BiBi911 wrote: ↑24/11/2022 10:13
breuer wrote: ↑24/11/2022 09:40
otišao mail sa prijedlogom da se istakne zastava trajno ili projicira na Vijećnicu, ali i da se, u skladu sa mogućnostima naše siromašne zajednice, uputi konkretna pomoć prema Ukrajini i Kijevu u vidu hrane, lijekova, opreme i sl...
Mozete li mi proslijedit Mail.... da I ja posaljem..
Poštovana gradonačelnice Karić,
cijeneći dosadašnji trud koji ste iskazali u smislu svrstavanja na pravednu stranu u besmislenom i tragičnom sukobu u Ukrajini, ali i dodatnim komlikovanjem situacije u vidu prestanka dotoka električne energije i konstantnim bombardovanjem gradova i naselja u Ukrajini, predlažem da se na Gradsku Vijećnicu trajno projicira Ukrajinska zastava ili da se pored obilježja gradske uprave i države Bosne i Hercegovine, istakne i Ukrajinska, te na taj način, makar simbolično prikaže solidarnost sa zajednicom koja nažalost trpi identične užasne situacije kakvu je i naša trpila tri decenije ranije.
Kako je ovo samo simboličan, ali i snažan vid podrške, stava sam da se Kijevu, kao glavnom gradu, kao i bilo kojem pogođenom naselju u Ukrajini, treba pružiti konkretna finansijska i pomoć u lijekovima, hrani i opremi, a u skladu sa našim mogućnostima, kako bi im se makar za tren smanjile patnje koje trpe i koje će, posmatrajući trenutnu situaciju, nastaviti trpiti.
Napominjem da je Vaš dosadašnji napor vidljiv, što sve građane glavnog grada Bosne i Hercegovine treba činiti ponosnim.
Uz iskrene riječi poštovanja prema Vama i gradskoj upravi Sarajeva
ev na temi pa nek se svako posluži ukoliko može pomoći