Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
A_A_AKCIJA

#64951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 09/12/2022 10:01
A_A_AKCIJA wrote: 09/12/2022 09:57 U Zastupničkom domu bi vlast trebala da se formira većinski,
Vec je sada tako.
A_A_AKCIJA wrote: 09/12/2022 09:57 Dakle, HDZ bi, teoretski mogao imati predsjednika Federacije, SDA podpredsjednika, a da vlast ima NS, građanska stranka koja zastupa sve građane, Forto kao Ostali premijer, Finci ministar financija...
Nemoguce. Jer Hdz ce imatim(pot)predsjednika koji nece da imenuje premijera ako oni nisu u vlasti.
Pa neće moći HDZ imati poseban status. To je nemoguće uraditi, ni teoretski. Jedino da tako upišemo u Ustav.

Sada su u vlasti jer je normalno da ako jedna skupina građana, Hrvati, nekome da ogromnu podršku, da ta stranka ide u vlast. Ne jer moraju, nego jer imaju većinu u koaliciji sa Osmorkom u ZD.

To je jedini razlog.

Sa novim izmjenama IZ, DN ostaje mjesto zaštite VNI i tu se završava konsocijacijski, etnički segment vlasti.
Haris.ba

#64952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 09/12/2022 10:08
Pa neće moći HDZ imati poseban status. To je nemoguće uraditi, ni teoretski. Jedino da tako upišemo u Ustav.

Sada su u vlasti jer je normalno da ako jedna skupina građana, Hrvati, nekome da ogromnu podršku, da ta stranka ide u vlast. Ne jer moraju, nego jer imaju većinu u koaliciji sa Osmorkom u ZD.

To je jedini razlog.

Sa novim izmjenama IZ, DN ostaje mjesto zaštite VNI i tu se završava konsocijacijski, etnički segment vlasti.
Onda neka se ukine da (pot)predsjednik mora da imenuje premijera.

Nek premijer postane onaj koga vecine oba doma izglasaju.

Stvar je sto je po ustavu jedini razlog zasto se Hdz mora zvati u vlast to sto ima vecinu u klubu Hrvata, i imajumtu mogucnost da ne imenuju premijera ako nisu u vlasti.
Last edited by Haris.ba on 09/12/2022 10:12, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#64953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 09/12/2022 10:06 Nemam pojma, ali preletači su bili i ovdje i ondje.....to hoćeš da mi kažeš da su ljudi u trojku/osmorku preletali iz ideala ?

kako god, svima je najvažnija misao "stranka je važnija od biločega drugog" I to vrijedi i za ove i za one. Naravno stranka u kojoj mogu ostvariti svoje lične interese. Ime stranke i nije mnogo važno.
Brata, nije tačno.

Dođeš u Sarajevo pa vidiš. Ljudi napustili siguricu i na ledini osnovali stranku. Napustili pozicije, od premijerske pa naniže. Mogli tako guslati do besvijesti, na budžetima.

Osam mjeseci poslije, uzeli izbore. Ali je valjalo gurati tih osam mjeseci i vjerovati.

Vlast koju su oformili ni blizu kao SDA. Ni jedne afere nema.
NiP imenovao preko 40% kadrova na direktorske, nadzorne i upravne odbore, a da nisu članovi stranke.

Sve ovo provjeri, pa mi reci, ako je istina, je li sve isto.
Ni blizu.
sumirprimus

#64954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

A_A_AKCIJA wrote: 09/12/2022 09:45
palermo wrote: 09/12/2022 09:29 To isto radi i ova trojka, osmorka
Gdje, kada i koga su kupili?

Haj molim te, dokaži.

SDA botovi se javno hvale kupovinom na FB. Kako se Hodžino melje, kako će sve biti završeno...

Haj mi daj kontra dokaz da to radi iko od Trojke?
sto bi mandza reko i uz alahovu volju :D
eee zamisli, prst na celo i dobro se zamislit.
sumirprimus

#64955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

laik1981 wrote: 09/12/2022 10:05
sumirprimus wrote: 09/12/2022 09:38

JAO JAO ni manje ni vise neprijatelji islama :lol: kkvi jazavci kakvi luzeri, nije ni cudo da su im svi okrenuli ledja, osim iranskog ministra vanjskih pslova :lol: :lol: :lol:
Nije ovo nimalo smijesno.. Ovaj narativ je kod njih opsteprihvacen i rasprostranjen.. Vise i ne umotavaju svoje pokusaje da citavu naciju gurnu prema istoku.. Rade oni to godinama, samo su sad odlucili biti otvoreni do kraja i ne sakrivati namjere.. Pod njihovom sapom Bosnjaci ce postati dio rusko-srpsko-bliskoistocnog "sveta", jer su svjesni da njihov nivo kriminalnih radnji moze ostati nekaznjen samo u takvom sistemu vrijednosti i upravljanja.. Svako pomicanje prema EU i svako uskladjivaje zakona sa EU njima garantuje dugogodisnje robije.. Bez korupcije, poluga vlasti, poluga moci u pravosudju, resursa kojima raspolazu u javnim preduzecima oni nemaju sanse da opstanu, a odlucni su u spremnosti da citavu naciju povuku za sobom.. Velika je ovo opasnost za Bosnjake.. Opasnost za Bosnjake od strane Dodika i Covica je minorna u odnosu na opasnost koja prijeti od SDA i porodice Izetbegovic..

Ono sto je najzalosnije i najtragicnije je da je Zeljko Komsic, koji se predstavlja kao patriota i gradjanski nastrojen covjek i politicar, u potpunosti svjestan politike i ambicija SDA, a opet im drzi stranu.. Komsica, i pored svih greski koje je napravio, opet ne mogu da zamislim u tom anticivilizacijskom bloku koji Bosnjake gura prema totalnoj izolaciji od strane zapada, a direktno u narucje zlih istocnjackih sistema..

SDA ne samo da se mora maci iz vlasti.. Ta stranka i ta politika moraju biti sahranjeni.. Osnovni preduslovi su izbacivanje iz vlasti i izbacivanje njihovih kadrova iz Islamske vjerske zajednice..
naravno da je opasno, ali opet dok god to bosnjama godi tako ce i biti ,bosnje su te koje se prodaju za radno mjesto, za dobru rijec, za obecanje. bosnje su te koje predju preko svog obraza , i glasaju za iste. iako sve vide i sve znaju k i mi svi. dakle do naroda je . narod to trazi.
samo treba pitat sve ove velike patriote, gdje bi radije bili i odakle pisali iz dojclanda i skaninavije, ili iz irana i saudije?
doktor78

#64956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

laik1981 wrote: 09/12/2022 10:05

Ono sto je najzalosnije i najtragicnije je da je Zeljko Komsic, koji se predstavlja kao patriota i gradjanski nastrojen covjek i politicar, u potpunosti svjestan politike i ambicija SDA, a opet im drzi stranu.. Komsica, i pored svih greski koje je napravio, opet ne mogu da zamislim u tom anticivilizacijskom bloku koji Bosnjake gura prema totalnoj izolaciji od strane zapada, a direktno u narucje zlih istocnjackih sistema..

Ne znam čime ste vi "iznenadjeni i uvredjeni". Komšić je svoju stranu davno odabrao. Više su mi patetični ovi višemjesečni pozivi DF-u da se odrekne SDA, jer od tog nema ništa.
ford transit

#64957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

Da si bio po ratištima umjesto po punktovima, znao bi, čitava generalska bulumenta ako radi protiv države se skloni, likvidra itd.
HIle je smaknuo Guderiana tvorca bltz krig ratovanja, koji je sa svojim panzer divizijama zarobljavao čitave armije, pa Desert fox Romela, A Staljin je ubijao čitave divizije. Žukov je sve morao da uduplo,pokriva i dokumentuje, više je strepio od nkdv i komande nego od ss trupa. Dwight D. Eisenhower je smjenio Pattona na vrhuncu vojne karijere, kad je ovaj postao previše brutalan i neposlušan. Rat nisu samo ratne operacije, puno velikih poteza se i u sjeni rata diplomacijim, špijunima, uticajem odradi.
Seferović, jedan u nizu generala ABIH, mislim da sebi pripisuje više publicitetai značaja nego što mu pripada. Često korišten u dnevnoplotičke svrhe.
Uglavnom iskorišten kao spin za raju poput tebe da imaju šta mantrati po brijačnicama.
Baš je tiho danas, nema nam Dine, Nikšića da se šepure po medijima kao prekjuče. :D
Last edited by ford transit on 09/12/2022 10:20, edited 1 time in total.
Spit_fire

#64958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dino od premijera FBiH preko MvP do DN, na kraju ce za nacelnika opstine umjesto Muzura :lol:
sumirprimus

#64959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 09/12/2022 10:06

Nemam pojma, ali preletači su bili i ovdje i ondje.....to hoćeš da mi kažeš da su ljudi u trojku/osmorku preletali iz ideala ?

kako god, svima je najvažnija misao "stranka je važnija od biločega drugog" I to vrijedi i za ove i za one. Naravno stranka u kojoj mogu ostvariti svoje lične interese. Ime stranke i nije mnogo važno.,
preletaci su ok dok god su protiv sda, jer je sda najvece zlo koje je zadesilo bosnu i bosnjake. nema dalje. i svi koji nisu ali, a jesu sda su dio te alke...dakle
sumirprimus

#64960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

ford transit wrote: 09/12/2022 10:18 Da si bio po ratištima umjesto po punktovima, znao bi, čitava generalska bulumenta ako radi protiv države se skloni, likvidra itd.
HIle je smaknuo Guderiana tvorca bltz krig ratovanja, koji je sa svojim panzer divizijama zarobljavao čitave armije, pa Desert fox Romela, A Staljin je ubijao čitave divizije. Žukov je sve morao da uduplo,pokriva i dokumentuje, više je strepio od nkdv i komande nego od ss trupa. Dwight D. Eisenhower je smjenio Pattona na vrhuncu vojne karijere, kad je ovaj postao previše brutalan i neposlušan. Rat nisu samo ratne operacije, puno velikih poteza se i u sjeni rata diplomacijim, špijunima, uticajem odradi.
Seferović, jedan u nizu generala ABIH, mislim da sebi pripisuje više publicitetai značaja nego što mu pripada. Često korišten u dnevnoplotičke svrhe.
Uglavnom iskorišten kao spin za raju poput tebe da imaju šta mantrati po brijačnicama.

Uglavnom baš je tiho danas, nema nam Dine, Nikšića da se šepure po medijima kao prekjuče. :D
i ovo je mnatra koju koriste po drustvenim mrezama, da si bio na liniji umjesto po ... pa po slobodnom izricaju, gledaj ljudino ti gdje god da si bio ako si bio,slobodno ogradi i u grunt prebaci, 27 godina psle dejtna to it je nikakav argument pišaj ga.
nego kad pozovu rvi i demob, borce na ulice obavezno da izadjes, cak i ako si lazni borac ko bakir i masa njih... :evil:
Last edited by sumirprimus on 09/12/2022 10:21, edited 1 time in total.
palermo

#64961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 09/12/2022 10:12
palermo wrote: 09/12/2022 10:06 Nemam pojma, ali preletači su bili i ovdje i ondje.....to hoćeš da mi kažeš da su ljudi u trojku/osmorku preletali iz ideala ?

kako god, svima je najvažnija misao "stranka je važnija od biločega drugog" I to vrijedi i za ove i za one. Naravno stranka u kojoj mogu ostvariti svoje lične interese. Ime stranke i nije mnogo važno.
Brata, nije tačno.

Dođeš u Sarajevo pa vidiš. Ljudi napustili siguricu i na ledini osnovali stranku. Napustili pozicije, od premijerske pa naniže. Mogli tako guslati do besvijesti, na budžetima.

Osam mjeseci poslije, uzeli izbore. Ali je valjalo gurati tih osam mjeseci i vjerovati.

NiP imenovao preko 40% kadrova na direktorske, nadzorne i upravne odbore, a da nisu članovi stranke.

Ni blizu.
ha, sad već ulazimo u stranačku promidžbu što bi rekli braća Hrvati.
To je ok, samo nisam ti ja baš za to.
sumirprimus

#64962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Spit_fire wrote: 09/12/2022 10:18 Dino od premijera FBiH preko MvP do DN, na kraju ce za nacelnika opstine umjesto Muzura :lol:
nema veze ne mora nigdje, samo da do kraja skine i obezvlasti sda...
cijenice se njegov rad kad tad..
sumirprimus

#64963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 09/12/2022 10:21

Brata, nije tačno.

Ni blizu.
ma ja na konkretnu pricu nisi ti za to, ti si ovde samo da agitujes i branis sda...
laik1981

#64964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:16
naravno da je opasno, ali opet dok god to bosnjama godi tako ce i biti ,bosnje su te koje se prodaju za radno mjesto, za dobru rijec, za obecanje. bosnje su te koje predju preko svog obraza , i glasaju za iste. iako sve vide i sve znaju k i mi svi. dakle do naroda je . narod to trazi.
samo treba pitat sve ove velike patriote, gdje bi radije bili i odakle pisali iz dojclanda i skaninavije, ili iz irana i saudije?
Narod to ne trazi.. Narod je jednostavno glup i ne vidi dalje od nosa.. Vidis da su i oni poceli sa izrazima islam, muslimani, krst itd.. Srpska i hrvatska prijetnja vise nije dovoljna, pa je i otvoreno prerasla u prijetnju od krsta.. I oni poceli sve cesce upotrebljavati rijec musliman u odnosu na rijec Bosnjak jer su vidjeli na proteklim izborima da im je vecina Bosnjaka i pro BH gradjana ipak okrenula ledja..
PM72

#64965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

ford transit wrote: 09/12/2022 10:18 Da si bio po ratištima umjesto po punktovima, znao bi, čitava generalska bulumenta ako radi protiv države se skloni, likvidra itd.
Baš je tiho danas, nema nam Dine, Nikšića da se šepure po medijima kao prekjuče. :D
:lol:
Kažu ljudi da si ti onaj Aldino...uzeo si drugi nick ali svoj ciganluk nisi mogao potisnuti...Ford Tranzit...kupujemo frižidere,bojlere,veš mašine,sve vrste metala..
A_A_AKCIJA

#64966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 09/12/2022 10:21 To je ok, samo nisam ti ja baš za to.
A, jebiga.

Jedna od ljepota demokratije je da možeš budeš neracionalan i da radiš na svoju štetu.

Znaš sve, vidiš da je bolje, ali ne prihvataš jer je to uradila Trojka. OK, imaš pravo da to radiš sebi.

Zato ne treba rušiti demokratiju.
sumirprimus

#64967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

laik1981 wrote: 09/12/2022 10:23
sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:16
Narod to ne trazi.. Narod je jednostavno glup i ne vidi dalje od nosa.. Vidis da su i oni poceli sa izrazima islam, muslimani, krst itd.. Srpska i hrvatska prijetnja vise nije dovoljna, pa je i otvoreno prerasla u prijetnju od krsta.. I oni poceli sve cesce upotrebljavati rijec musliman u odnosu na rijec Bosnjak jer su vidjeli na proteklim izborima da im je vecina Bosnjaka i pro BH gradjana ipak okrenula ledja..
jebga opet ih je cca 200k.. kupljenih, prodanih, ideoloski ispranih, vjernih stranci kako god. nije mala cifra u bosnjacko mkorpusu priznacete.
Login77777

#64968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:22
Spit_fire wrote: 09/12/2022 10:18 Dino od premijera FBiH preko MvP do DN, na kraju ce za nacelnika opstine umjesto Muzura :lol:
Ali sto je to bolesno koliko ga prate. :lol: Na osnovu neki medijski nagadzanja ga svrstavaju od pozicije do pozicije.
sumirprimus

#64969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

ovo skretanje u desno sda, pozivanje na islam, i protiv krstasa, je fakat al fakat opasna stvar, za gradjansko sekularno drustvo kakvo bosna i jeste, ja ne znam sta gradjani iz df.a vele na ovo, pogotovu nebosnjaci? :skoljka:
Spit_fire

#64970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Efendić bi trebao biti federalni ministar energetike

Prije 4 godine Dino najavio ekspertnu vladu, od tad do danas nije postavio nikoga da makar ima profesiju koja treba za odredjenu poziciju a kamol eksperta

Ocekujem da Delic bude ministar za svemirska istrazivanja kad budemo imali to ministarstvo
HD_2015

#64971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

dr_Evil wrote: 09/12/2022 07:46
PM72 wrote: 09/12/2022 07:41

Mahalskoj?
Po onoj,Tito nije znao nego mu radili iza leđa.Tako i Alija.On hudnik imao fin nijet nego ga sjebali kosovci u Armiji BiH.Ko izdade naredbu vojnim rukovodstvu Srebrenice da helikopterom napusti enklavu,taman pred napad,šatro na školovanje? Jel srebreničane u holidej inu Alija pitao da napuste Srebrenicu pa mu Hakija rekao da nije normalan?Čime su pomogli izvlačenje kolone ostali korpusi? Jel bilo tako ili je mahalska frizerajska priča? Nemamo svi lobotomiju niti su nam hodže svima isprale mozak.
Sad si tek jebo jeza, ima da se svi botovi placeni i neplaceni na teme okome. Sve je dopusteno osim istine :D
Nema potrebe da se iko okomi, davno smo mi vas dvojicu skontali.
sumirprimus

#64972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Login77777 wrote: 09/12/2022 10:26
sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:22

Ali sto je to bolesno koliko ga prate. :lol: Na osnovu neki medijski nagadzanja ga svrstavaju od pozicije do pozicije.
ja dinu ne gotivim jer mi je previse desno, ne slazem se u mnogim stvarima s njegovom politikom, pogotovu ono vezano za onog efendiju iz sandzaka kak se zvase, busuladzica, i slicno. ali vidim koliko im je on trn u oku,najvise od svih ovih opozicionih, jer zna, a oni znaju da on zna i da moze. i sta god ko pricao o njemu meni dovoljno. lik ko niko bode sda :D
a bilo je prica da je trojanski konj da ce prevarit, izdat, preci kod baketa. zasad nije, dok ih ne skinu bas s vlasti. i tu mu kapu skidam.
sumirprimus

#64973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Spit_fire wrote: 09/12/2022 10:27 Efendić bi trebao biti federalni ministar energetike

Prije 4 godine Dino najavio ekspertnu vladu, od tad do danas nije postavio nikoga da makar ima profesiju koja treba za odredjenu poziciju a kamol eksperta

Ocekujem da Delic bude ministar za svemirska istrazivanja kad budemo imali to ministarstvo
efendic odlican izbor. sam da nstavi onako kak je najavljivao kod senada, blok 7 u te tz, brza cesta tz sarajevo i r brza cesta tz orasje :bih: :chmoljava:
Spit_fire

#64974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 09/12/2022 10:21

Brata, nije tačno.

Ni blizu.
To kako je stranka nastala vise ce objasniti Dino, al ne Konakovic nego jedan drugi iz Dubaija, samo dok se fino smjesti u tvorza
Spit_fire

#64975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sumirprimus wrote: 09/12/2022 10:31
Spit_fire wrote: 09/12/2022 10:27 Efendić bi trebao biti federalni ministar energetike

efendic odlican izbor. sam da nstavi onako kak je najavljivao kod senada, blok 7 u te tz, brza cesta tz sarajevo i r brza cesta tz orasje :bih: :chmoljava:
Do juce mu yebavali mater po temama, govorili da ne treba sa njim nikad nista...sad kad je dobar s Dinom odjednom ne da je pozeljan nego i strucnjak za sve
Locked