Znači, jezik ti nije ni potreban previše. To sam i pretpostavio.skafiskafsnjak wrote: ↑09/12/2022 00:12Sta je super?
Ne mogu ti reci, tajna je![]()
Fizicki je teze nego u BiH sto sam radio ali sam rahatniji da ti ne mogu opisati. A promjenice se brzo i posao![]()
Ja sam na holandskom i engleskom pisao tekstove po čitav dan, a s kolegama komunicirao na francuskom jer sam živio u Briselu. Francuski nikad nisam dovoljno dobro savladao, na holandskom griješim, ali ne previše. Radio sam uredski posao gdje je jezik vrlo bitan. Probaj, pa ćeš vidjeti je li isto na svom ili stranom jeziku. Nijedan od tih stranih mi nije maternji, došao sam u Belgiju 2011. godine, i zadržao se devet godina na relaciji Brisel - Hag - Sarajevo. Sada sam najviše u Sarajevu, i imam repove u obje zemlje na sjeveru, i radim privatno, potpuno sam, i to posao za koji se nikad nisam školovao. I super mi je. Ne bih ponovo radio tamo za nekoga.
Eh sad, nije svako za privatnike, samo hoću da ti kažem da nije isto raditi na njemačkom, holandskom, francuskom ako radiš kao prehrambeni inženjer, ili ako si marketing stručnjak. U ovom drugom ne smiješ griješiti, a kao inženjer i smiješ. I kao guzoperač takođe smiješ.