01
O tome govorim.

Koji mentalni balvani.
palermo

#65265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 09/12/2022 20:57
palermo wrote: 09/12/2022 20:52

Ja sam zapanjen kolicinom samoponizavanja koje su neki Bosnjaci kondicionirani i spremni prirediti sami sebi. Nije ni cudo sto smo na niskim granama - pa ovi ljudi mrze sebe prve, a istovremeno imaju kompleks vise vrijednosti ne znajuci elementarne stvari iz politike i historije. To dodatno otezava edukaciju. :-)

Sistematicno zatiranje identiteta stvarno je dalo rezultate. Pa prakticno pola foruma se pokatolicilo radi par fotelja za svoje pulene. :?
I suštinski, tu leži najveća krivica SDA.....al opet,kad čitaš ovaj forum zaista možda za nas nije da budemo politički narod. Nego, nekako da se izborimo da bez belaja se podijelimo dio Hrvatskoj, dio Srbiji.....i da se dogovori da nas ne diraju a mi ćemo ih poštovati. Mislim da je i Šmit negdje na tom tragu. I ovo sasvim ozbiljno pišem.
Leverage

#65266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Zastavnik prpa na čelu zelenog stroja :D
sumirprimus

#65267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Bolje i podjela nego opet sda :thumbup:
palermo

#65268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Hakiz wrote: 09/12/2022 21:00
noviforumas wrote: 09/12/2022 20:59 Malo se predaleko otislo sa ovim mastanjem o nekakvim konfederacijama i putovnicama. Ono, kazes ja sam Hrvat, dobijes putovnicu u ruke, pa pravac zapad - EU ili SAD, biraj, svugdje si gradjanin prvog reda. Mislim, to i ide tako, ali ako se zoves Edin Dzeko ili Jusuf Nurkic. Ako ne zoves, namucices se da dobijes ZET-ovu mjesecnu. :lol:
Ne znam, mene ubjeđuju da je to picin dim :roll:

Pa ja rekoh, staneš u red, iskažeš poštovanje, uradiš pokoji zadaztak.....i to ti je to....nije tako teško, samo je bitna volja
nles

#65269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Desetine ljudi koje poznajem su otisli vani bez putovnice, ali sa spremnoscu da rade i da se strpe.
Brat moje zene je otisao u Njemacku prije tri godine, bez putovnice, bez znanja njemackog, sa par stotina eura u dzepu.
Mucio se, radio sta je stigao, za mizernu platu... eno ga sad, dobar posao, stan, odveo i porodicu.
I po cemu aspiranti za putovnicu zasluzuju drzavu?
Sta ce im, kad imaju Hrvatsku.
PreWiBa

#65270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

palermo wrote: 09/12/2022 21:02
Prpa.ba wrote: 09/12/2022 20:57

I suštinski, tu leži najveća krivica SDA.....al opet,kad čitaš ovaj forum zaista možda za nas nije da budemo politički narod. Nego, nekako da se izborimo da bez belaja se podijelimo dio Hrvatskoj, dio Srbiji.....i da se dogovori da nas ne diraju a mi ćemo ih poštovati. Mislim da je i Šmit negdje na tom tragu. I ovo sasvim ozbiljno pišem.
Pa to je odavno tako. I to nije krivica SDA niti bilo koga drugog, već specifična karakteristika naroda.

Malograđanština na svakom koraku.
PreWiBa

#65271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 21:03 Bolje i podjela nego opet sda :thumbup:
Znamo, zato ste i spremni potpisati HB samo da bi mrske neprijatelje istjerali iz fotelja.
Bijednici.
meridiyan

#65272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Krećemo u formiranje vlasti, prvo ću se sresti sa Komšićem veceras ili ujutro, izjavi jucer Bakir.

Je li doslo do sastanka ili ga je i Komsic otkacio?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#65273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by corolla02 »

Leverage wrote: 09/12/2022 20:50 Ljudi slave pobjedu Hrvatske.

SDA botovi: ultra šovinisti :lol:

Ne smije se više čovjek ni veselit od SDA botova, odma te optuže da si nečovjek.
nista drug, samo sto ovo navijanje traje jos od '92 :mrgreen:

al je dijaspora kriva, po tvom ubjedjenju, jel de??
plavi_E

#65274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

plavi_E wrote: 09/12/2022 19:30 Konakovic 24.11.22 se nema nista usaglaseno oko izbornog zakona:

"Detaljan plan i program za dalji rad biće usaglašen prije imenovanja Vlade Federacije i na tome užurbano radimo. Bilo je dodatnih usaglašavanja. Nikšić i ja bili smo u Mostaru na još jednom sastanku. U utorak je zakazan termin za potpisivanje i ono što potpišemo biće dostupno javnosti", najavio je Konaković tokom gostovanja u Dnevniku FTV-a.

Kazao je i da su stavovi Dragana Čovića, HDZ-a, NiP-a, Naše stranke, SDP-a, NES-a, SBiH-a o izmjenama Izbornog zakona nešto što skoro niko nema usaglašeno.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /221124155

Covic 04.12.22 tvrdi nesto sasvim suprotno od Konakovica i objasnjava zbog cega je izabrao Osmorku a odbacio SDA:

U intervjuu za Večernji list, Čović je odgovorio i na pitanje, zašto smatra da su stranke koje su potpisale Sporazum o formiranju vlasti "išta manje probošnjačke" i po čemu se razlikuju od SDA.

"Prepoznao sam da u pregovaračkom procesu imamo priliku s tim ljudima nešto dogovoriti za dobrobit naše domovine Bosne i Hercegovine, ali i naše djece. Uložili smo napore da se svi skupa okrenemo i usredotočimo i na najvažnija pitanja energetske krize, privrednog zaostajanja, recesije i socijalnih i ekonomskih izazova koji ih prate. Kada smo tokom pregovaračkog procesa razgovarali kako riješiti pitanje izmjena Ustava, našli smo zajedničko rješenje koje je bilo prihvatljivo za sve i uz sve to ocijenjeno je kako je u skladu s najvažnijim evropskim vrijednostima. Međutim, to je SDA pokušao neshvatljivo razbiti i išao je u umjetno stvaranje veće krize", istakao je.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-t ... /221204046

Cinjenica da je Covic stvarno odabrao Osmorku govori u prilog tome da Konakovic laze.
Ovo gore navedeno jasno ukazuje na to da je Covic izabrao Osmorku jer je sa njima usaglasio IZ. Tu ne pomazu ni konakoviceve lazi. Druga je stvar hoce li Osmorka moci ispuniti to sto je Covicu obecala. U stvari pitanje je hoce li Osmorka uspijeti nabaviti/dobiti te desetine miliona EUR da bi kupila glasove od kriminalaca u SDA.
Point.

#65275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Leverage wrote: 09/12/2022 19:50
nles wrote: 09/12/2022 19:44

A kme je jer...?
Mislim, na stranu sto ti je to glupo ko kurac, ali zasto (po tebi) ja kmecim?
Zato što se odnosi normalizuju, iz čega se može zaključiti da tvoje botovanje kao i botovanje tvojih sendvič kolega ne daje efekta. Vatromet u Sarajevu je ne samo u čast Hrvatske nego i u inat botovskim SDA njuškama.
Ima li Osmorka listu želja ili ona samo ispunjava želje? Ili je narativ da su glavni kočničari u SDA, a da su HDZ neshvaćeni anđeli željni relaksacije ali samo i strogo pod njihovim uslovima?

Pitam za jarana.
Locked