Ukrajina
- video
#136402 Re: Ukrajina
Aha, stipu ti levate, to oni gogoljski rusi, oni jako pametni sto igraju ne 5 vec 55 poteza u naprijed su, pazi sad foluske, poturili onog laznog Vladimira Vladimiroviča, onog dvojnika, koji je ustvari sve ono sto oni zapadni zbirovi pisu a to je da je bolestan i da ima ne jedan vec barem tri kancera.AliceInChains wrote: ↑25/11/2022 20:25Aha, i Putin samo sto nije crko od teške bolesti, po najavama najačih obavještajnih službi iz Aprila.video wrote: ↑25/11/2022 20:20 Rusi su inace majstori taktike. Sve je ovo do sada smisljeno i uradjeno po najvisim ruskim vojnim, sto u stvari znaci, svjetskim standardima vodjenja operacija.
Sve do sada je bilo samo smaranje UA sto ekonomski, kulturni, vjerski a posebno vojno.
Sada treba ocekivati onaj pravinapad( nisto ova spec. operacija varanja neprijatelja) gdje se uvode elitni vojnici u najsavremenijoj opremi kakvu svijet nije jos vidio.
Zato na tavane po zastekane zastave i obiljezja koja su sklonjena za bolje dane a ti dani samo sto nisu.
Zato tog jadnika kljukaju raznim ruskim injekcijama koje izazivaju te kancere samo da ih se zavara a Vladimir Vladimirovič, zdrav ko drijen, redovno krstari po Sibiru i trenira sa sibirskim međedima da ostane u onoj momackoj formi i takav ceka onaj pogodan trenutak da izda naredjenje ponosnoj ruskoj armiji da zada konacan udarac prokletom zapadu
Do tada cemo slusati prigodnu muziku iz studija sa horskim pjevacima sa mokre gore uz stihove sprem te se sprem te....
-
Vedoo
#136403 Re: Ukrajina
Forsira se i dalje na silu priča o Kinburnu. Ne vidim smisao ove operacije, ali evo...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#136404 Re: Ukrajina
rusi ga lagano puše a pućin će ubrzo krepati - olovo, novičok, može se okliznuti na koru od banane, ispasti kroz prozor ili neka kombinacija ... ko ga **** samo neka umre pseto svijet će biti bolje mjesto - spremio sam vatromet za tu priliku
zakuhaće im ukrajinci crnu čorbu i rusisti će je morati kusati
slava ukrajini
zakuhaće im ukrajinci crnu čorbu i rusisti će je morati kusati
slava ukrajini
-
Handbanana
#136405 Re: Ukrajina
Tipicno radi se o odmazdi za neki poraz, potopljen brod, ostecen most.. Ali unistavaju elektricnu mrezu vec mjesecima mada i pored odlicnog ucinka PVO procentualno, Ukrajina jos nema odgovor ni rjesenje na ovu prijetnju.AliceInChains wrote: ↑25/11/2022 20:02 Zašto Rusi tek sad gađaju električnu mrežu i dali je to priprema za veći napad?
Jer ovo je za Putlera biti ili ne biti. On ce tuci do zadnje rakete. To je jedina preostala batina da se mase za susjedne zemlje da je vide. Mnogi pitaju zasto npr. Gruzijci ne iskoriste ovu sansu - ja se kladim najveci razlog su ove krstarece rakete a ne KoV ili avijacija.
Po meni, kad bi Ukrajina mogla kako blokirati Krim ili ciljati Luhansk EE mrezu i dovesti ih u neku tezu situaciju kojom bi mogla izjednaciti prijetnju. Nazalost, ne vidim bez bar ATACMS ali i velikog ojacavanja PVO-a da se puno sta moze uciniti. Dok god ne gore trafo-stanice u Moskvi fasiti nece stati mrcvariti Ukrajinski narod.
- nota1969
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#136407 Re: Ukrajina
to to to...sve je ovo bilo do sada kao ono kad guliš i sjeckaš povrće i režeš meso za kotlić. Ruski mastermind će to sada sve da složi u jedan lonac i pristavi ga da se krčka. Jadni Ukrajinci čekaju u redu s kašikama u ruci a i ne znaju hudi šta ih čeka.video wrote: ↑25/11/2022 20:20 Rusi su inace majstori taktike. Sve je ovo do sada smisljeno i uradjeno po najvisim ruskim vojnim, sto u stvari znaci, svjetskim standardima vodjenja operacija.
Sve do sada je bilo samo smaranje UA sto ekonomski, kulturni, vjerski a posebno vojno.
Sada treba ocekivati onaj pravinapad( nisto ova spec. operacija varanja neprijatelja) gdje se uvode elitni vojnici u najsavremenijoj opremi kakvu svijet nije jos vidio.
Zato na tavane po zastekane zastave i obiljezja koja su sklonjena za bolje dane a ti dani samo sto nisu.
A vrijeme je kišnice i opalog lišća, dok na dugim krimskim plažama nema gužve. Scena je haman pa alanfordovska, a bome i likovi...đenerala Sraćka već imamo i još samo da se pojave nosati Bob, debeli Šef, oronuli Jeremija, seoska varalica Sir Oliver i lepi Alan
- video
#136408 Re: Ukrajina
NaravskiJoseMujica wrote: ↑25/11/2022 20:58to to to...sve je ovo bilo do sada kao ono kad guliš i sjeckaš povrće i režeš meso za kotlić. Ruski mastermind će to sada sve da složi u jedan lonac i pristavi ga da se krčka. Jadni Ukrajinci čekaju u redu s kašikama u ruci a i ne znaju hudi šta ih čeka.video wrote: ↑25/11/2022 20:20 Rusi su inace majstori taktike. Sve je ovo do sada smisljeno i uradjeno po najvisim ruskim vojnim, sto u stvari znaci, svjetskim standardima vodjenja operacija.
A vrijeme je kišnice i opalog lišća, dok na dugim krimskim plažama nema gužve. Scena je haman pa alanfordovska, a bome i likovi...đenerala Sraćka već imamo i još samo da se pojave nosati Bob, debeli Šef, oronuli Jeremija, seoska varalica Sir Oliver i lepi Alan![]()
A i ovdje na forumu ima ko fol zadrtih pro UA forumasa a ustvari ih je gro po zadatku da tako silje, uljuljkaju ove zapadnjake sa sve ide ko po loju a i oni samo cekaju komandu da pocnu pisati istinu i okrenu plocu na drugu stranu.
A Bog dao kise ima, lisca kazu nije bilo ovoliko od korejskog rata tako sve ide na mlin
Last edited by video on 25/11/2022 21:09, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#136410 Re: Ukrajina
sve đubrad soroševska i prikriveni ljudi gušterivideo wrote: ↑25/11/2022 21:08NaravskiJoseMujica wrote: ↑25/11/2022 20:58
to to to...sve je ovo bilo do sada kao ono kad guliš i sjeckaš povrće i režeš meso za kotlić. Ruski mastermind će to sada sve da složi u jedan lonac i pristavi ga da se krčka. Jadni Ukrajinci čekaju u redu s kašikama u ruci a i ne znaju hudi šta ih čeka.
A vrijeme je kišnice i opalog lišća, dok na dugim krimskim plažama nema gužve. Scena je haman pa alanfordovska, a bome i likovi...đenerala Sraćka već imamo i još samo da se pojave nosati Bob, debeli Šef, oronuli Jeremija, seoska varalica Sir Oliver i lepi Alan![]()
![]()
A i ovdje na forumu ima ko fol zadrtih pro UA forumasa a ustvari ih je gro po zadatku da tako silje, uljuljkaju ove zapadnjake sa sve ide ko po loju a i oni samo cekaju komandu da pocnu pisati istinu i okrenu plocu na drugu stranu.![]()
A Bog dao kise ima, lisca kazu nije bilo ovoliko od korejskog rata tako sve ide na mlin![]()
- drug_profi
#136411 Re: Ukrajina
Ja mislim da ce sjeverni front prvo da pukne, da se Svatove probiju i da se brzo forsira prema Starobilsku. Time bi se grad Luhansk stavio pod pritisak i siguran sam da bi dobio maksimalna pojacanja, tj. sve to se moze poslati iz Zaporozja.pici wrote: ↑25/11/2022 20:17 Rusi trenutno imaju djelimicnog uspjeha ono metar po metar oko, Pavlike to je u zaporoskoj oblasti, Avdike al vise je tu status quo to je sjeverno od Donjecka, juzno od Bakhmuta, tu su imali prodor i zaustavljeni su i Sjeverno od Svatova gdje seu zaustavljeni kod Kyslivka.
Mene brine sto su prepustili sjeverni spic sjeverno od Kupljanska rusima, koji su dosli do rijeke Oskil i u rejonu Dvorcina imaju uspjeh i tu su potisli Ukre, doduse tu je bila nicija zemlja ili selo meni selo tebiali izgleda da Ukri nisu uspjeli ih istisnuti u tom rejonu preko granice u mordor.
To se je desavalo dok je sva paznja bila usmjerena na Herson.
Sad Ukri moraju presloziti jedinice i pripremiti udar tamo gdje rusi najmanje ocekuju.Vrlo je moguce da su zautavili ofanzivna dejstva na sjeveru i u fazi su defanzive jer cekaju brzi desant preko djepra i udar u samo srce juga Melitopolj i Krim.Odavno se rusi ukopvaju na samom ulazu u Krim.
A onda... izvolton.
-
Bernardinac
#136412 Re: Ukrajina
Možda jer nemaju pametnijeg posla i ljuti su?AliceInChains wrote: ↑25/11/2022 20:02 Zašto Rusi tek sad gađaju električnu mrežu i dali je to priprema za veći napad?
Možda misle da će slomiti Ukrajince?
Možda su mislili da će osvojiti cijelu Ukrajinu pa će im ista trebati, pa nisu zbog toga?
Kad su skontali da neće moći osvojiti zacrtano, uništi im i razjebi jer njima ne treba?
Tako razmišlja svaki barbarin?
Ako imaš neka druga saznanja ili imaš neke sumnje u ovo što sam napisao, kaži.
Ja mislim da je razlog ovo što sam napisao?
- Ironmen
- drug_profi
- Ironmen
#136415 Re: Ukrajina
Milla Jovovic mi malo pomutila razum i Schwarzenegger
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#136416 Re: Ukrajina
Ma taj twit se danas samo retwita, pisao je onaj warweapon tako nesto mu ide nick da je to bilo u septembru a tek ovih dana je prvi ground snimak, tukla ih je artiljerija, 155mm kad rokne tenk probije skroz da dna i aktivira municiju, zato se sve razleti u sto dijelova.
- drug_profi
#136417 Re: Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#136418 Re: Ukrajina
To je bila zamisao od pocetka, kad je Izjum uzet da se brzim prodorom izbije prema Luganjsku a orci otjeraju u mordor, medjutim nesto je zakocilo jer su rusi bili u rasulu i dato ima je vremena da se konsoliduju i izvrse mobilizaciju.Sad dovlace vdv iz hersona na svatove da osnaze tu liniju jer im je pred pucanjem radi pijanih mobilista.drug_profi wrote: ↑25/11/2022 21:14Ja mislim da ce sjeverni front prvo da pukne, da se Svatove probiju i da se brzo forsira prema Starobilsku. Time bi se grad Luhansk stavio pod pritisak i siguran sam da bi dobio maksimalna pojacanja, tj. sve to se moze poslati iz Zaporozja.pici wrote: ↑25/11/2022 20:17 Rusi trenutno imaju djelimicnog uspjeha ono metar po metar oko, Pavlike to je u zaporoskoj oblasti, Avdike al vise je tu status quo to je sjeverno od Donjecka, juzno od Bakhmuta, tu su imali prodor i zaustavljeni su i Sjeverno od Svatova gdje seu zaustavljeni kod Kyslivka.
Mene brine sto su prepustili sjeverni spic sjeverno od Kupljanska rusima, koji su dosli do rijeke Oskil i u rejonu Dvorcina imaju uspjeh i tu su potisli Ukre, doduse tu je bila nicija zemlja ili selo meni selo tebiali izgleda da Ukri nisu uspjeli ih istisnuti u tom rejonu preko granice u mordor.
To se je desavalo dok je sva paznja bila usmjerena na Herson.
Sad Ukri moraju presloziti jedinice i pripremiti udar tamo gdje rusi najmanje ocekuju.Vrlo je moguce da su zautavili ofanzivna dejstva na sjeveru i u fazi su defanzive jer cekaju brzi desant preko djepra i udar u samo srce juga Melitopolj i Krim.Odavno se rusi ukopvaju na samom ulazu u Krim.
A onda... izvolton.![]()
Citam da kepec planira od decembra novih 700 000 mobilisati, sto znaci da im jako lose ide i da su pred novim kolapsom.
Po meni najaci bolni udar bi im bio Melitopolj i podjela juznog fronta na Mariupoljski i krimski, tu bi rusi bili u sah-mat poziciji.Krim tesko bi se snadbjevali i branili pa bi bila mogucnost i uzimanja kompletnog Krima.Mariupolj bi bio na prvoj liniji frontei poravnao bi se front samo na istok.
Ruska taktika, mije trenutno u pat poziciji.Ojacavaju odbranu i napade gdje guraju svoje najbolje jedinice, prema Avdiki, Bakhmutu i Pavliki.Zaista ne razumijem tu staru zapravo zastarjelu taktiku, mesa i čelika.Mislim nije ni WW2 a kamoli WW1.Izgleda da su jos uvjek puni sebe i superiornosti, sto im se vraca ko bumerang.
Ukre smatraju nizim bicima i podcjenjivacki se ponasaju koda su ljudi bez mozga.Ovo je kraj rusije kakvu vidimo zadnjih 150 godina.
- JoseMujica
#136419 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#136420 Re: Ukrajina
Ja sam pisao ima tome mjeseci, da sam ruski general, prepustio bi herson i pojacao zaporozje i harkiv tj tada Izjum.Izgleda da rusima mnogo treba iz gujce u glOvu.
Ukrima su sad samnjeni manervi i brzi udari al pogoduje im ruski nizak moral, slaba obucenost i oruzije.
Ukri trenutno na obuci u NATO zemljama imaju na hiljade vojnika.Da nesto spremaju, spremaju.Oni americki brzi desantni camci mi nesta nagovjestavaju a mozda su i varka, ko ce ga sad zanti.Ukri imaju odlicnu komandu, vojnike, oficire, opremu i obucenost.Kod rusa je sve suprotno, drzi ih jos uvjek meso i čelik kojeg trose u izobilju, dokle, vidjet cemo.
Ukrima su sad samnjeni manervi i brzi udari al pogoduje im ruski nizak moral, slaba obucenost i oruzije.
Ukri trenutno na obuci u NATO zemljama imaju na hiljade vojnika.Da nesto spremaju, spremaju.Oni americki brzi desantni camci mi nesta nagovjestavaju a mozda su i varka, ko ce ga sad zanti.Ukri imaju odlicnu komandu, vojnike, oficire, opremu i obucenost.Kod rusa je sve suprotno, drzi ih jos uvjek meso i čelik kojeg trose u izobilju, dokle, vidjet cemo.
- Ironmen
#136421 Re: Ukrajina
Ukrajina mora dobiti moderniji PVO i tacka, ne znam sta je zapelo i zasto trebaju tolika usaglasavanje, Svabe su ponudli poljacima Patriot sistemi, poljaci kulturno rekli isporucite ih Ukrajini svabe odbile trebaju se usaglasiti, mislim u cemu usaglasavanje.
- jednonogi_Jack
#136422 Re: Ukrajina
Nijedno od toga.Bernardinac wrote: ↑25/11/2022 21:33Možda jer nemaju pametnijeg posla i ljuti su?AliceInChains wrote: ↑25/11/2022 20:02 Zašto Rusi tek sad gađaju električnu mrežu i dali je to priprema za veći napad?
Možda su mislili da će osvojiti cijelu Ukrajinu pa će im ista trebati, pa nisu zbog toga?
Kad su skontali da neće moći osvojiti zacrtano, uništi im i razjebi jer njima ne treba?
Ja mislim da je razlog ovo što sam napisao?
Samo predstava za domaću javnost, da se malo umire.
-
Honda Rajvosa
#136423 Re: Ukrajina
Sto se ovom padobrancu iz cetniteta ili preko drine uopce objasnjava to. Mislim na ovog alice...dodje petqk i poplava obih cetnika sa raznim temama tipa zabrinutosti itdjednonogi_Jack wrote: ↑25/11/2022 23:33Nijedno od toga.Bernardinac wrote: ↑25/11/2022 21:33
Možda jer nemaju pametnijeg posla i ljuti su?
Ja mislim da je razlog ovo što sam napisao?![]()
-
Romanija
#136424 Re: Ukrajina
NOËL
@NOELreports
In Kreminna, Bakhmut and Vuhledar axis nothing changed. Russia is on the defense.
Some 'accounts' claim that Dibrova near Kreminna is liberated, nonsense. AFU doesn't control it, Russia does. These claims are completely unfounded and even cast doubt on whoever is spreading this
11:13 PM · Nov 25, 2022
·Twitter Web App
- jednonogi_Jack
#136425 Re: Ukrajina
Ja Bernardincu objasnih.Honda Rajvosa wrote: ↑26/11/2022 00:07Sto se ovom padobrancu iz cetniteta ili preko drine uopce objasnjava to. Mislim na ovog alice...dodje petqk i poplava obih cetnika sa raznim temama tipa zabrinutosti itdjednonogi_Jack wrote: ↑25/11/2022 23:33
Nijedno od toga.![]()
Nije Alisa četo, nemoj tako.
Samo se ne razumije u ono o čemu piše.