Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
guruguru95
- relativno84
- tramvajtrojka
#61403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

malo lagano opozicione hladovine i nedostatka rucica na budzetu nemojte boga vam da se pravite da vam je Bosna na prvom mjestu a zadnjih tridesetak godina uradili sve protiv Bosne i Bošnjaka pogotovo
-
guruguru95
#61404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko to mi?tramvajtrojka wrote: ↑29/11/2022 16:53
malo lagano opozicione hladovine i nedostatka rucica na budzetu nemojte boga vam da se pravite da vam je Bosna na prvom mjestu a zadnjih tridesetak godina uradili sve protiv Bosne i Bošnjaka pogotovo![]()
![]()
![]()
-
guruguru95
#61405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti meni SDA bot, ja tebi NIP bot

-
guruguru95
#61406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam ja opterećen strankama kao vas nekoliko dežurnih filozofa koji u svom bogatom vokabularu imate čak 4-5 riječi i vrtite ih ovdje do besvijesti.
Zaboli me za SDA, ali jednako tako me zaboli i za Trojku/Osmorku nakon ovog ljigavog ogavnog bestidnog patetičnog ulizivanja Poglavniku Draganu.
Od početka govorim, svi su ista govna, neko manje-neko više, i to se upravo ispostavlja tačnim. Halid mjesto Halida.
Sretno vam u "epohalnim" koalicijama sa uzp separatistima
Zaboli me za SDA, ali jednako tako me zaboli i za Trojku/Osmorku nakon ovog ljigavog ogavnog bestidnog patetičnog ulizivanja Poglavniku Draganu.
Od početka govorim, svi su ista govna, neko manje-neko više, i to se upravo ispostavlja tačnim. Halid mjesto Halida.
Sretno vam u "epohalnim" koalicijama sa uzp separatistima
-
plavi_E
#61407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ogrešević o budućoj vlasti: Smatram da će Nikšić biti dobar premijer, a sebe vidim gdje god
"Nemamo pojma ko će popuniti, predlagati i preuzeti obavezu da delegira ljude. To je u našim pregovorima kao i svaki put do sad, završni akt. Nermin Nikšić je dobar premijer Federacije BiH, kolega s kojim imam odlične odnose. Ako to bude SDP-ova pozicija, o tome će vjerovatno odlučivati organi SDP-a", kazao je Konaković.
Posto je Niksic vec proglasen "dobrim premijerom" velike su sanse da on to i bude. Sto je svakako za pozdraviti. Ogresevic je u stilu "sta dobijem, dobijem". Konakovic iako nije bjezao od pozicije premijera ipak je uspio pobjeci. Za Konakovica bi idealno bilo ministarstvo sporta i obrazovanja. Tu bi mogao pokazati javnosti sta je naucio na DiF-u.
"Nemamo pojma ko će popuniti, predlagati i preuzeti obavezu da delegira ljude. To je u našim pregovorima kao i svaki put do sad, završni akt. Nermin Nikšić je dobar premijer Federacije BiH, kolega s kojim imam odlične odnose. Ako to bude SDP-ova pozicija, o tome će vjerovatno odlučivati organi SDP-a", kazao je Konaković.
Posto je Niksic vec proglasen "dobrim premijerom" velike su sanse da on to i bude. Sto je svakako za pozdraviti. Ogresevic je u stilu "sta dobijem, dobijem". Konakovic iako nije bjezao od pozicije premijera ipak je uspio pobjeci. Za Konakovica bi idealno bilo ministarstvo sporta i obrazovanja. Tu bi mogao pokazati javnosti sta je naucio na DiF-u.
-
guruguru95
#61408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I prije nego što mi neki forumski pametnjaković odbrusi u stilu: Pa šta je radila SDA? A ti bi da ostane SDA? SDA blablabla SDA blablabla...
Odmah da vam kažem: Od SDA bande se uvijek moglo očekivati sve najgore i najpodmuklije kako bi napunili svoje džepove i ostali na vlasti.
Od Trojke/Osmorke smo očekivali promjene, i u politici i u retorici. Ljudi koji su glasali za njih glasali su za promjene. Sigurno nisu glasali da gledaju felacio sa Čovićem uživo pred kamerama i bezobraznu, bestidnu, podmuklu priču kako se sa Čovićem i Dodikom može razgovarati i dogovarati, ali eto oni su "umorni od laži i prevara zlih Bošnjaka".
Za ovakvu količinu snishodljivosti, servilnosti, gadosti i ljigavosti sigurno nismo glasali.
Odmah da vam kažem: Od SDA bande se uvijek moglo očekivati sve najgore i najpodmuklije kako bi napunili svoje džepove i ostali na vlasti.
Od Trojke/Osmorke smo očekivali promjene, i u politici i u retorici. Ljudi koji su glasali za njih glasali su za promjene. Sigurno nisu glasali da gledaju felacio sa Čovićem uživo pred kamerama i bezobraznu, bestidnu, podmuklu priču kako se sa Čovićem i Dodikom može razgovarati i dogovarati, ali eto oni su "umorni od laži i prevara zlih Bošnjaka".
Za ovakvu količinu snishodljivosti, servilnosti, gadosti i ljigavosti sigurno nismo glasali.
- asurbanipal
#61409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hebibović šehidio na twitteru, Reuf se još drži...
TurbopatriJote ubacuju u petu brzinu
Pitanje je vremena kad će i ovoga Musk poslati u vječna lovišta
TurbopatriJote ubacuju u petu brzinu
Pitanje je vremena kad će i ovoga Musk poslati u vječna lovišta
-
RtrnOfSalisbury
#61410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dzasvi mi se ova terminoloija: kolko ruku, kome ruke, za koga ruke, sukim i cijim rukama, imamo ruke nemamo ruke. odlicno
sta ce bit kad se pocnu i noge brojat da ne kaem neki drugi organi
zasad je sve oko ruku sto je pozitivno. a sta nedobog ako neko pocne brojat supke, imamo pet supaka oni samo 4 al smo jaci
treba nam jos minimalno tri supka da imamo vecinu
-
guruguru95
#61411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
RtrnOfSalisbury wrote: ↑29/11/2022 17:13 dzasvi mi se ova terminoloija: kolko ruku, kome ruke, za koga ruke, sukim i cijim rukama, imamo ruke nemamo ruke. odlicnosta ce bit kad se pocnu i noge brojat da ne kaem neki drugi organi
zasad je sve oko ruku sto je pozitivno. a sta nedobog ako neko pocne brojat supke, imamo pet supaka oni samo 4 al smo jaci
![]()
treba nam jos minimalno tri supka da imamo vecinu
- Student_u_Ostavci
#61412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vojinu je dočekao ono što odavno čeka,
da se ujedini sa svojim duhovnim vođom!
- Login77777
#61413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A gdje je u ovome svemu DF ili nam to Yasmin DF vodi vec pod SDA?tramvajtrojka wrote: ↑29/11/2022 16:53
malo lagano opozicione hladovine i nedostatka rucica na budzetu nemojte boga vam da se pravite da vam je Bosna na prvom mjestu a zadnjih tridesetak godina uradili sve protiv Bosne i Bošnjaka pogotovo![]()
![]()
![]()
-
plavi_E
#61414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis Zvizdić postao favorit za šefa bh. diplomatije, poznata još četiri kandidata za ministre
Nije lose. Od svih politicara Osmorke on ima najvise iskustva na drzavnom nivou. Nekako se ustaljuje ta podjela da plemenu B pripadnu vanjski poslovi. U proslom mandatu su bili vanjski poslovi, unutrasnji poslovi i odbrana u rukama bosnjackih politicara.
Nije lose. Od svih politicara Osmorke on ima najvise iskustva na drzavnom nivou. Nekako se ustaljuje ta podjela da plemenu B pripadnu vanjski poslovi. U proslom mandatu su bili vanjski poslovi, unutrasnji poslovi i odbrana u rukama bosnjackih politicara.
- asurbanipal
-
plavi_E
#61416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evropski komesar sastao se i sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, sa kojim je razgovarao o potrebi napretka BiH u sprovođenju očekivanih reformi.
Ovaj jos nije skonto da SDA nije u vlasti.
A i ovdje na forumu ce se neki tesko naviknuti da SDA nije u vlasti i da su drugi odgovorni za daljnja politicka dogadjanja.
Madjar izgleda trazi podrsku SDA za ustavne promjene. Tesko da ce im SDA to dati nakon ovog izbacivanja iz vlasti koju ce tesko preboljeti.
Ovaj jos nije skonto da SDA nije u vlasti.
Madjar izgleda trazi podrsku SDA za ustavne promjene. Tesko da ce im SDA to dati nakon ovog izbacivanja iz vlasti koju ce tesko preboljeti.
-
seksi_ideje
#61417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA je vlast u nasim srcima

- tramvajtrojka
#61418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Login77777 wrote: ↑29/11/2022 17:17A gdje je u ovome svemu DF ili nam to Yasmin DF vodi vec pod SDA?tramvajtrojka wrote: ↑29/11/2022 16:53
![]()
![]()
![]()

kmecanje se nastavlja
-
plavi_E
#61419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slozna braca kucu grade.
Da li se Dodik danas sastao s Nikšićem, za predsjednika SDP-a imao samo riječi hvale
Ovo je vec malo chupavo
Što se tiče ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH, Dodik je rekao da ih zanima mjesto ministra vanjskih poslova.
Da li se Dodik danas sastao s Nikšićem, za predsjednika SDP-a imao samo riječi hvale
Ovo je vec malo chupavo
Što se tiče ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH, Dodik je rekao da ih zanima mjesto ministra vanjskih poslova.
-
Lug
#61420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
googlaj pa ces naci, ali znam sigurno da su SDP zajedno sa, mislim da su bili SBiH, izglasali da se oforme dvije izborne jedinice (rs i fbih). Prije toga BiH je bila jedna izborna jedinica. Nema to veze sa OS BiH.
-
saabsa
#61421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za nekog ko nije "opterećen" strankama mnogo kukaš ovih dana... Tačno bi čovjek pomislio da si narandžastguruguru95 wrote: ↑29/11/2022 16:58 Nisam ja opterećen strankama kao vas nekoliko dežurnih filozofa koji u svom bogatom vokabularu imate čak 4-5 riječi i vrtite ih ovdje do besvijesti.
Sretno vam u "epohalnim" koalicijama sa uzp separatistima![]()
- tramvajtrojka
#61422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nisam sda ali vjecita uzrecica svih zabrinutih forumasa na ovom podforumu koji ne zele izrazito da iskazu svoje politicko opredjeljenjesaabsa wrote: ↑29/11/2022 17:42Za nekog ko nije "opterećen" strankama mnogo kukaš ovih dana... Tačno bi čovjek pomislio da si narandžastguruguru95 wrote: ↑29/11/2022 16:58 Nisam ja opterećen strankama kao vas nekoliko dežurnih filozofa koji u svom bogatom vokabularu imate čak 4-5 riječi i vrtite ih ovdje do besvijesti.
![]()
-
saabsa
#61423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tu su oni, pri dnu slike ispod slova D na desnojLogin77777 wrote: ↑29/11/2022 17:17A gdje je u ovome svemu DF ili nam to Yasmin DF vodi vec pod SDA?tramvajtrojka wrote: ↑29/11/2022 16:53
![]()
![]()
![]()
curi, samo su usli preduboko pa im se ni noge ne vide
-
guruguru95
#61424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kukam, nego se smijem i iščuđavam forumskim međustranačkim prepucavanjima i podjebavanjima, kao da vam životi ovise o ishodu formiranja vlasti. SDA najmanje spominjem zato što jednostavno nema potrebe, o njima je već sve rečeno i nema potrebe za trošenjem riječi i slova na tu ljudsku gamad. Problem je što ne vidim nikakvu razliku u retorici i ponašanju između jednih i drugih. Kao što rekoh, svi su ovdje ista govna, obični bijednici gladni fotelja i vlasti, a ovi patetični i tragikomični događaji prethodnih dana potvrđuju istinitost te konstatacije.saabsa wrote: ↑29/11/2022 17:42Za nekog ko nije "opterećen" strankama mnogo kukaš ovih dana... Tačno bi čovjek pomislio da si narandžastguruguru95 wrote: ↑29/11/2022 16:58 Nisam ja opterećen strankama kao vas nekoliko dežurnih filozofa koji u svom bogatom vokabularu imate čak 4-5 riječi i vrtite ih ovdje do besvijesti.
![]()
Last edited by guruguru95 on 29/11/2022 17:59, edited 2 times in total.
-
Anquilla
#61425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napokon promjena vlasti u FBiH
Meni, kao nekom ko živi u KS, Trojka daje nadu, jer su pokazali da su principijelni i da postoje stvari oko kojih se mogu složiti. Nadam se da će im ostati taj karakter, posebno pri imenovanju na funkcije, da budu sposobni, ne podobni.
Smatram da svi građani ovog entiteta (obzirom da se referišem na buduću Vladu FBiH) imaju zajedničke interese i da se oko toga može i mora dogovoriti.
Neka im je sa srećom
Meni, kao nekom ko živi u KS, Trojka daje nadu, jer su pokazali da su principijelni i da postoje stvari oko kojih se mogu složiti. Nadam se da će im ostati taj karakter, posebno pri imenovanju na funkcije, da budu sposobni, ne podobni.
Smatram da svi građani ovog entiteta (obzirom da se referišem na buduću Vladu FBiH) imaju zajedničke interese i da se oko toga može i mora dogovoriti.
Neka im je sa srećom