Narod i Pravda (Konakovic)
- Prpa.ba
#24826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne zabusavajte, nego HR zastave u ruke i na ulice. Moze vam se i Boska Cavar pridruzi, kao i drugi dobri ljudi dobrih namjera. 
- drug_profi
#24827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ideš mi baš na q. sa ovim.
Izbaci to iz komunikacije.
Mi iz Sarajeva, mi iz Sarajeva....
Mi iz Sarajeva jesmo pokrenuli promjene!
Pa bi naša trebalo VIše da se PIKA!
Nerko je LOŠ IZBOR!!!!
Jer će njegov mandat početi sa evociranjem afera iz perioda 2010-2014, i sa tim ce biljegom svaki njegov potez biti posmatran. A bice fula itekako jer ce najmanje 6 od 9 stranaka tegliti svaka za sebe.
I sve će biti fakturisano SDP-u, kao i prosli put.
Jer samo budala dvaput zapne na isti kamen.
I srušiće se SDP na ispod 100.000 glasova, i potopice i trojku na izborima u Sarajevu.
I sljedeca vlast ce biti SDA, ZaBiH, DF + HDZ na svim nivoima.
Jer Nerko nema niti autoriteta, niti popularnosti, niti imidž poštenog čovjeka. Tako da ništa što kaže u svoju odbranu neće biti bitno.
- Leverage
#24828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Baš me briga na šta ti idem.
Vaša ne može da se najviše pika jer ste u manjini. To kad naučite biće vam lakše.
Pa ako će već biti sve fakturisano SDP-u, logično je da SDP preuzme odgovornost, a ne da se krije iza sarajevskih vitezova Dine i Forte. A onu što krešti treba ostaviti u parlamentu, ne treba joj dozvoliti da ide u izvršnu vlast. Jedino ako joj nađu nešto kod vas na kantonu.
Prema tome, SDP i Nikšić drugi pokušaj. Pa kom opanci, kom obojci.
Vaša ne može da se najviše pika jer ste u manjini. To kad naučite biće vam lakše.
Pa ako će već biti sve fakturisano SDP-u, logično je da SDP preuzme odgovornost, a ne da se krije iza sarajevskih vitezova Dine i Forte. A onu što krešti treba ostaviti u parlamentu, ne treba joj dozvoliti da ide u izvršnu vlast. Jedino ako joj nađu nešto kod vas na kantonu.
Prema tome, SDP i Nikšić drugi pokušaj. Pa kom opanci, kom obojci.
- drug_profi
#24829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako rekoh, samo budala dvaput zapne na isti kamen.
- Pandakonda
#24830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma sto je najgore u svemu nije problem da SDP preuzme odgovornost i da oni imaju premijera, problem je sto oni samo guraju Niksica od toliko opcija. Obzirom da će HDZ imati predsjednika federacije ne mozete me uvjeriti da nema neki drugi bosnjak ili srbin mimo Nerka da preuzme tu funkciju. Kao sto je vec gore spomenuto Niksic previse tereta nosi od proslog mandata i to ce samo biti rafalanje od strane SDA koja nece imati drugog posla u opoziciji osim da punom parom krenu sa prozivanjem. Jos Niksic karizmatican kakav jeste sve će to lijepo kontrirati
Svođenje funkcija striktno po glasovima ce ljudima samo ogaditi trojku i trebaju se voditi sa tim ko ima kvalitetnija rjesenja a ne ko ima koliko glasova.
Nermin Niksic nema apsolutno nikakve kvalitete za liderisanje i njegova nekompetencija se ne moze pravdati time sto sdp ima najvise glasova. Imas glasove al brate daj kvalitetno rjesenje onda. Majke mi tacno bi volio da se ovaj sdp ugasi u sarajevu samo da bi vidjeli odakle ustvari oni crpe glasove na federaciji. Svaki iole kvalitetan kadar im je iz Sarajeva ( i lana iz mostara) i odatle SDP crpi popularnost a ono nesto prica o van KS
Da nece raspali Imamovic sto 20 godina unistava tuzlu mozda predvoditi SDP ?
Sam Adnan Steta je za ovo malo mandata vise uradio na jacanju SDP-a nego Nermin za sve ove godine koliko je predsjednik.
Nermin Niksic nema apsolutno nikakve kvalitete za liderisanje i njegova nekompetencija se ne moze pravdati time sto sdp ima najvise glasova. Imas glasove al brate daj kvalitetno rjesenje onda. Majke mi tacno bi volio da se ovaj sdp ugasi u sarajevu samo da bi vidjeli odakle ustvari oni crpe glasove na federaciji. Svaki iole kvalitetan kadar im je iz Sarajeva ( i lana iz mostara) i odatle SDP crpi popularnost a ono nesto prica o van KS
-
laik1981
#24831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Steta je bolja opcija za premijera od Niksica.. Sta ljudi misle o Niksicu pokazuje i njegov izborni rezultat i nadam se da je i sam svjestan toga..
-
HelaS
#24832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šteta nema potreban kapacitet za ovako bitnu i visoku poziciju. Njegov max. domet je kantonalno ministarstvo, ali najbolje rezultate postigao bi na lokalnom nivou, i na sljedećim izborima energiju treba usmjeriti za funkciju načelnika
- Pandakonda
#24833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma izborni rezultat nije problem jer je Niksic u specificnoj izbornoj jedinici i tesko je ocekivat da se on moze probiti tu. Vjerujem da bi bolje kotirao da se prijavi na neku Sarajevsku ali eto. Problem je sto covjek nema niti harzime niti nekih rezultata na koje se moze pozvati. Stetu jedino za federalnog ministra saobracaja ubaciti kad zavrsi sve projekte koje je poceo u KS.
SDP mozda ima najvise glasova ali brate jos 7 stranaka je u koaliciji i oni se valjda nesto pitaju. Radije cu i rumenog gledati a toj poziciji nego Niksica
- Leverage
#24834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iz svakog vam posta izvire sarajevska prepotencija. Da Šteta nije iz Sarajeva bio bi "vidi mu glave".
Čuj onog gore, Imamović uništio Tuzlu
Pa pogledaj slike Tuzle prije 20 godina i sad, grad se transformisao do neprepoznatljivosti, većina ne bi skontala da je uopšte isti grad u pitanju.
Šteta bi mogao biti predsjednik SDP-a nakon Nikšića. Naravno, ako to odobre Jasmin Imamović i Denis Bećirović. Inače ništa od toga.
A federalni premijer bit će Nermin Nikšić.
Čuj onog gore, Imamović uništio Tuzlu
Šteta bi mogao biti predsjednik SDP-a nakon Nikšića. Naravno, ako to odobre Jasmin Imamović i Denis Bećirović. Inače ništa od toga.
A federalni premijer bit će Nermin Nikšić.
-
laik1981
#24835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja cu radije gledatu Niksica nego rumenog, ali opet mislim da ima boljih u SDP-u od Niksica.. Eto i za Imamovica mislim da je bolja opcija od Niksica..
-
sajber87
#24836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta osmorka dogovori treba podrzati bez zadrske pa ko god to bio. Ovoj zemlji treba promjena,da li je premijer niksic konakovic steta manje je vazno. Sto se tice sarajeva to je najbolji primjer kako jedna takva koalicija funkcionise kad se opsti interesi stave ispred licnih
-
Anquilla
-
laik1981
#24838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne mora premijer biti niko od pobrojanih, niti iko od ljudi koji su bili na nekoj od listi.. Ja nesto kontam da ima sposobnijih od svih pobrojanih, a koji ne mogu da dodju do sanse zbog ovih lica koja gledamo citavu vjecnost.. A nece se desiti nikakav armagedon ako se Nikskic skine sa drzavne sise na neko vrijeme.. Zar je budzet fakat toliko jaka droga..
- Leverage
#24839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U Sarajevu su svi iz Sarajeva pa to onda nije problem.sajber87 wrote: ↑27/11/2022 22:45 Sta osmorka dogovori treba podrzati bez zadrske pa ko god to bio. Ovoj zemlji treba promjena,da li je premijer niksic konakovic steta manje je vazno. Sto se tice sarajeva to je najbolji primjer kako jedna takva koalicija funkcionise kad se opsti interesi stave ispred licnih
Sad treba da se sjedne s ljudima koji su ne tako davno ukinuli ponder 2. I iz osmorke i iz HDZ-a. I koji su većina, velika većina.
Ali ovi radikalni glasači Sabine Ćudić odma bi da idu svima uz nos. Te Nikšić loše rješenje, te ovaj, onaj ili taj dobra rješenja, a i ovaj i onaj i taj sasvim slučajno iz Sarajeva.
Ako bude Nikšić sve će propast, nema harizmu, nema kapacitet, nema ovo ono. Toliko nema kapacitet da je uspio u pregovaranju dovesti SDP u poziciju da je najpoželjniji partner vlasti svima. SDA? Moli Bakir 4 godine, nudi sve. DF? Može SDP, ali ne može NiP. NiP? Uz SDP do kraja. HDZ? Nisu ni pričali sa višedecenijskim koalicionim partnerom, SDP prihvatljiv partner. SDS, PDP i Vukan? Pliz ne dajte Dodiku četvrtog, hoćemo s vama u VM.
Pa ima li iko da neće s SDP-om? I kako to konkretno nije zasluga predsjednika. Zamisli samo kako bi SDP bio poželjan partner da su ovi ho-ruk forumaši na Nikšićevom mjestu.
Last edited by Leverage on 27/11/2022 23:00, edited 1 time in total.
- Leverage
#24840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa ni Dino nije porijeklom iz Sarajeva.
Šteta živi u Sarajevu, tako ga se percipira. Nikšić živi u Konjicu, ide tamo kad god je slobodan.
- drug_profi
#24841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma podrzacu sve sto se dogovori jer ja jesam zeljan promjena, da makar umrem sa vjerom da ce biti mojoj djeci i unucima bolje.
Ali moram reci da mislim da ce nesto sto NIJE promjena sve te nade porusiti.
Ali moram reci da mislim da ce nesto sto NIJE promjena sve te nade porusiti.
-
laik1981
#24842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma u Sarajevu je najmanje onih koji su porijeklom iz Sarajeva, a opet toliki animozitet prema Sarajevu.. Bas nema logike
Neka cudna i zlonamjerna ljubomora..
- drug_profi
#24843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A mi glasaci nemamo nikakve veze sa tim?Leverage wrote: ↑27/11/2022 22:57 Ako bude Nikšić sve će propast, nema harizmu, nema kapacitet, nema ovo ono. Toliko nema kapacitet da je uspio u pregovaranju dovesti SDP u poziciju da je najpoželjniji partner vlasti svima. SDA? Moli Bakir 4 godine, nudi sve. DF? Može SDP, ali ne može NiP. NiP? Uz SDP do kraja. HDZ? Nisu ni pričali sa višedecenijskim koalicionim partnerom, SDP prihvatljiv partner. SDS, PDP i Vukan? Pliz ne dajte Dodiku četvrtog, hoćemo s vama u VM.
Pa ima li iko da neće s SDP-om? I kako to konkretno nije zasluga predsjednika. Zamisli samo kako bi SDP bio poželjan partner da su ovi ho-ruk forumaši na Nikšićevom mjestu.
Da je Niksic bio na sarajevskoj listi mozda ne bi ni prosao.
Forsirate lika koji treba da bude skinut sa pozicije šefa stranke, ali ne bi me cudilo da tamo ostane jer vrana vrani oci ne vadi. SDP je mala bara puna krokodila.
-
sajber87
#24844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti moras shvatiti da nip i nasa stranka ulaze u koaliciju sa sdp om potpuno iskreno bez figa u dzepu dok sda ima samo jedan cilj a to je da uvalja u blato pregazi unisti i razbije trenutno najjacu opozicionu stranku. Znaj da je kritika sabine cudic dobronamjerna a hvalospjevi prema sdp u bakira i ramica su kao kad zmija vrijeba plijen. Forumasi koji iznad polemisu sa tobom imaju dobru namjeru u to budi siguran dok suprotna strana dok te mami medom te hrani a kasnije zna se......Leverage wrote: ↑27/11/2022 22:57U Sarajevu su svi iz Sarajeva pa to onda nije problem.sajber87 wrote: ↑27/11/2022 22:45 Sta osmorka dogovori treba podrzati bez zadrske pa ko god to bio. Ovoj zemlji treba promjena,da li je premijer niksic konakovic steta manje je vazno. Sto se tice sarajeva to je najbolji primjer kako jedna takva koalicija funkcionise kad se opsti interesi stave ispred licnih
Sad treba da se sjedne s ljudima koji su ne tako davno ukinuli ponder 2. I iz osmorke i iz HDZ-a. I koji su većina, velika većina.
Ali ovi radikalni glasači Sabine Ćudić odma bi da idu svima uz nos. Te Nikšić loše rješenje, te ovaj, onaj ili taj dobra rješenja, a i ovaj i onaj i tak sasvim slučajno iz Sarajeva.
Ako bude Nikšić sve će propast, nema harizmu, nema kapacitet, nema ovo ono. Toliko nema kapacitet da je uspio u pregovaranju dovesti SDP u poziciju da je najpoželjniji partner vlasti svima. SDA? Moli Bakir 4 godine, nudi sve. DF? Može SDP, ali ne može NiP. NiP? Uz SDP do kraja. HDZ? Nisu ni pričali sa višedecenijskim koalicionim partnerom, SDP prihvatljiv partner. SDS, PDP i Vukan? Pliz ne dajte Dodiku četvrtog, hoćemo s vama u VM.
-
Anquilla
#24845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja vjerujem da se čovjek osjeća Mostarcem, tamo je rođen, čak je (bio) u upravi FK Velež.
Živi i radi u Sarajevu, to da.
-
laik1981
#24846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa i Niksic zivi i radi u Sarajevu.. Blizi Konjic od Mostara, pa Niksic cesce skoci do vikendice, nego sto Steta ode kuci.. U Sarajevu je mozda 20% ljudi iz Sarajeva.. Ostalo sve doslo iz ovih mjesta iz kojih sad pljuju po Sarajevu 
- drug_profi
#24847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma ovo "vi iz Sarajeva".
Odjebite nas iz Sarajeva pa eto vidite gdje cete stici.
Odjebite nas iz Sarajeva pa eto vidite gdje cete stici.
-
zabit_mehmedov
#24848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mislim da ce konakovic biti premijer, i najrealnije je to, i sam niksic vjerovatno je svjestan svojih godina, slabe energije, karizme, govornickih sposobnosti, a svjestan je i harange sda koja ce se sruciti na tog premijera ko god da bude, i realno jedino konakovic ima muda, drskost i energiju da se nosi s tim
velika ce haranga da bude kad se krene u ciscenje sda sljama na raznim visokim pozicijama i to su zahebani igrac, nece oni sigurno sami skidati gace i ne treba se niko iznenaditi kad sda pocne na ulicu da izvodi demo ilisane borce iz, udruzenja, koja su pod njinovom kontrolom, raznorazne ce spletke, spinovanja i medijska hajka uslijediti, ne moze se niksic realno nositi s tim, konakovic koji ima onu mahalašku namazanost moze, dosta bolje
sdp ima najbolji rezultat i po tom osnovu svakako ima pravo najvece na tu poziciju, no sama trojka ima taj princip gdje je konakovic npr dao najbitnije pozicije u sarajevu partnerima iako je imao najbolji rezultat, onda isto podrska becirovica, a imao je nip npr zvizdica koji je vjerovatno i jaci kandidat od becirovica,
ima tu vjerovatno dogovor unutar trojke da konakovic tu ide, pitat ce se sigurno nesto i hdz i njima vjerovatno odgovara konakovic, kao i fudi kasumovicu i sta ja znam, jediino efendicu ne odgovara ali morat ce pristati jer ne moze se on pitati i ucjenjivati
mislim da je i rukovodstvu sdp a u interesu da niksic koji je pred kraj predsjednickog mandata ne postane federalni premijer, vjerovatno ga vide na nekoj lagodnijoj i manje uticajnijoj funkciji, a sdp u sad treba nekih novih imena da s njima popunjavaju brojne pozi ije koje ce dobiti i tako mogu napraviti dobru pricu za buducnost, mora se sdp okrenuti nekim novim Stetama i sl, niksic je ljudski i posteno odradio poso oporavka sdpa, sad s ovom koalicijom ukazala se i ogromna sansr za, vlast bez sda, moze niksic sebi izabrati sta mu godi, al premijer federacije nema nikakvog smisla da bude
velika ce haranga da bude kad se krene u ciscenje sda sljama na raznim visokim pozicijama i to su zahebani igrac, nece oni sigurno sami skidati gace i ne treba se niko iznenaditi kad sda pocne na ulicu da izvodi demo ilisane borce iz, udruzenja, koja su pod njinovom kontrolom, raznorazne ce spletke, spinovanja i medijska hajka uslijediti, ne moze se niksic realno nositi s tim, konakovic koji ima onu mahalašku namazanost moze, dosta bolje
sdp ima najbolji rezultat i po tom osnovu svakako ima pravo najvece na tu poziciju, no sama trojka ima taj princip gdje je konakovic npr dao najbitnije pozicije u sarajevu partnerima iako je imao najbolji rezultat, onda isto podrska becirovica, a imao je nip npr zvizdica koji je vjerovatno i jaci kandidat od becirovica,
ima tu vjerovatno dogovor unutar trojke da konakovic tu ide, pitat ce se sigurno nesto i hdz i njima vjerovatno odgovara konakovic, kao i fudi kasumovicu i sta ja znam, jediino efendicu ne odgovara ali morat ce pristati jer ne moze se on pitati i ucjenjivati
mislim da je i rukovodstvu sdp a u interesu da niksic koji je pred kraj predsjednickog mandata ne postane federalni premijer, vjerovatno ga vide na nekoj lagodnijoj i manje uticajnijoj funkciji, a sdp u sad treba nekih novih imena da s njima popunjavaju brojne pozi ije koje ce dobiti i tako mogu napraviti dobru pricu za buducnost, mora se sdp okrenuti nekim novim Stetama i sl, niksic je ljudski i posteno odradio poso oporavka sdpa, sad s ovom koalicijom ukazala se i ogromna sansr za, vlast bez sda, moze niksic sebi izabrati sta mu godi, al premijer federacije nema nikakvog smisla da bude
- drug_profi
#24849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niksic da bude drzavni ministar necega, a federalni premijer, IMHO, Forto.
Kantonalni nek bude iz SDP ili NiP.
Kantonalni nek bude iz SDP ili NiP.
- Leverage
#24850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa čak je i sam Dino rekao da nema smisla da on bude premijer ako ga svi neće, a zna se da ga neće Efendić i to je i rekao javno.
Nikšić jedini ima autoritet među političarima, jedino njemu vjeruju da preuzme poziciju koja po svemu treba da bude kohezioni faktor, a ne kamen spoticanja. Obzirom da više neće biti predsjednik SDP-a, ostaje mu samo da se bavi ovim poslom. Operativa je u ministarstvima, tu će se raditi najveći posao. Treba neko da spušta loptu između NiP-a i Efendića, između NS-a i Efendića, neko ko će se prema HDZ-u obraćati s autoritetom partije koja nešto vrijedi i van Sarajeva ili van samo jedne sredine.
Fortina stranka na Federaciji ima užasan rezultat, nema nikakve šanse da on bude tu iako lično ne bih imao ništa protiv njega. Čak bih potpisao da bude on samo da Sabina Ćudić ne bude ništa.
Nikšić jedini ima autoritet među političarima, jedino njemu vjeruju da preuzme poziciju koja po svemu treba da bude kohezioni faktor, a ne kamen spoticanja. Obzirom da više neće biti predsjednik SDP-a, ostaje mu samo da se bavi ovim poslom. Operativa je u ministarstvima, tu će se raditi najveći posao. Treba neko da spušta loptu između NiP-a i Efendića, između NS-a i Efendića, neko ko će se prema HDZ-u obraćati s autoritetom partije koja nešto vrijedi i van Sarajeva ili van samo jedne sredine.
Fortina stranka na Federaciji ima užasan rezultat, nema nikakve šanse da on bude tu iako lično ne bih imao ništa protiv njega. Čak bih potpisao da bude on samo da Sabina Ćudić ne bude ništa.