Problem sa Printerom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
emmirr1

#1 Problem sa Printerom

Post by emmirr1 »

Pozdrav,
Prijatelj mi na poslu ima problem sa printerom canon ir3570. Printer je uredno radio do ove sedmice. Jednostavno nece da printa stranice. Kaže kad ode u devices and printers i kada klikne na pomeniti printer pokazuje mu u statusu da je offline.
Nadam se da ce mi ovdje neko dati savjet sta da uradim kako bi printer ponovo obavljao svoj zadatak.
Image
Praetorious

#2 Re: Problem sa Printerom

Post by Praetorious »

Meni se to desilo sa HP LaserJet printerom i morao sam reinstalirati driver.
A za Canon vidi ovdje, možda nešto pomogne:

Code: Select all

https://www.drivereasy.com/knowledge/fix-canon-printer-offline-status-solved/
emmirr1

#3 Re: Problem sa Printerom

Post by emmirr1 »

Praetorious wrote: 06/12/2022 15:59 Meni se to desilo sa HP LaserJet printerom i morao sam reinstalirati driver.
A za Canon vidi ovdje, možda nešto pomogne:

Code: Select all

https://www.drivereasy.com/knowledge/fix-canon-printer-offline-status-solved/
Važi pokuša cu
Hvala ti
zippoo87

#4 Re: Problem sa Printerom

Post by zippoo87 »

Moze biti vise stvari.
Pokusaj sa driverima...prvo stare obrisi skroz.
A pokusaj naci i za taj odredjeni model resetovanje printera preko fizickih dugmadi na printeru...imaju i te cake.
Sjecam se da sam nekada koristio neki stari HP laserski stampac pa je znao nekada budaliti .
Ili ako nista ne pomogne,ima servisera koji te printere obnove da budu kao novi za ne tako velike novce...
emotivac

#5 Re: Problem sa Printerom

Post by emotivac »

emmirr1 wrote: 06/12/2022 10:16 Pozdrav,
Prijatelj mi na poslu ima problem sa printerom canon ir3570. Printer je uredno radio do ove sedmice. Jednostavno nece da printa stranice. Kaže kad ode u devices and printers i kada klikne na pomeniti printer pokazuje mu u statusu da je offline.
Nadam se da ce mi ovdje neko dati savjet sta da uradim kako bi printer ponovo obavljao svoj zadatak.
Image
Ako je na poslu problem, da li je statička IP, ako je printer na mreži ? Ako nije, možda je promjenuo na neku koja se već koristi pa brljavi, a isto tako moguće da je neki drugi uređaj pokupio tu IP adresu od printera. Dešavalo mi se to na poslu jer imamo cca 50 printera :D
Ako je direktno spojen na računar, probaj drajvere reinstalirat' ;)
emmirr1

#6 Re: Problem sa Printerom

Post by emmirr1 »

Image
emotivac wrote: 07/12/2022 07:20
Image
Ako je na poslu problem, da li je statička IP, ako je printer na mreži ? Ako nije, možda je promjenuo na neku koja se već koristi pa brljavi, a isto tako moguće da je neki drugi uređaj pokupio tu IP adresu od printera. Dešavalo mi se to na poslu jer imamo cca 50 printera :D
emotivac wrote: 07/12/2022 07:20
Image
Laptop i jos jedan racinar se nalaze u kancelariji. Obzirom da drugi racunar nije bio nikako pripojen na pomenuti printer, dan prije su i njega pokusavali da uvežu ali im nije pošlo za rukom.
Kaze mi prijatelj da kad reinstalira drivere i ponovo ih instalira da ne moze pronaci ip adredu printera. Kada pokosa manuelno da ukuca adresu sa printera kaze da nije validna.
arminicos

#7 Re: Problem sa Printerom

Post by arminicos »

Zna li neko kako rijesiti problem sa se Brother stampac ne gasi sam nakon odredjenog vremena se ugasi ??
Da je uvijek u pripravnosti da radi.. ?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#8 Re: Problem sa Printerom

Post by suad-sarajevo »

arminicos wrote: 21/09/2024 07:21 Zna li neko kako rijesiti problem sa se Brother stampac ne gasi sam nakon odredjenog vremena se ugasi ??
Da je uvijek u pripravnosti da radi.. ?
To adjust the Sleep Mode setting, follow these steps:

Press Menu and choose General Setup => Ecology => Sleep Time.

Do one of the following:

Use the keys on the dial pad enter the number of minutes the machine is idle before it enters Sleep Mode. You can enter 00 to 99.

To turn Sleep Mode off, follow these steps:

Press the START and OPTIONS keys simultaneously.
The LCD will read "Sleep Mode: On."

Press the UP OR DOWN ARROW key to choose Off.

Go to STEP 3.
Press the OK key.

Press the STOP/EXIT key.
Post Reply