Nisam toliko optimističan ali nadam se da će ići u tom smjeru. Bit će preslagivanja definitvno a na šta će ispasti vidjet ćemo. Nadam se da tvoj otpimizam ima pokrića.video wrote: ↑02/12/2022 12:56Joj pitaru, ti mislis da je su beze sve ove novije izjave NATO-a. US ambasade(prvenstveno) pa i drugih, zapadnih naravno, zvanicnika u i oko BiH.
Zavjesa je PALA i samo je jos bilo pianje (mada se i to vec znalo) vuciceve prcije gdje ce a mislim da je stavljanje onog idiota vulina za prvog lika BIA-e i to odluceno.
Doslo je vrijeme pospremanja i na ovom podrucju Balkana(zahvaliti se ponajvise mordorskoj gluposti a jos vise ustrajnosti UA da se odupre planu o preoblikovanju isticne europe zajedno sa Balkanom)
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- lerdi
#62276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
meridiyan
#62277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako nema Osmorka 11 u klubu Bosnjaka?Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:06
Bice zanimljivo vidjeti sad iduci postupak DFa. Hoce praviti novu vlast sa SDA po Smitovom ili cekati. Posto Osmorka nema 11 u klubu Bosnjaka. Zanimljivo…
- video
#62278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ne treba im 11, bolje bi bilo svakako ALI i ne treba za izbor Presjednika i potpresjednike jer nakon 11 ide se na 8 delegata.Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:06Bice zanimljivo vidjeti sad iduci postupak DFa. Hoce praviti novu vlast sa SDA po Smitovom ili cekati. Posto Osmorka nema 11 u klubu Bosnjaka. Zanimljivo…
Nisu samo bosnjaci u domovima naroda, zamisli da se isto pikaju kao i ona dva druga naoroda.
- animus
#62279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne moramo valjda svaki dan isto objašnjavati. Daj malo se zarovi pa bar procitaj sta je juce receno o tome.video wrote: ↑02/12/2022 13:10I ne treba im 11, bolje bi bilo svakako ALI i ne treba za izbor Presjednika i potpresjednike jer nakon 11 ide se na 8 delegata.Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:06
Bice zanimljivo vidjeti sad iduci postupak DFa. Hoce praviti novu vlast sa SDA po Smitovom ili cekati. Posto Osmorka nema 11 u klubu Bosnjaka. Zanimljivo…
Nisu samo bosnjaci u domovima naroda, zamisli da se isto pikaju kao i ona dva druga naoroda.
- dr_Evil
#62280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve to sta si kopirao iz sporazuma nema blage veze sa onim sta si ti napisao maloprije. Javno se prica(u centrali Mehmeda Spahe) i tako tome slicno su izmisljotine, ko javno prica?animus wrote: ↑02/12/2022 13:07
Evo dijelova sporazuma:
- Žurno provesti, a najkasnije u roku od šest (6) mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Evropskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda)
- Reforma sigurnosno-obavještajnog sistema koji će biti u funkciji zaštite, stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine i svih njezinih stanovnika;
- energetska infrastruktura (povećanje energetske nezavisnosti poticanjem projekata energetske opskrbe iz obnovljivih izvora, izgradnjom toplovoda i plinovoda ondje gdje postoji infrastrukturna osnova za ove projekte, reformom elektroprivrednih preduzeća u vlasništvu Federacije BiH te nastavkom realizacije ključnih energetskih projekata);
- Reforma cjelokupnog javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine u skladu sa Ustavom.
Nema nista od posrednog izbora u parlamentu BiH, to je jasno iz ranijeg peridoa kad je taj prijedlog bio na stolu tako da ostaje samo posebna izborna jedinica koja ce garantovati HDZu stalnu poziciju člana predsjedništva.
Nacionalni kanal nije napravljen nego je napravljen privatni kanal HDZa za kojeg niko trenutno ne daje pare. Javno se prica da će ga sada dobiti i da ce biti FTV2 kanal. Naravno da Hrvati i dalje nece placati pretplatu i zna se koce to i dalje finansirati. Srbi svakako duguju bruku para TV BiH i ne misle tu nista promijeniti.
Stavio sam ti ovaj dio u vezi plinovoda i njihov uslov za prikljucenje je bio osnivanje plinovoda HZ HB. Na žalost svih nas nisam tu ništa pogriješio. Samo bi ti dodao još jedan dio koji sam tek maloprije primjetio. Reforma elektroprivrednih preduzeća. Planira se i pljačka EP BiH 100% jer su nedavno tražili da im se ustupi el. energija po bagatelnoj cijeni. Nebi me cudilo da ce i to biti u pregovorima. Ne znam kakva reforma je tu inace potrebna jer Ep BiH je jedna od rijetkih firmi koja odlicno posluje za razliku od HZ HB koja je u velikim gubicima.
SDA mi je išla na živce sa stalnim popuštanjem Covicu i malo mi je bilo drago da ce se konacno stati u kraj tome. Ispade da su oni bili mala maca sta ovi hoce da urade.
Hrvati imaju RTVHB koji se financira iz kantonalnih i opstinskih budzeta(preko 50% opstina u federaciji). Redovno za financiranje glasaju svi delegati SDA, jer se bez njih te pare ne mogu prebaciti na televiziju. EP HZHB uz svaki racun za struju dostavlja i 1KM za rtHB osim ako si rekao da neces.
Planira se, ne planira se, sve je to samo spin. Dokumenti i ono sta se desilo kolega, pusti sta ti mislis da ce se desit
- lerdi
#62281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al fakat. Onog trenutka kada je Osmorka pristala na HDZ uslov da SNSD mora biti u vlasti sve priče o važnosti četvrtog SNSD-ovog čovjeka u DN PBIH su pale u vodu. Ostalo je samo da se vidi šta se može dobiti zauzvrat a ako dobiju ministra i 10% onda su odradili po meni dobru trampu. Bar će imati nekog uticaja u manjem entitetu. Opozicija je tražila od PzD glasove na lijepe oći i kao da su došli sa nekim stavom da ovi ne smiju glasti za Dodika. Nešto slično su radili SDP i NS prema DF-u kada su ovi izlazili iz BH Bloka i otišli uzeti ministarstvo na državnom nivou. Politka na nivou osnovne škole.noviforumas wrote: ↑02/12/2022 13:09Kako se ovu zenu samo gura i promovise. Iskace iz pasteta, a promisljanja i zakljucci na nivou prosjecnog komentatora ispod clanaka na klix portalu. Mogli su vala nac nekoga pametnijeg i obrazovanijeg da laze i obmanjuje javnost, ova bas vrijedja inteligenciju svaki put.
-
sajber87
#62282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci izjednacavas fakticko popustanje sda i df hdz u i snsd u godinama i hipoteticko koje izlazi iz usta onih koji podrzavaju ove koji su prakticno popustali.animus wrote: ↑02/12/2022 13:07Evo dijelova sporazuma:Pandakonda wrote: ↑02/12/2022 12:45
Ja ne znam odakle tebi uopste ove floskule![]()
Nikakve price nema oko nove izborne jedinice, jedini prijedlog koji je na stolu trenutno je izbog predsjenika/stva iz parlamenta gdje stranke osmorke i HDZ imaju konsenzus oko toga i ostaje jos da se nagovori srpska strana. Nacionalni kanal je napravljen i to im je onaj HB kanal koji se nazalost finansira iz dzepa bosnjaka i srba. Mene da se pita pogasio bi sve javne emitere jer sluze samo da se neko uhljebi tu a i u doba netflixa i prihvatnih kanala, javni skroz zaostaju sa ponudom.
I gdje si ti uopste vidio bilo kakav plinovod da se spominje u sporazumu ta dva bloka ? Meni je stvarno cudno da neko nakon ovoliko godina izdajnicke SDA moze reci da bi se SDA vise patriotski postavila i da bi dala manje ustupaka covicu nego sto bi to uradila osmorka![]()
- Žurno provesti, a najkasnije u roku od šest (6) mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Evropskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda)
- Reforma sigurnosno-obavještajnog sistema koji će biti u funkciji zaštite, stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine i svih njezinih stanovnika;
- energetska infrastruktura (povećanje energetske nezavisnosti poticanjem projekata energetske opskrbe iz obnovljivih izvora, izgradnjom toplovoda i plinovoda ondje gdje postoji infrastrukturna osnova za ove projekte, reformom elektroprivrednih preduzeća u vlasništvu Federacije BiH te nastavkom realizacije ključnih energetskih projekata);
- Reforma cjelokupnog javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine u skladu sa Ustavom.
Nema nista od posrednog izbora u parlamentu BiH, to je jasno iz ranijeg peridoa kad je taj prijedlog bio na stolu tako da ostaje samo posebna izborna jedinica koja ce garantovati HDZu stalnu poziciju člana predsjedništva.
Nacionalni kanal nije napravljen nego je napravljen privatni kanal HDZa za kojeg niko trenutno ne daje pare. Javno se prica da će ga sada dobiti i da ce biti FTV2 kanal. Naravno da Hrvati i dalje nece placati pretplatu i zna se koce to i dalje finansirati. Srbi svakako duguju bruku para TV BiH i ne misle tu nista promijeniti.
Stavio sam ti ovaj dio u vezi plinovoda i njihov uslov za prikljucenje je bio osnivanje plinovoda HZ HB. Na žalost svih nas nisam tu ništa pogriješio. Samo bi ti dodao još jedan dio koji sam tek maloprije primjetio. Reforma elektroprivrednih preduzeća. Planira se i pljačka EP BiH 100% jer su nedavno tražili da im se ustupi el. energija po bagatelnoj cijeni. Nebi me cudilo da ce i to biti u pregovorima. Ne znam kakva reforma je tu inace potrebna jer Ep BiH je jedna od rijetkih firmi koja odlicno posluje za razliku od HZ HB koja je u velikim gubicima.
SDA mi je išla na živce sa stalnim popuštanjem Covicu i malo mi je bilo drago da ce se konacno stati u kraj tome. Ispade da su oni bili mala maca sta ovi hoce da urade.
- Login77777
#62283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ide se na 7 ako niko nema 11. a posto jedna strana ima jedanest nece si ni ici prema dole.video wrote: ↑02/12/2022 13:10I ne treba im 11, bolje bi bilo svakako ALI i ne treba za izbor Presjednika i potpresjednike jer nakon 11 ide se na 8 delegata.Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:06
Sve drugo mi nema smisla.
- Student_u_Ostavci
#62284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I Ivana Marić ovog puta pljuje fakte.
Šta smo dočekali, da Avdo Avdić i Ivana Marić nekoga ubijaju činjenicama
Šta smo dočekali, da Avdo Avdić i Ivana Marić nekoga ubijaju činjenicama
- Login77777
#62285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko znam imaju 10. Jedan se jos zrijeba. Sigurni 11 nemaju.meridiyan wrote: ↑02/12/2022 13:10Kako nema Osmorka 11 u klubu Bosnjaka?Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:06
- dr_Evil
#62286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da sam ja prespavao jucer da je osmorka dosla na 10Login77777 wrote: ↑02/12/2022 13:24Ide se na 7 ako niko nema 11. a posto jedna strana ima jedanest nece si ni ici prema dole.
Sve drugo mi nema smisla.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li Osmorka 11?
- Styling
#62288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... oda-pfbih/
- Styling
#62289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima 10. Ceka se Livno i raspodjel amandata iz ZHK
-
zavrzlama
#62290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Procitati sta je danas izjavio Niksiczavrzlama wrote: ↑02/12/2022 05:54 Glasanje bilo tajno.....dodik dobio 4 mandata...optuzuje se neko iz pzd ......hmmmmm.
Ako je drasko izdao trivicku sto bi bilo nemoguce da je nevazeci listic napravio neko iz pdp i pomogao dodiku....valjda su svi iz srpskih stranaka za srpsku stvar....
Danas vd predsjednika sds milicevic izjavi"sds je protiv snsd ALI ako u skupstini rs ili BIH se bude glasalo a da to nije u interesu rs,mi cemo biti na istom fonu kao i snsd"
......
- animus
#62291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne izjednacavam nego mi je ovo puno gore šta im osmorka nudi. DF nikada nije popustio i zbog toga se i žrtvovao. SDA nije mogla da popusti Covicu ni milimetra prije svaga radi DFa a nije da nisu željeli.sajber87 wrote: ↑02/12/2022 13:21Znaci izjednacavas fakticko popustanje sda i df hdz u i snsd u godinama i hipoteticko koje izlazi iz usta onih koji podrzavaju ove koji su prakticno popustali.animus wrote: ↑02/12/2022 13:07
Evo dijelova sporazuma:
SDA mi je išla na živce sa stalnim popuštanjem Covicu i malo mi je bilo drago da ce se konacno stati u kraj tome. Ispade da su oni bili mala maca sta ovi hoce da urade.![]()
Nije ovo hipoteticko jer imas crno na bijelo. Glasanje za Čavaru ti je dokaz ali ujedno i nada da nece uspjeti jer Sabina je pokazala da tamo ima puno ljudi koji razmisljaju svojom glavom a ne stranackom. Bit ce toga još puno vise kada dodje do realizacije. Ulazak Dodika u vlast vise nije utopija nego realnost. Sada dolazi do izrazaja ona izjava Dodika da ce se sve pitati Srba i Hrvata. Naravno da me je strah. A činjenica da me nije bio strah do sada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
10 sigurnih?Styling wrote: ↑02/12/2022 13:28Ima 10. Ceka se Livno i raspodjel amandata iz ZHK
- Styling
#62293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da._BataZiv_0809 wrote: ↑02/12/2022 13:3210 sigurnih?Styling wrote: ↑02/12/2022 13:28
- animus
#62295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osmorka znaci osam. logicno sto bi rekao Čombe._BataZiv_0809 wrote: ↑02/12/2022 13:3210 sigurnih?Styling wrote: ↑02/12/2022 13:28
Do sada potvrdjenih tri imaju. danas ce se vise znati.
-
sajber87
#62296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li ti mislis da ovo boldirano ne treba reformisati i da treba ostaviti stanje kakvo jeste.animus wrote: ↑02/12/2022 13:30Ne izjednacavam nego mi je ovo puno gore šta im osmorka nudi. DF nikada nije popustio i zbog toga se i žrtvovao. SDA nije mogla da popusti Covicu ni milimetra prije svaga radi DFa a nije da nisu željeli.
Nije ovo hipoteticko jer imas crno na bijelo. Glasanje za Čavaru ti je dokaz ali ujedno i nada da nece uspjeti jer Sabina je pokazala da tamo ima puno ljudi koji razmisljaju svojom glavom a ne stranackom. Bit ce toga još puno vise kada dodje do realizacije. Ulazak Dodika u vlast vise nije utopija nego realnost. Sada dolazi do izrazaja ona izjava Dodika da ce se sve pitati Srba i Hrvata. Naravno da me je strah. A činjenica da me nije bio strah do sada.
- lerdi
- Styling
#62298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Proglasice se kad splasne euforija oko izbora i kada se formira nova vlast.
- lerdi
#62299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po meni teško s obzirom na već postojeću odluku vezanu za Mostar, a i definitvno izmjene koje su napravljene su previše šuplje da bi iole ozbiljna institucija tek tako prešla preko istih. Euforija oko izbora definitvno neće splasnuti. Posebno ako i kada SDA ne uđe u vlast. Atmosfera se može samo dodatno podgrijavati po meni.
-
noviforumas
#62300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe za nagadjanjem i teorijama urote kad se sve ionako zna. US ne smije nista da uradi jer je pod pritiskom stranaca, a pod pritiskom je jer stranci shvataju da bi Schmidtove izmjene pale - jer su asicare protuustavne.