Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
zabit_mehmedov

#24851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zabit_mehmedov »

sajber87 wrote: 27/11/2022 23:06
Leverage wrote: 27/11/2022 22:57
U Sarajevu su svi iz Sarajeva pa to onda nije problem.

Sad treba da se sjedne s ljudima koji su ne tako davno ukinuli ponder 2. I iz osmorke i iz HDZ-a. I koji su većina, velika većina.

Ali ovi radikalni glasači Sabine Ćudić odma bi da idu svima uz nos. Te Nikšić loše rješenje, te ovaj, onaj ili taj dobra rješenja, a i ovaj i onaj i tak sasvim slučajno iz Sarajeva.

Ako bude Nikšić sve će propast, nema harizmu, nema kapacitet, nema ovo ono. Toliko nema kapacitet da je uspio u pregovaranju dovesti SDP u poziciju da je najpoželjniji partner vlasti svima. SDA? Moli Bakir 4 godine, nudi sve. DF? Može SDP, ali ne može NiP. NiP? Uz SDP do kraja. HDZ? Nisu ni pričali sa višedecenijskim koalicionim partnerom, SDP prihvatljiv partner. SDS, PDP i Vukan? Pliz ne dajte Dodiku četvrtog, hoćemo s vama u VM.

Pa ima li iko da neće s SDP-om? I kako to konkretno nije zasluga predsjednika. Zamisli samo kako bi SDP bio poželjan partner da su ovi ho-ruk forumaši na Nikšićevom mjestu.
Ti moras shvatiti da nip i nasa stranka ulaze u koaliciju sa sdp om potpuno iskreno bez figa u dzepu dok sda ima samo jedan cilj a to je da uvalja u blato pregazi unisti i razbije trenutno najjacu opozicionu stranku. Znaj da je kritika sabine cudic dobronamjerna a hvalospjevi prema sdp u bakira i ramica su kao kad zmija vrijeba plijen. Forumasi koji iznad polemisu sa tobom imaju dobru namjeru u to budi siguran dok suprotna strana dok te mami medom te hrani a kasnije zna se......
nije niksic svojom sposobnošću doveo sdp u poziciju da bude najpozeljniji partner, onaj koga sda moli da ide s njima u vlast, ti kojoti su bacili oko na njega zato sto kojoti uvijek napadaju najslabiju jedinku, prvo je izdvajaju iz grupe pa onda rastrgaju, a upravo bi se to i desilo sdp u da ih sda izvuce iz trojke, pa da in onda ko kurban prvo miluju i paze, a onda, povale i prekolju

pikirali su niksica zato sto sto je najmeksi, s, nipom ili nasom strankom znaju da nemaju sanse, a dr, imaju, da ima konakovic da mig ili rijec, desilo bi se isto ko onda, sa radoncicem, usli bi u neku novu grande koaliciju s onim s kim su najbrutalnije ratovali, rekli bi to je u interesu bosnjaka, bolje s nipom nego s komunjarama, istin smo svjetonazora itd...

isla bi sda sa svakim samo da sacuva vlast, i s nipom bi vrlo rado i dali vi konakovicu da bude premijer i sta god hoce

to sto neko misli da sdp sad moze gazit po konakovicu zato sto je pozeljan, moze, se i drugacije gledati, ne treba zaboraviti da je i nip vaga isto ko i sdp, da se nip i sda izmire mogli bi vladati i sarajevom i federacijom i drzavom, svako je vaga neka, nip je vjerovatno i najvaznija prevaga koja omogucava da ljevica moze biti vlast i opstati uopste jer da im nije nip napravio pometnju zescu, desnica bi mogla sve nivoe lagano poklopiti
Bloo
Globalna šefica

#24852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Jedino ko je radikalan ovdje si ti. :D
Izrazi poput "ona sto kresti"...<3
Vec sam ti rekla, uspio si mi zgaditi SDP odavno.

Sretno nama sa Niksicem
Slika i prilika
Image
Pandakonda

#24853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

Leverage wrote: 27/11/2022 22:57
sajber87 wrote: 27/11/2022 22:45 Sta osmorka dogovori treba podrzati bez zadrske pa ko god to bio. Ovoj zemlji treba promjena,da li je premijer niksic konakovic steta manje je vazno. Sto se tice sarajeva to je najbolji primjer kako jedna takva koalicija funkcionise kad se opsti interesi stave ispred licnih
U Sarajevu su svi iz Sarajeva pa to onda nije problem.

Sad treba da se sjedne s ljudima koji su ne tako davno ukinuli ponder 2. I iz osmorke i iz HDZ-a. I koji su većina, velika većina.

Ali ovi radikalni glasači Sabine Ćudić odma bi da idu svima uz nos. Te Nikšić loše rješenje, te ovaj, onaj ili taj dobra rješenja, a i ovaj i onaj i taj sasvim slučajno iz Sarajeva.

Ako bude Nikšić sve će propast, nema harizmu, nema kapacitet, nema ovo ono. Toliko nema kapacitet da je uspio u pregovaranju dovesti SDP u poziciju da je najpoželjniji partner vlasti svima. SDA? Moli Bakir 4 godine, nudi sve. DF? Može SDP, ali ne može NiP. NiP? Uz SDP do kraja. HDZ? Nisu ni pričali sa višedecenijskim koalicionim partnerom, SDP prihvatljiv partner. SDS, PDP i Vukan? Pliz ne dajte Dodiku četvrtog, hoćemo s vama u VM.

Pa ima li iko da neće s SDP-om? I kako to konkretno nije zasluga predsjednika. Zamisli samo kako bi SDP bio poželjan partner da su ovi ho-ruk forumaši na Nikšićevom mjestu.
Ma sta je on doveo :lol: Druze za pocetak kamen da si stavio na mjesto predsjednika dobio bi isti rezultat. Glavni razlog dobrog rezultata SDP-a ove godine je samo sarajevska vlada i to je to. Pogledaj poziciju SDP-a prosli mandat bez trojke i sada ovaj. Tuzla bi svakako za SDP glasala kako god jer je stabilna glasacka baza. SDP je prepoznat od strane Bakira kao slaba karika i logicno da ce ciljati njih da uvuce u vlast. Postavi sebi pitanje kakva je to stranka ako te SDA smatra pozeljnim partnerom :wink: Također Bakir je na SDP uvijek gledao kao na ulaznicu u vlast na TK i KS a ne zbog toga sto ih smatra nekim kvalitetnim partnerima. A u istom TK je SDA prestigao SDP pa vidimo u kojem smjeru vjetar puse i kako su ljudi prepoznali nerka i imamovica.

DFu ce logicno ideoloski SDP biti bolji partner a da ne govorim o tome da je Konakovic bio korektiv i DF-u i da je uvijek prozivao njihove gluposti i lose odluke i logicno da neces smatrati za partnera nekoga ko ukazuje na tvoje greske nego ces htjeti sa kriminalnom SDA i eto ako SDP bude htio radi stabilnosti. Tim logickim sljedom ni sama SDA nece NiP smatrati dobrim partnerom. A vidim sto ti Sabina smeta jer ona i Arnaut jedini imaju muda prozvati SDP i pitati ih imaju li kontrolu nad svojim clanovima ili je Vojin "divlji" bez kontrole.

Forumas zabit je dodao jos sto sam htio napisati i najbolje je opisao zasto je Konakovic bolji kadar od Nermina. Efendic ce mozda radi licne sujete biti protiv njega ali sam siguran da ce sve ostale stranke biti prije uz konakovica nego uz nermina i samim time ce se domino efektom prikloniti i efendic. I jos sto je vec napisano osmorka je tako koncipirana da je maltene svaka stranka kljucna i nadam se da će pametno birati kadrove jer mislim da ova drzava nema jos 10 godina da izgubi kao sto je izgubila radi lagumdzije.

Forto je ok politicar ali samo za urbanije sredine. Jednostavno njega ne mogu vidjeti kao Konakovica da moze po ruralnim dijelovima federacije "kliknuti" sa ljudima i da bude popularan da ljudi zele da on tu ostane.
Leverage

#24854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Osim što NiP i SDA pucaju na iste ljude za glasove, pa su konkurencija. Nema sumnje da bi SDA išla s bilo kim da sačuva vlast, ali ako baš može da bira onda je lakše s jednim SDP-om nego sa NiP-om i još koga skupi. A onda se opet moraju svađati pred izbore za svaki glas. Fahraon je izabran 2014. zato što je bio jedini dostupan, a 2018. zato što je jedini htio.

SDP je jedina stranka koja može poslati SDA u opoziciju, to sam vam govorio i prije izbora, to se pokazuje sad kao nikad prije.

Raspoloženje većine članstva SDP-a uvijek je bilo anti SDA, zbog toga je SDP uglavnom bio opozicija, iako je realno mogao biti vlast i 2006. i 2018. a možda i 2002. da se gurao u vlast po svaku cijenu.

Morate shvatiti koliko je SDP važan u ovoj priči, prevashodno zbog toga što ima glasove iz svakog ćoška Federacije. To je ono što fali ostalim u osmorci.
Leverage

#24855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Bloo wrote: 27/11/2022 23:50 Jedino ko je radikalan ovdje si ti. :D
Izrazi poput "ona sto kresti"...<3
Vec sam ti rekla, uspio si mi zgaditi SDP odavno.

Sretno nama sa Niksicem
Slika i prilika
Image
Tako je, vama, fanovima Sabine Ćudić, ostaje samo da se pomolite Bogu, Allahu, Svetom Petru, Hare Krišni ili Majci Prirodi, šta već ko gotivi, i da zaželite Nikšiću sreću. Jer vas niko ništa ionako neće pitati.
zabit_mehmedov

#24856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zabit_mehmedov »

Leverage wrote: 27/11/2022 23:57 Osim što NiP i SDA pucaju na iste ljude za glasove, pa su konkurencija. Nema sumnje da bi SDA išla s bilo kim da sačuva vlast, ali ako baš može da bira onda je lakše s jednim SDP-om nego sa NiP-om i još koga skupi. A onda se opet moraju svađati pred izbore za svaki glas. Fahraon je izabran 2014. zato što je bio jedini dostupan, a 2018. zato što je jedini htio.

SDP je jedina stranka koja može poslati SDA u opoziciju, to sam vam govorio i prije izbora, to se pokazuje sad kao nikad prije.

Raspoloženje većine članstva SDP-a uvijek je bilo anti SDA, zbog toga je SDP uglavnom bio opozicija, iako je realno mogao biti vlast i 2006. i 2018. a možda i 2002. da se gurao u vlast po svaku cijenu.

Morate shvatiti koliko je SDP važan u ovoj priči, prevashodno zbog toga što ima glasove iz svakog ćoška Federacije. To je ono što fali ostalim u osmorci.
normalno da je sdp vazan i da ima najvise glasova, no nije on poslao sda u opoziciju nego osmorka, izdvajati sdp tu nesto posebno nema smisla jer qrac bi ih oni poslali u opoziciju da nije tu bilo nipa, pa cak i nesa i zabih stranke, kao i kasumovica. I bez nipa ove stranke dvije tri da se priklone sda u odose i nip i sdp u opoziciju, tako da treba realno stvari gledati

sdp je nekad bio jedina protuteža sda u i imali su priliku i lagumdzija je definiticno sahranio tu ideju i mogucnost da sdp sam il uz jednu dvije manje strake našpici sda, to je poslije debakla sa, lagumdzijom postalo nemoguce, jedina je mogucnost ovako u siroj nekoj koaliciji druge nema, tesko da ce se ikada vise desiti da sdp ima vise glasova od sda generalno, cak vise ne moze ni u jednom katonu u tuzli to napraviti
Pandakonda

#24857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

Leverage wrote: 27/11/2022 23:57 Osim što NiP i SDA pucaju na iste ljude za glasove, pa su konkurencija. Nema sumnje da bi SDA išla s bilo kim da sačuva vlast, ali ako baš može da bira onda je lakše s jednim SDP-om nego sa NiP-om i još koga skupi. A onda se opet moraju svađati pred izbore za svaki glas. Fahraon je izabran 2014. zato što je bio jedini dostupan, a 2018. zato što je jedini htio.

Pa logicno da mu je lakse sa SDPom kad na jednoj stranci imas bezlicnog niksica a na drugoj konakovica koji ce te klepati kad god stigne i kome ne mozes prodavati maglu kao ovome :-)

Eno sad SDP samo moze poslati SDA u opoziciju, pa gdje ih je slala ovih godina :lol: Da si ti meni ziv i zdrav, SDP bi gaće na stapu nosio da nije bilo NiP-a i Nase Stranke koji su prvi krenuli pricu o sestorci pa onda na kraju trojci. Trojka je ta koja je dala priliku Steti i ostalim kadrovima da pokazu sta znaju pa da na konto toga SDP sada dobije glasove. Kojović je bio pivot u tome da se sestorka formira jer je on uspio nagovoriti DF i SDP da Konakovic nema zle namjere niti se zeli vratiti u SDA da bi se onda oni prikljucili pa se kasnije nakacili SBB, DF i NBL. A da ne govorim da bi Becirevic mogao samo preko TV-a gledati zgradu predsjednistva da 12 stranaka nije stalo iza njega i da je NiP progutao to iako je Zvizdic 100 puta jaci kandidat od njega.

Nego de ti meni reci u kojem cosku fbih ti tacno ovdje vidis SDP osim oko Tuzle ?

Image

Osmorka sa NES-om koji drzi krajinu, fudom koji drzi zenicu, NiPom i NS-om koji drze Sarajevo imaju dobro raspoređene glasove i ta prica kako nesto fali osmorci ti ne drzi vodu.
Leverage

#24858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ta mapa "najjače stranke" apsolutno ne govori ništa o snazi SDP-a na širem prostoru, osim da definitivno ima manje glasova od SDA. Pogledaj rezultate i reci koliko to u federaciji ima opština u kojima SDP ima preko 10% glasova, pa onda prebroj isto za NiP i ostale.
drug_profi

#24859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Mi shvatamo koliko je vazan SDP. Ali to znaci i kolika je odgovornost na SDP.
Nerko je los potez. Svi vam to kazu, ali vi ste pametniji.
Leverage

#24860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 28/11/2022 00:46

E jebiga.

Koji su to "svi". Vas ovdje 10-ak koji ne predstavljate reprezentativan uzorak bilo koje populacije, čak ni Sarajeva.

Pa Kifla lično kaže da je Nikšić pravi izbor, al ne, vi znate bolje. Kad je Kifla govorio isti za Denisa vi ste ovdje pričali kako nema harizmu i da nikad neće pobijediti Bakira. I, šta bi? Tebi ako se ne sviđaju Denis i Nerko, prijatelju, to ne znači da svi tako misle. Možda u tvojoj kafani, ali u nekim drugim - ne.
drug_profi

#24861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 28/11/2022 00:50

E jebiga.

Koji su to "svi". Vas ovdje 10-ak koji ne predstavljate reprezentativan uzorak bilo koje populacije, čak ni Sarajeva.

Pa Kifla lično kaže da je Nikšić pravi izbor, al ne, vi znate bolje. Kad je Kifla govorio isti za Denisa vi ste ovdje pričali kako nema harizmu i da nikad neće pobijediti Bakira. I, šta bi? Tebi ako se ne sviđaju Denis i Nerko, prijatelju, to ne znači da svi tako misle. Možda u tvojoj kafani, ali u nekim drugim - ne.
Evo necu vise uopste na ovu temu. Ja sam rekao sta mislim , a vidim da me prate forumasi.
Nerko je kompromitovana roba koja samo donosi sa sobom u startu negativan skor.
E sad ako ce ta vlada raditi bez greske i zamjerke, onda nije vazno.

A hoce li?

Pa se nemojte molim vas cuditi 2026.
Leverage

#24862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Vlada će raditi tako da će biti u svim segmentima vidno bolja od prethodne, svaka budala će registrovati napredak. Naravno, niko od vas ni tada neće reći da Nikšić ima bilo kakve zasluge za to.

Grešaka će sigurno biti i za njih će naravno najveći forumski krivci biti Nikšić i SDP.

SDP će i 2026. godine imati najviše glasova u ovoj grupaciji.

Eto, to će da bude.

Skor se računa tako što sabereš sve pozitivno i negativno, a ne samo da gledaš negativno. Skor je u startu pozitivan, posebno imajući u vidu koga će zamijeniti.
Styling

#24863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

A, šta će s njim? Moraju ga negdje uhljebiti. Jedina druga opcija je državni Dom naroda. Opet bi sarađivao sa Bakirom, ili nekim drugim koga SDA imenuje, jer sve su prilike da će SDA imati minimalno dvojicu u DN. Tamo bi mu bilo i bolje.
Styling

#24864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

I još nešto. Dok Nerko sjedi u Sarajevu i daje nejasne izjave, Dino krstari po Federaciji i radi na tome da neko ne prokliže i da se uzme Dom naroda. Čovjek se ne smiruje. Ako Osmorka bide imala 11 ili 12 u DN to je isključiva zasluga Konakovića. On će im i osigurati vlast u Federaciji.
Nerko i ekipa nisu bili u stanju TK osigurati, toliko autoriteta imaju.

Ali, nema veze. Bitno je da se uzme vlast, neka Nermin i bude premijer, samo da se krene naprijed.
El_comadante

#24865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Na remi o NiPu priča o SDPu. Dobar potez Konakovića u smislu, koliko sam shvatio da je pucao na poziciju premijera FBiH, kad je shvatio da mnogi to ne žele onda to prepustio SDPu jer su oni ti koji trenutno okupljaju oko sebe. Konaković bi trebao ostati u FBiH jal kao ministar ili da sjedi u parlamentu a nikako da ide na državni nivo.
Styling

#24866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

El_comadante wrote: 28/11/2022 09:02 Na remi o NiPu priča o SDPu. Dobar potez Konakovića u smislu, koliko sam shvatio da je pucao na poziciju premijera FBiH, kad je shvatio da mnogi to ne žele onda to prepustio SDPu jer su oni ti koji trenutno okupljaju oko sebe. Konaković bi trebao ostati u FBiH jal kao ministar ili da sjedi u parlamentu a nikako da ide na državni nivo.
Iskreno, ja mislim da je Dini svejedno. Bitno je da se odrzava koalicija i da se ide naprijed.
El_comadante

#24867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Styling wrote: 28/11/2022 10:03
El_comadante wrote: 28/11/2022 09:02 Na remi o NiPu priča o SDPu. Dobar potez Konakovića u smislu, koliko sam shvatio da je pucao na poziciju premijera FBiH, kad je shvatio da mnogi to ne žele onda to prepustio SDPu jer su oni ti koji trenutno okupljaju oko sebe. Konaković bi trebao ostati u FBiH jal kao ministar ili da sjedi u parlamentu a nikako da ide na državni nivo.
Iskreno, ja mislim da je Dini svejedno. Bitno je da se odrzava koalicija i da se ide naprijed.
Mislim da može biti konkretni na federalnom nivou nego na državnom. Jer se državni nivo nepita mnogo.
MUNAFIK

#24868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Dino zuji, radi, pokusava, povezuje, uvezuje, brani ljude, gradi koaliciju i cuva je i uz sve to konstantno pristaje na raznorazne komprise i neka rjesenja koja.direktno njemu i NIPu šteta...

Pored vidljivog i posvecenog rada na koaliciji ima cijeli jedan rat protiv SDA koji je i kljucan za.to dal ce se SDA vratiti na vlast i ne...

Kada bi SDA mogla birati ko bi iz osmorke bio premijer FBIH sigirno bi oni glasali za Niksica to je najtanja karika i SDA kao opozicija bili bi presretni da Niksic bude premijer.

Niksica ne podrzava ni njegov komsiluk glasovi doboljno govore, a ni njegovi ljudi u stranci nisu neki fanovi. Nema energije, nema karizme, ima vec aferima iz proslog mandata kao premijer FBIH ima jako glupih i islamofobicnih izjava idealnih za SDA masineriju da iskoriste i okrenu veliki broj glasaca od osmorke itd...

Nadam se da u osmorci nisu toliko naivni da stave Niksica za najistureniju figuru jer to bi SDA kao opoziciji dalo dosta materijala za unistavanje osmorke.
Pandakonda

#24869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

Ma Dino je taj koji realno jedini moze barem u pocetku odrzati ovu koaliciju jer jedini ima dovoljno pragmaticnog znanja i namazanog iskustva iz SDA da predvodi proces. Ja koji podrzavam progresivne stranke jednostavno barem sad nikoga iz tih stranaka ne mogu vidjeti da se marise sa sistemom kako to trenutno radi Konakovic.

Je li ovdje neko moze zamisliti Fortu ili Niksica da se bori za delegate kao sto to sada radi Konakovic ? Ako izvuku ovu borbu to ce biti cisto Dinina zasluga koji pod kontrolom drzi svoje bosnjacke delegate da ne prelete.

Da se odma razumijemo ja ne smatram da je on radi gore navedenih stvari dobar kandidat za premijera, ali smatram ga vise politicki inteligentnim da moze odrzati sve ove stranke na okupu i da ima dosta manje tereta da bi ga SDA mogla rafalati.
zabit_mehmedov

#24870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zabit_mehmedov »

MUNAFIK wrote: 28/11/2022 12:26 Dino zuji, radi, pokusava, povezuje, uvezuje, brani ljude, gradi koaliciju i cuva je i uz sve to konstantno pristaje na raznorazne komprise i neka rjesenja koja.direktno njemu i NIPu šteta...

Pored vidljivog i posvecenog rada na koaliciji ima cijeli jedan rat protiv SDA koji je i kljucan za.to dal ce se SDA vratiti na vlast i ne...

Kada bi SDA mogla birati ko bi iz osmorke bio premijer FBIH sigirno bi oni glasali za Niksica to je najtanja karika i SDA kao opozicija bili bi presretni da Niksic bude premijer.

Niksica ne podrzava ni njegov komsiluk glasovi doboljno govore, a ni njegovi ljudi u stranci nisu neki fanovi. Nema energije, nema karizme, ima vec aferima iz proslog mandata kao premijer FBIH ima jako glupih i islamofobicnih izjava idealnih za SDA masineriju da iskoriste i okrenu veliki broj glasaca od osmorke itd...

Nadam se da u osmorci nisu toliko naivni da stave Niksica za najistureniju figuru jer to bi SDA kao opoziciji dalo dosta materijala za unistavanje osmorke.

sve te stvari koje radi dino da bi osmorka, uzela vlast morat ce i da radi buduci premijer federaciji, tu ce morati i vise da se zuji i uvezuje da bi osmorka opstala i da bi ispunila ocekivanja, a isto ja sam, ubijedjen da ce sda na svi nacine pokusavati da izbaci osmorku iz vlasti i najprljavije metode treba ocekivati, izvodjenje na, ulice podobnih boraca, rudara itd...

zbog tih stvari mislim da, niksic nije za, premijera je taj buduci premijer, ce morati biti nesto vise od premijera i trebat ce tu energije i otresitisi i puno vise nego sad kad se sklapa vlast, kad krenu u skidanje sebije i osmice mozete zamisliti kako ce tu zestoko da bude
Styling

#24871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

zabit_mehmedov wrote: 28/11/2022 14:31
MUNAFIK wrote: 28/11/2022 12:26 Dino zuji, radi, pokusava, povezuje, uvezuje, brani ljude, gradi koaliciju i cuva je i uz sve to konstantno pristaje na raznorazne komprise i neka rjesenja koja.direktno njemu i NIPu šteta...

sve te stvari koje radi dino da bi osmorka, uzela vlast morat ce i da radi buduci premijer federaciji, tu ce morati i vise da se zuji i uvezuje da bi osmorka opstala i da bi ispunila ocekivanja, a isto ja sam, ubijedjen da ce sda na svi nacine pokusavati da izbaci osmorku iz vlasti i najprljavije metode treba ocekivati, izvodjenje na, ulice podobnih boraca, rudara itd...

zbog tih stvari mislim da, niksic nije za, premijera je taj buduci premijer, ce morati biti nesto vise od premijera i trebat ce tu energije i otresitisi i puno vise nego sad kad se sklapa vlast, kad krenu u skidanje sebije i osmice mozete zamisliti kako ce tu zestoko da bude
To ce tek da bude SPEKTAKL :lol: :lol:
Roccohljup

#24872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Evo Reuf pocinje novu rundu :mrgreen:

Login77777

#24873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Av Av je prvi poceo. :mrgreen: Osmica im dao zadatak. I StrOnz bi prenio ali je na hladjenu dvije sedmice. :lol:
doktor78

#24874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Treba Reuf prevesti i naziv stranke na engleski, da bude P&J umjesto NiP :mrgreen:
Njegova i Avdina opsjednutost Dinom je za anale...
Hakiz

#24875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

doktor78 wrote: 28/11/2022 21:24 Treba Reuf prevesti i naziv stranke na engleski, da bude P&J umjesto NiP :mrgreen:
Njegova i Avdina opsjednutost Dinom je za anale...
A kako to dematuje meritum?
Post Reply