Lopovi su stvarno prekucali igricu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#126 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by laserShow »

detroit-mercy wrote: 23/11/2022 18:24 i reki, ne davi vise postara, nije on pisao kaznu, samo je donio
:D :thumbup: :thumbup:
vjeshalica

#127 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by vjeshalica »

detroit-mercy wrote: 23/11/2022 18:24 Meni neki dan (staroj) dosla kazna za prekoracenje brzine iako sam bio dole do Augusta. U stvari stigle su dvije u rasponu od mjesec dana ali prilicno kasno od mog povratka.
E sad, generalno postujem saobracajna pravila, ne vozim brzo jer ne zurim nigdje. Nesto se ne sjecam da me je kamera okinula, nisam primjetio ali je li moguce, moguce je. Posebno na nasim putevima gdje se u 150m izredaju tri znaka sa ogranicenjem brzine.
Stara se svadjala sa postarom, kako guzonje pokradose sve redom, jel' oni znaju kako je njima penzionerima :mrgreen:, kolike su kod guzonja plate :skoljka: i sl.
Reko, stara, plati to i ne zezaj, 30kmova i reki, ne davi vise postara, nije on pisao kaznu, samo je donio :mrgreen:.
Pa doce ti kazna kad obrade prekrsaj sa kamere, mogao si ti biti do marta, a da ti dodje u decembru
Dead Man Walking

#128 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Dead Man Walking »

vjeshalica wrote: 23/11/2022 18:32
Dead Man Walking wrote: 23/11/2022 18:29

Naravno, ali su kaznu uredno isporucili bez dokaza.
Koji je konacni ishod bio nakon prepiske?
Poslali su kaznu zajedno za obavjestenjem kako to obicno i biva.
Naravno da nisu, poslali su samo kaznu. A ovo je bilo nakon moje zalbe i mjesec-dva dana peglanja i nakon sto sam poslao kopiju novog pasosa i kamaru racuna kreditne kartice iz tog perioda da se vidi gdje sam provlacio. I nakon toga sam dobio ovaj gore dopis gdje je trebalo jos dokaza. :-) Uglavnom, nakon nekih dva mjeseca su odustali oni jer ocito od RaC nisu dobili nista i ponistili su prekrsajni nalog.

Meni je u svemu najveci problem bio sto neko moze poslati zloupotrijebiti moje podatke tek tako po principu “nisam ja, on je” a policija bez ikakvog dokaza to prihvati. Zloupotreba licnih podataka je puno veci prekrsaj od nekakvih 5km/h preko ogranicenja.

Uglavnom, poenta price je da se napada covjeka da laze, da je vozio pa u neznanju parkirao u parku, a iz mog primjera je ocito da ne treba nikakav dokaz da se nekome isporuci kazna.
karanana

#129 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by karanana »

nije poenta napadanje covjeka i govorenje da laze. mozda je neko to rekao ali stvar koja je izazvala najvise negodovanja je ta teorija zavere u kojoj drzava ovo radi namjerno i sistematski iskljucivo dijaspori. opet kazem, ova drzava je karina i radi sve protiv i dijaspore i domicilnih i vjerovatno su ove greske i propusti pokazatelj toga kolika je drzava karina, mada se greske desavaju svugdje. ali sumnjam da je ovo navedeno neka organizovana vrsta kriminala i zavere koju drzava provodi da bi se obogatila tj. da bi glavonje uzele sebi u padje od jadne dijaspore. imaju oni boljih nacina za uzimanje na vecem levelu.
....osim ako postavljac teme nema neke dokaze pored onoga sto mu je vlasnik rent a car agencije reko.
vjeshalica

#130 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by vjeshalica »

Rentacar je mogao bilo ko da vozi,ne mora biti dijaspora. Ovdje je samo problem sto oni vrse zloupotrebu podataka klijenata ili nekog desetog kako im je kurcu ceif. Naravno ako je to slucaj. Takvima poslije tog ekcesa treba zabraniti djelatnost i nek se nose u pizdumaterinu.
hadalj8

#131 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

Pozdrav svima,

Moje ime u konkretnom slučaju je na prekršajnom nalogu, a otvarač teme je moj zet.

Kazna je danas plaćena i nadam se da shvatate da u ovom slučaju 20 konvertibilnih maraka uopšte nije problem. Hvala Bogu, u situaciji sam da mogu reći da mi je to ništa.

Ali kako preći preko toga da te neko pravi budalom na pravdi Boga i pri tome preko telefonskog razgovora se bahati i smije ti se pritome u facu.

Svojim životom mogu garantovat da zet i sestra nikad nisu ostavili auto na parking koji se ne plaća, dakle nikad za nikad, baš ono nikad. Maksuz traže da idu na neki koji se plaća iako sam im ja više puta suflirao gdje mogu ostaviti besplatno.

Prilikom iznajmljivanja auta prvo su tražili bosansku vozačku dozvolu, kada oni nisu imali važeće sklopili su ugovor tako da kazna ide na moju vozačku jer kao ne mogu izdati auto bez naše dozvole. To je i naša greška i to nam je trebao biti prvi red flag ali eto. Nakon što smo sklopili ugovor vlasnik agencije govori: "Stvarno bih volio da ne dobijete kaznu, ali prilično sam siguran da hoćete, ali volio bih da nećete". :lol:

Sumnjivo kad sad skontam.

Što se tiče samog dana, 28. smo trebali vratiti auto. U 11.05h piše da je auto bilo parkirano na zelenoj površini kod Miroslav Krleže OŠ, no tog dana auto nije izašlo iz garaže do iza 15h kada smo ga vratili vlasniku. Nismo nigdje skretali i stajali.

Dakle čitav dan do iza 15h auto nije bilo voženo. 100%!!! Ama, milijardu posto.

Nije uopšte bilo parkirano u toj ulici tokom tih 15 dana ali eto kazna je nekako opet stigla.

Znam da mi nećete vjerovati i da je bolje napasti zeta "dijasporca" i ismijati ga nego valjda pogledat malo iza toga i shvatiti kako je ovo zapravo sjebana situacija.

Kao što sam rekao, nije uopšte do tih 20 maraka nego jednostavno boli oholost nekog inspektora koji piše i izmišlja kazne kako mu je qrcu ćejf.

Dakle da rezimiramo:
- rent a car nas upozorova da ćemo sigurno dobit kaznu
- kazna stiže za 28.10 u 11.05h iako u tom vremenu auto nije bilo voženo nego je stajalo u garaži
- bahaćenje isnpektora na telefonskoj vozi

Sutra baš odoh vidjeti ima li ikakvu fotografiju.

I tako mi svega što mi je drago u životu, nisam ništa napisao ovdje što nije istina... Umro dabogda odmah ako sam išta slagao.

S poštovanjem,

Nerko
detroit-mercy

#132 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by detroit-mercy »

vjeshalica wrote: 23/11/2022 19:04 Rentacar je mogao bilo ko da vozi,ne mora biti dijaspora. Ovdje je samo problem sto oni vrse zloupotrebu podataka klijenata ili nekog desetog kako im je kurcu ceif. Naravno ako je to slucaj. Takvima poslije tog ekcesa treba zabraniti djelatnost i nek se nose u pizdumaterinu.
Meni lik iz renta cara salje slike automobila koje imaju slobodne i greskom (valjda) mi posalje is sliku vozacke od nekog lika iz Mostara :mrgreen:. Jebi ga, ima ljudi koji mogu zloupotrijebiti tu vrstu podatak.
canvra888

#133 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by canvra888 »

hadalj8 wrote: 23/11/2022 19:05 Sutra baš odoh vidjeti ima li ikakvu fotografiju.
Ovo najprije pa onda vidjeti dalje situaciju
vjeshalica

#134 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by vjeshalica »

canvra888 wrote: 23/11/2022 19:11
hadalj8 wrote: 23/11/2022 19:05 Sutra baš odoh vidjeti ima li ikakvu fotografiju.
Ovo najprije pa onda vidjeti dalje situaciju
Rekao je da je platio. Dakle od povrata nema nista. Bilo bi neovisno od toga dobro da vidi fotografiju ako ima tog navodnog prekrsaja. Ako vec i muti rentacar onda treba barabe prijaviti za zloupotrebe
swanfilter

#135 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by swanfilter »

Ja u Pon platio za kotac 40/20 eura. Samo lagano ...
moonca

#136 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by moonca »

Haris.ba wrote: 23/11/2022 17:55
moonca wrote: 23/11/2022 13:41 :-) ne moze znati, gdje je bio, iz sata u sat, te tri sedmice. odmora ... pogotovo zadnji dan godishnjeg... ali se moze sjetiti, zashto bash ta ulica...jel' agencija u istoj...
Jesi ikada rentala auto? Ja sam rentao, sacekam fiskalni racun kada predajem auto, pise datum i vrijeme i eto. Neke rentakar kuce prave zapisnik da nije ogrebano, da si nasuo goriva, kad si vratio auto...., potpises se i sve ok.
U Bosni jednom . davno. i bilo je sve ok... ali inache.. kad putujem . nekad uzmem od kuche do aerodroma. na parkingu ga i ostavim, na mjesto koje je rezervisano za taj rental... bez ikakve kontrole.
.. jednom kasno u nochi, opet na aerodromu.. iznajmila . sve obavish preko kompa.. ne sjecham se kako sam doshla do kljucha.. ali pratish instrukcije i bude sve ok..
na kraju .. da...bitno je nasuti gorivo, da te ne 'zapale' na cartici :-D
kuli1961

#137 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

Dead Man Walking wrote: 23/11/2022 18:07 A pazi tek rezonovanja kako cak ni istekao pasos nije dovoljan dokaz da nisam bio u drzavi, nego treba dodatna papirologija direktno iz USA. Ukratko, nemamo dokaza da si ti, ali evo ti kazna pa plati ili se peglaj s nama ako imas zivaca da dokazujes da nisi, onaj koji te optuzio ne mora dokazivati nista.
Ovaj posljednji pasus je cista, ocigledna birokratska budalestina, jasan dokaz da je sluzbenik obicni birokrata, koji nije placen da misli, jednostavne stvari logicki povezuje, vec samo da se "u spisu predmeta pokrije papirima".
Nista novo, svakodnevno se sa tim borim, a takvo ponasanje nije strano ni pojedinim sluzbama, konkretno u Austriji. Sa njima novembra svake godine vodim verbalnu i "pisanu" borbu, a tema je "produzenje boravisne dozvole za kcerku studenta". Dakle, nigdje nije cvijece, med i mlijeko.
Mogu reci da su drzavne vlasti, i "ovamo i tamo" bara bara, "u 5 deka"...
Ali, u svakom slucaju, onako oplesti po forumasu koji je zapoceo temu, ispljuvati ga, vuci ga kroz kaljugu.. ne ide, nikako!
Ne branim ga, nemam nijednog razloga za to, ali velika je vjerovatnoca je da bih i ja napao prvo nadleznu vlast, iako zivim u BiH i poznata su manje il ivse sva sr...a koja vlast radi...
kuli1961

#138 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

hadalj8 wrote: 23/11/2022 19:05 Pozdrav svima,

Moje ime u konkretnom slučaju je na prekršajnom nalogu, a otvarač teme je moj zet.

Kazna je danas plaćena i nadam se da shvatate da u ovom slučaju 20 konvertibilnih maraka uopšte nije problem. Hvala Bogu, u situaciji sam da mogu reći da mi je to ništa.

Ali kako preći preko toga da te neko pravi budalom na pravdi Boga i pri tome preko telefonskog razgovora se bahati i smije ti se pritome u facu.

Svojim životom mogu garantovat da zet i sestra nikad nisu ostavili auto na parking koji se ne plaća, dakle nikad za nikad, baš ono nikad. Maksuz traže da idu na neki koji se plaća iako sam im ja više puta suflirao gdje mogu ostaviti besplatno.

Prilikom iznajmljivanja auta prvo su tražili bosansku vozačku dozvolu, kada oni nisu imali važeće sklopili su ugovor tako da kazna ide na moju vozačku jer kao ne mogu izdati auto bez naše dozvole. To je i naša greška i to nam je trebao biti prvi red flag ali eto. Nakon što smo sklopili ugovor vlasnik agencije govori: "Stvarno bih volio da ne dobijete kaznu, ali prilično sam siguran da hoćete, ali volio bih da nećete". :lol:

Sumnjivo kad sad skontam.

Što se tiče samog dana, 28. smo trebali vratiti auto. U 11.05h piše da je auto bilo parkirano na zelenoj površini kod Miroslav Krleže OŠ, no tog dana auto nije izašlo iz garaže do iza 15h kada smo ga vratili vlasniku. Nismo nigdje skretali i stajali.

Dakle čitav dan do iza 15h auto nije bilo voženo. 100%!!! Ama, milijardu posto.

Nije uopšte bilo parkirano u toj ulici tokom tih 15 dana ali eto kazna je nekako opet stigla.

Znam da mi nećete vjerovati i da je bolje napasti zeta "dijasporca" i ismijati ga nego valjda pogledat malo iza toga i shvatiti kako je ovo zapravo sjebana situacija.

Kao što sam rekao, nije uopšte do tih 20 maraka nego jednostavno boli oholost nekog inspektora koji piše i izmišlja kazne kako mu je qrcu ćejf.

Dakle da rezimiramo:
- rent a car nas upozorova da ćemo sigurno dobit kaznu
- kazna stiže za 28.10 u 11.05h iako u tom vremenu auto nije bilo voženo nego je stajalo u garaži
- bahaćenje isnpektora na telefonskoj vozi

Sutra baš odoh vidjeti ima li ikakvu fotografiju.

I tako mi svega što mi je drago u životu, nisam ništa napisao ovdje što nije istina... Umro dabogda odmah ako sam išta slagao.

S poštovanjem,

Nerko
Posto si svoj post pisao veceras u 19,05 (tako stoji u postu), cini mi se da ce kazna biti placena tek sutra, a ne danas.
Kao covjek, nemam nijednog razloga da ti ne vjerujem. Sklon sam da vjerujem da RaC mulja i to opako!
A kao pravnik iznosim misljenje (ne savjet, jer pravno savjetovati na forumu moze biti potpuno pogresno, time i opasno)- ne placaj, potpisi nalog nadesno- rubrika- ne prihvatam odgovornost i primjerak naloga licno predaj opcinskom sudu Ze (mislim da si iz Ze), AKO ti nije protekao rok za trazenje sudskog odlucivanja (3 ili 8 dana od prijema naloga, trenutno se ne sjecam). Potom od komunalnog štrumfa trazi fotografiju na uvid. Ili obrnuto- prvo fotka pa onda sud, ALI sve sutra!
Nisu pare u pitanju! Platiti a znati, biti siguran da nisam duzan da platim, je nista drugo do linija manjeg otpora, gazenje principa.
Pa ja se sa bankom peglam ( i to rado) za nezakonito naplacenih 5 KM provizije za izvjesnu bankarsku uslugu koju mi nisu smjeli naplatiti!!!
Ako se pokaze da prekrsaja u odnosu na tebe ili (u stvarnosti) zeta zaista nema, e tak tada se RaC-u treba navaljti na kosti.
Ugovorom o renti vozila, oni prikupljaju, a time i obradjuju lične podatke. Zakon o zastiti licnih podataka relativno jasno propisuje kada, u kojim lsucajevima se ti podaci prosljedjuju- zakoniti cilj , ibla bla...(da ne peglam),a ako je RaC nezakonito proslijedio podatke, moze mu se natovariti žešća kazna....sto bi i trebalo, ako je to zaista uradio.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#139 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Bobi »

Stvar je ovakva, najvjerovatnije da je taj kokošar inspektor uslikao auto nekad prije i s dogovorom s vlasnikom agencije ren a car nije poslao prijavu tog dana iz nekog razloga(nemoj ovo ono bla bla) uz dogovor da mu pošalje podatke kad neko sljedeci unajmi auto da opravda fotografisanje i napise prijavu. kako se zrtva pojavila vlasnik je poslao podatke a ovaj iz kanecalrije samo napisao prijavu na to g novog koji je unajmio auto :D. Jednostavna prevara, takvih prevara u zivotu je milion ali zbog 20 KM su pravi kokošari na kvadrat :D. daj ime tog inspektora :D .

Vještak jednostavno utvrdi datum slikanja iz originalnog file,ako nije origigi :D sud ne bi ni prihvatio fotografiju sto takodjer utvrjuje vještak ako nije ni on korumpiran, nikom ne moš vjerovat danas, svi nesto mute, eto i za 20 KM :D.

Najbolje sakupit dokaze i poslat fup ili sipi, oni su kao manje podlozni ali ne ocekujuci da ce se ista uraditi. Sve to trazi vremena.para i zivaca a prevaranti idu na to da se prevareni nece truditi i da ce sve proci ispod radara :D.
mufa1

#140 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by mufa1 »

Hahah svaka čast Bobi na analizi :thumbup: :thumbup: Na kraju ispade da je čovjek bio 100% u pravu u uvodnom postu :D :D
-Chesterfield-

#141 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 23/11/2022 22:02 Stvar je ovakva, najvjerovatnije da je taj kokošar inspektor uslikao auto nekad prije i s dogovorom s vlasnikom agencije ren a car nije poslao prijavu tog dana iz nekog razloga(nemoj ovo ono bla bla) uz dogovor da mu pošalje podatke kad neko sljedeci unajmi auto da opravda fotografisanje i napise prijavu. kako se zrtva pojavila vlasnik je poslao podatke a ovaj iz kanecalrije samo napisao prijavu na to g novog koji je unajmio auto :D. Jednostavna prevara, takvih prevara u zivotu je milion ali zbog 20 KM su pravi kokošari na kvadrat :D. daj ime tog inspektora :D .

Vještak jednostavno utvrdi datum slikanja iz originalnog file,ako nije origigi :D sud ne bi ni prihvatio fotografiju sto takodjer utvrjuje vještak ako nije ni on korumpiran, nikom ne moš vjerovat danas, svi nesto mute, eto i za 20 KM :D.

Najbolje sakupit dokaze i poslat fup ili sipi, oni su kao manje podlozni ali ne ocekujuci da ce se ista uraditi. Sve to trazi vremena.para i zivaca a prevaranti idu na to da se prevareni nece truditi i da ce sve proci ispod radara :D.
Image

Zar ne bi trebalo da piše na fotografiji datum kada je nastala?
Ako ne piše, tada može zavaljivati ljude non stop. Naročito ovakve slučajeve gdje se čovjek vratio u inozemstvo.

Ali opet ne vidim svrhu, jer taj novac ne ide inspektoru.
Jedino ako ima neku normu (dnevnu, sedmičnu, mjesečnu...) pa mora prikazati da nešto radi, a ne želi se zamjeriti Zeničanima jer ne zna na kakvog kabadahiju će naletiti...
karanana

#142 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by karanana »

pa jel ono na kazni gore desno ime inspektora? mujo mujic.
Dead Man Walking

#143 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Dead Man Walking »

kuli1961 wrote: 23/11/2022 21:38
Dead Man Walking wrote: 23/11/2022 18:07 A pazi tek rezonovanja kako cak ni istekao pasos nije dovoljan dokaz da nisam bio u drzavi, nego treba dodatna papirologija direktno iz USA. Ukratko, nemamo dokaza da si ti, ali evo ti kazna pa plati ili se peglaj s nama ako imas zivaca da dokazujes da nisi, onaj koji te optuzio ne mora dokazivati nista.
Ovaj posljednji pasus je cista, ocigledna birokratska budalestina, jasan dokaz da je sluzbenik obicni birokrata, koji nije placen da misli, jednostavne stvari logicki povezuje, vec samo da se "u spisu predmeta pokrije papirima".
Nista novo, svakodnevno se sa tim borim, a takvo ponasanje nije strano ni pojedinim sluzbama, konkretno u Austriji. Sa njima novembra svake godine vodim verbalnu i "pisanu" borbu, a tema je "produzenje boravisne dozvole za kcerku studenta". Dakle, nigdje nije cvijece, med i mlijeko.
Mogu reci da su drzavne vlasti, i "ovamo i tamo" bara bara, "u 5 deka"...
Ali, u svakom slucaju, onako oplesti po forumasu koji je zapoceo temu, ispljuvati ga, vuci ga kroz kaljugu.. ne ide, nikako!
Ne branim ga, nemam nijednog razloga za to, ali velika je vjerovatnoca je da bih i ja napao prvo nadleznu vlast, iako zivim u BiH i poznata su manje il ivse sva sr...a koja vlast radi...
Ne znam kako je u Austriji, ali u USA sam nekoliko puta dobio "cestitku" za soabracajni prekrsaj i svaki put mi se posalje kod za link na slike i video, i nema se tu sta polemisati jesi li ili nisi. :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#144 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 23/11/2022 22:23 Ali opet ne vidim svrhu, jer taj novac ne ide inspektoru.
Pa da ali ovo je usluga za uslugu kao da ne šalju kaznu nekom svom koji je unajmio taj auto nekad prije :D.Ma to je tako bahato uradjeno samo malo se zagledat u papire njihove odmah bi se vidjelo, to je kršenje gomile nekih propisa ali rade to iz razloga sto im se moze i sto idu na to da prevareni nece se zalit ili se boji a sudstvo nam je njihahaha :D.
Edin H.

#145 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Edin H. »

kuli1961 wrote: 23/11/2022 21:54
Posto si svoj post pisao veceras u 19,05 (tako stoji u postu), cini mi se da ce kazna biti placena tek sutra, a ne danas.
Kao covjek, nemam nijednog razloga da ti ne vjerujem. Sklon sam da vjerujem da RaC mulja i to opako!
A kao pravnik iznosim misljenje (ne savjet, jer pravno savjetovati na forumu moze biti potpuno pogresno, time i opasno)- ne placaj, potpisi nalog nadesno- rubrika- ne prihvatam odgovornost i primjerak naloga licno predaj opcinskom sudu Ze (mislim da si iz Ze), AKO ti nije protekao rok za trazenje sudskog odlucivanja (3 ili 8 dana od prijema naloga, trenutno se ne sjecam). Potom od komunalnog štrumfa trazi fotografiju na uvid. Ili obrnuto- prvo fotka pa onda sud, ALI sve sutra!
Nisu pare u pitanju! Platiti a znati, biti siguran da nisam duzan da platim, je nista drugo do linija manjeg otpora, gazenje principa.
Pa ja se sa bankom peglam ( i to rado) za nezakonito naplacenih 5 KM provizije za izvjesnu bankarsku uslugu koju mi nisu smjeli naplatiti!!!
Ako se pokaze da prekrsaja u odnosu na tebe ili (u stvarnosti) zeta zaista nema, e tak tada se RaC-u treba navaljti na kosti.
Ugovorom o renti vozila, oni prikupljaju, a time i obradjuju lične podatke. Zakon o zastiti licnih podataka relativno jasno propisuje kada, u kojim lsucajevima se ti podaci prosljedjuju- zakoniti cilj , ibla bla...(da ne peglam),a ako je RaC nezakonito proslijedio podatke, moze mu se natovariti žešća kazna....sto bi i trebalo, ako je to zaista uradio.
To je to :thumbup:
moonca

#146 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by moonca »

Nije vrijedno, vremena, nerviranja za 20KM.. mozda jeste oplajchkan/ prevaren/ opet . lekcija je za te novce jeftina.. u buduche planove prilagoditi situaciji.
Objaviti ime rentacar-a. biznisa/ kao i sliku zgrade......ako je legalno. za buduche posjetioce .kao i za domache gradjane..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#147 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by _BataZiv_0809 »

n+1 wrote: 22/11/2022 23:29 Urota protiv poštene dijaspore.
Zasto tek sad saznajem za ovu temu :oops: :lol:
hadalj8

#148 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

kuli1961 wrote: 23/11/2022 21:54 Posto si svoj post pisao veceras u 19,05 (tako stoji u postu), cini mi se da ce kazna biti placena tek sutra, a ne danas.
Kazna je stigla jučer ujutru, a danas sam je već platio.
Znam da ispada da tako prihvaćam krivicu i da u konačnici oni odnose pobjedu, ali jednostavno zbog 20 maraka mi se ne da peglat po sudu, inspekciji i ganjati da dokažem nešto što je možda i teško dokazivo i na kraju uvijek bude moja riječ protiv njegove. Znamo kome će Sud povjerovat.

Otiću sutra tražiti fotografiju maksuz za moju dušu jer znam da ne postoji ista. Ako dobijem ikakvu neće mi bit mrsko tražiti da vidim kad je uslikana ako je to ikako moguće. To sam fakat spreman platiti i vještačiti onda pa se možda i poganjat ako budem mogao. Ako ništa otići do Unutrašnje kontrole ako je komunalni inspektori i policajci uopšte imaju.

Malo sam iščitao temu i iznenadili su me neki baš gnusni komentari i ismijavanja čovjeka samo zato što živi u inostranstvu. Riječ je o momku tj čovjeku koji je rat proveo u BiH, koji je protjeran sa svog ognjišta, riječ je o čovjeku koji je nebrojeno puta pomagao one manje sretne u našoj državi, riječ je o nekome ko redovno kada dođe dadne novca ljudima penzionerima koji teško žive, čovjek koji je znao platit ljetovanje omladincima koji nemaju novca, koji nakupuje svega i onda podijeli ovdje ljudima neznancima, a kamoli svojoj familiji. I znam da nije stvar u 20 maraka nego u principu jer iako odmor može provest na bilo kojoj destinaciji u svijetu on ipak redovno dolazi u BiH. Čak štaviše, želi ovdje kupiti nekretninu i vratit se i pokušat živjet i radit u BiH. Nadam se da će mu ovo iskustvo otvorit oči. Zete, ako ovo čitaš ne vraćaj se vamo :D dođi na ćevape i baklavu kad se zaželiš i gudbaj.
kuli1961

#149 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

moonca wrote: 23/11/2022 23:01 Nije vrijedno, vremena, nerviranja za 20KM.. (.....)
Objaviti ime rentacar-a. biznisa/ kao i sliku zgrade......ako je legalno. za buduche posjetioce .kao i za domache gradjane..
Tebi mozda nije vrijedno. Meni jeste, jer svaki dinar, fenig, marku koju mi traze ili nalazu da platim, a opravdano smatram da ne treba da platim, sam posteno zaradio i ne dam da me prave budalom. Za mene suprotno znaci- linija manjeg otpora. Ako se pokaze da sam pogrijesio, my bad, osjetice mi novcanik!
Ovo drugo- potpisujem!
hadalj8

#150 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

Piše ime Rent a Car agencije na nalogu koji je objavljen, mada ja još ne bih išao tako daleko i označio ih kao saučesnike dok sutra ne odem i ne dobijem malo bolji uvid u situaciju. Nadam se, iskreno se nadam, da ću dobiti fotografiju počinjenog prekršaja sa odgovarajućim datumom i vremenom.
Locked