Apsolutno.......narod koji ne zna.postaviti granice, tesko da se moze I nazvati narodom.....Prpa.ba wrote: ↑09/12/2022 07:46 Dobro mi postojimo kao narod uopste. U našem javnom prostoru se liberalno govori o tome da je genocid nad nama plod dogovora.
Rizik za nase postojanje ce biti sve dok se za ovo ne pocne krivicno odgovarati, pa se beogradsko-frizerske tlapnje krene "dokazivati" sa "nisam tako mislio majke mi" pred sudovima.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#64901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#64902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čuj to. A nosanje kofera para i kupovina delegata je dobra namjeratandmand wrote: ↑08/12/2022 22:51Mislim da bi to bila kap koja bi prelila čašu. I onda se više ne bi radilo o deblokadi .... već nečemu drugome . SDA bi dodatno ojačala koristeći intervenciju kao adut za dokazivanje zlih namjera Zapada prema BiH i Bošnjacima, neki iz Osmorke bi prešli na njihovu stranu na osnovu novonastale situacije.
Schmidtova intervencija bi slutim, samo napravila veći haos.
- Haris.ba
#64903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
PM72
#64904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ford transit wrote: ↑09/12/2022 08:52Za one što su čučali na Sarajevskim kontrolnim punktovima, legtimisali raju u po rata je to tako, kao što ti kažež i pričaš. A onima što su ratovali i derali guzove širom ratišta Bih NIJE TAKO, znaju sa terena kako je bilo, i ne trebaju im TEORIJE štO žene ŠIRE po brijačnici.PM72 wrote: ↑09/12/2022 07:41 Mahalskoj?
Po onoj,Tito nije znao nego mu radili iza leđa.Tako i Alija.On hudnik imao fin nijet nego ga sjebali kosovci u Armiji BiH.Ko izdade naredbu vojnim rukovodstvu Srebrenice da helikopterom napusti enklavu,taman pred napad,šatro na školovanje? Jel srebreničane u holidej inu Alija pitao da napuste Srebrenicu pa mu Hakija rekao da nije normalan?Čime su pomogli izvlačenje kolone ostali korpusi? Jel bilo tako ili je mahalska frizerajska priča? Nemamo svi lobotomiju niti su nam hodže svima isprale mozak.
Ali nije ti ni zamjeriti, nik ti sve govori, PM 72, NITI PUŠKA NI PUŠKOMITRALJEZ.
Da se vratimo na temu, tiho mi nešto jutros, šta je bilo, da nije maca poplala jezik.![]()
Argumentovano-nema šta.Samo navedi šta si dokazao- da se javno izvinem.Ali,vidim napredak...prvo su me optužili da nisam dana bio u ratu a sad je došlo do kontrolnih punktova što hoće reći da sam ipak bio tu
- Login77777
#64905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj @ford transit je @aldinjo. Ne gubi vrijeme.PM72 wrote: ↑09/12/2022 09:00ford transit wrote: ↑09/12/2022 08:52
Za one što su čučali na Sarajevskim kontrolnim punktovima, legtimisali raju u po rata je to tako, kao što ti kažež i pričaš. A onima što su ratovali i derali guzove širom ratišta Bih NIJE TAKO, znaju sa terena kako je bilo, i ne trebaju im TEORIJE štO žene ŠIRE po brijačnici.
Ali nije ti ni zamjeriti, nik ti sve govori, PM 72, NITI PUŠKA NI PUŠKOMITRALJEZ.
Da se vratimo na temu, tiho mi nešto jutros, šta je bilo, da nije maca poplala jezik.![]()
![]()
Argumentovano-nema šta.Samo navedi šta si dokazao- da se javno izvinem.Ali,vidim napredak...prvo su me optužili da nisam dana bio u ratu a sad je došlo do kontrolnih punktova što hoće reći da sam ipak bio tu![]()
-
A_A_AKCIJA
#64906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo i ja se slažem.palermo wrote: ↑09/12/2022 08:53Apsolutno.......narod koji ne zna.postaviti granice, tesko da se moze I nazvati narodom.....Prpa.ba wrote: ↑09/12/2022 07:46 Dobro mi postojimo kao narod uopste. U našem javnom prostoru se liberalno govori o tome da je genocid nad nama plod dogovora.
Rizik za nase postojanje ce biti sve dok se za ovo ne pocne krivicno odgovarati, pa se beogradsko-frizerske tlapnje krene "dokazivati" sa "nisam tako mislio majke mi" pred sudovima.
Samo, među prvih pet razloga revolucija, ratova u svijetu je uništavanje demokratije, tj krađe izbora.
Narodi prolijevaju krv da bi mogli birati svoju vlast. To i jeste suština borbe za državu. Da možeš sam sebi odabrati vlast. A SDA to danas ruši velikim čekićem.
Onda ne budite ćoravi pored očiju, pa osudite i to.
Rušenje vlastite države krađom izbora, kupovinom mandata, ucjenama, kompromitiranjem i urušavanjem izbornog procesa i demokratije.
- Login77777
#64907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe da neko intervenise. Osmorka nece blokirati nista. SDA neka predlozi potpredsjednika nije problem. Poslje toga ide vecina kroz ZD koja se treba potvrditi. Sta je razlog da se vecina ne potvrdi od strane predsjednika i dva potpredsjednika?tandmand wrote: ↑08/12/2022 22:51Mislim da bi to bila kap koja bi prelila čašu. I onda se više ne bi radilo o deblokadi .... već nečemu drugome . SDA bi dodatno ojačala koristeći intervenciju kao adut za dokazivanje zlih namjera Zapada prema BiH i Bošnjacima, neki iz Osmorke bi prešli na njihovu stranu na osnovu novonastale situacije.
Schmidtova intervencija bi slutim, samo napravila veći haos.
- Styling
#64908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bilo je prilike da se ispravi nepravda ali se tvoj Bakir potrudio da ta prilika propadne u ode u nepovrat.Prpa.ba wrote: ↑09/12/2022 07:46 Dobro mi postojimo kao narod uopste. U našem javnom prostoru se liberalno govori o tome da je genocid nad nama plod dogovora.
On je jedini i isključivi krivac za to.
- shbc
#64909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam ni koji k mi uopste glasamo. Neka uplate kerove u prvoj kladionici, pa ko dobije taj je vlast. Sto trositi pare na izboreGandalf wrote: ↑09/12/2022 08:50Uvijek smo otvoreni za nove(prastare) i još luđe experimenteTo da se žrijebom odlučuju nositelji vlasti nije novost ako se gleda historijski razvoj demokratije, ali je anahronizam koji je teško opravdati nakon više od 2.500 godina od nastanka demokratije.
Naime, u staroj Ateni po uvođenju demokratskog sistema, naravno u okvirima robovlasničkog društva, veliki broj izvršnih funkcija vlasti određivan je žrijebom. Smatralo se da kako demokratija podrazumijeva da su svi građani Atene jednaki pa onda i svejedno je ko obavlja funkcije. Tako se dešavalo da komandu nad atenskim snagama dobiju građani bez vojnog iskustva.
Još jedna daleka sličnost današnjeg bosanskohercegovačkog uređenja i uređenja Atene prije više od dva milenija je to da nemaju svi stanovnici jednaka prava. Naravno, u Ateni je to bilo puno očitije jer robovi i doseljenici u Atenu nisu imali pravo da učestvuju u demokratskom sistemu bilo da biraju ili budu birani. U modernoj Bosni i Hercegovini nemaju svi građani pravo da budu birani na državne funkcije zbog etničke pripadnosti.
Ono što je zabrinjavajuće jeste da nakon dvije i po hiljade godina razvoja filozofske teorije o demokratskom uređenju, značenju i funkcionalnosti demokratije, Bosna i Hercegovina u svome sistemu ima elemente koji su davno postali anahroni.
Ipak, kada se po rezultatima ocjenjuje sposobnost mnogih nositelja funkcija vlasti čini se da ne bi bili puno lošiji rezultati ni da se "kupe sa ulice".![]()
Možda da nam MZ nametne neki zakon gdje jedna stranka uvijek mora biti vlast.......oh wait![]()
-
sajber87
#64910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bez njih imas 50+ u predstavnickom i 40+ u domu naroda lagano, matematicki izvodivo ali prakticno bi dovelo do nerjesive i kataklizmicne politicke krize iz vec navedenog razloga. Dok hdz ne padne bar na oko 50% hrvatskog birackog tijela izaslog na izbore bice neizbjezan, a to mozes postici samo ako sprijecis da se homogenizuju oko neceg kao sto to rade zbog komsica
- Styling
#64911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Notorna laž i šuplja. Priče za malu djecu.Bosanski_kralj wrote: ↑09/12/2022 07:33 Reko Hamdija da imaju 14 i odmah se kao to uzima zdravo za gotovo.![]()
- Styling
#64912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ni to neće moći dugo. A pitanje je hoće li moći ikako.Leverage wrote: ↑09/12/2022 00:17Budimo realni, očekuje nas pećinski scenariokluz franjo wrote: ↑09/12/2022 00:15 Nema potrebe za naučnom-fantastikom.
I ovaj nakaradni sistem može civilizirano funkcionisati.
SDA ima 13 (zaboravimo na trenutak kako su ih dobili), imaju dakle pravo kandidirati (Pot)predsjednika. OK.
Parlamentarna većina ga ima civilizirano izabrati.
On ima civilizirano dati saglasnost na imenovanje Vlade koja ima podršku parlamentarne većine.
Dakle, ako se svi civilizirano ponašaju, onda se i u ovom nakaradnom sistemu može normalno funkcionisati.
Ako se SDA/DF pak žele pećinski ponašati, onda i za to ima lijeka.![]()
-
palermo
#64913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slažem se ja i sa tvojom postom. Al se ne slažem da to radi samo SDA. To isto radi i ova trojka, osmorka itd. To je opšte prihvaćeni sistem vrijednosti. I dakle, da se vratimo na početak priče o ovoj koaliciji.......najavljivala se promjena paradigme, te promjene nema. Postoje samo ušančeni rovovi.....jedino što je u toj borbi izvjesno je ko je gubitnik.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/12/2022 09:18Evo i ja se slažem.
Samo, među prvih pet razloga revolucija, ratova u svijetu je uništavanje demokratije, tj krađe izbora.
Narodi prolijevaju krv da bi mogli birati svoju vlast. To i jeste suština borbe za državu. Da možeš sam sebi odabrati vlast. A SDA to danas ruši velikim čekićem.
Rušenje vlastite države krađom izbora, kupovinom mandata, ucjenama, kompromitiranjem i urušavanjem izbornog procesa i demokratije.
- Haris.ba
#64914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sto onda se ne izabere vlast bez Sda lagano?sajber87 wrote: ↑09/12/2022 09:23Bez njih imas 50+ u predstavnickom i 40+ u domu naroda lagano, matematicki izvodivo ali prakticno bi dovelo do nerjesive i kataklizmicne politicke krize iz vec navedenog razloga. Dok hdz ne padne bar na oko 50% hrvatskog birackog tijela izaslog na izbore bice neizbjezan, a to mozes postici samo ako sprijecis da se homogenizuju oko neceg kao sto to rade zbog komsica
Ne moze jer ko ima vecinu u klubu naroda dobija pravo da ima (pot)predsjednika bez cije saglasnosti nema ni premijera ni vlade.
- Prpa.ba
#64915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To vam Zvizdic ispricao sta je telalio u Beogradu, prije pomazanja ulaska u NiP?
Last edited by Prpa.ba on 09/12/2022 09:34, edited 1 time in total.
- Point.
#64916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači genocid u Srebrenici je bio stvar dogovora? Wonderful.PM72 wrote: ↑09/12/2022 07:41Mahalskoj?
Po onoj,Tito nije znao nego mu radili iza leđa.Tako i Alija.On hudnik imao fin nijet nego ga sjebali kosovci u Armiji BiH.Ko izdade naredbu vojnim rukovodstvu Srebrenice da helikopterom napusti enklavu,taman pred napad,šatro na školovanje? Jel srebreničane u holidej inu Alija pitao da napuste Srebrenicu pa mu Hakija rekao da nije normalan?Čime su pomogli izvlačenje kolone ostali korpusi? Jel bilo tako ili je mahalska frizerajska priča? Nemamo svi lobotomiju niti su nam hodže svima isprale mozak.
Nikalva dokaza osim mahalske "ja sam čuo od Hakije jesam majkem".
- Point.
#64917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vama botovima je Alija kriv i za klimatske promjene.dr_Evil wrote: ↑09/12/2022 07:46Sad si tek jebo jeza, ima da se svi botovi placeni i neplaceni na teme okome. Sve je dopusteno osim istinePM72 wrote: ↑09/12/2022 07:41
Mahalskoj?
Po onoj,Tito nije znao nego mu radili iza leđa.Tako i Alija.On hudnik imao fin nijet nego ga sjebali kosovci u Armiji BiH.Ko izdade naredbu vojnim rukovodstvu Srebrenice da helikopterom napusti enklavu,taman pred napad,šatro na školovanje? Jel srebreničane u holidej inu Alija pitao da napuste Srebrenicu pa mu Hakija rekao da nije normalan?Čime su pomogli izvlačenje kolone ostali korpusi? Jel bilo tako ili je mahalska frizerajska priča? Nemamo svi lobotomiju niti su nam hodže svima isprale mozak.![]()
-
Seawolf
#64918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zemljače, tvojoj elokventnosti nikako ne leži priča Svi su isti.palermo wrote: ↑09/12/2022 09:29Slažem se ja i sa tvojom postom. Al se ne slažem da to radi samo SDA. To isto radi i ova trojka, osmorka itd. To je opšte prihvaćeni sistem vrijednosti. I dakle, da se vratimo na početak priče o ovoj koaliciji.......najavljivala se promjena paradigme, te promjene nema. Postoje samo ušančeni rovovi.....jedino što je u toj borbi izvjesno je ko je gubitnik.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/12/2022 09:18
Evo i ja se slažem.
- tramvajtrojka
#64919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

@Login77777 @Styling @laik1981 @Leverage sta mislite pod kojim nickom se na forumu krije nasa vildana cim nas proziva
- Styling
#64920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jok, pričaju žene u frizeraju.
Je li ti ti jedini odgovor? Naravno, kad nemaš kontrargumenta pa onda nastupaš mahalski.
- Login77777
#64921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prihvatiti potpredsjednika iz SDA i onda predlagati Vladu a on neka odbija 20 puta. Jednostavno.Haris.ba wrote: ↑09/12/2022 09:30Pa sto onda se ne izabere vlast bez Sda lagano?sajber87 wrote: ↑09/12/2022 09:23
Bez njih imas 50+ u predstavnickom i 40+ u domu naroda lagano, matematicki izvodivo ali prakticno bi dovelo do nerjesive i kataklizmicne politicke krize iz vec navedenog razloga. Dok hdz ne padne bar na oko 50% hrvatskog birackog tijela izaslog na izbore bice neizbjezan, a to mozes postici samo ako sprijecis da se homogenizuju oko neceg kao sto to rade zbog komsica
Ne moze jer ko ima vecinu u klubu naroda dobija pravo da ima (pot)predsjednika bez cije saglasnosti nema ni premijera ni vlade.
Neka ostane tehnicka. Ali onda neka prestanu s pricom o borbi protiv „legitimnog predstavljanja“ jer se pozivaju na isti. S tim da i nisu osvojili sve te delegate ali dobro.
- Point.
#64922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koga vama? Zašto po automatizmu dijeliš na mi i vi čim ti ne tapšem po ramenu? Nisam neki ljubitelj ni Alije ni SDA ali ovakve gluposti pisati da je Alija kriv i za šta jeste i za šta nije se moraju odgovoriti.Tananarive wrote: ↑09/12/2022 07:46Ma ne treba meni druze lexaurina, trebat ce vama idolatorima lika i djela truhlje sa kovača i njegovog okota, sad kad ste grohnuli i niko sa vama nece u koaliciju a ne treba ni u istu prostoriju. Zadnji su vam trzaji. Maramice nabaviti da mozete brisati pjenu oko usta.
Samo laganini i ne trči pred rudu.
-
sumirprimus
#64923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
JAO JAO ni manje ni vise neprijatelji islamatramvajtrojka wrote: ↑09/12/2022 09:35
@Login77777 @Styling @laik1981 @Leverage sta mislite pod kojim nickom se na forumu krije nasa vildana cim nas proziva![]()
![]()
![]()
- Styling
#64924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li ovo mene spominje, tako ti Bogatramvajtrojka wrote: ↑09/12/2022 09:35
@Login77777 @Styling @laik1981 @Leverage sta mislite pod kojim nickom se na forumu krije nasa vildana cim nas proziva![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#64925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
al krst da ce slomit dfovca
zar dfovci nisu grradjani

zar dfovci nisu grradjani