Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
animus

#63251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:19
guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:14

Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako" itd.

:run:
Kad se sve zavrsi priznace i bosanski jezik potpisace sto nisi ni sanjao da ce, smit ce nametnuti kad pozeli i sta pozeli, bice onako kakko on u prici ne zeli, sve ce biti kontra ali valja puckati svoju stoku sitnog zuba koja glasa za njega , kad bude trebalo poraz ce im prodati kao pobjedu. Rezultati se gledaju na kraju a mi smo tek na pocetku igre
Moglo bi se ovo brzo zavrsiti ako budu široke ruke kao što obećavaju. Samo kažem. Nadam se da griješim i da će nas povesti putem prosperiteta. Ali jedan potez koji će se moći protumačiti kao izdaja države će biti haos u državi.
Lug

#63252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:14

Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako" itd.

:run:
Kad se sve zavrsi priznace i bosanski jezik potpisace sto nisi ni sanjao da ce, smit ce nametnuti kad pozeli i sta pozeli, bice onako kakko on u prici ne zeli, sve ce biti kontra ali valja puckati svoju stoku sitnog zuba koja glasa za njega , kad bude trebalo poraz ce im prodati kao pobjedu. Rezultati se gledaju na kraju a mi smo tek na pocetku igre
grdne rane.. :lol:
zeleni xy

#63253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zeleni xy »

JohnnyS wrote: 04/12/2022 23:17
zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:13

nisu oni Bošnjački partner, prvo onaj rumenko Bećirević uzeo najviše glasova od Bošnjaka a prvo što je uradio je da je sa kabineta skinuo tablu Kabinet bošnjačkog člana predsjedništva, isto je uradio i na zvaničnoj stranici predsjedništva a i kad pročitaš njegovu biografiju na istoj stranici uvjeriš se da se ne izjašnjava kao Bošnjak, takvih je u osmorci 90%, dragi im bili glasovi Bošnjaka a ne izjašnjavaju se kao Bošnjaci, a posebno su opasni ovi koji će popunjavati kvote Bošnjaka a rade protiv Bošnjaka. I u Bihaću raja masovno pljuje i proziva ove iz osmorke i kaju se što su glasali za neke od njih, zaboravljaju ovi iz osmorke da je Bošnjaka preko 51% i da Bošnjaci ne vole izdajnike i uvlakače

Je li to doktor Bećirović nije legitiman?
čega je on doktor ?? doktorirao Uticaj podrumske vlage na mladića od 19 godina u toku rata ?? doktor izdaje Bošnjaka, doktor poštanskih nauka i otvorenih pisama, doktor bježanja sa dženaza, doktor sa dedinja ???? stidljivi doktor , stidi se bošnjaštva ?? legitiman je za nebošnjake, čak poželjno legitiman
sajber87

#63254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Lug wrote: 04/12/2022 23:31

grdne rane.. :lol:
Pa daj predlog sta raditi, kako formirati vlast, kako izbjeci demografsku katastrofu, ostavi se kritika ponudi rjesenja
Novak20

#63255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:34
JohnnyS wrote: 04/12/2022 23:17

Je li to doktor Bećirović nije legitiman?
čega je on doktor ?? doktorirao Uticaj podrumske vlage na mladića od 19 godina u toku rata ?? doktor izdaje Bošnjaka, doktor poštanskih nauka i otvorenih pisama, doktor bježanja sa dženaza, doktor sa dedinja ???? stidljivi doktor , stidi se bošnjaštva ?? legitiman je za nebošnjake, čak poželjno legitiman
Ja, i ?

On je naš Predsjednik kao i Komšić.
zabit_mehmedov

#63256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zabit_mehmedov »

vidjecemo sta ce biti od svega ovoga, konakovic ima muda prije svega i realno i meni koji podrzavam osmorku, i koji mislim da je tu konakovic vjerovatno najsposobniji faktor, jasno je da pretjeruje u paznji prema covicu i dodiku ili ti ga pretjeruje u tom nekom spustanju tenzija i relaksiranju odnosa

eh sad pitanje je sta je cilj svega toga, mozemo o konako icu misliti ovako il onako, al jedno je sigurno, a to je da nije budala, ne bi on ovo radio da mu je cilj samo vlast i pocijenu izdaje, izdajice su, oni koji se usutare ili javno dizu hampu na, protivnike i onda izdaju kad kao malo zavaraju trag

konakovic je pragmatik i namazan, vjerujem da ima neki plan da sad obezbijedi, vlast i odlazak, sda u opoziciju, zna, i on sam, da ovo nisu popularni potezi kod glasackog tijela, no zna i to da su, iz ori, daleko i da ce se u narednim mjesecima i godinama svasta desavati i da ce se ovi izljevi relaksacije zaboraviti brzo

vjerujem da mu je cill formirati i ustabiliti vlast, pokusati na lijepu pricu napraviti i neki rezultat, a dal ce to biti moguce sa snsd i hdz vjerujem da je i on sam skeptik.

No, mudar politicar ce, znati opet iskoristiti situaciju, kad se, vlast formirr na, drzavnom i federalnom nivou, kad sda u izbije noge i resurse koje nosi vlast, druga je onda situacija, ako covic i dodik budu trazili nesto sto je izdaja prci, ce konakovic zagalamiti i biti protiv, reci, ce nismo mi sda da trgujemo s drzavom, a ako dodik i covic onda krenu u avanturu izbacivanja osmorke iz vlasti i uzimanje sda, onda je strahovit pritisak na, sda, a, pitanje i hocel uopst imati i kapaciteta, da sa sda prave vlast, ako osmorka, ne pristane na zahtjeve protivdrzavne, ispast ce onda da uzimaju sda da im ona zelje ispunjava i tu je onda kraj sda, a, osmorka i dino ispadaju heroji, i to heroji koji kontrolisu resurse kojima se, sda sluzila da dobije glasove

nemojte se, iznenaditi ako bude ovaj scenario, zaheban je igrac konakovic,pokazo je on da zna taktizirati i, dugorocno razmisljati, nemojte se iznenaditi ako scenarij bude prvo relaksacija a, onda zatezanje. Jos je bitno sto ce i strancima imati ponuditi argument, evo mi smo sve ucinili da relaksiramo stvari, al ovi drugi su, barbari, ima tu dobre logike i mudrosti u potezima konakovica,

malo relaksiraj, rijesi se, najvece konkurencije u svojim redovima, malo se pravi i glup da covic i dodik misle da ce te lako preveslati, a kad se osiguras onda zube pokazuj
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#63257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Login77777 wrote: 04/12/2022 21:35
zeleni xy wrote: 04/12/2022 21:30 Znači već imamo spremno objašnjenje kad sutra digne ruke za bilo šta što dođe na glasanje iz centrala Upravitelja kolonijom BIH iz tzv. Zap. Mostara i Laktaša.
Samo kaže "mučna odluka koja ne prestaje da me mori" i to je to, dušu je olakš'o, idemo dalje. 😆
Koji su ovo šibicari i politički diletanti bez ikakve nacionalne svijesti s kojima se Beograd i Zagreb igra kako god želi.

jbg pošto nemaju stav, dođe ljigavac i stavi im ga
Moj brat zeleni! :bih:
Čekamo da nam ti švicarski Mulahuseinović objasniš svijet.
guruguru95

#63258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

“Konaković grubo manipuliše činjenicama o građanskom ratu u BiH, sve u funkciji predizborne kampanje. Bez ikakvih političkih ideja, programa, Konaković duva u staru muslimansku tikvu po kojoj su za sve što im se ikada desilo krivi Srbija i srpski narod”, napisao je Dodik.

I onda mu odeš na noge par mjeseci kasnije :thumbup:

Relax :gunjastajl:
General War

#63259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

zabit_mehmedov wrote: 04/12/2022 23:41 vidjecemo sta ce biti od svega ovoga, konakovic ima muda prije svega i realno i meni koji podrzavam osmorku, i koji mislim da je tu konakovic vjerovatno najsposobniji faktor, jasno je da pretjeruje u paznji prema covicu i dodiku ili ti ga pretjeruje u tom nekom spustanju tenzija i relaksiranju odnosa

eh sad pitanje je sta je cilj svega toga, mozemo o konako icu misliti ovako il onako, al jedno je sigurno, a to je da nije budala, ne bi on ovo radio da mu je cilj samo vlast i pocijenu izdaje, izdajice su, oni koji se usutare ili javno dizu hampu na, protivnike i onda izdaju kad kao malo zavaraju trag

konakovic je pragmatik i namazan, vjerujem da ima neki plan da sad obezbijedi, vlast i odlazak, sda u opoziciju, zna, i on sam, da ovo nisu popularni potezi kod glasackog tijela, no zna i to da su, iz ori, daleko i da ce se u narednim mjesecima i godinama svasta desavati i da ce se ovi izljevi relaksacije zaboraviti brzo

vjerujem da mu je cill formirati i ustabiliti vlast, pokusati na lijepu pricu napraviti i neki rezultat, a dal ce to biti moguce sa snsd i hdz vjerujem da je i on sam skeptik.

No, mudar politicar ce, znati opet iskoristiti situaciju, kad se, vlast formirr na, drzavnom i federalnom nivou, kad sda u izbije noge i resurse koje nosi vlast, druga je onda situacija, ako covic i dodik budu trazili nesto sto je izdaja prci, ce konakovic zagalamiti i biti protiv, reci, ce nismo mi sda da trgujemo s drzavom, a ako dodik i covic onda krenu u avanturu izbacivanja osmorke iz vlasti i uzimanje sda, onda je strahovit pritisak na, sda, a, pitanje i hocel uopst imati i kapaciteta, da sa sda prave vlast, ako osmorka, ne pristane na zahtjeve protivdrzavne, ispast ce onda da uzimaju sda da im ona zelje ispunjava i tu je onda kraj sda, a, osmorka i dino ispadaju heroji, i to heroji koji kontrolisu resurse kojima se, sda sluzila da dobije glasove

nemojte se, iznenaditi ako bude ovaj scenario, zaheban je igrac konakovic,pokazo je on da zna taktizirati i, dugorocno razmisljati, nemojte se iznenaditi ako scenarij bude prvo relaksacija a, onda zatezanje. Jos je bitno sto ce i strancima imati ponuditi argument, evo mi smo sve ucinili da relaksiramo stvari, al ovi drugi su, barbari, ima tu dobre logike i mudrosti u potezima konakovica,

malo relaksiraj, rijesi se, najvece konkurencije u svojim redovima, malo se pravi i glup da covic i dodik misle da ce te lako preveslati, a kad se osiguras onda zube pokazuj
...i Ovdje sam prestao citati

Image
Student_u_Ostavci

#63260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Botovi zvani 'Treba relaksirati odnose'.
Licemjeri je blaga riječ za vas.

Zamisli situaciju da je Bake bio na tekmi sa Dodarom. Pa FACE TV bi momentalno organizirao breaking news pod nazivom 'SDA potpisala raspad države' :lol:
sajber87

#63261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:42 “Konaković grubo manipuliše činjenicama o građanskom ratu u BiH, sve u funkciji predizborne kampanje. Bez ikakvih političkih ideja, programa, Konaković duva u staru muslimansku tikvu po kojoj su za sve što im se ikada desilo krivi Srbija i srpski narod”, napisao je Dodik.

Pa valjda je logicnije da se dodik ne sastane sa nekim ko ima takva stajalista, ovaj je rekao sta misli dodik zapjenio pa se opet sastao.
sajber87

#63262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 04/12/2022 23:45 Botovi zvani 'Treba relaksirati odnose'.

Zamisli situaciju da je Bake bio na tekmi sa Dodarom. Pa FACE TV bi momentalno organizirao breaking news pod nazivom 'SDA potpisala raspad države' :lol:
Ti su se sastajali po kafanama zar si zaboravio
zeleni xy

#63263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zeleni xy »

Novak20 wrote: 04/12/2022 23:35
zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:34
Ja, i ?

a željkica, nju si zaboravio spomenuti ??
e pa vidiš rumenko nije moj predsjednik jer nije Bošnjak, to je njegov izbor, mi Bošnjaci trenutno nemamo svog člana predsjedništva, prevarom lik uzeo glasove i izbrisao da je bošnjački član predsjedništva, tebi možda jeste jer ni ti nisi Bošnjak

uvjeri se : http://www.predsjednistvobih.ba/kab/def ... gTag=bs-BA
General War

#63264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Student_u_Ostavci wrote: 04/12/2022 23:45 Botovi zvani 'Treba relaksirati odnose'.

Ovdje se radi o istom krugu ljudi, ime stranke je sasvim nebitno jos od 1992.
General War

#63265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:47

Ja, i ?

e pa vidiš rumenko nije moj predsjednik jer nije Bošnjak, to je njegov izbor, mi Bošnjaci trenutno nemamo svog člana predsjedništva, prevarom lik uzeo glasove i izbrisao da je bošnjački član predsjedništva, tebi možda jeste jer ni ti nisi Bošnjak

Hocetel i vi "treci"? :D
PreWiBa

#63266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

made_in_sarajevo wrote: 04/12/2022 22:57 Znaci bolje je i moranje je blokirati sve i govoriti eto ne znam kako cemo i tako kerovi politicari laju, svijet ode naprijed i lagano iz godine u godinu postajemo bitni, pa eto tamo neka drzava kako se ono zove, od ovog da se ode pricati sa svima, nesto dobijes, nesto izgubis ali bar pokusavas krenuti naprijed.

Bolje vikat eto hin, spremajte se
Tako je, mora se ići dalje putem boljitka.

Izaberi svoj put boljitka:

Image

Image
PreWiBa

#63267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:47

Pa bolje po kafanama nego na utakmici.
Student_u_Ostavci

#63268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Sve što ste njima nabijali na nos, sada vam se vraća u duplo goroj dozi.
Kakav je osjećaj braniti to? :lol:
Novak20

#63269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:47

Ja, i ?

:lol:

Jbg, tako ti je to kada je Bošnjacima preče izabrati Komšića da ga shuknu Hrvatima.

Ali ima ona stara: Tko drugom jamu kopa....
Klixuser02

#63270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Klixuser02 »

Konaković zna sta radi. Ja se lično poslije svega ne bih sastao sa tim čovjekom i slikao, ali hajde da vidimo šta će proizaći iz svega ovoga. Ja vjerujem dobro. Mislim da je opozicija u RS-u uvjerljivo pobijedila bez sumnje bi bila drugačija situacija.
guruguru95

#63271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:46
guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:42 “Konaković grubo manipuliše činjenicama o građanskom ratu u BiH, sve u funkciji predizborne kampanje. Bez ikakvih političkih ideja, programa, Konaković duva u staru muslimansku tikvu po kojoj su za sve što im se ikada desilo krivi Srbija i srpski narod”, napisao je Dodik.

Pa valjda je logicnije da se dodik ne sastane sa nekim ko ima takva stajalista, ovaj je rekao sta misli dodik zapjenio pa se opet sastao.
Vidi, nemam se namjeru dalje raspravljati i ponavljati i trpiti da me kojekakvi balavci nazivaju botom. Očito je da su pojedinci ovdje spremni da opravdaju svaku izjavu i potez Konakovića i ostalih lidera Osmorke, a mnogi će na najprizemniji način vrijeđati i pljuvati sve one koji se ne slažu s tim. Dobro su rekli pojedini forumaši, na kraju će ne samo bivši SDA-ovci biti amnestirani i očišćeni od grijeha, već i ove dvije pogane separatističke protuhe Čović i Dodik.

Last edited by guruguru95 on 05/12/2022 00:06, edited 2 times in total.
sajber87

#63272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 04/12/2022 23:52

Opet tvoj subjektivan osjecaj koji pokusavas nametnuti drugima. Nema goreg lizanja hdz a i snsd a nego sto je zadnjih 8 godina radila bosnjacka reprezentacija sa rezultatom nikad slabije drzave sa nikad manjim brojem i nikad siromasnijih bosnjaka u njoj
Klixuser02

#63273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Klixuser02 »

Sva politika SDA svodi se na huškanje i populizam. Šta je sad trebalo, da dođe Konaković i kaže kako je RS genocidna tvorevina i Srbi genocidaši? Ne ide to tako. Mi nemamo luksuz kao Hrvati ili Albanci da imamo svoju nacionalnu zemlju pa vrijeđamo svakog po redu bez da nam se obije o glavu.
General War

#63274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:55
Student_u_Ostavci wrote: 04/12/2022 23:52

Opet tvoj subjektivan osjecaj koji pokusavas nametnuti drugima. Nema goreg lizanja hdz a i snsd a nego sto je zadnjih 8 godina radila bosnjacka reprezentacija sa rezultatom nikad slabije drzave sa nikad manjim brojem i nikad siromasnijih bosnjaka u njoj
...ovi su odlicno krenuli :D
General War

#63275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Klixuser02 wrote: 04/12/2022 23:56 Sva politika SDA svodi se na huškanje i populizam. Šta je sad trebalo, da dođe Konaković i kaže kako je RS genocidna tvorevina i Srbi genocidaši? Ne ide to tako. Mi nemamo luksuz kao Hrvati ili Albanci da imamo svoju nacionalnu zemlju pa vrijeđamo svakog po redu bez da nam se obije o glavu.
...tako je, sad su otvorena vrata EU i NATO, upravo Dodik na poluvremenu potpisuje :D
Locked