Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Idemedosumom
#64151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije Mulahusika sda, samo se slučajno slikao sa stranačkim vrhom 
- dr_Evil
#64152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta mislis jel se u onom restoranu gdje su se slikali za posljednjom vecerom nauzubillah sluzi alkohol?Idemedosumom wrote: ↑08/12/2022 08:08 Nije Mulahusika sda, samo se slučajno slikao sa stranačkim vrhom![]()
-
mishic
#64153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Policajac i potpredsjednik Novog policijskog sindikalnog saveza Milan Dumanović,povodom odluke Apelacionog suda da Mladen Trbović i on budu pravosnažno oslobođeni optužbi da su odali službenu tajnu time što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Potočarima u Srebrenici 2015. na kom je napadnut tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, kaže da su oni dobili zadatak da snimaju ukoliko se nešto desi, i da je to bilo nelegalno, odnosno nije bilo dogovoreno ni sa kim iz BiH.
Ništa novo i nepoznato! Ovakav tretman BiH i njenih institucija i od jednih i od drugih susjeda i ovakvo "dolijevanje ulja na vatru" koje traje decenijama zorno pokazuju odakle problemi izviru, ko ih raspiruje i šta je jedan od ključnih preduslova normalizacije stanja u BiH.
Ništa novo i nepoznato! Ovakav tretman BiH i njenih institucija i od jednih i od drugih susjeda i ovakvo "dolijevanje ulja na vatru" koje traje decenijama zorno pokazuju odakle problemi izviru, ko ih raspiruje i šta je jedan od ključnih preduslova normalizacije stanja u BiH.
- skafiskafsnjak
#64154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrvata ima malo ali imaju vlasti kao Bosnjaci.
Hvala Alija !!!!!!!!!!!!!
-
palermo
#64155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet Alija kriv....skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:22 Hrvata ima malo ali imaju vlasti kao Bosnjaci.
- Login77777
#64156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Selam „neutralni“, jeste mi dobro? Jel se dovi vec za zrijeb? 
- skafiskafsnjak
#64157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zar nije on potpisao to?palermo wrote: ↑08/12/2022 08:24Opet Alija kriv....skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:22 Hrvata ima malo ali imaju vlasti kao Bosnjaci.
Covic samo trazi ono sto je obecano tada.
- Login77777
#64158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije to on potpisao. To je potpisao Zelenski. Pobrkao si nesto.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:26Pa zar nije on potpisao to?
Ne bi SDA to nikad potpisala.
-
HelaS
#64159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Danas se to radi na moderniji način, perfidno, barem je tako radila SDA na "svojim" teritorijama. Npr. Edin Ramić, federalni ministar raseljenih, i svi prethodni ministri, kroz razne projekte "održivih povrataka", malim privredama i sl. grantovima, godinama su finansirali "svoje", i na taj način održavali visok procenat izbornih glasova.asurbanipal wrote: ↑07/12/2022 14:32 Rahmetli Džema Bijedić je obilazio domaćine po istočnoj i zapadnoj Hercegovini, ljude, seljake koji rade na poljima od jutra do zalaska sunca, pitao ih kako su, kako životare. Sa zapadne Hercegovine je skinuo stigmu ustaštva, elektrificirao je, povezao putevima, olakšao otkup duhana i poljoprivrednih proizvoda.
Dok god se tzv. ljevičarske stranke iz Sarajeva ne približe malom čovjeku, Bošnjaku, Srbinu, Hrvatu, građaninu, radniku, seljaku na bilo kojem pedlju države, smatrat ću ih produženom rukom kleronacionalne bošnjačke elite po čijim shvatanjima se država prostire u trouglu SA - ZE - TZ, i u čijem narativu su Mostar i Banja Luka "tamo negdje". Evo, neka krenu od Bihaćke Krajine, gdje je danas više ljudi sa putovnicama nego sa BH pasošem.
Kad bi neko otvorio predmet i isprovjeravao tokove novca samo ovog ministarstva, "ventilatori" bi bili mala maca
-
palermo
#64160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:26Pa zar nije on potpisao to?
Šta si ti uspio sa svojom generacijom, osim što si utekao u Njemačku, Gdje si ti sa svojom generacijom da ustaneš i kažeš, nećete pička vam materina, i mi smo živi i postojimo.....nema vas.....jedino što ima je ovo, "Alija je kriv".
Kao što više puta rekoh, nedozreo i nedovršen narod.
-
Oznaka Tablica
#64161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Student_u_Ostavci wrote: ↑07/12/2022 21:16On ih je stvorio da botuju protiv njega, realno govoreći.
Lik nakon izlaska iz SDA proziva sve živo i neživo. Za njega su Mulahusić i neki branitelj iz rata jedno te isto jer su SDA.
- skafiskafsnjak
#64162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑08/12/2022 08:34pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:26
Pa zar nije on potpisao to?
Šta si ti uspio sa svojom generacijom, osim što si utekao u Njemačku, Gdje si ti sa svojom generacijom da ustaneš i kažeš, nećete pička vam materina, i mi smo živi i postojimo.....nema vas.....jedino što ima je ovo, "Alija je kriv".
Kao prvo, nisam ja utekao u Njemacku nego me OTJERAO Alijin sin i njegova zelena posast. Nisam otisao sto mi je ceif.
Drugo, jeste sacuvao, kao sto njegova izdrkotina od sina trenutno cuva. E nemoj molim te da je cuvaju , tako ti Boga !!!!!
- skafiskafsnjak
#64163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ah mene budale .... dobro siLogin77777 wrote: ↑08/12/2022 08:28Ma nije to on potpisao. To je potpisao Zelenski. Pobrkao si nesto.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:26
Ne bi SDA to nikad potpisala.![]()
-
HelaS
#64164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ba @Palermo, ne pretjerujpalermo wrote: ↑08/12/2022 08:34 pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.
-
mishic
#64165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da je ovdje problem samo u jednoj "kleronacionalnoj eliti" ova država bi bila daleko sretnija nego što jeste. A bila bi još sretnija da kada se detektuje neki problem on bude kritikovan, naznaćen i principijelno osuđen ma sa koje strane dolazio. Ova ping-pong osuda i prozivanje jednih automatski amnestira druge a u ovoj sredini se upravo tako upada u etno-nacionalne, međustranačke i druge sukobe kojih i onako ovdje ne manjka.dr_Evil wrote: ↑08/12/2022 07:38 Dok god se tzv. ljevičarske stranke iz Sarajeva ne približe malom čovjeku, Bošnjaku, Srbinu, Hrvatu, građaninu, radniku, seljaku na bilo kojem pedlju države, smatrat ću ih produženom rukom kleronacionalne bošnjačke elite po čijim shvatanjima se država prostire u trouglu SA - ZE - TZ, i u čijem narativu su Mostar i Banja Luka "tamo negdje". Evo, neka krenu od Bihaćke Krajine, gdje je danas više ljudi sa putovnicama nego sa BH pasošem.
- dr_Evil
#64166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa prijatelju dragi kako se samo tako posra na sve generacije bosnjackih politicara koje su vratile Bosnu koja je bila nestala za vrijeme prve Juge, stavili Bosnjake na pravu stranu historije u ratu i poslije rata, vratili Bosnjake kao narod makar sa M, dodali baklju u zastavu Juge, potpisali novi ustav po kojem Bosna ima pravo na nezavisnost raspadom Juge.palermo wrote: ↑08/12/2022 08:34pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:26
ALi jok, Alija je bog i otac nacije.
Upravu si, nedozreo i nedovrsen narod. Historija Bosne pocinje dolaskom Turske, a historija Bosnjaka dolaskom SDA.
- dr_Evil
#64167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mesh cini da to nije moj post. Moje ime, ali nije moj postmishic wrote: ↑08/12/2022 08:44Da je ovdje problem samo u jednoj "kleronacionalnoj eliti" ova država bi bila daleko sretnija nego što jeste. A bila bi još sretnija da kada se detektuje neki problem on bude kritikovan, naznaćen i principijelno osuđen ma sa koje strane dolazio. Ova ping-pong osuda i prozivanje jednih automatski amnestira druge a u ovoj sredini se upravo tako upada u etno-nacionalne, međustranačke i druge sukobe kojih i onako ovdje ne manjka.dr_Evil wrote: ↑08/12/2022 07:38 Dok god se tzv. ljevičarske stranke iz Sarajeva ne približe malom čovjeku, Bošnjaku, Srbinu, Hrvatu, građaninu, radniku, seljaku na bilo kojem pedlju države, smatrat ću ih produženom rukom kleronacionalne bošnjačke elite po čijim shvatanjima se država prostire u trouglu SA - ZE - TZ, i u čijem narativu su Mostar i Banja Luka "tamo negdje". Evo, neka krenu od Bihaćke Krajine, gdje je danas više ljudi sa putovnicama nego sa BH pasošem.
-
palermo
#64168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
de još jedan smiješak......bit će vejrodostojnije to štio si rekao....skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:40palermo wrote: ↑08/12/2022 08:34
pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.
Kao što više puta rekoh, nedozreo i nedovršen narod.![]()
![]()
![]()
![]()
Kao prvo, nisam ja utekao u Njemacku nego me OTJERAO Alijin sin i njegova zelena posast. Nisam otisao sto mi je ceif.
Drugo, jeste sacuvao, kao sto njegova izdrkotina od sina trenutno cuva. E nemoj molim te da je cuvaju , tako ti Boga !!!!!
suma sumarum, nti si šta uradio niti misliš šta uraditi.....
al dobro ok, našao si način kako da racionaliziraš stvari i pogledaš se u ogledalo....rešpekt za to...
-
palermo
#64169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dr_Evil wrote: ↑08/12/2022 08:44Pa prijatelju dragi kako se samo tako posra na sve generacije bosnjackih politicara koje su vratile Bosnu koja je bila nestala za vrijeme prve Juge, stavili Bosnjake na pravu stranu historije u ratu i poslije rata, vratili Bosnjake kao narod makar sa M, dodali baklju u zastavu Juge, potpisali novi ustav po kojem Bosna ima pravo na nezavisnost raspadom Juge.palermo wrote: ↑08/12/2022 08:34
pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.
ALi jok, Alija je bog i otac nacije.
Upravu si, nedozreo i nedovrsen narod. Historija Bosne pocinje dolaskom Turske, a historija Bosnjaka dolaskom SDA.
O čemu ti zemo.....ne spomenuh ja te genracije, ja samo spomenih šta je Alija uradio....
IAl kad si već spomenuo, Alija je upravo na plodovima onoga što su uradili Džema, Hamdija, svi oni narodni heroji nastavio da radi....(uz hiljadu grešaka koej je napravio)
a ove nove generacije (barem ove koje su glasne, ne sumnjam ja da postoji i šutljiva većina) .......šta da ti kažem...
-
palermo
#64170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Još nešto da dodaš....HelaS wrote: ↑08/12/2022 08:42De ba @Palermo, ne pretjerujpalermo wrote: ↑08/12/2022 08:34 pa znaš kako, Alija je uspio očuvati državu u njenim granicama, Bosna i Hercegovina je članica UN-a, Bošnjaci su uspjeli da izbjegnu sudbinu koja im je bila namijenjena, prvi put u historiji su bili politički narod....sve je to Alija, njegova genracija i nešto mlađi od njega uspjeli.Tema o bajkama je na drugom pdf.
- dr_Evil
#64171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Malo pregonis sa psovanjem, ipak je ovo forum. Ima lijepih dama, a i djece.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:40
![]()
![]()
![]()
![]()
U sustini iskren ti je post. Nepravdu je lakse trpiti u ratu, imas na koga pusku okrenuti. U miru, e to je vec malo tezi slucaj.
Palermo poziva na borbu, nesvjesno poziva na unutar bosnjacki sukob ili ti ga gradjanski rat. Ne postoji mogucnost u kojoj ce SDA mafija mirno sjahati s vlasti jer misli da joj javna sredstva pripadaju i po bogu i po narodu. Ti si dovoljno svjesna osoba da ne zelis pucati na svog komsiju, i uradio si jedino logicno, otisao si. Ne mozes ocekivati da ce tvoj komsija prestati krasti ili ako ne krade da ce prepustiti svoje radno mjesto nekom sposobnom, dobio je mjesto preko stranke, a ne sto je sposoban.
Sta radit braco Bosnjaci?
- dr_Evil
#64172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zapara mi uho kad si napisao PRVI PUT politicki narod. Kao da nismo nista krecili u Jugi.palermo wrote: ↑08/12/2022 08:50
O čemu ti zemo.....ne spomenuh ja te genracije, ja samo spomenih šta je Alija uradio....
IAl kad si već spomenuo, Alija je upravo na plodovima onoga što su uradili Džema, Hamdija, svi oni narodni heroji nastavio da radi....(uz hiljadu grešaka koej je napravio)
a ove nove generacije (barem ove koje su glasne, ne sumnjam ja da postoji i šutljiva većina) .......šta da ti kažem...
- skafiskafsnjak
#64173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze.... ili brate .... bajke su na drugom PDF-upalermo wrote: ↑08/12/2022 08:46de još jedan smiješak......bit će vejrodostojnije to štio si rekao....skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:40
![]()
![]()
![]()
![]()
suma sumarum, nti si šta uradio niti misliš šta uraditi.....
al dobro ok, našao si način kako da racionaliziraš stvari i pogledaš se u ogledalo....rešpekt za to...
- skafiskafsnjak
#64174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jos je samo zaboravio dodati da su Alija birvaktile, a Kakir sada, garant opstanka Islama na ovim prostorimadr_Evil wrote: ↑08/12/2022 08:53Malo pregonis sa psovanjem, ipak je ovo forum. Ima lijepih dama, a i djece.skafiskafsnjak wrote: ↑08/12/2022 08:40
![]()
![]()
![]()
![]()
U sustini iskren ti je post. Nepravdu je lakse trpiti u ratu, imas na koga pusku okrenuti. U miru, e to je vec malo tezi slucaj.
Palermo poziva na borbu, nesvjesno poziva na unutar bosnjacki sukob ili ti ga gradjanski rat. Ne postoji mogucnost u kojoj ce SDA mafija mirno sjahati s vlasti jer misli da joj javna sredstva pripadaju i po bogu i po narodu. Ti si dovoljno svjesna osoba da ne zelis pucati na svog komsiju, i uradio si jedino logicno, otisao si. Ne mozes ocekivati da ce tvoj komsija prestati krasti ili ako ne krade da ce prepustiti svoje radno mjesto nekom sposobnom, dobio je mjesto preko stranke, a ne sto je sposoban.
Sta radit braco Bosnjaci?
-
breuer
#64175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tačnije, turbo Islama...