u prevodu jebat ce vas ko i do sad samo sda( i samo njima biti dobro) a od sad ce ovi drugiPrpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:28
Cak i kada se mora ici u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, u tu vlast se ne moze ici na nacin da se dalje unistava pregovaracku poziciju Bosnjacima, ili da se Bosnjacima izuzimaju odredjene poluge moci zarad zelja HDZ-a, SNSD-a i Ambasada koje ih pomazu.
Isti ovaj rezultat, dakle ulazak amorfne mase SDA otpada i SDP-a u vlast sa HDZ-om, mogao se postici bez nepotrebnih izjava i felacija Covicu. Potpisite neki sporazum, bez suvisne price, recite da se nadate najboljem i da ce partner u nastavku rada manje blokirati procese i gotovo. Istovremeno pruziti podrsku sudskim procesima koji imaju za cilj staviti van snage zagrebacki izborni zakon koji je nametnuo OHr.
Umjesto toga, dobili smo zdusno prihvatanje zagrebackog izbornog zakona, razmjenu njeznosti sa ustasama, i fakturisanje dekada zlocina i blokada u pravcu SDA.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zbunjola71sa
#61526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#61527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA necemo amnestirati u unutarbosnjackim diskusijama. Ali u pravcu tzv. Medjunarodne zajednice i bh katolika i pravoslavaca, SDA je sto se mene tice cista k'o suza. Nazalost, rijetko ko je spreman tako se postaviti. Nas prljavi ves ima da ide do Strazbura, inace ne bismo bili "glupi Muje".duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:27 To nije nikakva rehabilitacija jer HDZ nije ništa dobio. Kad dobije i ako dobije, o tome se može pričati. Ovdje je riječ o načelnom sporazumu i tek treba da se vidi šta će od svega biti.
Ne kažem da velikosrpski i velikohrvatski separatisti nisu glavni krivci, ali ne može se ni SDA amnestirati od odgovornosti u svom segmentu, za trenutni položaj i BiH i Bošnjaka kao naroda prosto jer su već 30 godina dio vlasti sa tom ekipom. Šta je SDA uradila za svo ovo vrijeme?
I čitava je hajka u kondicionalu-prodat će, izdat će, popušit ćemo bla bla...
Nema kod mene nikakve hajke u kondicionalu, SDP-u i otpadu iz SDA fakturisem tacno ono sto su do sada uradili. A to je, javno amnestirali HDZ i SNSD za sve blokade u prethodnoj dekadi, i prihvatili zagrebacke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo OHr.
I samim tim, HDZ i SNSD su dobili. Dobili su javnu potvrdu da nisu svi Bosnjaci "tvrdi", i da je nekima borba za poziciju predstavnika Bosnjaka vaznija od kontriranja HDZ-u i SNSD-u i disoluciji drzave. To je signal medjunarodnoj zajednici da podrskom ovoj ili onoj strani medju Bosnjacima, moze dobiti saveznika cak i ako drzava grca u blokadama, a odnosi MZ sa HDZ-om i SNSD-om su vec "vanjska politika" sto se tice SDA i Osmorke.
-
guruguru95
#61528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam političar, nemam rješenje. Kritikujem ono što vidim i što mi se ne sviđa. Ne dozvoljavam da me kojekakvi balavci vrijeđaju i nazivaju botom. DoviđenjaCrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 21:31Molim te, zamolio bih te, da bez razloga ne vrijeđaš. Pozivaš na dijalog,ali vrijeđaš. Ja tebe nisam vrijađao! Ja opet pitam,koje je rješenje!? Sta nam je činiti!? Ovo te pitam kao normalni građanin ove zemlje! Svi ovdje upućujemo kritike,iz raznoraznih razloga. Neko iz koristi,neko iz iz uvjerenja. Ali,opet pitam,sta nam je činiti!? Činjenica je da imamo deklarirane mrzioce ove zemlje! Fakat je da se bez njih ne može! Znamo,da bez obzira na njihovo uvjeravanja,oni se neće promjeniti,ali znamo da ni sda nije ni za kakve promjene. To je dokazala za svo ovo proteklo vrijeme. Sta imamo izgubiti,ako osmorka osnuje vlast sa HDZ-om i SNSD-om!?guruguru95 wrote: ↑29/11/2022 21:20
Ja ne znam da li pričam na nekom drugom jeziku ili zaista vodim dijalog sa ljudima koji ne žele da čitaju.
Nigdje nisam napisao da ne treba ništa mijenjati, baš naprotiv. Nigdje nisam napisao da sam sam protiv koalicije Osmorke sa HDZ-om.
Protiv sam ljigavog ulizivanja i uvlačenja u šupak jednom otvorenom deklarisanom mrziocu Bosne i Hercegovine. Vokabular i ponašanje koje prethodnih sedmica demonstriraju lideri Osmorke predvođeni Konakovićem.
Smeta mi što koaliciju sa takvim govnarom predstavljaju kao nešto epohalno i neviđeno u ovoj državi. Smeta mi licemjerstvo. Smeta mi prodavanje magle i muda pod bubrege.
Ne da mi se ponavljati sto puta. Sve sam već napisao. Cheers![]()
![]()
-
channel10
#61529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako sta imas izgubiti?CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 21:31Molim te, zamolio bih te, da bez razloga ne vrijeđaš. Pozivaš na dijalog,ali vrijeđaš. Ja tebe nisam vrijađao! Ja opet pitam,koje je rješenje!? Sta nam je činiti!? Ovo te pitam kao normalni građanin ove zemlje! Svi ovdje upućujemo kritike,iz raznoraznih razloga. Neko iz koristi,neko iz iz uvjerenja. Ali,opet pitam,sta nam je činiti!? Činjenica je da imamo deklarirane mrzioce ove zemlje! Fakat je da se bez njih ne može! Znamo,da bez obzira na njihovo uvjeravanja,oni se neće promjeniti,ali znamo da ni sda nije ni za kakve promjene. To je dokazala za svo ovo proteklo vrijeme. Sta imamo izgubiti,ako osmorka osnuje vlast sa HDZ-om i SNSD-om!?guruguru95 wrote: ↑29/11/2022 21:20
Ja ne znam da li pričam na nekom drugom jeziku ili zaista vodim dijalog sa ljudima koji ne žele da čitaju.
Nigdje nisam napisao da ne treba ništa mijenjati, baš naprotiv. Nigdje nisam napisao da sam sam protiv koalicije Osmorke sa HDZ-om.
Protiv sam ljigavog ulizivanja i uvlačenja u šupak jednom otvorenom deklarisanom mrziocu Bosne i Hercegovine. Vokabular i ponašanje koje prethodnih sedmica demonstriraju lideri Osmorke predvođeni Konakovićem.
Smeta mi što koaliciju sa takvim govnarom predstavljaju kao nešto epohalno i neviđeno u ovoj državi. Smeta mi licemjerstvo. Smeta mi prodavanje magle i muda pod bubrege.
Ne da mi se ponavljati sto puta. Sve sam već napisao. Cheers![]()
![]()
Udjes u koaliciju sa njima i onda te ucjenjuju ovim i onim i nesto od toga prodje. Zemlja ne ide u napredak nego u nazadak.
Kad ih istjeras iz vlasti onda ti oni sve blokiraju i zemlja stagnira, ali njih nema u vlasti. Nemaju helera od ove drzave i mogu da ga puse.
A zemlja svakako naprijed ne ide godinama.
-
palermo
#61530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovdje ti nas par forumaša, koji su ozbiljni ljudi, iako su , kako kaže forum, SDA botovi odgovaraju samo iz razloga što i tebe smatraju ozbiljnim forumašem. Ne vejrujem da bi ti Prpa (al eto, on neka to kaže) pisao da te ne smatra ozbiljnim forumašem. Kao i ja. Siguran sam da ne bi loginu 77777. Ja svakako ne bih. Dakle, de da zadržimo nivo diskusije....duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:33Jah, Dino kriv i za ovo, eno ga u pozadini, podmuklo se smijepalermo wrote: ↑29/11/2022 21:30
Pa dio je samo u kondicionalu, dio bogami već i nije.....
npr.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /221129136
![]()
Ne, nije Dino kriv.....on samo daje legitimitet...
-
guruguru95
#61531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:36SDA necemo amnestirati u unutarbosnjackim diskusijama. Ali u pravcu tzv. Medjunarodne zajednice i bh katolika i pravoslavaca, SDA je sto se mene tice cista k'o suza. Nazalost, rijetko ko je spreman tako se postaviti. Nas prljavi ves ima da ide do Strazbura, inace ne bismo bili "glupi Muje".duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:27 To nije nikakva rehabilitacija jer HDZ nije ništa dobio. Kad dobije i ako dobije, o tome se može pričati. Ovdje je riječ o načelnom sporazumu i tek treba da se vidi šta će od svega biti.
Ne kažem da velikosrpski i velikohrvatski separatisti nisu glavni krivci, ali ne može se ni SDA amnestirati od odgovornosti u svom segmentu, za trenutni položaj i BiH i Bošnjaka kao naroda prosto jer su već 30 godina dio vlasti sa tom ekipom. Šta je SDA uradila za svo ovo vrijeme?
I čitava je hajka u kondicionalu-prodat će, izdat će, popušit ćemo bla bla...![]()
Nema kod mene nikakve hajke u kondicionalu, SDP-u i otpadu iz SDA fakturisem tacno ono sto su do sada uradili. A to je, javno amnestirali HDZ i SNSD za sve blokade u prethodnoj dekadi, i prihvatili zagrebacke izmjene izbornog zakona koje je nametnuo OHr.
I samim tim, HDZ i SNSD su dobili. Dobili su javnu potvrdu da nisu svi Bosnjaci "tvrdi", i da je nekima borba za poziciju predstavnika Bosnjaka vaznija od kontriranja HDZ-u i SNSD-u i disoluciji drzave. To je signal medjunarodnoj zajednici da podrskom ovoj ili onoj strani medju Bosnjacima, moze dobiti saveznika cak i ako drzava grca u blokadama, a odnosi MZ sa HDZ-om i SNSD-om su vec "vanjska politika" sto se tice SDA i Osmorke.
- Login77777
#61532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na ovjerenoj listi predlagača Denisa Šulića (narodni poslanik SNSD-a) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda su kanditati Igor Bošnjak i Adnan Delić.
-
Hakiz
#61533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To bi bilo loše. Ako nešto obećaš, ispuni. Ako slažeš mog neprijatelja, slagaćeš i mene.
-
plavi_E
#61534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fakat je da je Osmorka Covicu "obecala" legitimno predstavljanje u roku od 6 mjeseci. Ali svi znaju da nema dovoljno ruku za promjenu ustava. Ovima u SDA nije ni na kraj pameti da glasaju za nesto sto je Osmorka izpregovarala. Pa cak ni da je to nesto najbolje za BiH i Bosnjake. I tako prodje tih 6 mjeseci i Covic ne dobije legitimno predstavljanje. Sta on moze uraditi? Napustatu vladu Federacije? Znaci dobijamo ponovoi vladu u tehnickom mandatu a zahvaljujici Shmitu guraju se svi zakoni koji nisu vitalni interes. Naravno uz pomoc SDA koja bi te zakone vjerovatno pogurala zarad osvete HDZ-u.
-
internazionale
#61535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao Bošnjaka patriotu jako me raduje čvrsto opredjeljenje i odlučnost SDA stranke da iz opozicije budno prati ponašanje stranaka osmorke i da im ne dozvoli izdaju domovine.
GO SDA
GO SDA
-
plavi_E
#61536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- duh_sa_sjekirom
#61537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači, npr mostarski sporazum o legitimnom predstavljanju, by B.I., čist k'o suza? Dosadašnji izbori delegata u DN po želji dodika i čovića su ok? Aferim ti, majstore...Prpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:36SDA necemo amnestirati u unutarbosnjackim diskusijama. Ali u pravcu tzv. Medjunarodne zajednice i bh katolika i pravoslavaca, SDA je sto se mene tice cista k'o suza. Nazalost, rijetko ko je spreman tako se postaviti. Nas prljavi ves ima da ide do Strazbura, inace ne bismo bili "glupi Muje".duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:27 To nije nikakva rehabilitacija jer HDZ nije ništa dobio. Kad dobije i ako dobije, o tome se može pričati. Ovdje je riječ o načelnom sporazumu i tek treba da se vidi šta će od svega biti.
I čitava je hajka u kondicionalu-prodat će, izdat će, popušit ćemo bla bla...![]()
Izmjene IZ su nametnute, nije ih niko od osmorke izglasao... I da ih je MZ htjela kazniti (separatiste) do sad bi to uradila. Dok su oni lobirali po svijetu, nekima su važniji bili ponderi i tenderi i bogate i vrijedne opštine...
-
CrveniKuk
#61538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje je bilo kakav izborni zakon prihvaćen. Koliko znam,on je nametnut od VP. Po toj logici i prije su bile ustaše,pa se bez problema sarađivalo sa njima. Koje su to poluge i pozicije konkretno izgubljene!? Felacijo sa Čovićem se odavno radi,ali ustima običnih građana. Ljudi,budimo relani i objektivni,mi smo izgubili svoju državu odavno.Prpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:28Cak i kada se mora ici u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, u tu vlast se ne moze ici na nacin da se dalje unistava pregovaracku poziciju Bosnjacima, ili da se Bosnjacima izuzimaju odredjene poluge moci zarad zelja HDZ-a, SNSD-a i Ambasada koje ih pomazu.
Isti ovaj rezultat, dakle ulazak amorfne mase SDA otpada i SDP-a u vlast sa HDZ-om, mogao se postici bez nepotrebnih izjava i felacija Covicu. Potpisite neki sporazum, bez suvisne price, recite da se nadate najboljem i da ce partner u nastavku rada manje blokirati procese i gotovo. Istovremeno pruziti podrsku sudskim procesima koji imaju za cilj staviti van snage zagrebacki izborni zakon koji je nametnuo OHr.
Umjesto toga, dobili smo zdusno prihvatanje zagrebackog izbornog zakona, razmjenu njeznosti sa ustasama, i fakturisanje dekada zlocina i blokada u pravcu SDA.
- duh_sa_sjekirom
#61539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači, tom logikom, da je umjesto Dine Bakir, da li bi mu i on davao legitimitet?palermo wrote: ↑29/11/2022 21:39Ovdje ti nas par forumaša, koji su ozbiljni ljudi, iako su , kako kaže forum, SDA botovi odgovaraju samo iz razloga što i tebe smatraju ozbiljnim forumašem. Ne vejrujem da bi ti Prpa (al eto, on neka to kaže) pisao da te ne smatra ozbiljnim forumašem. Kao i ja. Siguran sam da ne bi loginu 77777. Ja svakako ne bih. Dakle, de da zadržimo nivo diskusije....duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:33
Jah, Dino kriv i za ovo, eno ga u pozadini, podmuklo se smije
![]()
Ne, nije Dino kriv.....on samo daje legitimitet...
Kakav je konkretan uticaj osmorke ili bilo koga iz probih korpusa na ono što Dodik radi?
-
plavi_E
#61540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bi smijeli gubiti nadu da su nam politicari lazovi i prevrtljivci.
-
ragib
#61541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na celu osmorke treba da bude logicno osmica
-
A_A_AKCIJA
-
channel10
#61543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A znaci to je to. To je vodilja ove osmorke. Predaj sve, jer je toboze vec sve predano. Da vas ne budu vjesali umjesto Bakira i Sebije.CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 21:48Gdje je bilo kakav izborni zakon prihvaćen. Koliko znam,on je nametnut od VP. Po toj logici i prije su bile ustaše,pa se bez problema sarađivalo sa njima. Koje su to poluge i pozicije konkretno izgubljene!? Felacijo sa Čovićem se odavno radi,ali ustima običnih građana. Ljudi,budimo relani i objektivni,mi smo izgubili svoju državu odavno.Prpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:28
Cak i kada se mora ici u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, u tu vlast se ne moze ici na nacin da se dalje unistava pregovaracku poziciju Bosnjacima, ili da se Bosnjacima izuzimaju odredjene poluge moci zarad zelja HDZ-a, SNSD-a i Ambasada koje ih pomazu.
-
zbunjola71sa
-
CrveniKuk
#61545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da,i ja bih volio da to vidim!A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 21:50Gdje?
Haj nam daj neki izvor u kojem piše "legitimno predstavljanje"
- duh_sa_sjekirom
#61546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osim ličnog interesa-gubitka pipe i izvanrazumne želje za vlašću, ja ne vidim neki racionalan razlog za ovoliku hajku i kuknjavu oko formiranja vlasti....
-
CrveniKuk
#61547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pokaži mi tu našu državu!? Ima je vise danas u Njemačkoj,nego u samoj BIH. Gdje je!?channel10 wrote: ↑29/11/2022 21:51A znaci to je to. To je vodilja ove osmorke. Predaj sve, jer je toboze vec sve predano. Da vas ne budu vjesali umjesto Bakira i Sebije.CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 21:48
Gdje je bilo kakav izborni zakon prihvaćen. Koliko znam,on je nametnut od VP. Po toj logici i prije su bile ustaše,pa se bez problema sarađivalo sa njima. Koje su to poluge i pozicije konkretno izgubljene!? Felacijo sa Čovićem se odavno radi,ali ustima običnih građana. Ljudi,budimo relani i objektivni,mi smo izgubili svoju državu odavno.
-
palermo
-
channel10
#61549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta sve covjek nece ovdje procitati.
Svima nama bi bilo bolje da si i ti zavrsio u DE, nego sto ovdje siris tu svoju propagandu.
Svima nama bi bilo bolje da si i ti zavrsio u DE, nego sto ovdje siris tu svoju propagandu.
-
plavi_E
#61550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svak ima uvid u potpisani ugovor i svak zna sta je izbaceno a sta ubaceno u posljednju verziju u odnosu na onu prvu. I sta to za Covica znaci. Niko nikome ne treba objasnjavati sta tamo pise. Posljednje sta nam treba u raspravi su kme-kme argumenti.