Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
nles

#65151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:26 ovo skretanje u desno sda, pozivanje na islam, i protiv krstasa, je fakat al fakat opasna stvar, za gradjansko sekularno drustvo kakvo bosna i jeste
Ozbiljno?
Coviceva banovina i Dodikova knjazevina su gradjansko - sekularne?
Bice da je do mene, meni vise lice na klerikalno nacionalisticke monarhije, sa izbornim monarhom.
Ili pod gradjansko sekularnim mislis na bosnjacko hise?
BHCluster

#65152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Leverage wrote: 09/12/2022 16:15
Tebi baš ne ide logika. U gornjem postu imamo tri tvrdnje i sad ćemo pokazati da nijedna nije netačna.

DF očito neće sa HDZ-om, zbog toga je i nastala ova peripetija.

Iz navedenog linka ne može se zaključiti da HDZ ne bi učestvovao u vladi zajedno sa DF-om. Priča se o tome da oni ne žele HDZ u vladi, ne obrnuto.

Kantonalni DF se, nakon što se pojavila informacija da HDZ ulazi, sam oglasio da u tom slučaju neće biti dio vlade. Dakle, sami su izašli.

Nakon toga se dešava ova trakavica u kojoj se pokušava DF vratiti u igru i odbacuje se HDZ.

Prema tome, nije dovoljno zalijepiti link čiji ti se sadržaj sviđa na post koji ti se ne sviđa i tvrditi da je nešto netačno.
Djeca ti se smiju moj logicar. Netocno jopet!
Koalicija šest stranaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona uvažila je stav Demokratske fronte te na sinoćnjem sastanku u prostorijama Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, nije priključila i hrvatske stranke okupljene oko HDZ-a.
Da ponovim:
Koalicija šest stranaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona uvažila je stav Demokratske fronte te na sinoćnjem sastanku u prostorijama Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad, nije priključila i hrvatske stranke okupljene oko HDZ-a.
Kao sto se moze vidjeti da to tvoje botovanje po forumu Niksicevih "mokrih snova" veoma razlikuje od realnosti.
plavi_E

#65153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik govorio je danas na konferenciji o formiranju državne vlasti. Naveo je nekoliko uslova koje će predstaviti pred potencijalne koalicione partnere, istaknuo svoje prioritete te ocijenio da će se sa Osmorkom moći dogovoriti.

Momak je samovjeren da ce dobiti ono sta trazi. Vidjet ce mo.
plavi_E

#65154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Vjerujemo da ovi ljudi iz Osmorke imaju želju za tako nečim. Znamo da u sastavu te Osmorke ima i onih koji su ortodoksniji od SDA u nastojanju da nema nacije, vjere pisma, imaju samo oni, ali te političke opcije su tako marginalne da su beznačajni pa se ne bih ni bavio ovim putem njima", zakljućio je Dodik o formiranju vlasti.

A koji su sad pa ti?
:shock:
plavi_E

#65155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Dodik kako prica i Osama Binladen je dio Osmorke.
Spit_fire

#65156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Daft Haruki wrote: 09/12/2022 16:33
plavi_E wrote: 09/12/2022 16:25 Ko prati ovu temu zna dobo sta je Covic rekao sta je dogovoreno u Neumu i zbog cega je Osmorka odabrana a SDA odbacena. Te cinjenice ne mogu izbrisati ni svi smajlici ovog svijeta.
De ponovi nama sto ne znamo.
Ti zaista mislis da neko moze preveslati osam stranaka da potpise neki famozni izborni zakon protiv drzave?
Za to trebaju i ruke SDA iDF a
Moje misljenje za koje ne tvrdim da je tacno jer nemam dokaze vec samo neke indicije koje svaki dan poprimaju jasniji oblik..a vrijeme ce pokazati

Neum:

SDA je davla HDZu pa je Covic ocekivao da ce mi dat i izborni zakon. Mejdutim prevario se, koliko god SDA bila korumpirana iz ovog ili onog razloga je ipak vidjela da je taj IZ linija preko koje cak ni takva lopovska stranka poput SDA nije spremna preci...

Dino koji bi dao sve za vlast je tu vidio priliku za najlaksi dolazak do vlasti.
Ponudio je da ce on otici dalje i napravit korak koji cak ni SDA nije zeljela, a Covic mu je obeco vlast i fotelje zauzvrat, sto u sustini Dinu jedino i interesuje

After Neum:

Posto nije proslo na hinjaka/finjaka, maske se skidaju VP namece izborni sa tendecijom dodatnih nametanja, a Covic i Dino u obostranoj ljubavi. Ovaj ga amnestira u svakoj pori svog djelovanja a Covic mu daje mrvice moci, a Dino glumi Cercila

Evo jedno lgoicno pitanje, ako je Covicu svejedno koji ce Bosnjak bit zar mu nije lakse uzer SDA u vlast i dogovarat se sa jednom strankom ili uzet ovih 11 s brda s dola skupljenih?

Al evo i da nije tako, zasto mu nije svejedno, zasto mora osmorka?

Postoje dvije opcije...

1.Covic je u osmorci vidio pozitivnu promjenu koja ce BiH povesti naprijed jer njemu je stalo do BiH i njenog napretka

2.Osmorka mu je obecala ispunit ono sto ni SDA nije htjrla

Koja je vjerovatnija opcija nek svak zakljuci za sebe
saale

#65157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

plavi_E wrote: 09/12/2022 16:41 "Vjerujemo da ovi ljudi iz Osmorke imaju želju za tako nečim. Znamo da u sastavu te Osmorke ima i onih koji su ortodoksniji od SDA u nastojanju da nema nacije, vjere pisma, imaju samo oni, ali te političke opcije su tako marginalne da su beznačajni pa se ne bih ni bavio ovim putem njima", zakljućio je Dodik o formiranju vlasti.

:lol: :lol:
nles

#65158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 13:20
palermo wrote: 09/12/2022 12:22

Naravno. Kao sto sam navijao za Dzaku prije Mitrovica. Sto god bih ti drugo rekao, lagao bih r Al postujem one koji navijaju za Hrvatsku. Jer osjecaju Hrvatsku kao svoju zemlju. Makar zivjeli u Mostaru.
dobro ja navijam samo za slobodu, pogersno sam se izrazio al kad gledam recim hrvat i brazilce ne mogu protiv hrvata, sta su mi brazilci nista, i to je normalno po meni :)
Tako je, Brazilci mi nisu nista.
Hrvati su mi neprijatelji. I to oni mucki... da su bar otvoreno, bilo bi lakse.
statixx

#65159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Covic zeli kazniti SDA ostavljajuci ih bez budzetskih resursa jer mu nisu ispunili obecanja i ocekuje da ce nauciti lekciju i podviti rep.

Sta god ocekuje od Osmorke ne moze ostvariti jer nemaju dovoljno ruku. Obavezali su se da provedu presude ustavnog i evropskog suda. To bi svako morao potpisati jer citava MZ ocekuje to od nas, nista posebno.
nles

#65160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

dječak sa šibicama wrote: 09/12/2022 13:39 Sva prica o torovima i gradjanskom predstavljaju bi pala u vodu kad bi Srbi izabrali nekog Bazdulja za bosnjackog clana predsjednistva.
Ovo je bas malo malo veca glupost, ako znamo kako se bira clan predsjednistva iz RS i ko se najvise protivi promjeni tog modusa.
saale

#65161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

saale wrote: 09/12/2022 16:53
plavi_E wrote: 09/12/2022 16:41 "Vjerujemo da ovi ljudi iz Osmorke imaju želju za tako nečim. Znamo da u sastavu te Osmorke ima i onih koji su ortodoksniji od SDA u nastojanju da nema nacije, vjere pisma, imaju samo oni, ali te političke opcije su tako marginalne da su beznačajni pa se ne bih ni bavio ovim putem njima", zakljućio je Dodik o formiranju vlasti.

:lol: :lol:
Jos jednom :lol:
Haris.ba

#65162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

nles wrote: 09/12/2022 17:00
dječak sa šibicama wrote: 09/12/2022 13:39 Sva prica o torovima i gradjanskom predstavljaju bi pala u vodu kad bi Srbi izabrali nekog Bazdulja za bosnjackog clana predsjednistva.
Ovo je bas malo malo veca glupost, ako znamo kako se bira clan predsjednistva iz RS i ko se najvise protivi promjeni tog modusa.
Pa bilo bi zanimljivo u predsjednistvu. Muharem, Zeljka i Zeljko.

Sto da ne.
Officer Crabtree

#65163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Ne bih ja s njim u vlast kad bi taksirao za život, al eto...
plavi_E

#65164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ne postoji "bosnjacki clan presjednistva". Trebalo se je gledati sta se potpisuje u Dejtonu. Ako neko hoce da se to promjeni pa da etnije/plemena imaju svoje predstavnike onda se moraju mjenjati nadleznosti presjednistva. Onda se presjednistvo smije baviti samo sa temama specificnim za etnije/plemena. Na primjer sa vitalnim interesima i slicno.
DonieBrasco

#65165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Sve su prilike da ce Covic i Dodik da vrte osmorku oko malog prsta, a ovi jadni ako ne pristanu na nesto nema vlasti.

Na zalost to nam slijedi, evo sam Dodik potvrdio.
Styling

#65166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba

#65167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 09/12/2022 17:21 Eto, i to smo raščistili

https://thebosniatimes.ba/80916/demanti ... tor-osa-e/
Znaci, rascistilo se sa Amerima. :D
MuaDib

#65168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

velikonja wrote: 08/12/2022 18:39
MuaDib wrote: 08/12/2022 17:37 Kao što je Petak 13 bio kratkog daha, tako će i Delegat 13 ispuhat vrlo brzo. I to zahvaljujući Šmitovim odlukama, kojma je na naivou Federacije BIH VNI sveo na racionalnu mjeru i postavio u okvir pitanja koja to jesu. Naša javnost zaboravlja od 2012 do 2014 godine, kad je SDA ispala iz Platforme, SDA je "džamatile" na sve živo potezala VNI cca 120 puta, a situaciju je dodatno zakomplikovala dugogodišnjom blokadom imenovanja sudija u US Federacije, čime ga je onesposobila da uopće raspravlja o VNI. I kad se to uzme u obzire itekako se vidi da Šmit zna šta radi, a vrlo brzo će se pokazati da je sva ova ujdurma pred OHR-om bila samo pokušaj spašavanja mehanizma koji je jedino SDA bio preostao.
Iako se ova "Pirova pobjeda" nastoji predstaviti kao preokret na političkom terenu, Osmorka ima sasvim dovoljno vremena da sačeka do drugog kruga.
A i HDZ ima dovoljan luksuz da ne podrži u prvom krugu svoje kandidate, ili da predloži onog jednoh iz HRS u prvom krugu. Ako se SDA odluči na blokadu Doma naroda obaranjem kvoruma, prolongiranjem sjednica i sličnim marifetlucima, postoji mogućnost da se iskoriste bonske ovlasti i delegati koji se u to upuste proglase nesposobnim za obavljanje funkcije delegata ili ukoliko se protiv njih pokrenu postupci protiv političke korupcije koja ih čini nedostojnim funkcije. Druga opcija je da lansiraju priču o nelegitimnim Bošnjacima, pri čemu će potvrditi da su u Mostarkom sporazumu ipak mislili ozbiljno i da su budalama napravili narod pred OHR-om. Odnosno svaki potez koji bi išao ka blokadi zloupotrebom Doma naroda, je samo batina kojom ih i osmorka i MZ može lupiti po glavi, mada nihova logika da je politika spletkarenje i igranje procedurama nikad nije za podcjeniti. Dodatni problem im je pozicioniranje DF u ovom svemu, a posebno priča o nejednakom pravu glasa, o ukidanju Doma naroda, deinstitucionalizaciji konstitutivnosti i borbi za grđansku državu sa SDA koja se protiv većinske volje naroda iskazanoj u Predstavničkom domu kao direktno izabranom tijelu građana bori vitalnim nacionalnim interesima u Domu naroda.
A zasto ti je ono cavara (jltouš) zavrsio na crnoj listi USA, kako te bolan nije stid i sramota
Čavara je završio zbog blokada od 2014 do 2022. A ja sam govorio o periodu 2012-2015. Znači da je SDA kad je bila u prilici odmah prva napravila presedan, koji je HDZnastavio naredni mandat.
Styling

#65169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 09/12/2022 17:22
Styling wrote: 09/12/2022 17:21 Eto, i to smo raščistili

https://thebosniatimes.ba/80916/demanti ... tor-osa-e/
Znaci, rascistilo se sa Amerima. :D
Da 😀
saale

#65170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Nek Osmorka predlozi HDZ-u ukidanje doma naroda :D
tandmand

#65171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

saale wrote: 09/12/2022 17:54 Nek Osmorka predlozi HDZ-u ukidanje doma naroda :D
Dvojka, Trojka, Osmorka, komplet sve probosanske stranke su vreće za nabijanje.
Nema to neke vizije, strategije plana kako ojačati državu BiH, ojačati položaj probosanski orjentiranih građana. Zato nikad nema nikakvih zahtjeva prema HDZ-SNSD. Zadnja linija odbrane je da se ne izgubi uhljebarij.
Samo znaju primati udarce, izmicati se ... a predstavljaju nekoliko miliona ljudi.

Čović ih vrti oko sebe ko Mick Jagger groupie djevojke.
Žalosno ....
Grean

#65172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Koliko je HDZ i generalno HNS imao glasova u ZE-DO pa da ovako samouvjereno najavljuju da ce dobiti dva ministarska mjesta u kantonalnoj vladi?
Leverage

#65173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

BHCluster wrote: 09/12/2022 16:38
Leverage wrote: 09/12/2022 16:15
Tebi baš ne ide logika. U gornjem postu imamo tri tvrdnje i sad ćemo pokazati da nijedna nije netačna.

DF očito neće sa HDZ-om, zbog toga je i nastala ova peripetija.

Iz navedenog linka ne može se zaključiti da HDZ ne bi učestvovao u vladi zajedno sa DF-om. Priča se o tome da oni ne žele HDZ u vladi, ne obrnuto.

Kantonalni DF se, nakon što se pojavila informacija da HDZ ulazi, sam oglasio da u tom slučaju neće biti dio vlade. Dakle, sami su izašli.

Nakon toga se dešava ova trakavica u kojoj se pokušava DF vratiti u igru i odbacuje se HDZ.

Prema tome, nije dovoljno zalijepiti link čiji ti se sadržaj sviđa na post koji ti se ne sviđa i tvrditi da je nešto netačno.
Da ponovim:
Kao sto se moze vidjeti da to tvoje botovanje po forumu Niksicevih "mokrih snova" veoma razlikuje od realnosti.
To se desilo kasnije, kao reakcija na povlačenje DF-a, a usljed informacije da će HDZ ući u vlast. Mislim, neću reć da si neinteligentan, ali logičko rasuđivanje definitivno nije nešto čime bi se mogao pohvaliti.

Doduše, možda je u pitanju nervoza, obzirom da je Bakirova ruka ponovo ostala utrnuta. Čak mu je i Čović, vječni koalicioni partner, rekao historijsko njet :lol:
nles

#65174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Veceras ce Mostarci na istocnoj obali osjetiti "politicka desavanja".
I treba im reci da ne zaborave poljubiti ruku koja ce ih istuci.
U svrhu relaksacije.
BHCluster

#65175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Leverage wrote: 09/12/2022 18:41
BHCluster wrote: 09/12/2022 16:38

Da ponovim:

To se desilo kasnije, kao reakcija na povlačenje DF-a, a usljed informacije da će HDZ ući u vlast. Mislim, neću reć da si neinteligentan, ali logičko rasuđivanje definitivno nije nešto čime bi se mogao pohvaliti.

Doduše, možda je u pitanju nervoza, obzirom da je Bakirova ruka ponovo ostala utrnuta. Čak mu je i Čović, vječni koalicioni partner, rekao historijsko njet :lol:
Opet si propustio priliku da sutis. I pored napisanog od strane politicara u pitanju on ponavlja Niksicevo blebetanje, svasta. Da to Covicevo historisko ne kako kazes je samo morenje po onome sto se on zalze "legitimno predstavljanje" i ne samo to nego i po Smitu! A sto da ne kad je 8ka skinula gace to te mjere. :wink:
Locked