Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zikamu
#501 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Dalje idu:
Engleska 100%
US 90%
Engleska 100%
US 90%
-
Osmi Socrates
#502 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Davno sam ja rekao da Sterlinga ne treba igrati. Nigdje pressinga. Saka i nekako, ali i on je bio loš.
Mount je bio isto katastrofalan. Nije mi jasno zašto je Southgate izbacio Bellinghama. Kakvu je ravnotežu tražio?
Uvesti Grealisha a ne Fodena je ratni zločin. Meni se čini da se Southgate ne osjeća prijatno sa dva CB i to je glavni razlog ovog katastrofalnog vođenja utakmice.
Mount je bio isto katastrofalan. Nije mi jasno zašto je Southgate izbacio Bellinghama. Kakvu je ravnotežu tražio?
Uvesti Grealisha a ne Fodena je ratni zločin. Meni se čini da se Southgate ne osjeća prijatno sa dva CB i to je glavni razlog ovog katastrofalnog vođenja utakmice.
-
Osmi Socrates
#503 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ako bilo ko pobjedi između Irana i Amerike, Englezi prolaze i sa prihvatljivim porazom. Ako bude neriješeno, isto.
Njih jedino Vels može izbaciti, i to da ih pobjede četiri razlike.
Njih jedino Vels može izbaciti, i to da ih pobjede četiri razlike.
- AmiĐa_Idriz
#504 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Nije rezultatski katastrofa ali je katastrofa šta je lik radio i kako je vodio utakmicu. Ovo je super primjer zašto se neće nikad izdići na tu višu stepenicu trenera. Bljesne, ali ne drži kontinuitet. Muka mi je više od ovog ziheraštva. Šteta, može ova ekipa mnogo bolje.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#505 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
ma zezam se...ne zahataristudeni76 wrote: ↑25/11/2022 22:11Sto ba seres, što odmah vrijeđaš!? Eto samo ti znaš računat.JoseMujica wrote: ↑25/11/2022 21:57![]()
ma niđe veze bola.. de digitron u ruke ako ne znaš na prste...bod ovaj golem jer englezi irance poderali, a sad im dolaze sjebani velšani.
Ameri idu na iran koji je toplo- hladno...ko pravi balkanci
Znam ja da Wales ima šanse al teoretske samo. Treba im pobjeda protiv ENG i to sa većom gol razlikom nego bi USA trebala uzet IRN (u slučaju da su jenkiji izgubili večeras). Al to bi teoretske šanse za Wales bile
u svakom slučaju zadnji krug svi na pobjedu moraju igrati da bi bili sigurni, a bolje igrat protiv Irana nego Engleske, e zato je ovaj bod Amerima ko kuća
-
Osmi Socrates
#506 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
I griješili smo dušu prema Maguireu. On, na kraju, jeste engleski igrač utakmice.
Pulišić je odlično odigrao za Amerikance. Ponaša se kao vođa tima. Mada, njihov je srednji red ovo dominirao. Nema se ni njima šta reći.
Pulišić je odlično odigrao za Amerikance. Ponaša se kao vođa tima. Mada, njihov je srednji red ovo dominirao. Nema se ni njima šta reći.
- AmiĐa_Idriz
#507 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ja se za Maguirea nisam plaho griješio 
Maguire uvijek igra dobro za reprezentaciju.
Maguire uvijek igra dobro za reprezentaciju.
-
guruguru95
#508 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Maguire izgleda ima odličan odnos sa Southgateom, za razliku od trenera Manchestera
Ustvari, i s njima takođe ima odličan odnos pošto vazda igra hahahah, ali ga očito ne znaju dobro pripremiti.
Last edited by guruguru95 on 25/11/2022 23:41, edited 5 times in total.
-
Osmi Socrates
#509 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Da je u pitanju mladi Gareth Bale, ništa ja ne bih garantirao po pitanju engleske utakmice.
Ja i danas odgledam njegovu utakmicu protiv Intera, kad je postao istinska legenda Tottenhama. Gube 0:4 na poluvremenu i imaju igrača manje. Gotova utakmica. Niko nije Balea obavijestio da je utakmica gotova. U drugom poluvremenu, pedeset puta (pretjerujem) nadtrči Maicona, da tri gola, i utakmica završi 3:4. Tu je noć Maicon penzionisan. Na utakmici u Londonu isto. Bale ga prosto demontira, i Tottenham dobije 3:1.
Al' ovaj stari Gareth Bale ima svoja ogromna ograničenja.
Ja i danas odgledam njegovu utakmicu protiv Intera, kad je postao istinska legenda Tottenhama. Gube 0:4 na poluvremenu i imaju igrača manje. Gotova utakmica. Niko nije Balea obavijestio da je utakmica gotova. U drugom poluvremenu, pedeset puta (pretjerujem) nadtrči Maicona, da tri gola, i utakmica završi 3:4. Tu je noć Maicon penzionisan. Na utakmici u Londonu isto. Bale ga prosto demontira, i Tottenham dobije 3:1.
Al' ovaj stari Gareth Bale ima svoja ogromna ograničenja.
Last edited by Osmi Socrates on 25/11/2022 23:22, edited 1 time in total.
- studeni76
#510 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
JoseMujica wrote: ↑25/11/2022 22:41ma zezam se...ne zahataristudeni76 wrote: ↑25/11/2022 22:11
Sto ba seres, što odmah vrijeđaš!? Eto samo ti znaš računat.
Znam ja da Wales ima šanse al teoretske samo. Treba im pobjeda protiv ENG i to sa većom gol razlikom nego bi USA trebala uzet IRN (u slučaju da su jenkiji izgubili večeras). Al to bi teoretske šanse za Wales bile
u svakom slučaju zadnji krug svi na pobjedu moraju igrati da bi bili sigurni, a bolje igrat protiv Irana nego Engleske, e zato je ovaj bod Amerima ko kuća
-
sukis
#511 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ako Amerikanci dobiju Iran, onda Wels sa bilo kojom pobjedom ide dalje, ne mora nabijati gol razliku ili ja grijesim?
- studeni76
#512 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Prvo je gol razlika. ENG ima sad +4 a Wels - 2. Znaci trebao bi Vels da ih dobije sa više od 3 razlike, nerealno skroz
Englezi su praktično prošli al teoretski još ne. Samo koji će biti, prvi ili drugi
-
Osmi Socrates
#513 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Prvo se gleda ukupna gol razlika.
U slučaju bilo čije pobjede u drugoj utakmici, Wales mora imati bolju gol razliku od Engleza da prođe.
U slučaju neriješene utakmice između Irana i Amerike, Walesu je bilo koja pobjeda dovoljna da ide dalje.
U slučaju bilo čije pobjede u drugoj utakmici, Wales mora imati bolju gol razliku od Engleza da prođe.
U slučaju neriješene utakmice između Irana i Amerike, Walesu je bilo koja pobjeda dovoljna da ide dalje.
-
sukis
#514 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
- studeni76
#515 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ništa to, nije prvi uslov svakako.
Al ima jos jedna mogućnost, Wales pobijedi a Iran odigra neriješeno. Tada 3 ekipe imaju po 4 boda i onda ne znam kakva je situacija. Al mislim da bi Iran otpao jer ima - 2
- studeni76
#516 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Bravo, to je to. Jedina šansa za Vels je bas ta. Al mogućnosti i nisu neke s obzirom na lrikazanoOsmi Socrates wrote: ↑25/11/2022 23:29 Prvo se gleda ukupna gol razlika.
Ono što sada znamo je da za 3 ekipe igra samo pobjeda, nema kalkulacija. Samo Englezi mogu igrat I neriješeno da prodju
Last edited by studeni76 on 25/11/2022 23:36, edited 1 time in total.
-
Romanija
#517 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ovdje ljudi diskutuju ako Vels moze dobiti Englesku 4 razlike!
Isto ko i ja sto mislim 'it's coming home' sa Southgate-om!
Isto ko i ja sto mislim 'it's coming home' sa Southgate-om!
- studeni76
-
Osmi Socrates
#519 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Amerika prolazi samo pobjedom.
Iran prolazi pobjedom. I neriješenim rezultatom ako Wales ne pobjedi Engleze.
Englezi prolaze pobjedom, neriješenim i porazom manjim od četiri razlike.
Wales sam gore napisao.
Eto, to su sve moguće kombinacije.
Iran prolazi pobjedom. I neriješenim rezultatom ako Wales ne pobjedi Engleze.
Englezi prolaze pobjedom, neriješenim i porazom manjim od četiri razlike.
Wales sam gore napisao.
Eto, to su sve moguće kombinacije.
-
Osmi Socrates
#520 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Naravno, tu su moguće svakakve kalkulacije. Recimo, ako budu prvi u grupi, Englezi idu na, kako sada stvari stoje, Francuze u četvrtfinalu. Ako budu drugi, čekaju ih teški protivnici u drugom dijelu žrijeba.
Oni praktično ništa ne rizikuju da puste Velsu da ih pobjedi minimalno. Da li će i to imati utjecaja?
Zavisi od razvoja u drugim grupama. Šta ako Danci pobjede Francuze i istaknu ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto u grupi. Onda Englezima vjerovatno odgovara da budu prvi. Međutim, ima nekoliko kombinacija da im odgovara da su drugi.
A tim puštanjem Velsu bi i njima dali priliku da prođu grupu.
Oni praktično ništa ne rizikuju da puste Velsu da ih pobjedi minimalno. Da li će i to imati utjecaja?
Zavisi od razvoja u drugim grupama. Šta ako Danci pobjede Francuze i istaknu ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto u grupi. Onda Englezima vjerovatno odgovara da budu prvi. Međutim, ima nekoliko kombinacija da im odgovara da su drugi.
-
guruguru95
#521 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Ako budu drugi, idu vjerovatno na Holandiju već u osmini finala, tako da vjerujem da će utakmicu sa Velsom shvatiti ozbiljno.Osmi Socrates wrote: ↑25/11/2022 23:59 Naravno, tu su moguće svakakve kalkulacije. Recimo, ako budu prvi u grupi, Englezi idu na, kako sada stvari stoje, Francuze u četvrtfinalu. Ako budu drugi, čekaju ih teški protivnici u drugom dijelu žrijeba.
- Jack Be Nimble
#522 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Iran zapoceo grupa sa 6 golova u mrezi, a mogli bi zavrsiti sa 6 poena.
Englezi ne znaju protiv Amerikanaca na SP.
Englezi ne znaju protiv Amerikanaca na SP.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
-
guruguru95
-
guruguru95
#525 Re: Grupa B (Engleska, Iran, SAD, Vels)
Utakmica Engleska - SAD