Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Leverage

#63226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

asker wrote: 04/12/2022 21:38
Leverage wrote: 04/12/2022 16:44 A Čavara je takav neprijatelj SAD-a da njima recimo uopšte ne smeta što je on imenovan na tu poziciju. Da im je smetalo dali bi neko saopštenje. Uradili su sve da HDZ bude dio vlasti i sad njima kao smeta nešto.
Pa dali su saopstenje pobogu :-)
Mor'o sam proguglat i limitirat' pretragu da to vidim.

Jesu. Ali čini se da nikog nije briga.
Idemedosumom

#63227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Eno jedan od lidera osmorke s Dodikom gleda utakmicu. Veleizdaja! Šta će im sljedeće isporučiti? :mrgreen:
tramvajtrojka

#63228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Idemedosumom wrote: 04/12/2022 22:14 Eno jedan od lidera osmorke s Dodikom gleda utakmicu. Veleizdaja! Šta će im sljedeće isporučiti? :mrgreen:
jesu li košarkaške lopte bile zelene ako nisu to je ocit dokaz da se sprema veleizdaja Bosne :skoljka: :skoljka:
zeleni xy

#63229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zeleni xy »

kaže danas onaj preletačević arnaut da niko ne pregovara sa dodickom, a evo vidimo večeras klošarkaš dinokio čak u dvorane ide da se šlihta i prodaje najvećem dušmanu BiH, neviđeno uvlačenje u pakšu dušmanima BiH od strane propalih polupismenih kvazipolitičara osmorke
Idemedosumom

#63230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Strašno :-D
Hakiz

#63231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 04/12/2022 20:04
Hakiz wrote: 04/12/2022 19:57 Ako nakon ovog izbora Čavare ne bude na prvoj sjednici Vlade FBiH odluka da penzije i invalidnine idu barem 50 % gore i u sljedećih 5-6 sjednica slične stvari u drugom oblastima, više nema razloga glasati za stranke trojke/osmorke.

Da i mi građani vidimo rezultate "mučnih odluka", ne samo oni koji će tim odlukama dobiti vlast.

Da imamo i mi razloga da im "mučno" oprostimo.

U suprotnom, nikada više.
Baš ste zabavni sa tim ultimatumima. Mislim da će se u Osmorki pravi nasekirati zbog vaših zahtjeva 😂😂
Znači, nije bas briga kako narod živi.

:thumbup:
nles

#63232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Styling wrote: 04/12/2022 18:18 Što s merakom pratim ovo svakodnevno kmečanje SDA ekipe, uh.
Odavno nisam ovako ćejfila.
:gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl: :nokti: :stolica1: :cuga: :nargila: :kontrabas:
Vratis se par godina u proslost, pa citas kako ti je fuehrer kmecao SDA pjesmice.
Ali, poslije primanja demokratije cuj mene islama, svi grijesi se brisu, zar ne?

Nisam ni jedan jedini put glasao za SDA. Od dvadeset i kusur hiljada postova koje sam napisao, ako naces i jedan afirmativan za SDA, ja si prerezem vene, uslikam i postavim sliku na ovu temu.
JA sam pokrenuo temu "Sebija - all about"... i ne dozvoljavam da mi Konakovica licna Ljiljana Smajlovic mase prknom ispod nosa.

p.s. Jeste li vec uveli "Za dom!" kao partijsku parolu?
sajber87

#63233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

nles wrote: 04/12/2022 22:31
Styling wrote: 04/12/2022 18:18 Što s merakom pratim ovo svakodnevno kmečanje SDA ekipe, uh.
Odavno nisam ovako ćejfila.
:gunjastajl: :gunjastajl: :gunjastajl: :nokti: :stolica1: :cuga: :nargila: :kontrabas:
Vratis se par godina u proslost, pa citas kako ti je fuehrer kmecao SDA pjesmice.
Ali, poslije primanja demokratije cuj mene islama, svi grijesi se brisu, zar ne?

Nisam ni jedan jedini put glasao za SDA. Od dvadeset i kusur hiljada postova koje sam napisao, ako naces i jedan afirmativan za SDA, ja si prerezem vene, uslikam i postavim sliku na ovu temu.
JA sam pokrenuo temu "Sebija - all about"... i ne dozvoljavam da mi Konakovica licna Ljiljana Smajlovic mase prknom ispod nosa.

p.s. Jeste li vec uveli "Za dom!" kao partijsku parolu?
Sta predlazes kako formirati drzavnu i federalnu vlast, iskreno zanima me tvoje misljenje
guruguru95

#63234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

zeleni xy wrote: 04/12/2022 22:26 kaže danas onaj preletačević arnaut da niko ne pregovara sa dodickom, a evo vidimo večeras klošarkaš dinokio čak u dvorane ide da se šlihta i prodaje najvećem dušmanu BiH, neviđeno uvlačenje u pakšu dušmanima BiH od strane propalih polupismenih kvazipolitičara osmorke
Od prvobitnog "Nećemo s nacionalistima i ljudima sa crne liste!", preko "HDZ i SNSD su neizbježan faktor. Sa Čovićem i Dodikom se može dogovarati!", do ovih nadrealnih scena uvlačenja Čoviću i Dodiku, do granice povraćanja :run:

I prije nego što neko krene sa pričom o SDA, odmah da preduhitrim i ponovim po hiljaditi put: Nije problem koaliranje Osmorke sa HDZ-om ili SNSD-om. Problem je ljigavština kojoj svjedočimo evo iz dana u dan. Ako je koalicija sa separatistima i mrziteljima države fakat neizbježna, ne moraš im se ovako ofirno ulizivati i ići im na noge ko nekakav konobar ili batler.
Last edited by guruguru95 on 04/12/2022 22:57, edited 1 time in total.
animus

#63235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Sve je ovo super. Uskoro cemo vidjeti i sta su te stranke osmorke obećale Covicu. Nece valjda slagati ko Bakir. Mora se ispuniti ono zbog cega su izabrani od Covica da budu Bošnjački partner u vlasti. Samo ako to bude i malcice mirisalo na izdaju nece vam se pisati dobro. Ne samo od SDA sekte i DF glasaca nego i od ostalih gradjana koji nisu ni glasali ili su cak i glasali za vas ali se sada premišljaju jesu li se zeznuli. Znam ih vec dosta koji se kaju što su glasali za razne Marjanoviće, Miletiće ili Čudiće. Nadam se da ih nećete razočarati jer će vam biti opasniji od SDAovaca
made_in_sarajevo

#63236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Znaci bolje je i moranje je blokirati sve i govoriti eto ne znam kako cemo i tako kerovi politicari laju, svijet ode naprijed i lagano iz godine u godinu postajemo bitni, pa eto tamo neka drzava kako se ono zove, od ovog da se ode pricati sa svima, nesto dobijes, nesto izgubis ali bar pokusavas krenuti naprijed.

Bolje vikat eto hin, spremajte se
sajber87

#63237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 22:50
zeleni xy wrote: 04/12/2022 22:26 kaže danas onaj preletačević arnaut da niko ne pregovara sa dodickom, a evo vidimo večeras klošarkaš dinokio čak u dvorane ide da se šlihta i prodaje najvećem dušmanu BiH, neviđeno uvlačenje u pakšu dušmanima BiH od strane propalih polupismenih kvazipolitičara osmorke
Od prvobitnog "Nećemo s nacionalistima i ljudima sa crne liste!", preko "HDZ i SNSD su neizbježan faktor. Sa Čovićem i Dodikom se može dogovarati!", do ovih nadrealnih scena uvlačenja Čoviću i Dodiku, do granice povraćanja :run:

I prije nego što neko krene sa pričom o SDA, odmah da preduhitrim i ponovim po hiljaditi put: Nije problem koaliranje Osmorke sa HDZ-om ili SNSD-om. Problem je ljigavština kojoj svjedočimo evo iz dana u dan. Ako je koalicija sa separatistima i mrziteljima države fakat neizbježna, ne moraš im se ovako ofirno ulizivati i ići im na noge ko nekakav konobar ili batler.
To je tvoje subjektivno misljenje, vecina ljudi smatra da je najlicemjernije ponasanje kad se javno koljes sa snsd i hdz a onda kad se ugase kamere raskrcmite drzavni novac i dijelite plijen a to vec godinama rade sda i df. Ako se vec lizete i asikujete u tajnosti budite hrabri pa to javno saopstite.
Student_u_Ostavci

#63238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Da ne čitam sve, samo me zanima,

s obzirom na zajedničko guštanje uz košarkaški meč, da li je i Dodara sada čist, spreman na dijalog i veliki domoljub?
Selam.
Spit_fire

#63239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Eto nek dinini botovi slobodno izvade postove gdje sam pisao da nakon hvaljenja HDZa ide prica da je Dodik dobar al nije imo pravog sagovornika :bih:

Iduci korak ocekujem ga 9.januara u BL sa pricom "treba postovat teznje srpskog naroda"
Last edited by Spit_fire on 04/12/2022 23:14, edited 1 time in total.
zeleni xy

#63240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zeleni xy »

animus wrote: 04/12/2022 22:56 Sve je ovo super. Uskoro cemo vidjeti i sta su te stranke osmorke obećale Covicu. Nece valjda slagati ko Bakir. Mora se ispuniti ono zbog cega su izabrani od Covica da budu Bošnjački partner u vlasti. Samo ako to bude i malcice mirisalo na izdaju nece vam se pisati dobro. Ne samo od SDA sekte i DF glasaca nego i od ostalih gradjana koji nisu ni glasali ili su cak i glasali za vas ali se sada premišljaju jesu li se zeznuli. Znam ih vec dosta koji se kaju što su glasali za razne Marjanoviće, Miletiće ili Čudiće. Nadam se da ih nećete razočarati jer će vam biti opasniji od SDAovaca
nisu oni Bošnjački partner, prvo onaj rumenko Bećirević uzeo najviše glasova od Bošnjaka a prvo što je uradio je da je sa kabineta skinuo tablu Kabinet bošnjačkog člana predsjedništva, isto je uradio i na zvaničnoj stranici predsjedništva a i kad pročitaš njegovu biografiju na istoj stranici uvjeriš se da se ne izjašnjava kao Bošnjak, takvih je u osmorci 90%, dragi im bili glasovi Bošnjaka a ne izjašnjavaju se kao Bošnjaci, a posebno su opasni ovi koji će popunjavati kvote Bošnjaka a rade protiv Bošnjaka. I u Bihaću raja masovno pljuje i proziva ove iz osmorke i kaju se što su glasali za neke od njih, zaboravljaju ovi iz osmorke da je Bošnjaka preko 51% i da Bošnjaci ne vole izdajnike i uvlakače
guruguru95

#63241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:04
guruguru95 wrote: 04/12/2022 22:50

To je tvoje subjektivno misljenje, vecina ljudi smatra da je najlicemjernije ponasanje kad se javno koljes sa snsd i hdz a onda kad se ugase kamere raskrcmite drzavni novac i dijelite plijen a to vec godinama rade sda i df. Ako se vec lizete i asikujete u tajnosti budite hrabri pa to javno saopstite.
Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako. Republika Srpska će sve blokirati dok se ne odblokiraju projekti Republike Srpske,( gasovod, „Buk Bijela“, aerodrom Trebinje) neće proći nijedan drugi, tako da se zna – rekao je Dodik" .

:run:
JohnnyS

#63242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:13
animus wrote: 04/12/2022 22:56 Sve je ovo super. Uskoro cemo vidjeti i sta su te stranke osmorke obećale Covicu. Nece valjda slagati ko Bakir. Mora se ispuniti ono zbog cega su izabrani od Covica da budu Bošnjački partner u vlasti. Samo ako to bude i malcice mirisalo na izdaju nece vam se pisati dobro. Ne samo od SDA sekte i DF glasaca nego i od ostalih gradjana koji nisu ni glasali ili su cak i glasali za vas ali se sada premišljaju jesu li se zeznuli. Znam ih vec dosta koji se kaju što su glasali za razne Marjanoviće, Miletiće ili Čudiće. Nadam se da ih nećete razočarati jer će vam biti opasniji od SDAovaca
nisu oni Bošnjački partner, prvo onaj rumenko Bećirević uzeo najviše glasova od Bošnjaka a prvo što je uradio je da je sa kabineta skinuo tablu Kabinet bošnjačkog člana predsjedništva, isto je uradio i na zvaničnoj stranici predsjedništva a i kad pročitaš njegovu biografiju na istoj stranici uvjeriš se da se ne izjašnjava kao Bošnjak, takvih je u osmorci 90%, dragi im bili glasovi Bošnjaka a ne izjašnjavaju se kao Bošnjaci, a posebno su opasni ovi koji će popunjavati kvote Bošnjaka a rade protiv Bošnjaka. I u Bihaću raja masovno pljuje i proziva ove iz osmorke i kaju se što su glasali za neke od njih, zaboravljaju ovi iz osmorke da je Bošnjaka preko 51% i da Bošnjaci ne vole izdajnike i uvlakače

Je li to doktor Bećirović nije legitiman?
guruguru95

#63243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Spit_fire wrote: 04/12/2022 23:13 Eto nek dinini botovi slobodno izvade postove gdje sam pisao da nakon hvaljenja HDZa ide prica da je Dodik dobar al nije imo pravog sagovornika :bih:

Iduci korak ocekujem ga 9.januara u BL sa pricom "treba postovat teznje srpskog naroda"
sajber87

#63244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:14

Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako" itd.

Kad se sve zavrsi priznace i bosanski jezik potpisace sto nisi ni sanjao da ce, smit ce nametnuti kad pozeli i sta pozeli, bice onako kakko on u prici ne zeli, sve ce biti kontra ali valja puckati svoju stoku sitnog zuba koja glasa za njega , kad bude trebalo poraz ce im prodati kao pobjedu. Rezultati se gledaju na kraju a mi smo tek na pocetku igre
Novak20

#63245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

JohnnyS wrote: 04/12/2022 23:17
zeleni xy wrote: 04/12/2022 23:13

Je li to doktor Bećirović nije legitiman?
Izgleda da nije dovoljno zelen. :D
guruguru95

#63246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

sajber87 wrote: 04/12/2022 23:19

Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako" itd.

Kad se sve zavrsi priznace i bosanski jezik potpisace sto nisi ni sanjao da ce, smit ce nametnuti kad pozeli i sta pozeli, bice onako kakko on u prici ne zeli, sve ce biti kontra ali valja puckati svoju stoku sitnog zuba koja glasa za njega , kad bude trebalo poraz ce im prodati kao pobjedu. Rezultati se gledaju na kraju a mi smo tek na pocetku igre
Iz tvojih usta u Božije uši :thumbup: :bih:
Spit_fire

#63247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:18
Spit_fire wrote: 04/12/2022 23:13 Eto nek dinini botovi slobodno izvade postove gdje sam pisao da nakon hvaljenja HDZa ide prica da je Dodik dobar al nije imo pravog sagovornika :bih:

Posto vazda vole pozivat na privatnoj osnovi i brojit slova evo nek ih sad izbroje
Ironmen

#63248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ironmen »

Da, to je moje subjektivno mišljenje na osnovu onog što gledam evo već dva mjeseca. Nakon lakrdije sa Čovićem, zatim ideš na noge liku koji ne priznaje državu, ne priznaje Bošnjake, ne priznaje bosanski jezik, liku koji izjavljuje: Vidim da se ti muslimani nešto pate. Srbi i Hrvati će o svemu odlučiti. Republici Srpskoj više niko ništa neće moći nametnuti. Biće kako mi želimo ili neće biti nikako. Republika Srpska će sve blokirati dok se ne odblokiraju projekti Republike Srpske,( gasovod, „Buk Bijela“, aerodrom Trebinje) neće proći nijedan drugi, tako da se zna – rekao je Dodik" .

Neka sve blokiraju i mi cemo njima sve blokirati i tako u krug dok svi ne crknemo.
sajber87

#63249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

guruguru95 wrote: 04/12/2022 23:21
sajber87 wrote: 04/12/2022 23:19

Iz tvojih usta u Božije uši :thumbup: :bih:
Tako ce biti samo sto smo mi bosnjaci takvi daj odmah sve ako nije odmah onda je katastrofa i sve najgore. Vrijeme je da se igra glavom, sabura bosnjaci sabura.
mistek

#63250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

A šta je konkretno problem u ovome? Nevjerovatno je koliko su nas uvukli u svađe i prepiranja, pa je sve van toga nenormalno.
Odlično je da se ovako proba, nego šta. :thumbup: Bezveze se spinuje da će neko da izda, evo to oko 09. januara ili bilo šta drugo. Ne mislim ni Dino, ni bilo ko da je Dodik dobar, ali jednostavno se mora. A ako se mora, onda pokušaš lijepo, koliko god je to moguće. Zar to nije normalno? Pretpostavljam da biste bili zadovoljni da su rekli "Nećemo sa Dodikom, četnik, persona non grata, nećemo s Čovićem, ali daj da se nešto mijenja". Isto kao priča o građanskoj državi :)

Nadam se da će Dino biti oštriji, da se neće libiti preuzeti neke stvari i napraviti bitne korake. I da, ti koraci svakako uključuju komrpomis, ti koraci uključuju i neke stvari koje su do sada bile nezamislive. Ako uvuče Dodika i Čovića u priču o konkretnim zakonima, mjerama, to je već odlično. Napokon djeluje da neko ima strategiju, razmišlja i pokušava nešto novo. Nadam se samo da neće posustati i da će se oštro nositi s nekim stvarima (mislim najviše na sitne kritike i razne grupe kojim neke stvari nisu po volji).
Locked