U stq god sam ja ostario, znam da ti ne.prilice takve rijeci...AL haj, do tebe je...sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:42budi jednom iskern za sve ove godine na forumu, u sta si ostario bolan ne bio![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#64276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- denis.istok
#64277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne ide, ostade Dunovic i Melika.Bosanski_kralj wrote: ↑08/12/2022 11:43 A šta ako HDZ I Osmorka u roku od 30 dana ne održe sjednicu doma naroda na kojima bi se odmah predlagali predsjednik i potpredsjednici, da li onda na sljedećoj sjednici ide onih famoznih 7 umjesto 11?
Dakle prosjecan simpatizer osmorke razmislja ovako:
- Dobit cemo 11. delegata 100% (nema delegata)
- Ne treba nam delegat (rekao neki levat kod senada u FaceTV)
- Ups, ipak treba 11.
- Sta ako sad ne bude u prvom krugu 11, ide se na 7.
- Ups, ne ide se na 7, samo se ciklus ponavlja
- Onda cemo cekati da se ne sazove sjednica!!
- Ups, pa ostade ista vlast
- Cekamo ustavni sud da obori smitove odluke
-
Spit_fire
#64278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je iskreno drzava vaznija od bilo kakve vlasti i od SDP ciji sam clan i od dinine pruge i sebijine diplome...tako da te vase rapsade kuci ponesitesumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:44nadam se da hoce, jer nece da sidju s vlasti. a ak nece , onda nek se sve raspadne da nemaju na cemu bit osim...Spit_fire wrote: ↑08/12/2022 11:42
Nadam se da nece, ipk drzava bi trebala bit iznad svake vlasti.
S druge strane, ako im je vec vlast toliko bitna onda ne bi se cudio i da urade to...samo ne vidim zasto bi ih neko sankcionisao kad su HDZ koji blokira godinama izasli u susret radi takvog ponsanja?
Ili hoces rec da samo covic smije blokirat?![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#64279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tih 11 ide samo ako nijedna strana ne može skupiti dovoljan broj (znači imamo tri strane po 10, 9 i tkd. glasova).Bosanski_kralj wrote: ↑08/12/2022 11:43 A šta ako HDZ I Osmorka u roku od 30 dana ne održe sjednicu doma naroda na kojima bi se odmah predlagali predsjednik i potpredsjednici, da li onda na sljedećoj sjednici ide onih famoznih 7 umjesto 11?
Ovdje će SDA odmah imati dovoljno ruku.
Misli logički. Da padanje broja potrebnih delegata ide tako lako, HDZ bi se mogao izbaciti bez problema.
-
Spit_fire
#64280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis Zvizdic?
- Bosanski_kralj
#64281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ti ono kao nisi za SDA?denis.istok wrote: ↑08/12/2022 11:46Ne ide, ostade Dunovic i Melika.Bosanski_kralj wrote: ↑08/12/2022 11:43 A šta ako HDZ I Osmorka u roku od 30 dana ne održe sjednicu doma naroda na kojima bi se odmah predlagali predsjednik i potpredsjednici, da li onda na sljedećoj sjednici ide onih famoznih 7 umjesto 11?
- Ups, ipak treba 11.
- Cekamo ustavni sud da obori smitove odluke![]()
- kakotakonikako
#64282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bih komentarisao ali ovo da se raspadne MOJA JEDINA Drzava Bosna i Hercegovina - MORAM. I jos kaze NAKARADA !!!!!sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:26 sdp ako pristane na bilo sta sa sda, onda prizeljkujem da hdz i snsd zajedno sa smitom dovrse raspad ove nakarade.
nista sa sda i ni u kojim kombinacijama.
Ko si ti da tako mozes reci ? Da ponizis one sve sehide koji su se borili za Drzavu i sve ljude u njoj. Ja sam BORAC Armije RBiH od prvog do zadnjeg dana i borio sam se za Drzavu i ne dozvoljavam da neko ovako napise - da se raspadne.
Boli me ona stvar i za SDA, SDP, NIP, NS, SBiH, HDZ, SNSD, PDP, SDS - nisam u politici i nemam koristi od nje, ali ne dozvoljavam da napises da se " DOVRSI RASPAD OVE NAKARADE ".
BOSNA I HERCEGOVINA NIJE NAKARADNA - nakaradna je ova sva politika i ludacka kosulja koja joj je nametnuta .Tu najvise krivim Aliju Izetbegovica .
Fuj !!!!
Last edited by kakotakonikako on 08/12/2022 11:51, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
-
guruguru95
#64284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svaka častkakotakonikako wrote: ↑08/12/2022 11:48Ne bih komentarisao ali ovo da se raspadne MOJA JEDINA Drzava Bosna i Hercegovina - MORAM. I jos kaze NAKARADA !!!!!sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:26 sdp ako pristane na bilo sta sa sda, onda prizeljkujem da hdz i snsd zajedno sa smitom dovrse raspad ove nakarade.
nista sa sda i ni u kojim kombinacijama.![]()
Ko si ti da tako mozes reci ? Da ponizis one sve sehide koji su se borili za Drzavu i sve ljude u njoj. Ja sam BORAC Armije RBiH od prvog do zadnjeg dana i borio sam se za Drzavu i ne dozvoljavam da neko ovako napise - da se raspadne.
Boli me ona stvar i za SDA, SDP, NIP, NS, SBiH, HDZ, SNSD, PDP, SDS - nisam u politici i nemam koristi od nje, ali ne dozvoljavam da napises da se " DOVRSI RASPAD OVE NAKARADE ".
Fuj !!!!
![]()
![]()
- Styling
#64285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DaBosanski_kralj wrote: ↑08/12/2022 11:43 A šta ako HDZ I Osmorka u roku od 30 dana ne održe sjednicu doma naroda na kojima bi se odmah predlagali predsjednik i potpredsjednici, da li onda na sljedećoj sjednici ide onih famoznih 7 umjesto 11?
-
sumirprimus
#64286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakotakonikako wrote: ↑08/12/2022 11:48Ne bih komentarisao ali ovo da se raspadne MOJA JEDINA Drzava Bosna i Hercegovina - MORAM. I jos kaze NAKARADA !!!!!sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:26 sdp ako pristane na bilo sta sa sda, onda prizeljkujem da hdz i snsd zajedno sa smitom dovrse raspad ove nakarade.
Fuj !!!!
![]()
![]()
opa vadimo tesku artiljeriju sehide jel? nisam sda ali..
da, nek se raspadne ovakva nakarada od drzave u kojoj se sve moze kupit i sve namjestit i u kojoj je sda nanijela vise muke u uzadnjih 27 godina od cetnika i ustasa zajedno.
akobogda
- Leverage
#64287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E pa borio si se zato da ti SDA bude vječno na vlasti. Fino otiđi pred ogledalo i priznaj sebi da se nisi izborio za državu nego za SDA prćiju.kakotakonikako wrote: ↑08/12/2022 11:48Ne bih komentarisao ali ovo da se raspadne MOJA JEDINA Drzava Bosna i Hercegovina - MORAM. I jos kaze NAKARADA !!!!!sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:26 sdp ako pristane na bilo sta sa sda, onda prizeljkujem da hdz i snsd zajedno sa smitom dovrse raspad ove nakarade.
Fuj !!!!
![]()
![]()
Nemaš ti šta nedozvoljavat, niko te ništa neće ni pitat. Ovdje ako SDA ostane na vlasti raspad države je neminovan.
-
sumirprimus
#64288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
forum i postovi su nista, sta se sve dozivi kakvih stvarnih bljuvotina i sranja od sda u pravom zivotu i nema vas milion botova koji to stanje mozete okrecit i prepravit.guruguru95 wrote: ↑08/12/2022 11:50
Svaka častSvakakve bljuvotine se ovdje mogu pročitati posljednjih mjeseci.
-
A_A_AKCIJA
#64289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#64290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nek je ne nosi, ni SDA ni bilo ko drugi...tolkke zrtve i borba i ti bi
to tako dao?
Prvo ide prica otpor je uzaludan pa sad ide ma i sta ce nam...predpostavljam da ces iduce napisat ionako nemamo efektivnu vlast u RS nek se ocijele sta fali...kakva je da je nasa je,
Last edited by Spit_fire on 08/12/2022 11:54, edited 1 time in total.
- Styling
#64291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jasta nego nakarada. A vidim i ti 25 godina sutis i pustis da ti politicari upropastavju drzavu pa sad se kao bunis zato sto je nazivaju nakarad i sto smo pred raspadom. sjedi gdje si bio zadnjih 25 godina i suti.kakotakonikako wrote: ↑08/12/2022 11:48Ne bih komentarisao ali ovo da se raspadne MOJA JEDINA Drzava Bosna i Hercegovina - MORAM. I jos kaze NAKARADA !!!!!sumirprimus wrote: ↑08/12/2022 11:26 sdp ako pristane na bilo sta sa sda, onda prizeljkujem da hdz i snsd zajedno sa smitom dovrse raspad ove nakarade.
BOSNA I HERCEGOVINA NIJE NAKARADNA - nakaradna je ova sva politika i ludacka kosulja koja joj je nametnuta .Tu najvise krivim Aliju Izetbegovica .
Fuj !!!!
![]()
![]()
- Bosanski_kralj
#64292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O patriotizmu kod nas obično pričaju ljudi koji su ovu državu ojadili tako da danas imamo ovo što imamo.
Oni su fino sebe, svoju djecu, unuke i praunuke obezbjedili, a vi sirotinjo marš za Njemačku i tamo perite švabama guzice. I dodite par puta godišnje u BiH, da koju marku potrošite, zube i frizure napravite, i naravno da glasate za one koji su vas iz zemlje otjerali.
Oni su fino sebe, svoju djecu, unuke i praunuke obezbjedili, a vi sirotinjo marš za Njemačku i tamo perite švabama guzice. I dodite par puta godišnje u BiH, da koju marku potrošite, zube i frizure napravite, i naravno da glasate za one koji su vas iz zemlje otjerali.
-
sumirprimus
#64293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa bog dao, sda omogucila kako onoSpit_fire wrote: ↑08/12/2022 11:52Nek je ne nosi, ni SDA ni bilo ko drugi...tolkke zrtve i brina i ti bi
to tako dao?
Prvo ide prica otpor je uzaludan pa sad ide ma i sta ce nam...predpostavljam da ces iduce napisat ionako nemamo efektivnu vlast u RS nek se ocijele sta fali...kakva je da je nasa je,
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#64294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogu samo reći da se zaguzicalo
, pratim ali slabo da išta kontam, znam samo da se svi bore za fotelje i benificije koje vlast donosi, narod.. je..
zajedno sa mnom mutav u svakom pogledu
.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#64295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa jedne strane mi je žao, ipak je alternativa trebala dobiti šansu.
Sa druge strane me i sada ovi komentari tipa "e sad nek se raspadne kad nismo dobili vlast" potvrđuju u mom strahu da je Konaković bio spreman dati bilo šta, samo da ostane na vlasti.
Kako god, ovo je sada najlošiji ishod za opozicione stranke. Komplet osmorka je ovih dana doživjela medijski debakl, konstantno kršenje sopstvenih principa, hodanje po Laktašima i slično su stvorili negativnu sliku kod običnih ljudi, a bez vlasti ne mogu pokazati ništa od svojih namjera da poboljšaju život građana.
Tako da sada ostaje samo jedna ogromna mrlja, koju će SDA sigurno iskoristiti idućih 3-4 izbornih ciklusa.
Sa druge strane me i sada ovi komentari tipa "e sad nek se raspadne kad nismo dobili vlast" potvrđuju u mom strahu da je Konaković bio spreman dati bilo šta, samo da ostane na vlasti.
Kako god, ovo je sada najlošiji ishod za opozicione stranke. Komplet osmorka je ovih dana doživjela medijski debakl, konstantno kršenje sopstvenih principa, hodanje po Laktašima i slično su stvorili negativnu sliku kod običnih ljudi, a bez vlasti ne mogu pokazati ništa od svojih namjera da poboljšaju život građana.
Tako da sada ostaje samo jedna ogromna mrlja, koju će SDA sigurno iskoristiti idućih 3-4 izbornih ciklusa.
-
Spit_fire
#64296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa cekaj malo ti pljujes SDA radi revizije i govoris kako je to dokaz da je SDA zayebala amere, a ovamo ti je skroz ok da neko ko je bio na top mjestu u procesu revizije tuzbe bude amnestira jer je u drugoj stranci?A_A_AKCIJA wrote: ↑08/12/2022 11:52![]()
Kako si ofiran.
A čime je to nagrađen?
Funkcijom u NiP-u?
Jarane, imate li vi ikakvih argumenata? Zvizdić godinu dana prije osnivanja NiP i tri godine prije nego će preći, odradio posao.![]()
- JohnnyS
#64297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hvala gospodinu Komšiću što je podnio apelacijudenis.istok wrote: ↑08/12/2022 11:44Tako je, cekali su bas da vide hoce li SDA dobiti 11.delegata i da obore.
Odnoso da osmorka nema 11.
- denis.istok
#64298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
COVJECE JESAM! Ali sam se nadao da ce neko drugi biti malo pametniji i voditi procese drugacije, i glasovi su isli i drugima, sad vidim da je sve to isto--ili i gore. E pa kad je tako onda neka ovakve SDA, a posto ne mogu sami nista valjda ce doci neki jaci korektivni faktor. Ja sam pobornik jakog bloka kontra SNSD ili HDZ-a. Ali ne ide to, mrznja licna je prejakaBosanski_kralj wrote: ↑08/12/2022 11:47A ti ono kao nisi za SDA?denis.istok wrote: ↑08/12/2022 11:46
Ne ide, ostade Dunovic i Melika.
- Ups, ipak treba 11.
- Cekamo ustavni sud da obori smitove odluke![]()
-
last mohicans
- lerdi
#64300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolja stvar za državu koja se mogla desiti je da SDA dobije 12 ruku u DN. Sada su sve karte na stolu. Ako Šmit interveniše na neki način, a nadam se da hoće, onda nema razloga da ne interveniše i kad se sklopi večina bez HDZ-a iako HDZ ima većinu u klubu Hrvata u DN. Odlučujuće su političke bitke pred nama a ispada da je Šmit sam sebe zajebao sa izmjenama. Otići će sam da traži od Suda da poništi njegove odluke.