McDonalds Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Naslovnica

#126 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by Naslovnica »

Svaki dan ishrane u McDonald's će sigurno biti manje otrovan nego svakodnavna ishrana ćevapi/pita.
8-)
MehmedPasaMoric

#127 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by MehmedPasaMoric »

JohnnyS wrote: 03/12/2022 20:42
MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 20:40

Ne bi se bas reklo da takvo misljenje vlada na ovoj temi, koliko vidim seljoberima se nazivaju ljudi sa screenshota koji hvale bosansku kuhinju. Niko tu nije komentarisao one koji jedu u GMO trovacu ni njihov tanjir, nego samog trovaca i (ne)kvalitet tog kancerogenog otrova.

Ne, nego su seljoberi jer se postavljaju kao superiorni jer umjesto jednog smeća jedu drugo. Jer, newsflash, ćevapi, koje i ja jedem par puta tjedno, su smeće. Kancerogeno.
Cevapi su itekako superiorni u odnosu na ovaj americki otpad, a o ostalim jelima, varivima i sl da ne govorim... Jer da su cevapi kancerogeni i nezdravi koliko fast food mi bi odavno nadmasili Ameriku po pretilosti. A na kraju krajeva i nasi su, probaj nekom Svabi prodati Sarajevsko pivo na Oktoberfestu pa ces vidjeti kako ces proci
JohnnyS

#128 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by JohnnyS »

MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 20:47

Ne, nego su seljoberi jer se postavljaju kao superiorni jer umjesto jednog smeća jedu drugo. Jer, newsflash, ćevapi, koje i ja jedem par puta tjedno, su smeće. Kancerogeno.
Cevapi su itekako superiorni u odnosu na ovaj americki otpad, a o ostalim jelima, varivima i sl da ne govorim... Jer da su cevapi kancerogeni i nezdravi koliko fast food mi bi odavno nadmasili Ameriku po pretilosti. A na kraju krajeva i nasi su, probaj nekom Svabi prodati Sarajevsko pivo na Oktoberfestu pa ces vidjeti kako ces proci
Vidiš, to je problem, meni ne smeta ni da imaju ćevapi ni da ima McDonald's, što me boli kurac tko što jede. Burekaši su ti koji imaju potrebu svima dokazati da oni ne jedu u McDonald'su komada nekog boli kurac za to. Tako da nema veze je li naše ili nije, neka ima pa nek svatko ide gdje mu odgovara
noviforumas

#129 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by noviforumas »

Johnny je 100% u pravu. Volim i ja cevap 10x vise nego Mcd hambas, ali nemoj da se pravimo da je neka specijalna razlika sto se tice zdravlja i kvaliteta. Sto vise izbora, to bolje .
MehmedPasaMoric

#130 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

JohnnyS wrote: 03/12/2022 20:50

Vidiš, to je problem, meni ne smeta ni da imaju ćevapi ni da ima McDonald's, što me boli kurac tko što jede. Burekaši su ti koji imaju potrebu svima dokazati da oni ne jedu u McDonald'su komada nekog boli kurac za to. Tako da nema veze je li naše ili nije, neka ima pa nek svatko ide gdje mu odgovara
Pa McDonaldsasi ni nemaju osnova da nekog kritikuju jer jedu najnekvalitetnije smece, bilo bi u najmanju ruku smijesno da neko kaze bas si lud sto jedes taj burek pored ovakvog hamburgera od 3 zalogaja i pomfrita przenog u ulju od prekjucer
avetinja

#131 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by avetinja »

Postoje dvije ekstremne grupe ljudi.

Jedini su prozapadnjaci. Mrze sve što je autohtono domaće, traže dlaku u jajetu da ocrne svoju državu, zapadno je uvijek bolje čak iako stvarno nije, druge gledaju sa visoka misleći da su prosvjetljeni zato što žive zapadni standard sa domaćim platama zbog čega ispaštaju na nekoj drugoj strani, trude se koristiti anglizme kako bi dali do znanja da znaju engleski (iako ga neki ne znaju).

Drugi su patriote. Mrze sve što je strano (naročito ako dolazi sa zapada), kada sa komšijom pričaju zavire im u kesu da vide imali neki strani proizvod kako bi ih uputili na ispravan put domaćih proizvoda, barem jednom dnevno kažu da će Zapad ubrzo propasti, za sve je kriv Zapad, a oni koji kupuju strano su izdajice.

Niti jedan od njih nije u pravu niti je objektivan. Neka jede ko god šta želi. To da li je nešto bolje, zdravije ili isplativije ne znači ništa ako osoba više voli ono prvo nego drugo. To što sam ušao u McDonald's tri puta u životu i što su mi ćevapi bolji ne znači da se McDonald's treba zatvoriti. Neka postoji prije svega zbog naših ljudi koji tu rade, pa neka jede ko želi. Isto tako to što neko jede u McDonald'su ne znači da pametniji od onih koji jedu ćevape, burek ili šta već.

Uvijek se povede bezvezna rasprava na ovakvim temama, a svako ima izbor pa neka ide gdje želi.
JohnnyS

#132 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by JohnnyS »

MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 20:54
JohnnyS wrote: 03/12/2022 20:50

Pa McDonaldsasi ni nemaju osnova da nekog kritikuju jer jedu najnekvalitetnije smece, bilo bi u najmanju ruku smijesno da neko kaze bas si lud sto jedes taj burek pored ovakvog hamburgera od 3 zalogaja i pomfrita przenog u ulju od prekjucer

Nitko nema pravo nekom popovati što da jede, pa tako bi burekaši ovima koji jedu u mekdonalcu
propojeilijas

#133 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by propojeilijas »

nikad nisam zavirio u mekdonalds pa mi nije zao
Trappist

#134 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by Trappist »

:bih: cevapi najzdravije jelo na svijetu ispade po ovim pricama :lol: da znas sta sve ima u tom cevapu ne bi ga vise ocima pogledao kamoli pojeo.
JohnnyS

#135 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by JohnnyS »

Trappist wrote: 03/12/2022 21:02

:bih: cevapi najzdravije jelo na svijetu ispade po ovim pricama :lol: da znas sta sve ima u tom cevapu ne bi ga vise ocima pogledao kamoli pojeo.
Baš zato što svega ima su tako ukusni :D
guruguru95

#136 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by guruguru95 »

Inače, ovaj McDonalds u Titovoj je izuzetno nekvalitetan i neće biti nikakva šteta ako se zatvori. Probao sam McDonalds u drugim evropskim gradovima i nigdje nije bilo ovako neukusno kao u Titovoj. Eto, kratka opservacija :thumbup: :mrgreen:
MehmedPasaMoric

#137 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

JohnnyS wrote: 03/12/2022 20:57
MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 20:54

Nitko nema pravo nekom popovati što da jede, pa tako bi burekaši ovima koji jedu u mekdonalcu
Imaju ljudi pravo da komentarisu, nije niko stao ispred objekta GMO trovaca i odgovarao one koji pokusavaju da u isti udju i na silu im gurao burek u usta, nego je napisao komentar na Facebooku da vise voli burek od kancerogenog smeca. I zbog toga bio prozvan seljoberom od strane burzujske elite u pokusaju
Altsa

#138 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by Altsa »

MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 20:33
Altsa wrote: 03/12/2022 18:16 Nas lopovluk bi i Apple doveo do bankrota. A seljoberima je bolji masan burek i lojavi cevapi.
Najgora je vrsta ljudi ona koja se stidi sebe i svog porijekla i kulture. Zato je kompletan zapadni svijet izgubio identitet pokusavajuci na silu prihvatiti americku kulturu koja zapravo ni ne postoji jer je to jedna vjestacka nacija, umjetna i napuhana bas kao i hrana im... I mi bi posli tim putem da nije tih "seljobera" koji jos uvijek vole burek, rakiju i grleno pjevanje a ne nuggetse, Somersby i Justina Biebera.

I cisto da se razumijemo, iako mi je dedinog dede dedo rodjen u ovom gradu uvijek cu radije pojesti pace kod Hadzibajrica ili telecu glavusicu kod Gljive u Nahorevu nego ovo plasticno smece, pa makar sam za takve kao ti bio i seljober, i na kvadrat ako treba
Ne stidim se ja nicega. Volim i ja pojesti i pitu i cevape cak vise nego sto odem u McD ali mi nece niko odredivati sta u mom gradu treba da ima a sta ne. Umjesto da u gradu imamo razijske, africke i sl. restorane i da mozemo da biramo sto raznovrsniju hranu dodu mi seljoberi masni od pite i cevapa i raduju se ako se zatvori neki restoran ili u ovom slucaju McD. Jos tvrde neka to je nezdrava hrana e eto rostilj je nesto sto produzava zivot kao i pace. Nit koga tjerama ni ne zabranjujem da neko nesto jede a jos manje nemam namjeru da se radujem kad zatvore neki objekat.
Zatvaranje McD je klasicna BH prica gdje nesposobne i korumpirane osobe zasjednu na rukovodecim mjestima.
tramvajtrojka

#139 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by tramvajtrojka »

JohnnyS wrote: 03/12/2022 21:03
Trappist wrote: 03/12/2022 21:02
a tek kuhinje u kojima se priprema meso svi ti nasi restorani su bas nadaleko poznati da paze na higijenu ja ovo ljeto na carsiji trovanje fasovao :run: :run:
muha_sa

#140 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by muha_sa »

Jebeš jelovnik i šta neko voli il ne voli pojest--ostadoše ljudi-- obicni smrtnici-- bez posla :(
JohnnyS

#141 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by JohnnyS »

tramvajtrojka wrote: 03/12/2022 21:08
JohnnyS wrote: 03/12/2022 21:03

a tek kuhinje u kojima se priprema meso svi ti nasi restorani su bas nadaleko poznati da paze na higijenu ja ovo ljeto na carsiji trovanje fasovao :run: :run:
Može se komotno reći da što su sanitarni uvjeti sumnjiviji, hrana je ukusnija
JohnnyS

#142 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by JohnnyS »

MehmedPasaMoric wrote: 03/12/2022 21:05
JohnnyS wrote: 03/12/2022 20:57

Imaju ljudi pravo da komentarisu, nije niko stao ispred objekta GMO trovaca i odgovarao one koji pokusavaju da u isti udju i na silu im gurao burek u usta,nego je napisao komentar na Facebooku da vise voli burek od kancerogenog smeca. I zbog toga bio prozvan seljoberom od strane burzujske elite u pokusaju
Pa zato i jest seljober. Ako ga ne zanima mekdonalc, neka zaobiđe vijest
Altsa

#143 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by Altsa »

Ti nemas blage veze :lol: razlog pretilnosti kod amerikanaca nije ne kvalitet hrane :lol: Amerikanci su pretilni jer su njihove porcije u restoranima, fasfoodovima nevjerojatno velike a izuzetno ukusne. Dovoljno je da narucis biftek i da vidis te kolicine sa prilozima. Ako vec nisi bio u USA imas ovaj kuharski kanal 24kitchen pa vidi kako se kuha u svijetu i sta se jede. Pa tamo koriste stvari, zacine i bog te pitao sta ne. Vecinu stvari u zivotu nisam nit vidio nit probao. Kolko god ja volio svoju zemlju Bosanska kuhinja je izuzetno kvantitativno siromasna i jednolicna. Jedemo jedne te iste stvari non stop.
A sanitarne inspekcije. Da li to kod nas postoji. Pojave se kad 20 ljudi zavrsi na infektivnoj.
Ako zatvore sve McD restorane ostadose ljudi bez posla.
shape of despair

#144 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by shape of despair »

Jebote,dok nije bilo MCa raja molila samo da dode,supak smo svijeta. Sad prica ide zatvaraj,smece itd. Ostadose ljudi bez posla, a ko hoce da jede tamo nek jede svaki jebeni dan,nek ga srce opali prezderanog,njegov zivot i izbor.
MehmedPasaMoric

#145 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Altsa wrote: 03/12/2022 21:21

Ti nemas blage veze :lol: razlog pretilnosti kod amerikanaca nije ne kvalitet hrane :lol: Amerikanci su pretilni jer su njihove porcije u restoranima, fasfoodovima nevjerojatno velike a izuzetno ukusne. Dovoljno je da narucis biftek i da vidis te kolicine sa prilozima. Ako vec nisi bio u USA imas ovaj kuharski kanal 24kitchen pa vidi kako se kuha u svijetu i sta se jede. Pa tamo koriste stvari, zacine i bog te pitao sta ne. Vecinu stvari u zivotu nisam nit vidio nit probao. Kolko god ja volio svoju zemlju Bosanska kuhinja je izuzetno kvantitativno siromasna i jednolicna. Jedemo jedne te iste stvari non stop.
A sanitarne inspekcije. Da li to kod nas postoji. Pojave se kad 20 ljudi zavrsi na infektivnoj.
Ako zatvore sve McD restorane ostadose ljudi bez posla.
Jel to razlog i zasto im je rak tek malo manje cesta bolest od prehlade? Mislim budi ti zaljubljen u tu nepostojecu kulturu i u kapitalisticki konzumerizam to ti niko ne brani, ali ne prosipaj suplju pricu i autosovinizam. Zacine moraju koristiti jer povrce isprskano sa 50 razlicitih pesticida a zivotinje se rode i umru u stali bez da okuse svjezu travu i udahni svjez zrak i nemaju ama bas nikakav ukus pa ga moraju vjestacki stvarati zacinima, sta ce bosanskom paradajzu iz domace baste sa zemlje podjubrene stajskim djubrivom nekakav origano, kari i ostali qrci palci? Sta ce mesu teleta sa Vlasica marinada kad je to tele za zivota pojelo svaku znanu i neznanu travku?
BadBoy

#146 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by BadBoy »

Malograđanština je bolest za koju nema lijeka
Piaty

#147 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by Piaty »

Nit sam kada otisao u taj Mekdolans niti cu.

Ne moze taj hamburger nikako biti bolji od hamburgera u Mercatoru.

Ne zajebajem se
Last edited by Piaty on 03/12/2022 22:01, edited 1 time in total.
escobar__

#148 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by escobar__ »

A stvarno više nemaju ni Facebook ni Instagram stranice.

Što se ovih ljubitelja pite i ćevapa tiče, nije poenta u tome šta vi lično jedete ili ne jedete jer nikog ne boli kurac za tim, poenta je u mogućnosti izbora.

Ako McDonald's može radit u Liberiji što ne bi i u Bosni?
tindbe

#149 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by tindbe »

Hljebe mili, kad se neko neuk počne razbacivat izrazom "GMO". :-) :-)

Pritom još očito nije bio na bosanskoj farmi, i vjerovatno joj ne bi mogao prismrditi na 500 metara bukvalno.
:lol:
dječak sa šibicama

#150 Re: Zatvara se McDonalds u Titovoj

Post by dječak sa šibicama »

Vjecita furka bosanskih filozofa, McD je kancerogen a cevapi i burek su u rangu kavijara.

Sarajevo i Bec u pet deka, standard u BiH u svedskom rangu, samo statistika laze. I ostale ublehe.
Locked