mali_balon wrote: ↑27/11/2022 19:48
Hakiz wrote: ↑27/11/2022 19:37
Metal?
Ja se stalno pitam, na koga su stalno ti metalci bijesni? Slušati metal je isto kao živjeti sa nekim ko je stalno ljut. Zamorno.
vazda mi bilo sega metalci/hasisari vaki naki.....metalac se nacuga i zaspi u svojoj povracotini a fin uljudan ciko sto slusa novokomponovanu ziku popije u kafani pijan autom ubije nekog i jos kod kuce prebije zenu i djecu
metalci su bijesni na sistem, politiku i ostale probleme koji more drustvo......moze ti biti zamorno niko te ne tjera da ih slusas slusaj bubu jalu ovo drekea i ostale brojace......slusah dzigaru.....slusaj sta hoces tvoj problem.....mene opusta i milo mi uvcetu
npr...iron maiden 40ak godina svira
metalica 40ak, megadeth, da ne nabrajam dalje....... a ove pizdaste muzike mile uhu ni na mapi....
sve balade uz koje se guzi metalci i rokeri napisali prije 30 40 godina...itd itd
Ma, bio sam i ja mlad, mogao sam i pankere i metalce itd. Ali, odraste čovjek. Ne možeš vječito biti bijesan, nema se energije.
Stonesi sviraju i duže, a i ABBA je izdala novi album
Jeste ih smrt zaustavila, ali muzika im se i dalje izvodi, nekima i nakon 200 godina. Naravno, riječ je o Mocartu i ekipi. Nema metalca čija muzika će se izvoditi poslije 200 godina. Dok džez i bluz kao i neki rok i pop hoće. I klasika, naravno. Klasika će opstati kada svi drugi budu davno zaboravljeni. Kvalitet će uvijek opstati.
A tebi kao suprotno tvojim preferencijama, džigera, Jala i slični prvi pali na pamet. Hm... Podsvijest nešto govori?