Najbolje je sto ne mozes svaku masinu ubiti istim oruzjem, vec moras malo razmisljati, ali jednom kad skontas, poslije je lakse.
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
vojopd
#7601 Re: PlayStation 5 - all about
To je vec do tebe.
Najbolje je sto ne mozes svaku masinu ubiti istim oruzjem, vec moras malo razmisljati, ali jednom kad skontas, poslije je lakse.
- arnes_king
#7602 Re: PlayStation 5 - all about
GoW Ragnarok uzeo platinu i 100% nakon 103 sata, igrao na GMGOW. Samo zadnje dvije opcionalne borbe sam spustio bio tezinu kako bih uzeo platinu pa vratio sejv. Sinoc pao i King iz ko zna kojeg pokusaja na GMGOW, jos samo Valkyra.
Svaka cast devovima koliko su interakcije i konverzacije ubacili u igru post game, nakon 100%, gdje god odem nesto zanimljivo se desi. Najdraza scena do sad gdje Kratos pita Mimira da li je Artreusa pripremio,
oplako sam
Pronasao sam i oslobodio cak i, nakon sto sam zavrsio main story.
Svaka cast devovima koliko su interakcije i konverzacije ubacili u igru post game, nakon 100%, gdje god odem nesto zanimljivo se desi. Najdraza scena do sad gdje Kratos pita Mimira da li je Artreusa pripremio,
Spoiler
Show
veli Mimir pa prezivio je Ragnarok, ne moze biti spremniji, kaze Kratos ma ne to nego u vezi zena... Kad Mimir govori da mu je pojasnio koliko je mogao, kaze Kratos onda zna kako da "woo", kaze Mimir pa prenjeo sam mu koliko bih ja volio "wooat"
Pronasao sam i oslobodio cak i
Spoiler
Show
pravog Tyra
- Ironman_88
#7603 Re: PlayStation 5 - all about
Odlična igra, ali meni je prvi dio bio bolji. Mišljenja sam da nastavak koji nema znatno bolju grafiku i ne nudi ništa novo osim podebljanog istog sadržaja, mora onda imati barem znatno bolju priču od originala da bi bio bolja igra. Priča mi je ovdje ostala nekako iza očekivanja, pogotovo što taj Ragnarok kojeg još iz prvog dijela najavljuje kao nešto epsko i bombastično a na kraju skroz mršavo i minimalno odrađeno. Isto kao i zadnje dvije borbe koje su morale biti puno bolje inscenirane, za GoW standarde su poprilično random i bezidejne. Puno više sam očekivao od finala i kod mene je kraj prvog dijela izazvao daleko više emocija nego Ragnarok.
Ako je prvi dio bio nekih 9/10, Ragnarok mi je 8,5/10. Iz istog razloga mi je i HZD bolji od HFW - nastavak identična igra, isti sadržaj samo podebljan a priča lošija.
Ako je prvi dio bio nekih 9/10, Ragnarok mi je 8,5/10. Iz istog razloga mi je i HZD bolji od HFW - nastavak identična igra, isti sadržaj samo podebljan a priča lošija.
- arnes_king
#7604 Re: PlayStation 5 - all about
Da, gdje ce za nastavak igre uzeti iste mehanike i podlogu te to nadograditi, sigurno su trebali napraviti skroz novu igru
Meni je definitivno GOTY, uzivao sam svake sekunde i evo i nakon 100% i platine i dalje je igram. Sa samim ragnarok dogadjajem jesam ocekivao i ja vise spektakla, ali ga zato nije falilo prije tog pa sam opet opcenito super zadovoljan.
Nisam dugo vidio utegnutiju igru u svim segmentima, sve je tako usavrseno, bugova nisam imao osim par sitnih i smijesnih, toliko detalja i truda oko okruzenja, atmosfere, konverzacija, bas uzivancija. Vjerujem da za ekipu koja nije gow fan od prije ne moze biti isto kao i ovima sto jesu, ali opet obe igre rade dovoljno da uvedu potpuno nove igrace i uvuku u to sve.
Meni je definitivno GOTY, uzivao sam svake sekunde i evo i nakon 100% i platine i dalje je igram. Sa samim ragnarok dogadjajem jesam ocekivao i ja vise spektakla, ali ga zato nije falilo prije tog pa sam opet opcenito super zadovoljan.
Nisam dugo vidio utegnutiju igru u svim segmentima, sve je tako usavrseno, bugova nisam imao osim par sitnih i smijesnih, toliko detalja i truda oko okruzenja, atmosfere, konverzacija, bas uzivancija. Vjerujem da za ekipu koja nije gow fan od prije ne moze biti isto kao i ovima sto jesu, ali opet obe igre rade dovoljno da uvedu potpuno nove igrace i uvuku u to sve.
- Ironman_88
#7605 Re: PlayStation 5 - all about
Napisao sam da je igra odlična, isto tako niko nije tvrdio da su trebali nanovo izmišljati toplu vodu. Međutim, sudbina svakog nastavka je da se mora mjeriti i porediti sa originalom, bez obzira o kakvoj vrsti nastavka se radilo i da li nastavak u tom obliku ima smisla ili ne. Radi se o identičnoj igri, samo sa podebljanim sadržajem i sa (po mom mišljenju) tanjom pričom. Iz tih razloga je meni prvi dio bolji.arnes_king wrote: ↑07/12/2022 11:32 Da, gdje ce za nastavak igre uzeti iste mehanike i podlogu te to nadograditi, sigurno su trebali napraviti skroz novu igru![]()
Što se tiče GOTY, imaš dobrog favorita, ali sutra navečer će se pokazati da su od igrica ove godine izašle Elden Ring and many more.
-
ramBRO
#7606 Re: PlayStation 5 - all about
Taj nastavak nije mogao bolji ni biti u odnosu na prvi dio s obzirom da niti je next gen niti je bilo dovoljno vremena da se izvede nešto skroz novo. Isto kao i HZD FW. Dođe ga ko veliki dlc obje igre, u smislu da ništa posebno novo ne donose. A digao se veliki hajp i nerealna očekivanja.
- Ironman_88
#7607 Re: PlayStation 5 - all about
Upravo sam to pisao, i Ragnarok i HFW su iste igre kao originali samo sa podebljanim sadržajem, naravno i par gimmicks koji su prodati kao noviteti. Sve ok, sve super, i dalje veoma dobre igre. Ali ako hoćeš da budeš bolji od originala koji je sve to uveo i etablirao, onda imaj barem bolju priču, što ni HFW ni Ragnarok nemaju u odnosu na original.ramBRO wrote: ↑07/12/2022 14:31 Taj nastavak nije mogao bolji ni biti u odnosu na prvi dio s obzirom da niti je next gen niti je bilo dovoljno vremena da se izvede nešto skroz novo. Isto kao i HZD FW. Dođe ga ko veliki dlc obje igre, u smislu da ništa posebno novo ne donose. A digao se veliki hajp i nerealna očekivanja.
-
TheDocToR
#7608 Re: PlayStation 5 - all about
Izvinite vjerojatno je već bilo pitanje, gdje se najpovoljnije mogu kupiti igrice bilo disk ili digitalna verzija?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
tap3ah75
#7609 Re: PlayStation 5 - all about
Pratiš par radnji i kako koja ima kakvu akciju - tada uletiš klizeći.
A digitalne je po meni najbolje na storu sam sebi kupovati - i tu bude dobrih popusta
- BaDa
#7610 Re: PlayStation 5 - all about
Ekipa treba mi informacija
do prije par dana rodjak mi fao svoj account odnosno ukljucio sharing da igram fifu... sad mi ukino sharing ostala mi instalirana fifa sa njegovog accounta ako ja sad kupim preko psn stora hocu li morati izbrisati prvo njegovu koja je ostala?
- alcho
#7611 Re: PlayStation 5 - all about
Moras nazvati servis da ti daju sifru za skidanje play fajlova koji su vezani za njegov account. Moraces im dati serijski broj svog i njegovog playstation-a, pa to pripremi prvo.
- BaDa
#7612 Re: PlayStation 5 - all about
pa lakse mi je da izbrisem fifu njegovu koju imam instaliranu na svom ps-u i instaliram svoju koju kupim. bitno mi je da mogu nastaviti fut gdje sam stao a to se veze za ea account koliko sam skontao
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#7613 Re: PlayStation 5 - all about
Mislim da je i EA account vezan za PSN account. Ako ti je napravio sharing i ti igrao sa svog accounta onda ne bi trebao imati problema
- BaDa
#7614 Re: PlayStation 5 - all about
sacekat cu jos koji odgovor da se ne zahebem i banuju me ili sl
Edit: kupio sam na storu i sasvin normalno mi opet otkljucalo igru i nastavio igrati! Eto da znate da to moze tako
- arnes_king
#7615 Re: PlayStation 5 - all about
Samo mi jos ostaje na GMGOW tezini
Nijedan prethodni bos me nije ovoliko napatio hehe Jedva cekam NG+ i nadam se da ce dodati koji novi armor.
Spoiler
Show
Gna
Spoiler
Show
Last edited by arnes_king on 11/12/2022 07:55, edited 1 time in total.
- mc-twin
#7616 Re: PlayStation 5 - all about
Ja se sve cuvam spoilera, a vamo Arnes sve spoila. 
- arnes_king
-
HD_2015
#7618 Re: PlayStation 5 - all about
Šta je sa ovim PS5 koji se prodaju po piku za 1000KM?
Ipak je velika razlika u odnosu na cijene u zvaničnim prodavnicama?
Ipak je velika razlika u odnosu na cijene u zvaničnim prodavnicama?
- arnes_king
#7619 Re: PlayStation 5 - all about
Pa vjerovatno raja prodaje samo konzolu i sta ide uz nju normalno, i jos vjerovatno ima i polovnih ili su uvezene iz vana pa daju tako jer im se isplati ali u tom slucaju treba paziti zbog garancije. U prodavnicama su 1500 KM jer ti utrpaju dvije igre koje naplate po igri 150 KM
-
schindleroskar
#7620 Re: PlayStation 5 - all about
Nije ovo gore veliki spoiler ali je opet spoiler ma koliko god on nebitan bio.
Nema potrebe da se ista objavljuje iz igre u blizoj buducnosti. Pohvala, kritika i to je to
Nema potrebe da se ista objavljuje iz igre u blizoj buducnosti. Pohvala, kritika i to je to
- arnes_king
#7621 Re: PlayStation 5 - all about
Eto, oznaceno kao spoiler. Mislim da oni koji se nisu susretali s tom vrstom, totalno opcionalnih, protivnika svakako ne mogu nista skontati niti pokvariti time sto vide izgled sa thumbnaila. Niti moze sta povezati, a svakako nije vezano za main story. Ipak sam oznacio pa ko zeli nek pogleda a ko ne zeli i ne vidi vise nista 
- nepass1
-
HD_2015
-
Mustang1
#7624 Re: PlayStation 5 - all about
Nisi ti to dobro vidio. Nema ni polovnog na piku za 1000.
- mirsek
#7625 Re: PlayStation 5 - all about
Hocu da uzmem ps plus premium, jel imam na njemu oko 400 besplatnih igara ili sam nesto pogresno skontao ?
I gdje je najbolje kupiti ps plus premium ?
I gdje je najbolje kupiti ps plus premium ?