Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#63651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 06/12/2022 15:47
Zanimljivo. Nije mi on za te pozicije, ali dobro. Koje jezike Dino govori?
Mozda to ili sigurnost ili vanjska trgovina. govori Engleski i Talijanski.
Roccohljup

#63652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

eh cuj kifla MVP........pa zar stvarno nisu mogli boljeg naći. Daleko je to iznad njegovog kapaciteta.
Styling

#63653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 06/12/2022 15:50 eh cuj kifla MVP........pa zar stvarno nisu mogli boljeg naći. Daleko je to iznad njegovog kapaciteta.
Pravi kapaciteti tek treba da se vide.
patriot_bih

#63654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Zanimljivo da su Srbi (plaćenici) kopali tunele ispod zidova Konstantinopolja kad su ga Turci osvajali.

Barem tako kaže dokumentarac koji sam gledao - vjerovatno imaju neki historijski izvor.

Uzimajući činjenicu da je Konstantinopolj bio centar pravoslavlja i sveti pravoslavni grad, a Srbi pomagali muslimanima da ga osvoje. :-)
Spoiler
Show
Čemu onda "osveta Turcima" u Srebrenici i zločini nad Bošnjacima?
Možda ipak to sve nije imalo veze sa vjerom i historijom nego je bila čista otimačina teritorija i resursa.
Last edited by patriot_bih on 06/12/2022 15:58, edited 1 time in total.
noviforumas

#63655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ne simpatisem Konakovica i nisam glasao za NiP, ali ako mu je ista vrlina to je da je dobar operativac i terenski radnik u BiH okvirima. Treba traziti neku takvu funkciju za koju bi on imao kapacitet. Za MVP-a definitivno nije.
Styling

#63656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 06/12/2022 15:58 Ne simpatisem Konakovica i nisam glasao za NiP, ali ako mu je ista vrlina to je da je dobar operativac i terenski radnik u BiH okvirima. Treba traziti neku takvu funkciju za koju bi on imao kapacitet. Za MVP-a definitivno nije.
Meni vise pase za ministra sigurnosti.
Haris.ba

#63657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote: 06/12/2022 15:50 eh cuj kifla MVP........pa zar stvarno nisu mogli boljeg naći. Daleko je to iznad njegovog kapaciteta.
De predlozi nekog iz Nipa?

Barem je predsjednik stranke. Neki izborni legitimitet postoji za njega.
Maliodmene

#63658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

Kolike su sanse da osmorka pokupi ministarstvo odbrane, sigurnosti i vanjskih poslova?
laik1981

#63659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 06/12/2022 15:41
laik1981 wrote: 06/12/2022 14:45
A ko usranom bosnji brani da ide i zove predsjednike i premijere Njemacke, Francuske, Britanije, Italije, USA, Kanade, skandinavskih drzava itd? Ko bosnji brani da lobira po zapadu i da se sastaje sa zapadnim liderima.. Bosnjo bira da se samo sastaje sa turcima, irancima i arapima.. Smije bosnjo sve, samo sto ne treba ocekivati podrsku zapada ako ce koketirati sa istokom..

Ne glasati u UN-u za rezoluciju kojom se osudjuje iranski rezim je jasan pokazatelj zapadu da postoji iranski uticaj u BiH.. Ako je BiH tada glasala drugacije nego zapad i nije uskladila vanjsku politiku sa zapadom, zasto bi onda sutra zapad glasao za BiH? Danas vidimo i zasto nismo glasali..

Otvorena "prijateljstva" sa turcima i irancima su u rangu Dodikovog "prijateljstva" sa Putinom i zapad to tako i posmatra..

Jos jedan u nizu autogolova bosnjacke politike..
Pa vidi se kako zapqd glasa kad je BIH i kad su bosnje u pitanju.

Sastaje se.bosnjo kao i ostali sa svim nabrojanim, ali bosnji se isporuci racun ovakav kakav su isporucili.
Zasto bi vise bosnjo onda i slusao taj isti zapad?

Sutra bi isti zapad blokirao odbranu bosnja, a ovakav kakv je Iran bi opet pomogao.

Ali ti takav vise preferiras da nas/te brani HV, a ne Iran tako da.....nastavi gdje si stao, ako vec imas viska vremena..
Pa ko kaze da bosnjo mora da slusa zapad? Ne mora.. Prihvatimo istok, izolaciju od strane zapada i uzivancija moze da pocne..

U Tirani EU summit, a u Sarajevu sastanak sa sefom diplomatije Irana.. Sto bi rekli "pametnom i isaret dosta", a ovo je puno vise od isareta..
lerdi

#63660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lerdi »

Styling wrote: 06/12/2022 15:06
laik1981 wrote: 06/12/2022 15:02
Ja se najiskrenije nadam da MVP nece biti iz NiP-a.. Ako zelimo podici odnose sa zapadom najbolje bi bilo da tu poziciju dobije neko iz NS.. Sabina Cudic vjerovatno najbolje rjesenje..

I apsolutno se slazem da prva posjeta treba biti Ukrajini, a druga USA..
Nisam sigurna da ce HDZ i SNSD htjeti Cudicku jer je bila izricito protiv koalicije s "nacionalnim strankama". Kofrci se kao da ona diktira uslove koalicije. A glasala je i protiv imenovanja Cavare.
Pa jel moguće da se ovoliko podilazi željama HDZ-a i SNSD-a. Znači spremno se namjestiti kako god samo da ih braća prime. SDP je dobio mjesto u PBIH, Zvizdić NIP-ovac je na čelu Parlamenta, valjda je logično da NS dobije najbolje mjestu u VM a to je MVP. Sabina je, iako je nešto plaho ne mirišem, najkvalitetniji kadar Osmorke za tu poziciju.
Login77777

#63661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 06/12/2022 14:39
Login77777 wrote: 06/12/2022 14:37

Onda lazu.
kaži im da lažu, ti imaš bolju pirliku od mene
Budem cim ih sretnem. :thumbup:
Dr. Kuca

#63662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Kazu, kifla objasnio dodiku kako ispravno ugasiti igokeu :lol:
archi_a

#63663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Sa utakmice, direktno u ministarstvo vanjskih poslova!!! Ma nek gori hala! :lol:
Haris.ba

#63664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

lerdi wrote: 06/12/2022 16:15
Styling wrote: 06/12/2022 15:06

Nisam sigurna da ce HDZ i SNSD htjeti Cudicku jer je bila izricito protiv koalicije s "nacionalnim strankama". Kofrci se kao da ona diktira uslove koalicije. A glasala je i protiv imenovanja Cavare.
Pa jel moguće da se ovoliko podilazi željama HDZ-a i SNSD-a. Znači spremno se namjestiti kako god samo da ih braća prime. SDP je dobio mjesto u PBIH, Zvizdić NIP-ovac je na čelu Parlamenta, valjda je logično da NS dobije najbolje mjestu u VM a to je MVP. Sabina je, iako je nešto plaho ne mirišem, najkvalitetniji kadar Osmorke za tu poziciju.
Pa nek ode na koju utakmicu Igokee. Mozda i kakva pozicija se nadje za nju.
Roccohljup

#63665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Haris.ba wrote: 06/12/2022 15:59
De predlozi nekog iz Nipa?

Barem je predsjednik stranke. Neki izborni legitimitet postoji za njega.
Eh jebiga ako ce se samo legitimitet gledati nema nam hajra jos zadugo. Ovo je osjeteljiva pozicija pogotovo na danasnjem vaktu gdje treba dosta iskustva, znanja a bogami i poznanstava. Ako bas mora iz NIPa, Denis Zvizdic je daleko bolji kandidat za tu poziciju.
lerdi

#63666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lerdi »

Haris.ba wrote: 06/12/2022 16:26
lerdi wrote: 06/12/2022 16:15
Realno ne valja situacija nikako za Osmorku. Ukoliko NS bude u priči za državni nivo a Sabina ne bude MVP jer HDZ i SNSD nisu za to onda kakav je to zajednički blok i nastup ako će te odluke donositi neko van tog bloka. Opet ako NS ne bude u priči za državni nivo kakav je to blok koji se raspada već na pitanju nastupa na državnom nivou. Mislim da će svakako ovo sa osam stranaka teško funkcinisati ale evo izgleda da ni među ove vodeće tri nije sve definisano do kraja.
Roccohljup

#63667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 06/12/2022 15:52
Pravi kapaciteti tek treba da se vide.
Nije to pozicija za eksperimentisanje, narucito sad i u ovom momentu. Napisah vec da ako mora biti NIP, zvizdic je daleko bolji kandidat za tu poziciju.
Roccohljup

#63668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

lerdi wrote: 06/12/2022 16:35
Haris.ba wrote: 06/12/2022 16:26

Realno ne valja situacija nikako za Osmorku. Ukoliko NS bude u priči za državni nivo a Sabina ne bude MVP jer HDZ i SNSD nisu za to onda kakav je to zajednički blok i nastup ako će te odluke donositi neko van tog bloka. Opet ako NS ne bude u priči za državni nivo kakav je to blok koji se raspada već na pitanju nastupa na državnom nivou. Mislim da će svakako ovo sa osam stranaka teško funkcinisati ale evo izgleda da ni među ove vodeće tri nije sve definisano do kraja.
Ja dam fakat cuo od par clanova NS da kljuca nezadovoljstvo kod njih zbog odnosa prema njima unutar osmorke a i zbog ulaska u vlast sa snsd. Ako je i obo oko cudicke istina i tako im se saopsti, svega moze biti.
mistek

#63669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

Na stranu što bi Ćudićka fakat bila dobra na poziciji MVP, ali što bi neko NS dao to? Razumijem ja neke aspiracije, poglede na sve, ali NS je ne tako bitan faktor u svemu ovome, nažalost. NiP svoju snagu u pregovorima crpi ovim jakim ličnostima, Zvizdićem, Dinom i ostalo, jer su se postavili ko vođe koalicije, to je tako, bez obzira na sve i ok. Ali ni tako im se neće moći dati puno. NS praktično ima isti broj parlamentaraca kao NES i neće im se dati puno. S druge strane, i u NS ne znaju baš šta bi. S jedne strane bi u koaliciju, a s druge valjda znaju da to nosi milion nekih odluka i kompromisa gdje će morati da gaze svoje principe. Eh sad, neki u stranci bi očigledno to i mogli, a neki su ipak malo principijelniji.

Po meni, ako fakat postoji namjera da Dino gura za MVP, previše gube tim. Pretpostavljam da je ta pozicija "skupa", da se moraš odreći masu nekih sitnijih i operativnih pozicija da bi se to dobilo, a nije vala da ćeš neke spektakularne stvari moći uraditi tu. To se rodilo za Zvizdića i slične ublehe, koji imaju nekakvo iskustvo u tome, branit će interes koliko mogu i treba i to je to. Nema tu puno neke nauke. Milion puta mi je smislenije da je Dino zagrizao za mjesto premijera federacije ili tako neku varijantu i ima mi više smisla. Ali eto, očito to ostavljaju Nikšiću, što je bezveze varijanta vala (ali nakon trenutne situacije, jasno mi je da je sve dobro) :)

Ne znam gdje će se Naša stranka naći u svemu ovome. Generalno, valjalo bi da je Ćudićka ovdje dodatno pragmatična, da i oni naprave neke ustupke na kantonu, a da traže više iznad. Pretjerano je tražiti MVP, ali eto. Zapravo, mogu, ali vjerovatno im onda ne bi ostalo ništa ispod.

S druge strane, tu je i SDP, koji se generalno ponaša na način najsličniji SDA, a imaju viziju da su ubjedljivo najvažniji (po glasovima nažalost ispada tako), a nemaju uopšte kvalitetne kadrove za te najjače pozicije.

Helem, šta god dogovore, svaka čast kad uspiju, jer se ja sam sa sobom ne bih dogovorio, kad bih igrao neki Fantasy sa strankama i gdje koga staviti :D
plavi_E

#63670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Znaci ipak je bila patka ona prica da bi Zvizdic mogao biti MVP. I onda to on kao odbio javno da sad svi znaju da mu je ponudjeno a da on nece pa onda mora Konakovic. Cisto da se neko ne bi zapitao zbog cega Konakovic a ne Zvizdic. Dodik kao da je skonto da mu je bolje da Konakovic bude MVP nego neki njegov kadar.
plavi_E

#63671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ako ovim manipulacijama sa MVP dodamo i laganje da nije bilo nikakvog dogovora oko Izbornog Zakona, sto je sam Covic demantovao, onda vidimo za kakve budale i kretene oni drze citavu javnost. Obit ce im se to u glavu gore nego Fahri sebijina diploma.
Roccohljup

#63672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Veceras u Mrezi intervju sa Pedjom. Bit ce zanimljivo
Student_u_Ostavci

#63673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Moja podrška Elmedinu. Odličan izbor za MVPa.
plavi_E

#63674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

MVP je sigurno skupo placeno i trebalo bi na to mjesto postaviti najbolje sta imamo od diplomatskog kadra. SDA je prokockala to ministarstvo u zadnjem mandatu. Osmorka valjda nije SDA. Nadam se samo da MVP nije placeno aerodromom Trebinje. Na to pitanje bi Konakovic morao vec danas odgovoriti.
Haris.ba

#63675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Sto je Sabina bolja za ministra vp od Dine?

Ja mislim da se ovdje vise pristupa koja ti se stranka svidja, pa daj toga ispred stranke.

Mislim da se ne razumije sta radi ministar vanjskih poslova. Nije on klasicni diplomata.

I nije mj jasna ova prica sta se dalo za tu poziciju. Ako se zadrzi prijasnja praksa, kruzno se dijele ministarstva. Ako snsd uzme finansije, osmorka samo treba da uzme vanjske poslove.
Last edited by Haris.ba on 06/12/2022 17:02, edited 1 time in total.
Locked