Chmoljo wrote: ↑02/12/2022 10:55
a nz bogami. mi smo bili slabi sa lovom za renoviranje, tako da je puno preko mojih ruku prešlo. nekim stvarima smo zadovoljni na kraju, nekim nismo.
cifra je bila oko 15.000 ali prije dvije godine i puno toga mi je bilo za dž, jer mi je imao ko raditi. još neka poznanstva gdje mi je bilo jefitnije pa je ispalo sasvim ok. a i vanjsku stolariju i ulazna vrata sam imao zamijenjene tako da je ispalo tako kako je ispalo.
fizika je išla preko mene
sada sa jednim kvalitetnim krečenjem i još nekim sitnim detaljima ćemo srediti kako bog zapovijeda.
fino je ono ko može sve pod konac dovesti i useliti, ali mi smo sve svojim rukama stekli i zaradili, odricali se i tako. nismo bili u situaciji da možemo sve, i stan na dobroj lokaciji i kvalitetno renoviranje i da imamo za život i račune.
uselili u stan bez kuhinje, kreveta u spavaćoj, lajsni, unutrašnje stolarije. kupali se, pa nabacimo kesu preko štokova da nije baš hladno, da para sva ne pobjegne.
neke stvari koje smo ofulali, više i ne primjećujemo. jbnamse

riješićemo kad budemo mogli i kad nam se bude dalo.
sve ovo hoću reć', jer se bogami ljudi previše opterećuju svim i svačim, da sve mora biti cakum pakum, ultra moderno, jer zaboga obrukaće se pred nekim, ko im bude jednom, dvaput ušao u stan i tako to...
nemojte se ba strunjivati oko jebenog renoviranja. kupite stan na mjestu gdje će vam biti lijepo ili ok živjeti. renovirajte onoliko koliko možete finansijski podnijeti, ali da imate za funkcionalan život u tom stanu. a poslije se krpite. ne kažem da kupujete nekvalitetan materijal ili pravite ćumez. ali pretjeruje se, često više zbog drugih, nego zbog sebe.
prvu godinu nećete ništa, jer se navikavate na ratu kredita