Naravno
Klempanje po usima ne dopustam zbog znacke na haubi a auta su mi ispravna. Znaci, ne uklapam se u stereotip klasicnog ljubitelja bembare, servisiram na vrijeme.
Al fino je vidjet da me pratis
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Naravno
Pa toliko ne bi kostala ni reparacija automatskog mjenjaca da ode u helac. Od cega mu je to lamela i zamajac da kostaju 3ipo milje? Od plemenitih metala?
ima onu samo stelujucu korpu ili kako se vec zove. Ali opet je zara. Ma brutalan motor 650-700 nm bez problema na oem svemu. Brutalno
ma zamajac brutalno skup
Nije ni meni jasno. Ok, 6 cilindara, vise snage i momenta al opet je uzas. Kvacilo 400+ sto je ok cijena, zamajac 2900+
Drug mi provjerio kod sebe u autodijelovima, nisu original dijelovi
Nije merc savršen, ali je bolji merc u svakom pogledu...od pouzdanosti do održavanja.
konektovan wrote: ↑28/11/2022 22:13Nije merc savršen, ali je bolji merc u svakom pogledu...od pouzdanosti do održavanja.
Evo nek @Seawolf kaže nešto na tu temu..![]()

Ma smeće zadnje.konektovan wrote: ↑28/11/2022 22:13Nije merc savršen, ali je bolji merc u svakom pogledu...od pouzdanosti do održavanja.
Dobre su ove nove Lade....Evolution_IV wrote: ↑28/11/2022 23:15konektovan wrote: ↑28/11/2022 22:13
Nije merc savršen, ali je bolji merc u svakom pogledu...od pouzdanosti do održavanja.
![]()
A3 kod mene presao 250k i takav prodat. Zamac se poceo cuti u nekim trenucima kad se dobro zagrije, te u stani-kreni saobracaju. Mogao je jos ko zna koliko preci tako dok skroz ne prolupa.mk ultra wrote: ↑28/11/2022 22:59 Zamajc se pokvari iskljucivo zbog loseg koristenja istog i sto vecina hajvana ne zna promijeniti brzinu i jopce nemaju sluha sta motor radi i kako da ga uklopi u odgovarajucu brzinu
Inace bi to trebao biti lifetime dio
Btw, evo e46 ulazi u 20god skoro sa fabrickim zamajcem i skoro 300k na sahatu
Ali kad ga dobijes ishrdanog![]()
Joj Amara, azijatskog kontrarošaEvolution_IV wrote: ↑28/11/2022 23:15konektovan wrote: ↑28/11/2022 22:13
![]()
pa ne znam bas. evo kod starog tiguan 2012, auto preslo 160k kilometara, i kako rece majstor je otisao zamajac. pocelo kvacilo propadati meni odjednom. odem kod majstora i tako mi kaze moras mjenjati zamajac, cilindar. kad sam vidio cijenu, iskrivila mi se vilica. ali on mi je samo zamjenio cilindar i sad ide ok, nema apsolutno nikakvih naznaka da se osjete neki problemi u radu i sl. ide auto najnormalnije.mk ultra wrote: ↑28/11/2022 22:59 Zamajc se pokvari iskljucivo zbog loseg koristenja istog i sto vecina hajvana ne zna promijeniti brzinu i jopce nemaju sluha sta motor radi i kako da ga uklopi u odgovarajucu brzinu
Inace bi to trebao biti lifetime dio
Btw, evo e46 ulazi u 20god skoro sa fabrickim zamajcem i skoro 300k na sahatu
Ali kad ga dobijes ishrdanog![]()
Moj W204 220 CDI evo vec 11 godina kod mene, kupljen s 3 godine, sve što je na njemu rađeno od kvarova je bila donja brava, 300 KM trošak bio. Od ostalog sam mijenjao ulje, filtere i kočnice. To je to što sam promjenio na njemu, kupljen s 90k km, danas 270k na satu. Zamajac je originalni, lanac originalni.